:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: THE SHIELD SEIZOEN 5
PERSBERICHT: THE SHIELD SEIZOEN 5
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2008-03-25 - Geplaatst door: Werner
THE SHIELD SEIZOEN 5
Conscience is a killer

Het zou niet bij deze serie passen om er doekjes rond te winden: Sony Pictures Home Entertainment brengt een nieuw seizoen van The Shield uit op dvd dus verwacht 4 discs vol compromisloze actie en ambiguïteit. Naar goede gewoonte breekt ook dit seizoen met alle conventies van klassieke Amerikaanse politiereeksen. Controverse, realisme en corruptie zijn nog steeds de keywords voor deze steengoede, maar keiharde actieserie. De grens tussen goed en kwaad wordt voortdurend overschreden. Net als in de realiteit is er in deze serie geen plaats voor zwart of wit...

In dit vijfde seizoen bindt het Strike Team de strijd aan met de raciale spanningen in de stad, terwijl de werksfeer binnen de Barn escaleert door de komst van luitenant Jon Kavanaugh (Oscarwinnaar Forest Whitaker). Hij is namens Interne Zaken bezig met een onderzoek naar Vic Mackey en zijn team. Hij is vastbesloten hen acher de tralies te krijgen en misbruikt daarvoor zelfs Aceveda en Vics ex-vrouw Corinne. Wanneer Lem door Kavanugh gearresteerd wordt voor het bezit van heroïne, begint de tijd te dringen. Nooit eerder was het zo moeilijk voor Vic om zijn mannen te beschermen en zijn team bij elkaar te houden...

De tagline 'conscience is a killer' liegt er niet om: in The Shield is het rauwe actie, ambigue personages en onethische methoden troef. Met het vijfde seizoen van deze Emmy- en Golden Globe-winnende reeks dat op 10 april uitkomt op dvd, kunnen de liefhebbers van series met een 'edge' alvast hun vingers aflikken!

Productinformatie:
Releasedatum dvd (koop): 10 april 2008
Genre: Actie
Taal: Engels gesproken (Dolby Digital 5.1) Nederlands ondertiteld
Regisseur: Shawn Ryan
Acteurs: Michael Chiklis (Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer), Forest Whitaker (The Last King Of Scotland, Vantage Point), Benito Martinez (Saw, Million Dollar Baby)

Extra's op dvd:
• Audiocommentaar
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
• Documentaires "The Shield television academy panel", "I.A.D.", "Fox Movie Channel presents: Making A Scene", "Scott Brazil Tribute", "Delivering The Baby: Making of Episode 11" en "Season 6 prequel"