:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: JOSÉ MOJICA MARINS
PERSBERICHT: JOSÉ MOJICA MARINS
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-07-30 - Geplaatst door: Werner
Met trots presenteren wij een serie van vier titels van de Braziliaanse regissseur José Mojica Marins!

De Braziliaanse regisseur Jose Mojica Marins weet in de jaren 1960 een grote reputatie op te bouwen bij cultliefhebbers over de hele wereld en wordt nog steeds beschouwd als een horroricoon. Zijn alter ego 'Coffin Joe' keert terug in verscheidene van zijn films. Door filmcritici wordt zijn stijl beschouwd als een symbiose tussen Luis Buñuel en Dario Argento: typisch excentriek Latijns-Amerikaans, low budget en hoogst ingenieus. Zijn filmografie telt meer dan zestig films, waarvan een aantal in Brazilië werd gecensureerd. Een geremasterde selectie van zijn indrukwekkende oeuvre is nu ook beschikbaar in de Benelux.

Vanaf 1 september zijn de volgende twee titels verkrijgbaar:

STRANGE WORLD OF COFFIN JOE

Strange World Of Coffin Joe bestaat uit verschillende verhalen waarin José Mojica Marins z'n eigenzinnige visie op het leven en de dood op een bizarre manier verbeeldt.

Het eerste verhaal gaat over het succes van een poppenmaker die zijn poppen mooie, levensechte ogen meegeeft. Samen met z'n vier prachtige dochters werkt hij dag en nacht om aan de vraag van zijn klanten te kunnen voldoen. Het gerucht gaat dat het verdiende geld wordt bewaard in het huis. Genoeg aanleiding voor vier mannen omde poppenmaker en z'n dochters te gaan bezoeken. Bij nader inzien toch niet zo'n goed idee.

Het tweede verhaal 'Obsessie' is één van Mojica Marins' meesterwerken, prachtig geënceneerd en gefilmd. In een poëtisch verhaal wordt de kijker geconfronteerd met het taboe op necrofilie. Een ballonverkoper wordt verliefd op een mooie jonge vrouw; een onbereikbare en onbeantwoorde liefde. Pas als de jonge vrouw onverwacht sterft, ziet hij kans het bed liefdevol met haar te delen.

Het laatste verhaal,' Ideologie' is Mojica Marins' meest gewelddadige film, bewust gruwelijk en barbaars. Professor Oaxiac Odez probeert de evolutietheorie uit te leggen aan ongelovigen door te bewijzen dat het instinct de meest krachtige manifestatie van de wil is, sterker dan liefde. Waanzin en kannibalisme zijn de ingrediënten van een echt "banquet from hell ".

DVD details:
Cast: o.a. Vany Miller, Veronica Krimann, Paula Ramos, Esmeraldo Ruchel
Herkomst: Brazilië, 1968
Speelduur: 80 min.
Beeld: Zwart/wit
Portugees gesproken Dolby Surround 2.0 of Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Original Theatrical trailer
• Filmography
• Animation "El Chateau"
• Trailershow
• Post er artwork


FINIS HOMINIS

Met de satirische en surrealistische film 'Finis Hominis' profileert José Mojica Marins zich als maatschappijcriticus die gelooft in persoonlijke bewustwording bij de zoektocht naar het bestaan. Deze keer geen bloederige taferelen dus, maar wel een bewijs van de veelzijdigheid van de regisseur.

Finis Hominis is eenvoudigweg bizar. Een mysterieuze naakte man komt stilzwijgend uit de zee gelopen en wandelt rustig door de straten van de stad en het platteland. Zijn naam is Finis Hominis. Altijd op zoek naar gerechtigheid wordt hij beschouwd als de moderne Messias die wonderen verricht. Anderen zien hem als een gezant van Venus of Mars. Finis geneest zieken, laat de manken lopen en doet de doden herrijzen. Als Finis uiteindelijk besluit terug te keren naar de plek waar hij vandaan komt, wacht het hele volk op zijn afscheidsrede. Zijn inzichten en profetieën hebben de natie nieuwe hoop gegeven en ze ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet. Maar wie is Finis en waar gaat hij heen?

DVD details:
Cast: o.a. José Mojica Marins, Teresa Sodré, Roque Rodrigues
Herkomst: Brazilië, 1971
Speelduur: 79 min.
Beeld: Kleur,
Portugees gesproken Dolby Surround 2.0 of Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Extra's:
• Original Theatrical trailer
• Filmografie
• Music clips
• Trailershow
• Comic slideshow


De volgende twee titels staan geplanned voor 28 oktober.
- Hallucinations Of A Deranged Mind
- Awakening Of The Beast