:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Moskwood >> PERSBERICHT: RELEASES 2E KWARTAAL
PERSBERICHT: RELEASES 2E KWARTAAL
Bron: Moskwood - Datum: 2008-03-12 - Geplaatst door: Werner
Geachte relatie,

Allereerst een overzicht van de nieuwe DVD uitgaven, vervolgens een overzicht van de titels van Nikita Michalkov (dit naar aanleiding van de Oscar nominatie van zijn laatste film 12). Daarna een aantal verwachte DVD titels plus de aankondiging van de eerste bioscooptitels die wij via het Filmmuseum dit jaar zullen uitbrengen.

MAN WITH A MOVIE CAMERA
(een film van Dzigan Vertov)
Nieuwe editie met drie verschillende soundtracks: 1/ Michael Nyman , 2/ In The Nursery, 3/ Werner Cee.

Extra: de documentaire 'In the Land of Film Veterans'.
Compleet met een 24 pag. booklet met achtergronden over deze legendarische klassieker.BORDERLINE
(een film van Kenneth Macpherson)

Pete is een zwarte man die getrouwd is met Adah. Adah heeft tot grote verontwaardiging van de stadsgenoten een buitenechtelijke affaire met de blanke Thorne, die ook een relatie heeft met Astrid. Wanneer Thorne verantwoordelijk is voor de dood van de waanzinnig geworden Astrid is het wonderwel Pete die uit naam van het algemeen belang en welzijn de stad uitgezet wordt. Een Lost Classic van de Europese avant-Garde, met een nieuwe soundtrack van Courtney Pine

Extra: interview met Courney Pine, plus een 24 pag. booklet met achtergrondenVolgt nu een overzicht van Nikita Michalkov met 5 leverbare titels plus de 2 titels in voorbereiding.

VIJF AVONDEN

Tamara en Sasha worden tijdens de Tweede Wereldoorlog van elkaar gescheiden en het ziet er niet naar uit dat de twee elkaar ooit weer zullen zien. Ruim vijftien jaar na de oorlog is Sasha vijf dagen op bezoek in Moskou. Heel toevallig stuit hij op het huis waar zijn oude geliefde Tamara woonde. Zijn verbazing is groot wanneer blijkt dat Tamara daar nog steeds woont met haar neef Slava.

BLOEDVERWANTEN

Het leven op het platteland is heel anders dan in de grote stad. Daar komt grootmoeder Maria Konovalova weldra achter. Wanneer haar dochter met haar gezin naar Moskou trekt besluit Maria niet alleen achter te blijven. Ze trekt de stoute schoenen aan en begeeft zich nieuwsgierig naar de grote stad, want dat moet toch wel iets heel bijzonders zijn. Echt welkom is ze niet en tot overmaat van ramp begint Maria zich met alles en iedereen te bemoeien en jaagt iedereen tegen zich in het harnas. Het duurt dan ook niet lang voordat Maria er helemaal alleen voor staat. Dan realiseert zij zich dat haar bemoeizucht wel eens de reden kan zijn dat haar dochter naar de grote stad is gegaan. Het is tijd voor een vaarwel maar wel met een staartje.

AT HOME AMONG STRANGERS

PIANO MECANIQUE

OBLOMOV (2DVD)in voorbereiding:
ZONDER GETUIGEN

Een man besluit zijn ex-vrouw te bezoeken. De voor haar onverwachte ontmoeting in haar appartement loopt uit op een verbaal duel waarbij oud zeer opspeelt en karakters zich openbaren. Hij wil namelijk voorkomen dat ze opnieuw in het huwelijksbootje stapt. Maar waarom eigenlijk?

SLAVE OF LOVE

Drama tijdens de opnamen van een film met op de achtergrond de burgeroorlog van de jaren 20 van de vorige eeuw.

verder in voorbereiding:
The Brothers Quay - De korte films 1979-2003 (maart)
Dekaloog (6DVD) (Kieslowski) (maart/april)
Alice (Svankmajer)

en in de bioscoop komen we met:
Euphoria (Ivan Varapajev)
My Winnipeg (Guy Maddin)