:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Badass >> NIEUWSBERICHT: PEDRO CHAVEZ WIL FILM ZO GOED ALS ZELF BEKOSTIGEN
NIEUWSBERICHT: PEDRO CHAVEZ WIL FILM ZO GOED ALS ZELF BEKOSTIGEN
Bron: Badass - Datum: 2008-07-29 - Geplaatst door: Werner
Belgisch-Portugese regisseur lanceert internationaal project

Een degelijke film maken en ook nog eens het script voor eigen rekening nemen; het is niet iedereen gegeven. Pedro Chaves, een jonge Belgische regisseur van Portugese afkomst die zijn opleiding onder andere in New York genoot, staat echter dicht bij het verwezenlijken van een dergelijk huzarenstuk. Met Reiki, The Movie wil Chaves niet enkel zijn visitekaartje afgeven aan de wereld, maar wil hij ook aspirerende regisseurs tonen dat het perfect mogelijk is om een volwaardige prent van 90 minuten af te leveren met een budget van nauwelijks 10.000 dollar (6000 euro).

"Robert Rodriguez (From Dusk Till Dawn, Sin City) heeft hetzelfde gedaan met een gelijkaardig budget toen hij El Mariachi maakte,” zegt de nog geen zesentwintigjarige Pedro. “Daarmee heeft hij zijn doorbraak bewerkstelligd. Ik kies echter voor een geheel ander genre, namelijk fantasy, om te laten zien wat ik kan.”

Ondertussen is de eerste mijlpaal gehaald: het budget van $ 10 000 is rond! “Nadat Frank Wouters (marketeer en auteur van onder andere De bedrijfsnar) een artikel over mijn project had gelezen, heeft hij beslist om de 1800 euro die ik nog tekort kwam bij te passen.” Ondanks het relatief laag ogende budget, werden er ondertussen speciaal voor de film al zwaarden en kostuums ontworpen in Hong Kong. Bovendien is Pedro erin geslaagd om een sterke internationale bezetting bij elkaar te brengen. Musicalzangeres Stephanie Carswell (onder andere Phantom Of The Opera), Natasha Henry (Fire In The Sky), Martin Swabey (toneelstuk Romeo And Juliet), Vincent Van Ommen (die nog les kreeg van Tony Wolf, de vechtchoreograaf van The Lord Of The Rings) en Liesje Sandonius (ex-leadzangeres Hooverphonic). Ook de vechtchoreografie en de cinematografie zullen tot in de puntjes verzorgd worden. Het is immers de bedoeling dat Reiki, The Movie niet alleen heel spannend zal zijn, maar er ook erg mooi zal uitzien!

De volgende stap? Pedro wil zoveel mogelijk mensen betrekken bij zijn project in de hoop op die manier niet enkel voor een zo goed mogelijke film te zorgen, maar ook om anderen te laten delen in de ervaring van filmproductie. Daardoor zouden nog meer getalenteerde regisseurs kunnen beseffen dat ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten zonder daarbij te denken dat hun projecten niet verwezenlijkbaar zijn. Hij is dan ook bereid om een voortrekkersrol te spelen door mensen al op voorhand de opportuniteit te geven om de dvd te bestellen. Voor een luttele 25 euro kan je niet alleen de dvd in primeur ontvangen, maar word je ook nog eens in de aftiteling vermeld als associate producer!

“Dit project kan alleen tot stand komen met de hulp van mensen die geloven in talent en in jongeren die niet zitten te wachten tot hen de kansen in de schoot worden geworpen. Alles wat we nu aan geld binnenkrijgen, gaat naar promotie voor de film. Als we 1000 mensen kunnen warm maken voor dit project, dan kunnen de filmdistributeurs ons niet negeren,” aldus een hoopvolle Pedro Chaves.Recent nieuws van dezelfde bron