:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-07-18 - Geplaatst door: Werner
EL AURA

Espinoza is een 40-jarige gedesillusioneerde taxidermist met één ultieme fantasie: ooit de perfecte overval plegen. Tijdens een jachtpartij in een uithoek van het Patagonische woud schiet hij per ongeluk een schimmige figuur neer. De vermoorde man blijkt een echte crimineel. Samen met een bende beraamde hij een roof op een groot geldtransport. Espinoza neemt zijn identiteit en daarmee de rol van meesterbrein over, maar raakt al snel verstrikt in zijn eigen web van intriges. Als hij bovendien op cruciale momenten aanvallen van epilepsie krijgt, versmelt de onvoorspelbare werkelijkheid met zijn wanen...

El Aura is een intelligente, sfeervolle film noir over een mislukte heist tegen de achtergrond van imponerende wouden en eindeloze dorre vlaktes. Even indrukwekkend als in Nine Qeens zoekt regisseur Fabian Bielinski - die kort na het voltooien van deze film op 47-jarige leeftijd overleed - naar de wortels van het menselijke geweld.

Moviesquad Award Film By The Sea 2006

Pers:
A must see ... Atmospherically terrific - Variety
A sublime psychological thriller - LA Times
A top-notch heist thriller - Chicago Tribune

DVD details:
Cast: Ricardo Darín, Dolores Fonzi, Pablo Cedrón
Regie: Fabian Bielinski
Label: Filmfreak
Herkomst: Argentinië, 2005
Speelduur: 126 min.
Geluid: Spaans 5.1
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Interview met de regisseur en hoofdrolspeler,
• Trailers


HAZE

Een man wordt alleen wakker in een donkere, afgesloten ruimte. Hij heeft een nare wond en last van geheugenverlies. Hoe is hij hier terecht gekomen en beter nog, hoe komt hij er weer uit? Is er een oorlog uitgebroken? Speelt er iemand een spelletje met hem?Dan ontmoet hij in deze zwarte hel een vrouw. Ook zij heeft geen flauw idee wat er met haar is gebeurd. Samen proberen ze een uitweg te vinden.

Shinja Tsukamoto is één van de belangwekkendste, vernieuwende Japanse regisseurs van de laatste twintig jaar. Hij vestigde zijn naam met zijn cyberpunkdebuut Tetsuo uit 1989 en bouwde sindsdien aan een eigenzinnig oeuvre, waarin het gevecht tussen de mens en een vervreemdende omgeving een wederkerend thema is. Filmmakers als Takashi Miike, David Fincher en Quentin Tarantino zeggen direct door Tsukamoto
beïnvloed te zijn.

Pers:
Haze toont de rauwe kant van het realisme en laat het publiek de angst voor het onbekende ervaren - DVD Times
Niet geschikt voor mensen met claustrofobie! - The New York Times

DVD details:
Cast: Shinya Tsukamoto, Kahori Fujii, Takahiro Kandaka, Takahiro Murase, Mao Saito, Masato Tsujioka
Regie: Shinya Tsukamoto
Label: Warped Vision
Herkomst: Japan, 2005
Speelduur: 49 min.
DVD5,
Beeld: 16:9 anamorf widescreen
Geluid: Japans 2.0 en 5.1
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Making of,
• Trailer-teaser,
• Interviews,
• Slideshow
(totaal ca. 60 min.)


SATAN'S BED

In Satan’s Bed speelt Yoko Ono de rol van Ito. Zij is de Japanse verloofde van Pauly, een drugs smokkelende medewerker van de immigratiedienst, die zijn criminele leven vaarwel wil zeggen. Dit tot grote onvreugde van drugsdealer Lou, die hierdoor zijn grootste leverancier dreigt te verliezen. Om Pauly onder druk te zetten, laat hij Ito ontvoeren en levert haar af bij Uncle Eddie’s Place. Dat belooft niet veel goeds voor Ito. Tot zover een simpel verhaal, ware het niet dat dit slechts de plot is van de - wegens onduidelijke redenen – nooit voltooide film Judas City. Aan Michael Findlay de taak de film alsnog te voltooien. Zonder de beschikking te hebben over de oorspronkelijke acteurs, slaagt Findlay hier wonderwel in door een tweede, bizarre verhaallijn toe te voegen: Drie psychopathische drugsverslaafden zaaien dood en verderf tijdens hun jacht naar drugs. Met slechts een paar dialogen weet Findlay de twee verhaallijnen met elkaar te verweven, met als resultaat een venijnig en volslagen krankzinnige Grindhouse Classic.

DVD details:
Regie: Marchal Smith/Michael Findlay
Label: American Grindhouse
Cast: Yoko Ono, Val Avery, Glen Nielson, Gene Wesson, Robert Williams, Judy Adler
Herkomst: Verenigde Staten, 1965
Speelduur: 72 min.
Beeld: 4:3
Geluid: Engels 2.0
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• American Grindhouse trailershow,
• Original theatrical trailer,
• Grindhouse short subject 1# “Jane on a train!”,
• Grindhouse short subject 2# “Times Square Sinema 1970”,
• Gallery of Distripix Sexploitation art with Skinflick Musical hits

UIT HET ARCHIEF