:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2008
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2008
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2008-04-02 - Geplaatst door: Werner
THE SHIELD - SEASON 5
'Conscience is a killer' in The Shield

Synopsis
Het zou niet bij deze serie passen om er doekjes rond te winden: Sony Pictures Home Entertainment brengt een nieuw seizoen van The Shield uit op DVD, dus verwacht 4 discs vol compromisloze actie en ambiguïteit. Naar goede gewoonte breekt ook dit seizoen met alle conventies van klassieke Amerikaanse politiereeksen. Controverse, realisme en corruptie zijn nog steeds de keywords voor deze steengoede, maar keiharde actieserie. De grens tussen goed en kwaad wordt voortdurend overschreden. Net als in de realiteit is er in deze serie geen plaats voor zwart of wit...

In dit vijfde seizoen bindt het Strike Team de strijd aan met de raciale spanningen in de stad, terwijl de werksfeer binnen de Barn escaleert door de komst van luitenant Jon Kavanaugh (Oscarwinnaar Forest Whitaker). Hij is namens Interne Zaken bezig met een onderzoek naar Vic Mackey en zijn team. Hij is vastbesloten hen achter de tralies te krijgen en misbruikt daarvoor zelfs Aceveda en Vics ex-vrouw Corrine. Wanneer Lem door Kavanaugh gearresteerd wordt voor het bezit van heroïne, begint de tijd te dringen. Nooit eerder was het zo moeilijk voor Vic om zijn mannen te beschermen en zijn team bij elkaar te houden...

De tagline 'conscience is a killer' liegt er niet om: in The Shield is het rauwe actie, ambigue personages en onethische methoden troef. Met het vijfde seizoen van deze Emmy en Golden Globe winnende reeks dat op 10 april uitkomt op DVD, kunnen de liefhebbers van series met een 'edge' alvast hun vingers aflikken!

Regisseur: Shawn Ryan
Acteurs: Michael Chiklis (Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer), Forest Whitaker (The Last King Of Scotland, Vantage Point), Benito Martinez (Saw, Million Dollar Baby)
Genre: Actie
Release DVD koop: 10 april 2008

Extra op DVD:
• Audiocommentaar
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
• Documentaires: "The Shield Television Academy Panel", "I.A.D.", "FOX Movie Channel Presents: Making a Scene", "Scott Brazil Tribute". "Delivering the Baby: Making of Episode 11" en "Season 6 Prequel"



WEEDS - SEIZOEN 2
Nancy Botwin sluit de deal van haar leven in deze verslavende reeks...

Synopsis
Sony Pictures Home Entertainment brengt op 10 april het langverwachte vervolg op het eerste seizoen van Weeds uit op DVD. Het tweede seizoen is nog grappiger, nog donkerder en nog uitdagender met zijn scherpe dialogen, provocerende thema's, prettig gestoorde personages en heerlijk droge humor. Nancy Botwin zal je ook in dit 12 afleveringentellende tweede seizoen in hogere sferen brengen.

Nadat ze in het eerste seizoen een wiethandeltje opzette in de suburbs van Agrestic om de levensstandaard van haar en haar 2 kinderen te kunnen behouden, lopen de zaken van huismoeder Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) beter dan ooit. Ze kan de vraag naar hasj en wiet in haar nette buitenwijk nog maar nauwelijks aan en alles lijkt haar voor de wind te gaan. Nancy raakt echter steeds dieper en dieper betrokken in het drugswereldje. Het wordt dus steeds moeilijker om haar zaakjes verborgen te houden voor de buitenwereld, en zeker voor haar buurvrouw Celia...

Deze donkere comedy is een van de meest besproken series in Amerika. En terecht! De donkere humor, de briljante plotwendingen en de knappe acteerprestaties maken Weeds tot een niet te missen serie. Hoofdrolspeelster Mary Louise Parker kreeg voor haar rol als Nancy Botwin zelfs een Golden Globe. Bereid je al maar voor op het tweede seizoen van een hoogst verslavende reeks!

Regisseur: Jenji Kohan
Acteurs: Mary-Louise Parker (The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford, The West Wing, Red Dragon), Elizabeth Perkins (Kids In America, Cats & Dogs, 28 Days), Kevin Nealon (Daddy Day Care, "Saturday Night Live", The Wedding Singer), Hunter Parrish (RV, Premonition)
Genre: Humor
Release DVD koop: 10 april 2008



SANDS OF OBLIVION
Steek je kop niet in dit zand!

Synopsis
Het is de schrik van iedere archeoloog: vervloekte opgravingen! In Sands Of Oblivion, de nieuwe film van Sony Pictures Home Entertainment, zien we de nachtmerrie van iedere archeoloog werkelijkheid worden. Zenuwslopende spanning, spectaculaire actie en gevatte oneliners maken deze film zeer amusant. Voor iedere filmliefhebber dus reden genoeg om deze film in huis te halen. Vanaf 17 april is Sands Of Oblivion verkrijgbaar op DVD.

De woestijn van Guadelupe in Californië, 1923. Regisseur Cecile B. DeMille ziet de opnames van zijn klassieker The Ten Commandments verstoord worden door mysterieuze paranormale gebeurtenissen. Na de opnames laat hij alle Egyptische beelden onder het zand verdwijnen, ervan overtuigd dat ze een vloek bevatten. Meer dan zeventig jaar later komt een groep archeologen ter plaatse. Na het opgraven van enkele van de beelden lijkt de Egyptische vloek alsnog toe te gaan slaan.

Heb je je ooit afgevraagd hoe de stem achter Homer Simpson er in levende lijve uitziet? Grijp dan op 17 april je kans, want vanaf die datum is Dan Castellaneta (de stem van Homer Simpson) te zien in de spannende film Sands Of Oblivion.

Regisseur: David Flores
Acteurs: Morena Baccarin (Stargate SG-1, Serenity, Perfume), Adam Baldwin (The Patriot, Independence Day), Victor Webster (Life Happens, Man Vs. Monday, Must Love Dogs), Dan Castellaneta (The Simpsons stem 'Homer Simpson', The Pursuit Of Happyness, Happy Feet)
Genre: Thriller, actie
Release DVD huur: 25 maart 2008
Release DVD koop: 17 april 2008



THE JANE AUSTEN BOOK CLUB
Jane is weer helemaal in!

Synopsis
Relaties, liefde en Jane Austen. Enkele sleutelwoorden die de feel good movie The Jane Austen Book Club omschrijven. De creatieve geest van regisseuse Robin Swicord (Practical Magic, Mathilda, Little Women en co-writer van Memoirs Of A Geisha) laat de antieke werken naadloos overlopen in de 21ste eeuw. Zo werden al eerder werken als Pride & Prejudice, Persuasion en Sense & Sensibility van de literaire heldin verfilmd. De filmcast had daarom ook een extra zware taak om deze eerdere successen te overtreffen. Mede door het optreden van Emily Blunt (The Devil Wears Prada), Maria Bello (A History Of Violence) en Kathy Barker (Gilmore Girls) is de film een toppertje. Op 24 april wordt de film uitgebracht op DVD en in High Definition op Blu-ray.

Zes leden van een leesclub, zes boeken van Jane Austen, zes met elkaar verweven verhaallijnen, gedurende zes maanden. The Jane Austen Book Club toont het leven van vijf vrouwen en een man die maandelijks in een leesclub bijeenkomen om een roman van Jane Austen te bespreken. Ze ontdekken vervolgens dat ze veel meer gemeen hebben met hun favoriete lectuur dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Huwelijken eindigen, liefdes ontluiken en relaties worden op de proef gesteld, net als bij de personages uit Austens romans. Een prachtige, intelligente en volwassen relatiekomedie met, uiteraard, een happy end.

Het gelijknamige boek van Karen Joy Fowler was in Amerika al ontzettend populair en een verfilming kon dus niet uitblijven. Om van deze film te kunnen genieten, is het niet nodig het complete oeuvre te kennen, want al snel wordt duidelijk dat de werken draaien om de zoektocht naar de ware. Deze romantische komedie is echt een vrouwenfilm, maar juist voor fans van Jane Austen is de film dubbel zo leuk!

Regisseur: Robin Swicord
Acteurs: Maria Bello (A History Of Violence, Coyote Ugly), Emily Blunt (The Devil Wears Prada, Charly Wilson's War, My Summer Of Love), Kathy Baker (Gilmore Girls, Medium, 13 Going On 30)
Genre: Drama, romantiek
Release DVD huur: 8 april 2008
Release DVD koop: 24 april 2008
Release blu-ray: 24 april 2008

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Robin Swicord, acteurs Maggie Grace, Marc Blucas en Hugh Dancy, producer Julie Lynn en schrijfster Maryann Brandon
• Documentaires: "Achter de schermen bij The Jane Austen Book Club", "The Life of Jane Austen", "The Book Club: Deconstructed" en "Walking the Red Carpet: Los Angeles Premiere"
• Verwijderde scènes
• Trailers



FANNY HILL: MEMOIRS OF A WOMAN OF PLEASURE
18de-eeuwse passie, drama en romantiek: girlpower avant la lettre

Synopsis
Wanneer Fanny Hill haar ouders verliest tijdens een pokkenepidemie, besluit ze het platteland achter zich te laten en haar geluk in het 18de-eeuwse London te zoeken. Daar wordt het meisje via een list opgevangen door de manipulatieve Mrs. Brown. Deze bordeeluitbaatster introduceert de naïeve Fanny in een wereld van passie en sex. Maar al gauw leert Fanny haar grote liefde Charles kennen die haar overtuigt om met hem mee te gaan. Hun verhouding stoot echter op grote woede van Charles vader die zijn zoon meteen het land uitstuurt. Fanny blijft achter met hoge schulden en besluit uit geldnood de maîtresse van Mr. H. te worden. Het begin van een woelige periode van losbandigheid in het leven van de jonge Fanny...

Fanny Hill: Memoirs Of A Woman Of Pleasure is gebaseerd op het gelijknamige 18de-eeuwse boek van John Cleland. Het wordt vaak beschouwd als de eerste Engelstalige erotische roman en heeft dan ook heel wat stof doen opwaaien. Ook deze BBC-verfilming schuwt het ondeugende niet en laat de moraliserende toon die typisch is voor dit genre achterwege. Fanny schaamt zich niet over wie ze is en wat ze doet.

Rebecca Night - vooral bekend om haar acteerprestaties in theaterstukken als Othello en Much Ado About Nothing - vult de rol van Fanny subliem in. Maar ook Alison Steadman en Hugo Speer, oude rotten in het vak, zetten schitterende vertolkingen neer. Zoals het een BBC-productie betaamt, is Fanny Hill een kwaliteitsvolle verfilming geworden met kleurrijke personages en doorspekt van heerlijke 'tongue-in-cheek'quotes en dialogen ("Think of it as a temporary strategem. Spend a little time on your back to get back on your feet, so to speak."). Deze memoires van een dame van plezier zijn in elk geval een plezier om naar te kijken!

Regisseur: James Hawes
Acteurs: Rebecca Night (Othello, Much Ado About Nothing), Alison Steadman (Abigail's Party, Pride And Prejudice), Hugo Speer (The Full Monty, The Interpreter)
Genre: Drama, romantiek
Release DVD huur: 8 april 2008
Release DVD koop: 24 april 2008



DE INTERACTIEVE LOVERS' GUIDE
Alles wat je altijd al wilde weten over seks... nu hoef je het niet meer te vragen!

Sony Pictures Home Entertainment presenteert de allereerste interactieve seksgids op dvd, de revolutionaire Interactieve Lovers' Guide.

De Interactieve Lovers' Guide is de meest uitgebreide en opwindendste seksgids ooit gemaakt en biedt je alle ingrediënten voor een succesvol en pikant seksleven. Door middel van de sfeervolle beelden krijg je advies en informatie over vele onderwerpen, zoals standjes, fantasieën, speeltjes en hoe seks spannend te houden. Je maakt kennis met vaardigheden en technieken om je liefdesleven in hogere sferen van passie en intimiteit te brengen.

De Interactieve Lovers' Guide stimuleert je creativiteit in de slaapkamer en daarbuiten.

Uniek is de mogelijkheid om de technieken te bekijken vanuit het perspectief van de man of van de vrouw, met bijbehorend Nederlands gesproken toelichting. Daarnaast vind je op de dvd ook de Lovers' Guide Quiz, die je houding test ten opzichte van seks en relaties. Doe de test alleen of samen met je partner en leer hem of haar nog beter kennen.

De Interactieve Lovers' Guide… Sexy, ondeugend en educatief!

Lovers' Guide is 's werelds belangrijkste merk op het gebied van seks en relaties. Sinds de introductie in 1991 in het Verenigd Koninkrijk zijn de boeken en dvd's in meer dan 13 talen vertaald en verschenen in meer dan 22 landen.

Release DVD koop: 24 april 2008



Overige releases april

10 april 2008:
• Bewitched - Season 6
• Desperado
• Easy Rider
• Gattaca
• Glory
• Groundhog Day
• Monty Python's - Life Of Brian
• Taxi Driver

15 april 2008:
* Kings Of South Beach

24 april 2008:
• Box: Weeds Season 1+2

29 april:
* Unnatural Causes