:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: DUTCH FILMWORKS GAAT BLU-RAY ONLY
NIEUWSBERICHT: DUTCH FILMWORKS GAAT BLU-RAY ONLY
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-04-17 - Geplaatst door: Werner
DUTCH FILMWORKS KIEST VOOR BLU-RAY

Vanaf deze maand brengt Dutch FilmWorks alleen nog maar titels uit op Blu-ray. Dit naar aanleiding van de ontwikkelingen op het gebied van High Definition in de Verenigde Staten. Afgelopen november betrad Dutch FilmWorks als eerste independent de HD-markt en bracht in de Benelux een aantal titels uit op zowel HD-DVD als Blu-ray.

"De beslissing is tweeledig", aldus Frederic Michaux hoofd marketing van Dutch FilmWorks. "Enerzijds omdat de HD-DVD markt in absolute cijfers substantieel achterblijft in vergelijking tot Blu-ray. Met andere woorden, de consument heeft een duidelijke keuze gemaakt. Anderzijds omdat de belangrijkste spelers in de markt gekozen hebben voor de drager Blu-ray".

"Wat er nu moet gebeuren is dat de hardwarefabrikanten opstaan, de handen inéén slaan en duidelijk maken aan de (vaak nog onwetende) consument wat High Definition is. High Definition is namelijk de toekomst van de industrie."

Dutch FilmWorks wil voor partners HD-DVD releases wel bespreekbaar houden. Michaux: "Een voorbeeld hiervan is de gamerelease van Condemned 2 waarbij we zowel de HD-DVD (Xbox)als de Blu-ray (PS3) van Saw 3 bijsluiten."

UIT HET ARCHIEF