:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Walt Disney Studios Home Entertainment >> PERSBERICHT: DUMBO EN SALUDOS AMIGOS
PERSBERICHT: DUMBO EN SALUDOS AMIGOS
Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment - Datum: 2010-01-21 - Geplaatst door: Werner

Walt Disney Studios Home Entertainment stelt voor

DUMBO Special Edition
Te koop op DVD
vanaf 17 februari 2010
 

Is het nog nodig om dit kleine olifantje met de grote oren voor te stellen? Dumbo is een tijdloze klassieker, die in 1941 voor de eerste keer werd uitgebracht en meteen de harten van talrijke kinderen (en hun ouders) veroverde. Dit kleine olifantje met de enorme oren is het slachtoffer van pesterijen. maar is  dapperder dan al zijn kameraden. De avonturen van dit charmante personage laat niemand onberoerd en heeft al talrijke generaties geïnspireerd. Dumbo zit boordevol spannende avonturen, onvergetelijke figuren, bekroonde muziek en inspirerende boodschappen over de kracht van vriendschap en in jezelf geloven, en zal een geliefd deel van de collectie klassieke dvd's van je familie worden. Een grote klassieker die je moet (her)ontdekken met je familie, Ter viering van de zeventigste verjaardag van deze mijlpaalfilm is Dumbo nu beschikbaar in een Special Edition, inclusief nieuwe digitale restauratie en nooit eerder vertoond bonusmateriaal, Ook komt in de Classics Collection Saludos Amigos opnieuw uit,

 
Het verhaal

Het is lente en voor de ooievaars is het weer tijd om de pasgeboren kinderen bij hun ouders te brengen. Ook mevrouw Jumbo, een circusolifant, verwacht haar kleintje vol ongeduld. Op een ochtend, levert een ooievaar eindelijk de kleine Dumbo. Mevrouw Jumbo is in de zevende hemel en alle andere olifanten zijn vertederd door deze kleine olifant. Tot hij niest en zijn enorme oren tevoorschijn komen. De kinderen die meelopen in de prestigieuze parade van het circus ontdekken de tijgers, de zebra's, de chimpansee's en lachen Dumbo met zijn enorme oren uit. Mevrouw Jumbo, die haar kindje beschermt tegen de pesterijen, krijgt een woede-aanval en jaagt alle kinderen weg. De circusdirecteur sluit haar op als een gevaarlijke olifant en de kleine Dumbo blijft alleen over, verlaten door alle andere olifanten.

 

Timmie, een sympathieke kleine muis, helpt de kleine Dumbo en wordt zijn vriend. Hij moedigt Dumbo aan om deel te nemen aan de olifantenpiramide: hij zou de vedette kunnen worden die de vlag hoog bovenaan de piramide houdt. Spijtig genoeg, struikelt Dumbo over zijn grote oren en verliezen alle olifanten hun evenwicht en valt de piramide als een blokkenhuis in elkaar... Als straf, wordt Dumbo aan de clowns overgeleverd. Het nummertje van de clowns is een groot succes en het groepje maakt er een groot feest van, Dan wordt er per ongeluk een fles wijn in de waterbak van Dumbo gegoten, waarna Dumbo samen met Tommie helemaal ladderzat wordt en alles dubbel begint te zien. Tot ze zich ingedommeld in een boom bevinden, Timmie stelt dan aan Dumbo voor om te vliegen door snel zijn grote oren te bewegen. Na enkele stofwolken te hebben veroorzaakt, vliegt Dumbo richting circus. Hij wordt de eerste vliegende olifant, een wereldster, die loopings in de lucht maakt onder het gekir van talrijke toeschouwers. Dan vertrekt het circus weer en wordt de mooiste wagon van de trein speciaal ingericht voor Dumbo en zijn mama, die nooit meer uit elkaar zullen worden getrokken.

 

Regisseur: Ben Sharpsteen, geassisteerd door Norman Fergusson, Samuel Armstrong,

Wilfred Jackson, Bill Roberts en Jack Kinney

Producer: Walt Disney Pictures

Scenario: Otto Englander, Joe Grant, Dick Huemer, Aurelius Battaglia, Bill Peet, Joe Rinaldi, Webb Smith, George Stalling.

Originele muziek: Franck Churchill en Oliver Wallace
 
Prijzen en nominaties

• In 1942 wordt Dumbo genomineerd voor de Oscar van Beste lied en wint hij de

Oscar voor beste muziek .

• In 1947, behaalt hij de prijs van beste tekenfilm op het festival van Cannes.

 

Technische specificaties

Speelduur: 61 minuten
Genre: Familie
Beeldformaat: 4x3, 1.33:14
Leeftijd: Alle leeftijden

Talen: Disney Enhanced Home Theater Mix 5.1: Nederlands / Engels

Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

 
Bonus

• beeld & geluid

- Disney Enhanced Home Theater Mix

• Deleted scenes
- Het verhaal van de muis
• Achter de schermen bij Disney
- Audiocommentaar
- De lucht in: Dumbo - de making of
- De magie van Dumbo - de attractie
- Geluidsontwerp: fragment uit 1de vriendelijke draak2

- Walt Disney tv-introductie

- Trailers

 

SALUDOS AMIGOS
 

Disneys 3e lange animatiefilm Saludos Amigos, vrij vertaald als Gegroet Vrienden, komt samen met Dumbo opnieuw uit, Deze film dateert van 1943 en geeft goed weer hoe briljant de legendarische tekenaars van Disney waren, Saludos Amigos bestaat uit een fantastische combinatie van echt acteerwerk en animaties. Het is een kleurrijke combinatie van kunst, avontuur en muziek met een swingende sambabeat. Je internationale reisgenoten zijn niemand minder dan de beroemde grappige vriendjes Donald Duck en Goofy. Ze houden het levendig wanneer Donald een koppige lama tegenkomt en "El Gaucho" Goofy het leven als Zuid-Amerikaanse cowboy uitprobeert. Saludos Amigos neemt je mee van de hoge toppen van het Andesgebergte tot de pampa's van Argentinië en de geluiden en beelden van Rio de Janeiro en is een hilarisch feest voor het oog waar het hele gezin van zal genieten.

 

Technische specificaties

Speelduur: 40 minuten
Genre: Familie
Beeldformaat: 4xx, 1.33:1
Leeftijd: Alle leeftijden
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans / Engels

Ondertitels: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor slechthorenden

 


Walt Disney Classic Collection

Vanaf de release van Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen, worden de DVD's en Blu-ray's uit de Classic Collection voorzien van een nummer. Iedere Classic heeft zijn eigen nummer en inmiddels bestaat het lijstje in de Benelux al uit 52 Classics. Dumbo is nummer 4 en Saludos Amigos nummer 6, Zowel Dumbo en Saludos Amigos worden maar voor een beperkte periode uitgebracht, voordat ze weer in de Disney Kluis verdwijnen en daar voor 5 tot 10 jaar wacht op een nieuwe generatie bewonderaars. Deze strategie maakt het ook mogelijk om de kwaliteit van de films te verbeteren en ze op nieuwe formats te introduceren (DVD/Blu-ray). De voorwaarden om in die collection te staan zijn dat deze full-length movies met een bioscoop release in de Benelux moeten zijn. Ook moet het de originele release of de eerste van een serie zijn. Vervolgdelen zijn dus geen Classics.

De Walt Disney Classic Collection is hiermee de grootste en meest interessante verzamelserie van antimatiefilms ter wereld. Spaar ze allemaal!

Dumbo
, en Saludos Amigos, worden verdeeld door Walt Disney Studios Home Entertainment. Walt Disney Studios Home Entertainment is een dochteronderneming van The Wall Disney Company, en is verantwoordelijk voor de marketing, verkoop en distributie van alle Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures DVD's en Blu-ray discs.