:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: MR. HORROR PRESENTS
PERSBERICHT: MR. HORROR PRESENTS
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-03-31 - Geplaatst door: Werner
MR. HORROR PRESENTS
Een bijzonder dvd-label met unieke horrorfilms!

Goed nieuws voor horrorfanaten! Met de verschijning 24 april van het beklemmende Spaanse spookverhaal They Are Watching Us (Nos Miran) op dvd telt het dvd-label Mr. Horror Presents inmiddels tien ijzingwekkende titels. Dit jonge kwaliteitslabel voor horrorfilms staat onder supervisie van de Nederlandse horrorkenner bij uitstek, Jan Doense.

Naar aanleiding van de dvd-release van They Are Watching Us (Nos Miran) op 24 april 2008, zal het Nederlandse dvd-label Mr. Horror Presents op bredere schaal in Vlaanderen worden verdeeld. Dit kwaliteitslabel voor horrorfilms staat onder supervisie van Nederlands horrorkenner bij uitstek Jan Doense en telt reeds tien ijzingwekkende titels.

They Are Watching Us (Nos Miran) past in de traditie van Spaanse spookfilms waartoe ook The Others, The Devil's Backbone, Darkness en The Orphanage behoren. Deze sfeervolle, ijzingwekkende film van regisseur Norberto López Amadowon de Critic's Award op het Fantasporto filmfestival en was te zien op het Amsterdam Fantastic Film Festival van 2002. Tijdens zijn onderzoek naar de verdwijning van een zakenman ontdekt rechercheur Juan García dat ook andere mensen op raadselachtige wijze van de aardbodem zijn verdwenen. Waar zijn ze gebleven? Juan raakt er steeds meer van overtuigd datonzichtbare, kwaadaardige entiteiten verantwoordelijk zijn voor de verdwijningen. Worden we werkelijk in de gaten gehouden van gene zijde? Juan raakt geobsedeerd door de zaak en dreigt daardoor niet alleen zijn gezin maar ook zijn verstand te verliezen.

Jan Doense, alias Mr. Horror, is samen met Jan Verheyen de drijvende kracht achter het geruchtmakende filmevenement De Nacht Van De Wansmaak. Hij was jarenlang het gezicht van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Begin 2007 trad hij terug als festivaldirecteur om zich te kunnen wijden aan nieuwe uitdagingen. Eén daarvan is de verwezenlijking van zijn lang gekoesterde wens om een eigen horrorlabel te beginnen.

"Hoewel horror al sinds de vroegste jaren van de filmgeschiedenis een populair en commercieel succesvol genre is, heb ik me er als directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival altijd voor moeten verantwoorden"', aldus Doense. "Over dit genre bestaat dan ook het hardnekkige vooroordeel dat het altijd draait om bloedvergieten en gratuit geweld. Recente ontwikkelingen binnen het genre, met name de zogenaamde 'martelhorror', lijken die vooroordelen te bevestigen. Toch is het horrorgenre zeer rijk geschakeerd en dikwijls grensverleggend en ook trendsettend. Met Mr. Horror Presents wil ik een lans breken voor de betere horrorfilm, maar uiteraard zullen ook mijn 'guilty pleasures' er hun plaatsje krijgen."

Onder de vlag van Mr. Horror Presents brengt Jan Doense een aantal van zijn favoriete horrorfilms van de afgelopen jaren uit op dvd, waaronder diverse titels die in België enkel te zien waren op het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film.

#1: The Roost
(Ti West, VS 2005)
Vier jongeren raken verzeild op een oude boerderij waar een horde bloeddorstige vleermuizen huist. Een liefdevolle hommage aan de rauwe, onopgesmukte horrorfilms van de jaren zeventig.

#2: Zombie Honeymoon
(Dave Gebroe, VS 2004)
Nadat Danny tijdens zijn huwelijksreis door een zombie is aangevallen krijgt hij een onbedwingbare trek in mensenvlees. Een verrassende mix van romantiek, humor en horror.

#3: Possessed / Besat
(Anders Rønnow Klarlund, Denemarken/ Noorwegen 1999)
De antichrist is onder ons en tracht de wereld te vernietigen met een dodelijk virus. Een realistische mix van occulte horror en medische thriller van de maker van How To Get Rid Of The Others.

#4: Frostbite
(Anders Banke, Zweden/Rusland 2006)
In het hoge noorden van Lapland breekt een epidemie van vampirisme uit. De eerste Zweedse vampierfilm ooit combineert horror met relativerende humor.

#5. H.P. Lovecraft's Castle Freak
(Stuart Gordon, VS 1995)
Een Amerikaans gezin wordt in een Italiaans kasteel geterroriseerd door een misvormde psychopaat. Grimmige low budget horror van de maker van Reanimator.

#6. H.P. Lovecraft's Lurking Fear
(C. Courtney Joyner, VS 1994)
In een gangenstelsel onder het dorpje Leffert's Corner huist een bende kannibalistische monsters. Horrortrash van de vermaarde pulpproducent Charles Band.

#7. The Unknown / Det Okända
(Michael Hjorth, Zweden 2000)
Vijf wetenschappers stuiten in een afgebrand bos in het noorden van Zweden op een gemuteerde levensvorm. Effectieve kruising tussen The Blair Witch Project en John Carpenter's The Thing.

#8. Dark Woods
(Pål Øie, Noorwegen 2003)
Vijf medewerkers van een klein tv-station gaan een weekend teambuilden in het bos en worden geconfronteerd met een onzichtbaar kwaad. Sfeervolle psychologisch horrorfilm.

#9. Blue Sunshine
(Jeff Lieberman, VS 1976)
De LSD-achtige drug Blue Sunshine doet gebruikers jaren na dato veranderen in psychopathische moordenaars. Deze cultfilm is een mix van paranoiathriller, horror en science fiction die doet denken aan het vroege werk van David Cronenberg.

#10. They Are Watching Us / Nos Miran
(Norberto López Amado, Spanje 2002)
Rechercheur Juan García gelooft dat onzichtbare, kwaadaardige entiteiten verantwoordelijk zijn voor een reeks raadselachtige verdwijningen. Sfeervol en ijzingwekkend, in een traditie van Spaanse spookfilms waartoe ook The Others en El Orfanato behoren.

De distributie van Mr. Horror Presents wordt verzorgd door Living Colour Entertainment.