:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Walt Disney Studios Home Entertainment >> PERSBERICHT: SNOW BUDDIES
PERSBERICHT: SNOW BUDDIES
Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment - Datum: 2008-03-31 - Geplaatst door: Werner
SNOW BUDDIES
Te koop vanaf 16 april 2008


Rosebud, Mudbud, Budderball, B-Dawg en Buddha – vijf charmante, sprekende puppy’s - nemen je mee naar Alaska. Daar lopen ze de husky Shasta tegen het lijf, met wie ze willen deelnemen aan een echte hondensleerace.

Het verhaal
De kroost van Buddy en Molly, een koppel golden retievers, spelen verstoppertje en belanden in een vrachtwagen gevuld met ijs met bestemming Alaska. Daar aangekomen schrikken Rosebud, Mudbud, Budderball, Buddha en B-Dawg zich een hoedje van een hond die erg op een wolf lijkt. Maar geen nood: Shasta is een jonge husky die niets liever wil dan sleeracen. De puppy's aarzelen geen seconde en besluiten hun nieuwe vriend verder te helpen. Jammer genoeg heeft Shasta geen ouders meer om hen het sleetrekken aan te leren. Ook van de locale bevolking moeten ze geen hulp verwachten, ze lachen zich een kriek met hun wilde plannen. Jonge honden die een zware slee verder trekken? Dat lukt hen nooit! Gelukkig gelooft Talon wel in hen. Hij was de mentor van Shasta's vader en woont in de bergen. Shasta weet Talon te overtuigen om hen de kneepjes van het vak te leren. Hij herinnert hem aan een oude leuze: "Het is niet de grootte van een hond die telt, maar wel de groepsgeest". Shasta maakt de droom van zijn baasje Adam waar als hij hem zijn sleeteam voorstelt. Het kind is in de zevende hemel en begint meteen met het bouwen van een slee. Zijn nieuwe teamgenoten steken maar al te graag een pootje toe. Het doet Talon plezier hen samen aan het werk te zien. Hij is trots op de hechte band die ze hebben. De husky's die al jaren deelnemen aan de race worden wat jaloers op de teamspirit van de puppy's en proberen hen af te schrikken. Ze onthullen het verhaal over de ouders van Shasta. In een race brak het ijs onder hun poten en kwamen ze om. Ondertussen vinden Buddy en Molly thuis een spoor van hun kleintjes en komen ze in Alaska terecht. Daar krijgen ze de hulp van de reddingshond Bernie. Ook Adams vader wordt ongerust en begint de buurt uit te kammen op zoek naar zijn zoon. Zonder veel problemen leggen onze vrienden de helft van het parcours af. Maar dan moeten de puppy's en Adam schuilen in een iglo als een zware storm losbreekt. Adam komt oog in oog te staan met zijn tegenstander Jean George en zijn pestende honden. Wie van hen zal het halen in de eindspurt? Geraken ze heelhuids uit dit avontuur? En vinden de Buddies de weg terug naar huis? Ontdek het snel en haal de DVD in huis! Dan geniet je ook van een heleboel bonusmateriaal: een gloednieuwe videoclip, coole Buddy Bloopers en meer.

De personages:
BudderBalls maag helpt hem en de andere Buddies geregeld in de nesten. Hij houdt van verfijnd eten, ijsjes en vooral een goedgevulde buik. Als meest gespierde van het team maakt hij het verschil als ze een sterke poot nodig hebben. Maar zijn broers en zus kunnen je voor één ding waarschuwen: je kan hem maar best niet voor de gek houden!
Shasta is een lieve husky met karakter. Hij doet alles voor zijn baasje Adam. Als hij op een avond de smeekbede van Adam opvangt, wil hij de droom van zijn beste vriend laten uitkomen. Hij zet alles op alles opdat Adam kan deelnemen aan de hondensleerace. En natuurlijk wil hij zijn overleden vader trots maken. Shasta wordt de leider van de ploeg en dat is nog maar het begin!
B-Dawg is verlekkerd op hip hop. Hij heeft heel wat praat, tot hij oog in oog komt te staan met zijn grootste angsten en die moet overwinnen. Deze puppy is een ruwe bolster met een blanke pit. Hij staat altijd paraat voor zijn familie, maar hou het stil, anders is zijn imago naar de haaien! Naast zijn broer Buddha zorgt hij voor de snelheid in het team.
Buddha zorgt voor de rust in het team en bewandelt zijn spiritueel pad. "Soms help je jezelf door anderen te helpen", verzekert hij zijn broers en zus. Buddha blijft steeds in contact met zijn ziel: door te mediteren, yoga te beoefenen of deel uit te maken van het sleeteam. Hij is helemaal zen!
Rosebud is het enige meisje van de bende. Ze weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om sterk te staan en voor zichzelf op te komen. Ze is navigator van het team. Want, zo beweert ze zelf, meisjes voelen zich niet te trots om de weg te vragen. In de race helpt ze haar broers om flink wat gas te geven. Rosebud is ook een trendsetter wat mode betreft en is dol op de kleur roze.
Mudbud doet niets liever dan luieren in een modderbad. Als hij in Alaska arriveert, beseft hij plots dat er geen spatje vuil te bespeuren valt en hij door de sneeuw helemaal schoongemaakt wordt. Hij kan niet wachten om terug naar huis, Fernfield, te keren. Home sweet dirt!

Technische specificaties:
Speelduur: 84 minuten
Beeldformaat: 1.78:1, 16x9
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden
Genre: familiekomedie
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands; Dolby Surround 2.0 : Grieks / Portugees
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden / Portugees /Grieks / Bulgaars

Bonusmateriaal:
• Buddy Bloopers
• Music video – Video clip van Disney Channel ster Mitchel Musso
• Achter de schermen documentaire - The Buddies Interview met cast en crew
• De magische visuele effecten – Verteld door producer/regisseur Robert Vince
• En nog veel meer!