:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-10-02 - Geplaatst door: Werner
VAN OEKEL 'S DISCOHOEK (3DVD)
 

De VPRO heeft, met Living Colour Entertainment als distributiepartner, het televisiewerk van Wim T. Schippers uitgebracht op dvd. De release heeft de overkoepelende titel "Wim T. Schippers' televisiepraktijken -Sinds 1962" meegekregen.

 

Dit grootschalige project bevat vele VPRO-programma's en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal. In afzonderlijke collecties verschijnen er dvd-boxen van De Fred Haché Show, Barend Is Weer Bezig (alias De Barend Servet Show), Van Oekels Discohoek, Het Is Weer Zo Laat! (alias Waldolala), De Lachende Scheerkwast en ook recenter werk zoals Opzoek Naar Yolanda, Plafond Over De Vloer en We Zijn Weer Thuis.

 
Synopsis Van Oekel's Discohoek:

Nadat Sjef van Oekel (Dolf Brouwers) als berooide Vlaamse fritesbakker zijn entree had gemaakt in De Fred Haché Show, steeg zijn ster tot grote hoogte in Barend is weer bezig! en avondvullende programma's als Waar heb dat nou voor nodig en De ondergang van de Onan. Zo groot was de populariteit van het stuntelende, voortdurend in zijn eigen woorden verstrikt rakende heerschap in smoking dat een eigen programma onvermijdelijk was.

 

Twaalf afleveringen lang was Van Oekel's Discohoek in 1974/'75 de anarchistische tegenhanger van Toppop, met playbackende artiesten die regelmatig werden onderbroken door interrupties van Van Oekel of diens rechterhand, boekhouder Ir. Evert van der Pik (Jaap Bar).

 

Met legendarische optredens van Donna Summer, Shakin' Stevens, Captain Beefheart, Teach In, Lucifer, Shocking Blue, Lemming en Bolland & Bolland, Liesbeth List, Rex Gildo, Gerrit Dekzeil, Barend Servet e.v.a.

 
Bevat tevens:
 
VAN OEKEL BLIKT TERUG

Op Oudjaarsavond 1974 presenteerde Sjef van Oekel een ruim 80 minuten lange terugblik op o.a. Van Oekel's Discohoek.

 
GROTE GENADE

Uur durend tv-spel uit 1976 ter afsluiting van het tijdperk Sjef van Oekel.

 

Releasedatum 6 november 2008

Talen: Nederlands
Speelduur: Ca. 9 uur
regio PAL, Regio 2
Beeldverhouding: 4/3

Audio: Dolby stereo

Genre: Tv-serie

 
Extra's:

• Bonus Van Oekel Specials van 11 januari 1975, 25 februari 1975 en 8 april 1975.

 

SINGLE PLAYS (3DVD)

 
Synopsis Single Plays:

De oudste televisieprogramma's waaraan Schippers bijdragen leverde zijn de kunstuitzendingen Spiegel der kunsten en Signalement, gemaakt voor de VARA. Signalement bevat o.a. het beroemde Fluxusmoment waarin Schippers een flesje limonade leeggiet in de Noordzee nabij Petten. In de eenakter Stemmen maken tal van prominente acteurs hun opwachting en is zelfs een zeer prille incarnatie van Jacques Plafond te zien. Het raadselachtige televisiespel Martha werd geschreven door Wim T. Schippers en geregisseerd door Berend Boudewijn. Volk en vaderliefde is Schippers' low-budget maar high-concept bewerking van Harry Mulisch' gelijknamige koningskomedie. In Cross now en Ramp ahead waagt Schippers zich aan Engelstalig televisiedrama en Ninette de Valois is een uitzending die gemaakt werd in opdracht van Openbaar Kunstbezit. De dans der vierkanten ten slotte is een integrale registratie van de opening van het Holland Festival 1980 met randgebeuren.

 

DVD 1: Stemmen (1972), Martha (1974), Volk en vaderliefde (1976), Ninette de valois (Mag ik mijn grijze mapje terug?) (1977)

DVD 2: Cross now (1977), Ramp ahead (1980), De dans der vierkanten, waarin opgenomen: Elly, of het beroemde stuk (1980)

DVD 3: Spiegel der kunsten (1962), Signalement (1963), Waar heb dat nou voor nodig? [Programma van Emile Fallaux n.a.v. tentoonstelling Kunst voor televisie in Stedelijk Museum, Amsterdam] (1987), Verdomd interessant, maar gaat u verder [Portret van Wim T. Schippers door Max Pam] (1994)

 
Releasedatum: 6 november 2008
Talen: Nederlands
Speelduur: Ca. 9 uur
regio PAL, Regio 2
Beeldverhouding: 4/3

Audio Dolby stereo

Genre: TV-serie
 

NEXT DOOR
 

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht Van De Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

 
Synopsis Next Door:
 

Next Door is een psychologische thriller met sterk seksuele ingrediënten. De hoofdpersoon in de film, John, is verlaten door zijn partner Ingrid. Op een dag komt hij in contact met zijn nieuwe buren, de mooie Anne en Kim. Hij laadt zich door hen verleiden en raakt verstrikt in een spel waarin het steeds lastiger wordt om de waarheid van de leugens te onderscheiden.

 

In 1998 heeft Variety regisseur Pål Sletaune benoemd tot één van de tien meest belovende regisseurs ter wereld. Hij heeft internationale onderscheidingen en erkenning ontvangen voor zowel zijn korte als lange speelfilms. Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense. Inlay is tweetalig: Frans en Nederlands

 
Regie: Pål Sletaune

Met o.a.: Kristoffer Joner (Dark woods), Cecilie A Mosli, Julia Schacht

Releasedatum 20 november 2008
Talen: Noors
Speelduur: 73 min.
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.35:1)

Audio Dolby Stereo en Dolby Surround 5.1

Genre: horror

 
Bonus:

• Behind The Scenes,

• Featurette 'Meet The Neighbours',

• Featurette 'Mental Spaces',

• Funny Commercial,
• Funny Dance.
 

I SERVED THE KING OF ENGLAND

 

Synopsis I Served The King Of England:

Praag in de jaren dertig. De jonge kelner Jan Díte is piepklein van gestalte maar koestert torenhoge ambities. Hij leert al vroeg om nooit en nergens iets te horen of te zien, maar altijd en overal alles gehoord en gezien te hebben. Gewapend met deze chantagetechniek, een uitzonderlijk aanpassingsvermogen en een onverzadigbare drang om te behagen, beklimt Jan rap de maatschappelijke ladder. Van kelner in een café wordt hij het hulpje in een als hotel vermomd luxe bordeel, om door te groeien naar een chic Praags Art Nouveau restaurant. Maar zijn hang naar rijkdom komt hem uiteindelijk zeer duur te staan.

 

Inlay bevat Nederlands en Franstalige synopsis. I Served The King Of England was de Oscar inzending van Tsjechië in 2008.

 

Regie: Jirí Menzel (Closely Observed Trains)

Cast: Oldrich Kaiser, Ivan Barnev, Julia Jentsch

Releasedatum: 20 november 2008
Talen: Tsjechisch
Speelduur: 120 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio Dolby Digital Stereo, Dolby Surround 5.1

Genre: Comedy, Romantiek

 
Bonus:

• Trailer,

• Behind the scenes,

• Interview with Jirí Menzel

 

WHITE PALMS
 
Synopsis White Palms:
 

Na een succesvolle carrière als gymnast komt Miklos Dongo naar Canada om een nieuw leven als trainer op te bouwen. Daar traint hij de talentvolle Kyle waarvan hij een kampioen moet maken. Maar Kyle is een taaie noot om te kraken. Daarvoor moet hij eerst zijn eigen angsten overwinnen en zijn ongelukkige jeugd, waarin hij mishandeld is door zijn eigen gymnastiektrainer, moet verwerken als hij een goede leermeester voor Kyle wil zijn: hij wordt Kyle's rivaal tijdens de komende wereld kampioenschappen. Tijdens de finale wordt hij opnieuw geconfronteerd met zijn jeugddilemma: Wat is belangrijker? Winnen ten koste van alles of een nederlaag accepteren?

 

Inlay bevat Nederlands en Franstalige synopsis. Gebaseerd op ware gebeurtenissen

 
Regie: Szabolcs Hajdu
Cast: Zoltán Miklós Hajdu, Gheorghe Dinica, Kyle Shewelt
Releasedatum: 20 november 2008
Talen: Hongaars
Speelduur: 97 min.
Ondertiteling: Nederlands, Frans

Regio PAL, region 2

Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)

Audio Dolby Stereo 2.0, Dolby Surround 5.1 (o.v.)

Genre: Drama

 
Bonus:
• Interview met regisseur,
• Hoofdrolspeler en producenten (o.v)
 

JOAQUÍN SABINA: 19 DÍAS Y 500 NOCHES

 

Synopsis Joaquín Sabina 19 Días Y 500 Noches:
De dichter-zanger Joaquin Sabina gaf ooit de sleutel van zijn huis aan zijn vrienden en bekenden; een aantal ervan bewaart die sleutel nog steeds. Tijdens Sabina's afwezigheid gaat de filmmaker met enkele vrienden terug naar het appartement. Terwijl Sabina na een herseninfarct opnieuw het leven bezingt, vergelijken de personages hun herinnering met het heden en zingen zij hun geliefde Sabina tekst. Een aangrijpend en uniek portret van een fenomenaal dichter en muzikant.

 

Officieel geselecteerd voor het 37ste International Film Festival Rotterdam. "Een bijzonder document over een bijzonder mens. 'n Aanrader voor liefhebbers van muziek die recht uit het hart komt." - Movie2Movie

"Interessante documentaire over een Spaans fenomeen." Filmvalley

"Dat de film meeslepend is - ook voor wie nog nooit van Joaquin Sabina gehoord heeft - is niet alleen te danken aan de zorgvuldige vormgeving en montage, maar vooral toe te schrijven aan de bezwerende teksten in het oeuvre van de zanger." Volkskrant ****

 

Regie: Ramon Gieling (Johan Cruijff, En Un Momento Dado)

 

PANMAN, RHYTHM OF THE PALMS

 

Synopsis Panman, Rhythm of the Palms:

 

Voor de meeste mensen is de steelpan gewoon een instrument dat bekend staat om zijn authentieke Caribische klanken. Voor Harry Daniels is het meer: zijn wortels, zijn cultuur. Harry is 's werelds beste steelpanspeler en in de jaren '80 ligt heel Sint Maarten aan zijn voeten. Jacko, zijn meest veelbelovende leerling, is er getuige van hoe persoonlijke en maatschappelijke drama's Harry in een neerwaartse spiraal brengen totdat op een dag de jongen volwassen is en een pistool tegen het hoofd van zijn oude meester zet. Sander Burger toont met de speelfilm Panman, Rhythm Of The Palms een menselijke tragiek, ingebed in de sociaal-politieke ontwikkelingen op Sint Maarten aan het eind van de twintigste eeuw. Een mooie mix van emotie, maatschappijkritiek en schitterende muziek.

 

De eerste speelfilm van Sint Maarten over het stormachtige leven van de beroemde steelpan speler Harry Daniël, een icoon van de Caribische cultuur.

 
Regie: Sander Burger

Cast: Gary Euton, Rita Gumbs, Liesbeth Kamerling, Ian Valz

Muziek: o.a. Orange Groove
Releasedatum: 20 november 2008
Talen: Engels
Speelduur: 90 min
Ondertiteling: Nederlands
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio Dolby Digital Stereo,
Genre Speelfilm
 

DESIGN 3
 
Synopsis Design 3:

Gezien vanuit de sociologische en technologische context van een ontwerp laat deze dvd een collectie beroemde industriële ontwerpen zien die gezamenlijk een mooi overzicht vormen van de 'kunst van het ontwerpen' in de 20ste eeuw. Industriële ontwerpen die zo kenmerkend en tegelijkertijd zo vooruitstrevend waren voor die periode.

 

De poef van Sacco (1968): Zowel revolutionair als amusant. Stamt uit de periode waarin de maatschappij, gedrag en levensstijlen in twijfel werden getrokken.

Algol televisie (1964): Deze televisie in revolutionaire vormgeving is ontworpen door Marco Zanuso en Richard Sapper.

Paimio fauteuil: Ontworpen door Alvar Alto voor een sanatorium in Finland. De patiënten konden in een ideale positie genieten van de zon.

Sony Walkman: In eerste instantie ontworpen voor de directeur van Sony die graag muziek wilde luisteren tijdens het golfen.

Typemachine Valentine (1968): De eerste draagbare typemachine in een mooie rode kleur waar de dames graag op werkten. Ontwerp: Ettore Soltass.

Jaguar E type (1961): Iedereen wilde deze elegante sportswagen van Jaguar toen deze werd geïntroduceerd tijdens de autoshow in Genève.

 

Reeds verkrijgbaar: Design en Design 2 met o.a. de volgende ontwerpen: Bic  cristal pen, Hoover 150, Citroën DS, Apple Imac, Concorde, Vespa, Bookworm.

 

Regie: Danielle Schirman, Anna-Celia Kendall, Hélène Guetary, Sébastien Jaudeau, Heinz Peter Schwerfel.

Releasedatum: 20 november 2008
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 160 min
Ondertiteling: Regio NTSC, regiovrij
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Documentaire