:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE ENQUIRY
PERSBERICHT: THE ENQUIRY
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-07-28 - Geplaatst door: Ann
THE INQUIRY
One Truth Could Destroy an Empire

Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 22 July 2008

Het derde jaar na de kruisiging van Jezus van Nazareth. De geruchten rond zijn wederopstanding maken de bevolking opstandig tegen de Romeinse heersers. Keizer Tiberius vertrouwt onderzoeker Taurus (Daniele Liotti) de opdracht toe om naar Judea te reizen. Die moet daar het lichaam van Jezus gaan zoeken. Sinds diens dood zijn er een aantal vreemde dingen gebeurd waarvan Tiberius het fijne wil weten. In Judea ontmoet Taurus Pontius Pilatus (Hristo Shopov), de prefect die Jezus liet kruisigen. Bang om voor de keizer in een slecht daglicht gesteld te worden, houdt Pilatus Taurus zoveel mogelijk in het ongewisse. Intussen leren Taurus en zijn trouwe slaaf (Dolph Lundgren) Tabitha (Mónica Cruz) kennen, een volgelinge van Jezus…

Mónica Cruz (°1977) is het 3 jaar jongere, even mooie maar minder bekende zusje van Penélope Cruz. Minder bekend betekent niet noodzakelijk minder getalenteerd. Mónica Cruz studeerde af aan de Royal Academy of Dance in klassiek ballet en flamenco. De zeven daarop volgende jaren danste ze bij het internationaal befaamde Joaquín Cortés Dansgezelschap. In eigen land is Mónica - net als haar broer, zanger Eduardo Cruz - al langer een bekend gezicht. Met de rol van Tabitha in The Inquiry doet ze een gooi naar een internationale filmcarrière. Of Mónica, net als haar beroemde zus, een lieveling van de grote Pedro Almodóvar zal worden is nog maar de vraag. Maar het staat buiten kijf dat de camera van haar houdt. Ze werkte ondertussen samen met Gérard Depardieu en Michael Madsen en heeft nog een aantal interessante filmprojecten op stapel staan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dolph Lundgren (°1957) gooide vooral hoge ogen eind jaren ’80, begin jaren ’90. De bijna 2 meter lange Zweed debuteerde in 1985 als KGB’er in de James Bond-film A View to A Kill. Zijn grote doorbraak volgde met de rol van Ivan Drago, een Russische bokser in Rocky IV (1985). Een rol waarvoor hij 5000 andere gegadigden naar huis mepte. En zo veroverde Lundgren zijn plaats in het selecte groepje actiehelden à la Schwarzenegger, Van Damme, Seagal en Norris. Maar Lundgren is meer dan dat. De man zou een buitengewoon hoog IQ hebben en 6 talen spreken. Zelf twee keer Europees kampioen in Kyokushin Karate (1981 en 1982) werd hij in 1996 teamleider van het US Olympic Modern Pentathlon Team tijdens de Spelen in Atlanta. In 2004 regisseerde hij zijn eerste film: ‘The Defender’. Verder had de man ooit een relatie met Grace Jones en sloeg hij naar eigen zeggen een rol af in Gladiator’ Dat laatste heeft de Viking gelukkig weer rechtgezet met zijn vertolking van de Germaanse slaaf Brixos in The Inquiry.

Met andere namen als Hristo Shopov (The Passion Of The Christ, Spartacus), Max von Sydow (Rush Hour 3, Minority Report) en F. Murray Abraham (Scarface) beschikt The Inquiry over een zeer mooie cast. Ook de soundtrack is een vermelding waard. Die werd gecomponeerd door Andrea Morricone. De zoon van die andere beroemdheid, Ennio Morricone.

The Inquiry' vanaf 22 juli in de winkel!

Synopsis:

Het is drie jaar na de kruisiging van Jezus van Nazareth. Het gerucht dat hij uit de dood is opgestaan, verspreidt zich door het land en inspireert de bevolking tot een opstand tegen de Romeinse heersers. In een poging de rust te bewaren stuurt de Romeinse keizer Tiberius de onderzoeker Taurus naar Judea om het lijk van Jezus te vinden en zo het verhaal te ontzenuwen. In zijn onderzoek wordt Taurus tegengewerkt door Pontius Pilatus, die koste wat kost wil voorkomen dat het publiek te horen krijgt hoe Jezus precies is gestorven. Hoe meer Taurus te weten komt over het leven en de dood van Jezus, hoe meer hij begint te twijfelen aan zijn opdracht…

Features:
Regie: Giulio Base
Cast: Dolph Lundgren (Universal Soldier, Rocky IV, Johnny Mnemonic), Mónica Cruz (Asterix At The Olympic Games, Last Hour, All Inclusive), Hristo Shopov (The Passion Of The Christ, Spartacus, The Lark Farm), Max von Sydow (Rush Hour 3, Judge Dredd, Minority Report), F. Murray Abraham (Scarface, Serpico, The Bridge Of San Luis Rey)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Avontuur
Speelduur: 108 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, geweld en angst