:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: I SHOULDN'T BE ALIVE
PERSBERICHT: I SHOULDN'T BE ALIVE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-10-31 - Geplaatst door: Werner
I SHOULDN'T BE ALIVE
Tot hoe ver gaat de menselijke overlevingsdrang?

John Smithson, de maker van Touching The Void (2003), vertelt in zijn nieuwe reeks I Shouldn't Be Alive de waargebeurde verhalen van mensen die zich wisten te redden uit de meest hachelijke situaties. Van de neergestorte piloot die op de Afrikaanse savanne wordt omsingeld door hongerige roofdieren tot het verhaal van een vader en zoon die in de bossen verdwalen na een dagje skien... De 10 episodes schetsen een indringend portret van de mens in zijn strijd met de natuur, vaak in extreme klimaatsomstandigheden en bovendien geconfronteerd met fysieke letsels.

Het gaat om verhalen van gewone mensen die dingen meemaakten die ons allemaal op een onbewaakt moment kunnen overkomen. Je stelt je dan ook voortdurend de vraag: "Wat zou k in die situatie doen om te overleven?"

Elke episode is gebaseerd op uitvoerige interviews met de overlevenden die in detail beschreven wat hen is overkomen en hoe ze zich hebben weten te redden. Dankzij deze informatie uit eerste hand weet de reeks I Shouldn't Be Alive perfect de sfeer, de dialogen en de omgeving te reconstrueren. Het resultaat is een adembenemende kijk op de menselijke geest en dan vooral zijn drang om te overleven in extreme en levensbedreigende omstandigheden.

Synopsis
Hongerige Haaien
Na het zinken van hun jacht zien de overgebleven bemanningsleden hun situatie somber in. Met vijf man zitten ze vast in een klein opblaasbootje. Zonder voedsel of water. Maar dat is niet het ergste: hongerige haaien proberen hun bootje om te slaan.

Verdwaald In De Sneeuw
En verkeerde afslag en een jong gezin komt vast te zitten in een hevige sneeuwstorm.
Na een paar dagen is er nog steeds geen hoop op redding. Krijgt de ex-militair het over zijn hart om zijn vrouw en baby achter te laten om hulp te gaan zoeken?

Vlucht Uit De Amazone
Het moest de reis van hun leven worden, maar het werd een nachtmerrie. Drie vrienden
besluiten samen met een gids onbereisde delen van de Amazone te verkennen. Binnen de groep ontstaan spanningen en ze nemen de fatale beslissing om de groep op te splitsen.

Meegesleurd Door De Zee
Tijdens het kajakken raken twee vrienden in moeilijkheden door een hevige storm. De
meer ervaren van de twee wil zijn vriend achterlaten. Om hulp te gaan zoeken of om zijn eigen leven te redden?

Ontvoerd In De Killing Fields
Een landmijnexpert en twee collega's worden in de Cambodjaanse jungle ontvoerd door de Rode Khmer. Hij kan ontsnappen, maar als hij dat doet, worden zijn twee collega's bijna zeker het slachtoffer van de meedogenloze rebellen.

Voor De Leeuwen Gegooid
Een dierenbeschermer raakt ernstig gewond wanneer zijn vliegtuig neerstort op een verlaten Afrikaanse vlakte. Omsingeld door hongerige roofdieren ziet hij maar n mogelijkheid: zich verstoppen in het vliegtuigje dat brandstof lekt en ieder moment kan ontploffen.

Vast Onder Een Rotsblok
Twee mannen beklimmen een Australische bergtop. Wanneer een enorm rotsblok naar
beneden rolt, komt n van hen vast te zitten langs de rivierbedding. Het stijgende waterpeil voorspelt niet veel goeds.

Schipbreuk Op Een Onbewoond eiland
Tijdens een weekendje vissen lijden twee neven schipbreuk op een onbewoond en kaal eiland. Er is geen voedsel, geen water. Hun strijd om te overleven in de meedogenloos hete zon stelt hun vriendschap danig op de proef.

Lawine In Alaska
Twee bergbeklimmers, waarvan er n zwaar gewond is, proberen te overleven in een ijzige gletsjer, midden in een zone met extreem lawinegevaar. Een vliegtuigje landt om te helpen, maar het landingsgestel raakt beschadigd. Nu zitten ook de redders, waaronder een hoogzwangere vrouw, vast in het desolate sneeuwlandschap.

Verdwaald In De Bossen
Een vader staat voor een vreselijk dilemma wanneer een geplande skireis met zijn zoon
uitloopt op een ramp. Ze zijn hopeloos verdwaald in de bossen. Terwijl buiten een sneeuwstorm raast, laat hij zijn zieke kind achter in een grot om hulp te gaan zoeken.

Tagline:
De spraakmakende TV-serie. Aangrijpend en waargebeurd.

Specificaties
Verpakking: 5 DVD's
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Docu/Avontuur
Totale Speelduur: 492 Minuten
DVD release: 06/11/2007
Genre: Documentaire, actie, avontuur
Leeftijd: 12 jaar, geweld, angst en grof taalgebruik