:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2016
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2016
Bron: Filmfreaks - Datum: 2016-03-14 - Geplaatst door: Werner
THE LOBSTER

Een zwart-komisch liefdesverhaal. In de wereld van The Lobster is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 40 dagen krijgen om een partner te vinden. Single David krijgt als nieuwkomer in het Hotel te maken met het rigide Management. Lukt het hem niet om binnen de termijn een partner te vinden die door hen is goedgekeurd, dan wordt hij veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het Bos. Daar verschuilen zich ook de Loners. Als David dreigt te falen, sluit hij zich bij hen aan. Dan wordt hij verliefd op een mysterieuze Loner. Maar dat is tegen de regels.

Regie: Yorgos Lanthimos
Herkomst: IR/UK/NL 2015.
Met: Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Wishaw, Lea Seydoux, John C. Reilly.
Genre: Drama/Comedy
Speelduur: 118 minuten
Audio: Engels gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld.
 

EL DESIERTO

Met de mensheid lijkt het gedaan. Ana, Axel en Jonathan wonen samen in een gebarricadeerd huis, want buiten zijn de zombies. Slechts incidenteel wagen ze zich naar buiten om eten te zoeken. Ooit waren ze een perfecte liefdesdriehoek, met een sterke vriendschap, maar daar is niets van over. Nu is Jonathan met Ana, en Axel is alleen. Hij tatoeëert zijn hele lichaam met vliegen. Als hij geheel bedekt is, zal hij het huis verlaten. Intussen komt Axel gevaarlijk dicht bij Ana, aangespoord door Jonathan. Ana waagt een wanhopige poging om de vrije val van het huis te stoppen.

Regie: Christoph Behl
Herkomst: Argentinie 2013.
Met: Lautaro Delgado, Victoria Almeida, William Prociuk, Lucas Lagre.
Genre: Horror
Speelduur: 98 min
Audio: Spaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld.
 

A BLAST

Tot gisteren was Maria een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder. Nu raast ze over de snelweg, alleen, weg van het vuur. Na dertig jaren is het besef ingedaald dat haar leven gebaseerd is op foute keuzes en de leugens van haar familie. Ze verlaat haar kinderen en begaat een misdrijf. Het zijn zware offers, maar de verstikkende status-quo van hypocrisie en halve waarheden kan alleen met radicale keuzes doorbroken worden.

Regie: Syllas Tzoumerkas
Herkomst: Griekenland 2014.
Met: Angeliki Papoulia, Vasilis Doganis, Maria Filini.
Genre: Drama
Speelduur: 83 min
Audio: Grieks gesproken
Nederlands ondetiteld.
 

10.000 KM

Regie: Carlos Marques-Marcet
Herkomst: Spanje 2014.
Met: Natalia Tena, David Verdaguer.
Genre: Romantisch drama
Speelduur: 99 min
Audio: Spaans gesproken
Nederlands ondertiteld.

Dolgelukkig zijn Alex en Sergi samen in hun kleine flatje in Barcelona, en ze hopen dat Alex snel zwanger zal worden.Toch accepteert Alex de uitnodiging om een jaar alleen naar LA te komen om te werken aan haar carrière als fotografe. Wat kan er gebeuren? Hun liefde is sterk, het kind kan wel een jaar wachten, en moderne communiecatie-middelen zullen ervoor zorgen dat de afstand alleen fysiek is. Maar bieden Skype en Whatsapp wel een reëel alternatief voor samenzijn en het delen van een dagelijkse realiteit? 10 000 Km is zowel een analyse van de mogelijkheden en beperkingen van nieuwe media, als kroniek van een vurige liefde, met al haar universele en diep menselijke elementen.

 


UIT HET ARCHIEF