:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-01-12 - Geplaatst door: Werner
Allereerst onze beste wensen voor 2008! Zoals u hieronder kunt lezen, beginnen wij het nieuwe jaar met een stevig aanbod. Omdat wij wellicht geen moeite hoeven te doen om u te verleiden tot Bettie Page of Tony Gatlifs nieuwe film Transylvania, willen wij graag ook uw aandacht vestigen op een reeks nieuwe releases op het Franse label Lowave en de sfeervolle Hong Kong actiethriller van Johnnie To, Election I.

14 januari 2008:
Dallas Pashamende komt uit op het Art Film label
Election 1 komt uit op Liberty Productions label
Hazard komt uit op het Shock label
21 januari 2008:
Teaserama (Bettie Page) komt uit op het Donut label
Varietease (Bettie Page) komt uit op het Donut label
Cannibal The Musical komt uit op het Donut label
Hugo Verlinde: Cosmogonies komt uit op het Lowave label
Résistance(s) II komt uit op het Lowave label
Planetarium komt uit op het Lowave label
30 januari 2008:
Carla's List komt uit op Idfa's Delicatessen label

Andere recente releases
Transylvania verscheen op het Contact Film label
El Metodo verscheen op het Liberty Productions label
Heaven's Doors verscheen op het Art Film label
Lucker verscheen op het Perplex labelDALLAS PASHAMENDE

Dallas Pashamende is een bittere Romeo en Julia in het kwadraat. De verstedelijkte Radu keert terug naar de vuilnisbelt waar hij is grootgebracht en ziet er zijn eerste grote liefde Oana terug. Ondanks zijn opleiding, zijn vaste baan en zijn geciviliseerde vrouw is Radu een zigeuner gebleven in wiens hart de ruwe passie altijd is blijven branden...

Opmerkelijke visuele pracht ... Pejo's lichtironische aanpak, bevrijdende humor en opzwepende soundtrack doen de rest – Moviegids

Dallas Pashemende is anderhalf uur gedreven cinema die ons meetroont naar een fotogeniek krocht van het menselijke bestaan. - Filmmagie

Panorama/CICAE Jury's Special Mention - Internationaal Filmfestival Berlijn
Genomineerd voor het Internationaal Film Festival van Vlaanderen Gent

Bioscooprelease in Vlaanderen
Dorka Gryllus (Oana) was ook te zien in Irina Palm en te horen in de Hongaarse animatiefilm The District. Ze wordt gezien als één van de opkomende Europese talenten én als het sekssymbool van de Oost-Europese arthouse film.

Voor de liefhebbers van Emir Kusturica en Tony Gadliff

DVD details:
Regie: Robert-Adrian Pejo
Herkomst: Hongarije, 2005,
Speelduur: 93 min.
Beeldformaat: 4:3 widescreen
Geluid: Hongaars 2.0
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra's:
• trailers.ELECTION 1

In Hong Kong moet een triade een nieuwe 'voorzitter' kiezen. Dit leidt al snel tot een tweestrijd binnen deze Chinese maffiaclan. De ene kandidaat is immers de kalme en professionele Lok, de andere de temperamentvolle en onbetrouwbare Big D. Na veel intriges en politiek gekonkel valt de keuze op Lok. Big D kan dat maar moeilijk verkroppen. Hij besluit, tegen de regels in, als eerste hand te leggen op de 'Dragon Baton'. Tijdens het gevecht om dat symbool van leiderschap en macht, breekt het inferno los in de onderwereld van Hong Kong.

De meester van de crime-noir, Johnny To, geeft in Election (en ook in Election II) een realistisch kijkje achter de schermen van een machtsstrijd binnen een triade. Zijn compromisloze aanpak - soms inktzwart, soms absurd - zorgt voor een nieuw hoogtepunt in de hedendaagse Hong Kong Cinema.

Cast: Simon Yam, Tony Leung Ka Fai, Louis Koo

A top notch thriller... the Asian 'Godfather'. One of the bst to come out of Hong Kong for some time. **** - Neo

Deel 1 van succesvol tweeluik van de regisseur van Exiled en Mad Detective

DVD details:
Regie: Johnnie To
Herkomst: Hong Kong, 2005
Speelduur: 100 min.
Beeld: 16:9 anamorf
Geluid: Cantonees 2.0 en 5.1
Nederlands ondertiteldHAZARD

De Japanse student Shin wil de maatschappelijke druk van het formele Japan ontvluchten om zijn geluk te beproeven in Amerika. In New York aangekomen wordt hij geconfronteerd met het racisme en de botheid van de Amerikanen. Als hij dan ook nog beroofd wordt, is hij de wanhoop nabij. Platzak, maar hongerig probeert hij wat eten te stelen uit een winkel, waarbij hij onverwachte hulp krijgt van Lee en Takeda. Deze Japanse vrijbuiters nemen hem onder hun hoede en zo begint voor Shin een nieuw leven vol drugs, diefstallen, literatuur en geweld.

Van de regisseur van The Suicideclub en Strange Circus

DVD Details:
Regie: Sion Sono
Herkomst: Japan/Verenigde Staten, 2005
Speelduur: 103 min.
Beeld: 16:9 anamorf fullscreen
Geluid: Japans/Engels 2.0
Nederlands ondertiteld.TEASERAMA

Amerika's legendarische cult icoon Bettie Page, schittert samen met superster stripper Tempest Storm in de meest bekende burlesque (striptease met een knipoog) film uit de jaren 1950, Teaserama! In deze film showt zij op ondeugende en uitdagende wijze enkele fraai gestyleerde dansnummers. Bettie Page was, na Marilyn Monroe, de meest gefotografeerde vrouw in de fifties en werd een stijlicoon dat alle modetrends heeft overleefd. Bettie Page was in 1955 reeds de "centerfold" in de derde jaargang van het prille Playboy-Magazine.

DVD Details:
Regie: Irving Klaw
Herkomst: Verenigde Staten, 1955
Speelduur: 69 min.
Engels gesproken, NIET Nederlands ondertiteld.

Extra's:
• audio commentaar van producer David F. Friedman,
• originele trailers van Varietease en Teaserama,
• fotogallerie van Burlesque Ballyhoo en exploitation artVARIETEASE

Bettie Page en Lily St.Cyr in een Burly-Q Classic! De legendarische 'Queen of the curves', Bettie Page, Amerika's beroemdste pin-up model schittert in Varietease. Deze film geeft een unieke blik op de wonderlijke wereld van burlesque, compleet met zangers, acts en elegante strippers! Ze verleidt je met haar sexy glimlach, heupwiegend in een haremkostuum, Bettie Page danst haar exotische 'Vier sluier dans' en weet als geen ander te fascineren. Nog een legende, de sprankelende Lili St.Cyr, laat zien hoe sierlijk een striptease kan zijn. De komediant Bobby Shields geeft acte de présence net als Chris La Chris in haar bikini-act, de zangers Cass Franklin en Monica Lane en 'de befaamde vrouwenvertolker' Vicky Lynn. Varietease is een curiosum. Geproduceerd en geregisseerd door impressario Irving Klaw, de man die Bettie in bondage fotografeerde. Hij en Bettie Page werkten het jaar daarop samen aan Teaserama.

DVD Details:
Regie: Irving Klaw
Herkomst: Verenigde Staten, 1954
Speelduur: 65 min.
Engels gesproken
NIET Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, originele beeldverhouding 1.33:1.

Extra's:
• audio commentaar van producer David F. Friedman,
• originele bioscooptrailers van Varietease en Teaserama,
• Bettie Page speaks and takes a bubble bathin two scenes from the ultra rare color burlesque feature StriporamaCANNIBAL THE MUSICAL

Cannibal The Musical is het speelfilmdebuut van Trey Parker, maker van o.a. South Park. Behalve regisseur en bedenker van de film vertolkt hij ook op sublieme wijze de hoofdrol van Alferd Packer. Ook als je geen fan van South Park bent, mag je deze absurd hilarische film niet missen!

Alferd Packer is eigenlijk een hele aardige man, stapelverliefd op Liane, z'n paard. Als Packer wordt gevraagd een groep van zes goudzoekers te gidsen door de Rocky Mountains blijkt de zoektocht toch anders uit te pakken dan gedacht. Ze raken hopeloos verdwaald. Nadat een van hen om het leven komt besluiten ze, uitgehongerd als ze zijn, hem te roosteren en op te eten. Cannibal The Musical is het verhaal van een bizarre tocht langs Japanse indianen, cyclopen, pelsjagers en meer vreemde verwikkelingen.

DVD Details:
Regie: Trey Parker
Herkomst: Verenigde Staten, 1996
Speelduur: 97 min.
Geluid: Engels/Japans 2.0
Nederlands ondertiteld.

Extra's:
• Audio commentaar met Trey Parker, Matt Stone, Jason McHugh, Dian Bachar en Andy Kemler,
• Behind the scenes footage, Special "DVD Jukebox, Interview met Trey, Matt en Jason,
• Public service announcement from Trey, Matt en Lemmy (Motorhead) als hermafrodieten
• Twee originele trailers van Cannibal! en meer.HUGO VERLINDE: COSMOGONIES

Sinds 1992 werkt de Parijse kunstenaar Hugo Verlinde aan zijn wonderlijke composities waarin hij kunst en wiskunde combineert. Zijn films en installaties voeren de kijker mee in een uniek universum vol lumineuse beeldstromen. Soms ontploft het beeld ontploft, soms vibreert het zachtjes, maar Verlinde probeert steeds een nieuwe en frisse relatie tussen de mens en de cosmos tot stand te brengen.

DVD Details:
Herkomst: Frankrijk, 2001-2007
Speelduur: 85 min.
PAL, Regiovrij,
Beeld: 4:3
Engels ondertiteld

Extra's:
• interview
• biografie
• tekstenRÉSISTANCE(S) II

Résistance(s) II brengt opnieuw een bijzondere en verrassende collectie experimentele films en videokunst uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Negen kunstenaars en filmmakers brengen de anders zelden getoonde complexiteit, vitaliteit en creativiteit van hun vaak verguisde regio in beeld. Ze trachten urgente politieke, menselijke en esthetische vragen te beantwoorden zonder te vervallen in het repetitieve en stereotype beelden die de westerse media ons dagelijks voorschotelen.

De pers over Résistance(s) I:
"A crucial look at an area which will be unknown territory for many Western viewers" - Filmthreat

DVD Details:
Herkomst: Marokko, Algerije, Irak, Tunesië en Libanon, 2001-2005
Speelduur: 111 min.
Geluid: Arabisch, Frans en Spaans 2.0
PAL/NTSC, regiovrij
Frans, Arabisch, Engels en Duits ondertiteld.

Extra's:
• Interviews en biografieënPLANETARIUM

Sinds de jaren 1980 werken Yves Dormoy en Rodolphe Burger samen aan diverse muzikale projecten, van jazz tot rock. Het Planetarium-project is het resultaat van een concert dat in 2003 plaatsvond in de Parijse Cité des Sciences. Tijdens dat concert brachten ze hun fascinatie voor elektronische muziek samen met klarinetten, saxofoon, elektrische gitaar en vokalen. De dvd toont twee concerten gebaseerd op de oorspronkelijke creatie: Live at the Bandits-Mages Festival (Bourges 2006) en een concert samen met vier traditionele Oezbeekse muzikanten opgenomen in Tashkent...

DVD Details:
Herkomst: Frankrijk/Oezbekistan, 2006
Speelduur: 96 min.
PAL, regiovrijCARLA'S LIST

Carla del Ponte is waarschijnlijk een van de best bewaakte vrouwen ter wereld. Voortdurend omringd door bodyguards reist de hoofdaanklager van het Joegoslavië-tribunaal van haar werkplek in Den Haag naar diverse hoofdsteden in de wereld. Ze heeft daarbij maar één doel voor ogen: het voor het tribunaal brengen van de laatste zeven voortvluchtige verdachten van oorlogsmisdaden uit voormalig Joegoslavië. Drie kopstukken staan inmiddels al tien jaar bovenaan haar lijstje: de Kroatische generaal Ante Gotovina, en de Bosnisch-Servische kopstukken Ratko Mladzic en Radovan Karadzic. Alledrie houden zij zich schuil, vermoedelijk onder bescherming van de autoriteiten.

In Carla's List wordt de gedreven aanklager en twee van haar naaste medewerkers gedurende een aantal maanden gevolgd tijdens haar jacht op gerechtigheid. De film voert ons naar plekken waar normaal gesproken geen pers wordt toegelaten en zo ontstaat langzaam een beeld van de moeizame onderhandelingen en de teleurstellingen waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden. De Zwitserse laat zich geen moment van de wijs brengen: ze heeft lak aan diplomatieke mores en levert onverbloemde kritiek op regeringsleiders en hun vermeende laksheid. "Als je niet zoekt, dan vind je ook niks", zegt ze cynisch in de camera.

Carla's List geeft aan de hand van de verbeten strijd van één vrouw een blik achter de schermen van het doorgaans zo ondoordringbare web van internationale verhoudingen, macht en recht.

"...onthullend...uniek" - Filmvalley

"admirable docu..." - Variety

DVD Details:
Regie: Marcel Schüpbach
Herkomst: Zwitserland, 2006
Speelduur: 96 minuten
Geluid: Engels-Frans 2.0
Nederlands ondertiteld.HEAVEN'S DOORS

In het hectische Casablanca raken de levens van de twintiger Ney, de vijfjarige Salim en de oude, bittere Smail elkaar vluchtig aan. Alledrie blijken ze voor de gesloten poorten van de hemel te staan. Ney woont met zijn blinde moeder en zusje in een armzalig flatje. Steeds meer vrienden maken de gevaarlijke oversteek naar het vermeende paradijs Europa, maar Ney gelooft in een toekomst in Marokko. Zijn weerzinwekkende baantje als bouwvakker biedt hem weinig perspectieven. Als hij geld nodig heeft voor de oogoperatie van zijn moeder, raakt hij onder invloed van zijn vrienden steeds meer verstrikt in het criminele milieu. Ondanks waarschuwingen van zijn moeder, loopt een opdracht uiteindelijk fataal af. Bij een/die schietpartij verliest Salim zijn vader en geraakt zijn moeder in een coma. Plots bevindt het jongetje zich in een heel andere wereld. Hij wordt opgevoed door een kinderloze, hardvochtige tante Lisa die worstelt met haar moederinstinct en verantwoordelijkheidszin voor het jochie. Langzaam ontdekt Lisa dat ze ook liefde kan geven, maar dat nieuwe geluk blijkt heel fragiel te zijn. Ten slotte is er Smail die na vijftien jaar gevangenis vrijkomt en wraak wil nemen op de man die hem heeft verraden, maar de dood van zijn moeder en ontmoetingen met een jeugdvriend en een vroegere geliefde openen hem de ogen.

Heaven's Doors is de gewelddadige en tegelijk intimistische debuutfilm van de Marokkaanse broers Imad (23) en Swel (27) Noury. In drie complexe verhalen tonen ze niet alleen de dynamiek van het hedendaagse Marokko, maar ook de hardheid van het alledaagse leven, waartegen zelfs moederliefde niet altijd bestand blijkt te zijn.

Zelden zo gestikt van jaloezie als na het bekijken van Heaven's Doors, de eerste lange speelfilm van de Marokkaanse broertjes Imad en Swel Noury - Digg*
Een van de meest ambitieuze Marokkaanse films ooit (...) zowel visueel als narratief uitgebalanceerd - De Morgen
Voor de liefhebbers van Magnolia, Amores Perros en Crash.

DVD Details:
Regie: Imad & Swel Noury
Cast: Latifa Ahrar, Amidou, Zak Darsi, Taha Ghrabi, Rabie Kati, Aimee Meditz, Hakim Noury
Herkomst: Marokko, 2006
Speelduur: 157 minuten
Beeld: 16:9 anamorf
Geluid: Frans, Engels en Arabisch 2.0
Nederlands en Frans ondertiteld.

Extra's:
• TrailersEL METODO

Een groep ambitieuze sollicitanten wordt opgesloten op de bovenste verdieping van een kantoorgebouw. Via een geavanceerd selectieproces worden de kanshebbers één voor één geëlimineerd. En waar gehakt wordt, vallen spaanders.

El Metodo is grappig, spannend, indringend, maar bovenal eindeloos fascinerend. - Cinevision.be
El Metodo is een grootse film over de economische horror met een cynische, manipulatieve toon. - Cinenews.be
Een zenuwslopend psychodrama waarin je een striemende aanklacht kan lezen tegen de toenemende ikke-en-de-rest-kan-stikke-mentaliteit. - Humo
Winnaar van twee Goya awards.
Winnaar Canvas Audience Award festival van Gent
De Argentijnse regisseur Marcelo Pineyro (1953) maakte al zeven speelfilms waaronder Plata Quemada (2000) en Kamchatka (2002)

DVD details:
Regie: Marcelo Pineyro
Cast: Eduardo Noriega (Abre Los Ojos, The Devil's Backbone), Najwa Nimri (Abre Los Ojos, Lucia Y El Sexo), Eduard Fernandez (En La Ciudad, Son De Mar)
Herkomst: Spanje, 2005
Speelduur: 115 minuten
Beeld: 16:9 anamorf
Geluid: Spaans gesproken
Nederlands ondertiteldTRANSYLVANIA

Zingarina is zwanger van haar grote liefde, een Roemeense muzikant. Hij is plotseling uit Frankrijk vertrokken en zij besluit hem achterna te reizen samen met haar vriendin Marie. Aangekomen in Transsylvanië, hartje Roemenië, geven ze zich over aan het betoverende land en de meeslepende muziek. Als Zingarina haar vriend eindelijk heeft gevonden, blijkt hij echter niets meer van haar te willen weten. Gek van verdriet verlaat ze Marie en zwerft ze eenzaam en zwanger door de vreemde, winterse contreien. Tot ze de avonturier Tchangalo ontmoet, een man die haar gelijke is en van wie ze misschien kan houden. Transylvania is een intens liefdesverhaal in een fascinerend landschap.
Van de regisseur van Latcho Drom, Vengo, Swing en Exils.

Muziek die jubelt, rouwt, kalmeert en plezier geeft. Zoals het leven zelf - NRC Handelsblad
Woeste cinema die plezier brengt - De Volkskrant
Wanhoop is een genot in Transylvania. Het is ladderzat in de modder vallen en je armen laten zwieren op de muziek - Trouw
Officiële selectie Filmfestival van Cannes
Georges Delerue Award voor Beste Filmmuziek, Internationaal Filmfestival Vlaanderen Gent 2006

DVD details:
Regie: Tony Gatlif
Cast: Asia Argento, Amira Casar en Birol Ünel
Herkomst: Frankrijk, 2006
Speelduur: 103 minuten
Audio: Frans, Roemeens, Hongaars, Italiaans, Engels, Duits 5.1 en DTS
Nederlands en Frans ondertiteld.LUCKER

De zwaar gestoorde John Lucker zit na het plegen van acht moorden opgesloten in een kliniek. Na een mislukte zelfmoordpoging weet hij uit de instelling te ontsnappen en trekt de stad in. Daar gaat hij op zoek naar Cathy, de enige vrouw die een van zijn moordpogingen wist te overleven. Niets of niemand zal hem kunnen beletten om haar te vinden... In 1986 wist de jonge Brusselse filmacademiestudent Johan Vandewoestijne de gevestige filmorde in België te shockeren met een naargeestige, smerige horrorfilm. Met weinig geld, maar met volle inzet en liefde voor het genre, wist Vandewoestijne horrorfans te overtuigen van zijn kunnen. Lucker verscheen destijds op een slecht gedistribueerde videocassette, die tot op heden een zeer gezocht collector's item is. Eindelijk is de DVD er dan - en nog wel in de director's cut. Helaas waren de oorspronkelijke negatieven van de film verloren gegaan. Vandewoestijne moest wederom met beperkte middelen aan de slag en wist zijn groezelige debuutfilm te herstellen. Deze door horrorfans mondiaal zeer gezochte titel, komt eindelijk uit op DVD, aantrekkelijk verpakt in speciaal voor deze uitgave ontworpen artwork door striptekenaar Milan Hulsing. Een echte cultfilm, en dan nog wel een Vlaamse.

'In deze film, smeert de jonge filmmaker onze ogen vol bloed, darmen en andere rottigheid, zonder één ogenblik stil te staan bij de vraag hoe onze spijsvertering dit zou kunnen verwerken.' The Movie - Eric Junes
'Lucker is a sick, twisted, unremittingly repellant downer, which effectively puts Belgium of all places on the Euro-sleaze map.' Eyeball Magazine - Stephen Thrower
'Lucker is one of the better "lost" slasher/serial killer films from the 80's.' www.cinema-nocturna.com - David Zuzelo

DVD details:
Regie: Johan Vandewoestijne
Cast: Nick van Suyt, Helga Vandevelde, Let Jotts
Herkomst: Belgie, 1986
Speelduur: 66 minuten
Beeld: 4/3 Letterboxed
Geluid: Engels 2.0
Nederlands en Duits ondertiteld

Extra's:
• Trailer
• Documentaire van en met Vandewoestijne, terugkijkend op Lucker en de oorspronkelijke versie van Lucker, zoals destijds op video uitgebracht