:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2008
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-11-20 - Geplaatst door: Werner
MACHINE GIRL

Ami is een stoere maar verder gewone scholiere die probeert een normaal leven te leiden. Haar wereld komt op z'n kop te staan wanneer haar broertje en zijn vriend door een stel gewetenloze gekken gedood worden.
Wanneer ze haar broertje wil wreken, zit ze al snel tot over haar oren, en met een arm minder, in de ellende. Nadat ze amper levend kan ontsnappen, vindt ze onderdak bij twee vriendelijke garagehouders. Deze ontfermen zich over haar en voorzien de stomp van haar linkerarm van een gevaarlijk machinegeweer. Met de met een kettingzaag bewapende moeder van de vermoorde vriend trekt ze ten strijde. Samen ontketenen ze een waanzinnige, non-stop, over-the-top slachtpartij onder de even gewelddadig creatieve machinerie van hun dodelijke ninja vijanden.

DVD details:
Regie: Noburo Iguchi
Label: Shock
Releasedatum: 1 december 2008
Cast: Minase Yashiro, Asami, Kentaro Shimazu
Herkomst: Japan, 2007
Speelduur: 97 minuten
Geluid: Japans DD5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extras:
• Behind-the-scenes
• originele trailer


AU-DELÀ DE GIBRALTAR

Karim is een welopgevoede jongen. Hij houdt van zijn familie, respecteert de Marokkaanse cultuur en heeft een diploma als accountant. Toch vindt hij maar moeilijk zijn weg in de samenleving. Het zoeken naar een baan verloopt al niet vlot en zijn leven wordt nog uitzichtlozer als hij verliefd wordt op een Belgisch meisje, Sophie. In weerwil van familietradities, culturele vooroordelen en onderhuids racisme, probeert Karim een eigen identiteit te ontwikkelen en zijn eigen weg te zoeken. Alleen dankzij de liefde en veel geduld kan hij tradities en individuele vrijheid verenigen.

Pers: Au-delà De Gibraltar vormt het zichtbare bewijs dat er in België nog wel degelijk actuele en waarachtige films worden gemaakt die met dwingende urgentie de nerveuze hartslag van het leven registreren... een urgente brok cinema die een voor de Belgische filmwereld uniek hier-en-nu-gevoel uitstraalt - Humo
Goed geacteerd... een mooi debuut - Kutsite

DVD details:
Regie: Taylan Barman / Mourad Boucif
Label: Imagine
Releasedatum: 1 december 2008
Cast: Mourad Maimuni, Bach Lan Le-Ba Thi, Abdeslam Arbaoui
Herkomst: België, 2001
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Frans 2.0 en Arabisch 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Bruxelles Sur Un Plateau (documentaire over de film / 52')
• making of (20')


ZWARTE OGEN

De vader van Jan Bosdriesz was een fanatieke verzamelaar van grammofoonplaten. De meest exotische en romantische platen die hij in zijn collectie had, waren van de Russische zanger Pjotr Leschenko, in de jaren ’30 en ’40 de populairste zanger van Rusland. Hij was verbannen uit zijn land, maar toch overal te horen. Uiteindelijk is hij omgekomen in een Roemeens werkkamp. Jan Bosdriesz gaat op zoek naar sporen die hij nog kan vinden van Leschenko. Hij zoekt herinneringen van mensen voor wie de muziek van Leschenko een grote rol speelde in hun leven. Hij reist door landschappen en steden die iets te maken hebben met de geschiedenis van Leschenko en zijn muziek. Het daardoorheen geweven archiefmateriaal toont en passant de gruwelijke geschiedenis van de jaren ’30 en ’40 in Oost Europa. Tijdens zijn reis wordt Jan Bosdriesz geconfronteerd met zijn eigen bewogen familiegeschiedenis. Zijn persoonlijke verhaal wordt daarmee ook een belangrijk onderdeel van de film.

DVD details:
Regie: Jan Bosdriesz
Label: Cinema Delicatessen
Releasedatum: 1 december 2008
Herkomst: Nederland, 2008
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Nederlands DD2.0
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen
Engels ondertiteld


MADE IN CARO

Schilder, acteur, scenarist, striptekenaar en filmmaker, Marc Caro (Parijs, 1956) is een even veelzijdig als onconventioneel artiest. Op deze dvd zijn alle korte films, clips en commmercials bijeengebracht die Caro veelal maakte voor zijn werk aan Cité Des Enfants Perdues (1995). Een gevarieerde parade van avantgardistische computeranimatie, cyber-erotiek en surrealistische kijkdozen.

DVD details:
Regie: Marc Caro
Label: Filmfreak
Releasedatum: 1 december 2008
Herkomst: Frankrijk, 1983-2005
Speelduur: 125 minuten
Geluid: geen dialoog, Engels 2.0
Beeld: 4:3
niet ondertiteld


VITUS

Vitus heeft wel iets weg van een buitenaards wezen: hij heeft een haarscherp gehoor, speelt bewonderenswaardig goed piano en verslindt alle delen van de encyclopedie op kleuterleeftijd. Geen wonder dat zijn ouders voor hem een zeer ambitieuze loopbaan wensen: Vitus zal concertpianist zijn. Maar het jonge genie houdt veel meer van knutselen in de werkplaats van zijn koppige grootvader. Hij droomt van een doodgewone kindertijd en zou vooral willen leren vliegen. Daarom moet hij het voor hem uitgestippelde pad verlaten en zijn eigen weg gaan...

Pers: Murer is een echte filmer: een maker en bedenker van beelden. Dialogen komen er pas wanneer de beeldtaal tekortschiet. Die metaforische kracht van de beelden is ook de grote kracht van Vitus - De Bond
Vitus' cool intelligence, knotty narrative and precise performances make it a pleasure to watch - Globe & Mail

DVD details:
Regie: Fred Murer
Label: Imagine
Releasedatum: 15 december 2008
Cast: Bruno Ganz, Teo Gheorghiu
Herkomst: Zwitserland, 2006
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Duits DD5.1 en Frans DD5.1
Beeld: 16:9
Nederlands, Frans en Engels ondertiteld

Extras:
• Making of
• trailer


SWORD OF THE BEAST

Het is 1857 en Japan verkeert in een chaotische periode. Oude waarden wankelen, Westerlingen staan aan de poort en het gewone volk heeft zijn buik vol van het corrupte shôgunaat. Eén van de militante opstandelingen is de voortvluchtige zwaardvechter Gennosuke Yuki (Mikijiro Hira), die een raadslid van zijn clan heeft vermoord. Wanneer de ondergedoken Gennosuke hoort over goud in een nabijgelegen berggebied, is hij vastberaden om daar iets van mee te pikken. De berg is echter shôguneigendom en ook zijn er meer kapers op de kust. Tussen de goudstroper Jurota Yamane (Go Kato), diens echtgenote en Gennosuke ontstaat een vreemde alliantie, terwijl Gennosukes achtervolgers dichterbij komen.

Met zijn tweede samoeraifilm Sword Of The Beast continueerde Hideo Gosha (1929-1992) het grote succes van Three Outlaw Samurai. Alle ingrediënten van het genre – zwervende ronin, aristocratische schurken, samenzwering, duels tot de dood – zijn in deze spannende en prachtig gefotografeerde film verenigd. En zoals altijd wordt de strijd met het zwaard beslecht.

DVD details:
Regie: Hideo Gosha
Label: Koinobori
Releasedatum: 1 december 2008
Cast: Mikijiro Hira, Go Kato, Shima Iwashita
Herkomst: Japan, 1965
Speelduur: 85 min.
Geluid: Japans 2.0 (mono)
Beeld: 2.35:1 Aspect Ratio
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• boekje,
• trailers van Koinobori releases


THREE OUTLAW SAMURAI

Wanneer de zwervende ronin Shiba (Tetsurô Tamba) bij een vervallen molen aankomt om er de nacht door te brengen, stuit hij op drie hongerige boeren die er de dochter van de plaatselijke magistraat gijzelen. Hun actie is een wanhoopsdaad om de hardvochtige kamenier van de afwezige landheer ertoe te brengen de hoge belastingen te verlagen. Zwaardvechter Shiba, wel in voor een verzetje, besluit de arme boeren te helpen. Al spoedig voegen de flierefluiter Sakura (Isamu Nagato) en Kikyo (Mikjiro Hira), allebei samoerai in dienst van de daimyô, zich bij hem. De magistraat is echter niet van plan om toe te geven en een felle strijd begint.

Met het engergieke Three Outlaw Samurai maakte Hideo Gosha (Sword Of The Beast, Goyokin) in 1964 zijn bioscoopdebuut. De rauwe stijl, zeer realistisch ogende gevechten en Gosha's zwartgallige blik op de uitbuitende elite maken dit Japanse Drie Musketiers-verhaal tot een klassieker in het genre van de chambara, oftewel zwaardvechtersfilm.

DVD details:
Regie: Hideo Gosha
Label: Koinobori
Releasedatum: 1 december 2008
Cast: Tetsurô Tamba, Isamu Nagato, Mikijiro Hira, Miyuki Kuwano, Kamatari Fujiwara
Herkomst: Japan, 1964
Speelduur: 94 min.
Geluid: Japans 2.0 (mono)
Beeld: 2.35:1 Aspect Ratio
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• boekje,
• trailers van Koinobori releases