:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-12-11 - Geplaatst door: Werner
Koinobori, a collection of Japanese cinema classics verzamelt het beste van de Japanse cinema met hoogtepunten uit het oeuvre van Japanse grootmeesters als Akira Kurosawa, Takeshi Kitano, Hideo Gosha, Keisuke Kinoshita en Masaki Kobayashi. Iedere uitgave uit deze collectie bevat een uitgebreide filmbespreking en biografie van de regisseur. Koinobori verwijst naar de vlaggenstokken met karpervissen die overal in Japan te zien zijn.

QUIET DAYS OF FIREMEN

Het leven als brandweerman in een plattelandsdorp is niet gemakkelijk. Zeker als er al bijna twintig jaar geen vuurtje meer gesignaleerd is en alle jonge vrouwen naar de grote stad zijn getrokken. Op een dag wordt de dagelijkse sleur van de spuitgasten doorbroken door de komst van een mooie biologe, die de harten van de twee werkloze commandanten doet smelten. Het springerige onderdeurtje Tsuda en de slome kolos Ishii proberen ieder op hun eigen manier de nieuweling voor zich te winnen. Door de vete slaat de vlam eindelijk weer in de pan.
Quiet Days of Firemen is een droogkomisch meesterwerkje van regisseur en acteur (o.a. in Shall We Dance?) Naoto Takenaka. Met bijrollen van supersterren Tadanobu Asano (Ichi The Killer) en Hiroyuki Sanada (The Last Samurai, Ringu) en cultregisseur Shinya Tsukamoto (Tetsuo: The Iron Man).

DVD details:
Regie: Naoto Takenaka
Cast: Hidekazu Akai, Kyoka Suzuki, Naoto Takenaka
Herkomst: Japan, 1994
Speelduur: 115 minuten
Geluid: Japans 2.0 (mono)
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009

Extra's:
• Boekje
• Trailers van Koinobori releases


GONZA THE SPEARMAN

De knappe samoerai Gonza is een meester in het gebruik van de speer. Maar in een tijd van vrede moet hij andere talenten aanboren om hogerop te klimmen. Dankzij zijn populariteit bij de vrouwen ligt Gonza goed in de markt als huwelijkskandidaat. Als een nobele dame hem vraagt een theeceremonie te leiden en in ruil daarvoor de hand van haar mooie tienerdochter aanbiedt, twijfelt Gonza geen moment. Ook al heeft hij zijn woord al gegeven aan zijn jeugdliefde en heeft hij nog nooit van zijn leven een theeceremonie geleid. Zijn tomeloze ambitie brengt hem echter aan de rand van de afgrond. Regisseur Masahiro Shinoda (The Assassin) baseerde Gonza The Spearman op een klassieker uit het poppentheater, geschreven door Monzaemon Chikamatsu, de Shakespeare van Japan.

DVD details:
Regie: Masahiro Shinoda
Cast: Haruko Kato, Hideji Otaki, Kuniko Miyake, Choichiro Kawarazaki
Herkomst: Japan, 1989
Speelduur: 132 minuten
Geluid: Japans 2.0 (mono)
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009

Extra's:
• Boekje,
• Trailers van Koinobori releases


HIROKU THE GOBLIN

De zomervakantie van scholier Masao begint anders dan hij had gehoopt. Eerst verdwijnt zijn vader spoorloos, dan gaat de mooie klasgenote op wie hij verliefd is er met een ander vandoor en vervolgens verschijnt zijn excentrieke oom ten tonele om hem te vertellen dat zijn school is gebouwd op een poort naar de hel. Als Masao’s vrienden in insektachtige monsters beginnen te veranderen en zijn klasgenote moordneigingen vertoont, begrijpt hij dat de poort is geopend: het kwaardaardige wezen Hiruko zint op wraak. Masao en zijn oom moeten alles op alles stellen om te voorkomen dat Hiruko aan zijn ondergrondse gevangenis ontsnapt. Cultregisseur Shinya Tsukamoto (Tetsuo: The Iron Man) leverde met het kleurrijke en groteske Hiruko The Goblin een missing link in de ontwikkeling van de Japanse horrorfilm.

DVD details:
Regie: Shinya Tsukamoto
Cast: Kenji Sawada, Masaki Kudou, Hideo Murota, Naoto Takenaka, Megumi Ueno
Herkomst: Japan, 1991
Speelduur: 89 minuten
Geluid: Japans 2.0 (mono)
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009

Extra's:
• Boekje,
• Trailers van Koinobori releases


CLEAN, SHAVEN

Een man zit in een geparkeerde auto waarvan de ramen en spiegels afgeplakt zijn. Nerveus, een gespannen blik. Met trillende handen grijpt hij naar zijn hoofd dat vol vreemde geluiden zit. Een bal stuitert met een doffe knal tegen de voorruit. De man schrikt. Een kind huilt. Een autoportier slaat dicht. Op een afgelegen eiland is een getormenteerde rechercheur intussen op zoek naar een kindermoordenaar. Peter's sjofele auto, nerveuze gedrag en interesse in jonge meisjes maken hem uiterst verdacht. Door een vreemde samenloop van omstandigheden komen waanzin en werkelijkheid samen in de dood. Clean, Shaven is het overrompelende debuut van Lodge Kerrigan (Keane). Niet eerder werd de essentie van een geestesziekte zo invoelbaar en beklemmend in film verbeeld.

Pers:
In zijn indrukwekkende debuutfilm Clean, Shaven maakt de Amerikaanse regisseur Lodge Kerrigan de geestesziekte op pijnlijke wijze invoelbaar - Filmkrant
Compromisloze portret van een schizofrene man - Filmfocus
Minimalistisch meesterwerkje - Cinebel
Clean, Shaven is een behoorlijk verontrustende, interessante film die op geen enkele manier tracht te behagen. Vergelijkingen met bij voorbeeld Polanski's Repulsion en met Henry, Portrait of a Serial Killer dienen zich vanzelf aan - NRC Handelsblad

DVD details:
Regie: Lodge Kerrigan
Label: Filmfreak
Cast: Peter Greene, Robert Albert, Jennifer MacDonald
Herkomst: Verenigde Staten, 1993
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009

Extra's:
• Trailers


MADE IN CARO

Schilder, acteur, scenarist, striptekenaar en filmmaker, Marc Caro (Parijs, 1956) is een even veelzijdig als onconventioneel artiest. Op deze dvd zijn alle korte films, clips en commmercials bijeengebracht die Caro veelal maakte voor zijn werk aan Cité des Enfants Perdues (1995). Een gevarieerde parade van avantgardistische computeranimatie, cyber-erotiek en surrealistische kijkdozen.

DVD details:
Regie: Marc Caro
Label: Filmfreak
Herkomst: Frankrijk, 1983-2005
Speelduur: 125 minuten
Geluid: geen dialoog / Engels 2.0
Beeld: 4:3
geen ondertitels
Releasedatum: 19 januari 2009


WONDERFUL TOWN

Ton, een architect uit Bangkok, verblijft voor een bouwopdracht een tijd in Takua Pa, een vergeten kustplaatsje in Zuid-Thailand. Een gedoemd plaatsje dat de tsunami van jaren geleden nog niet te boven is. Als de architect iets moois krijgt met Na, de eigenares van zijn hotel, wordt hen dat geluk niet gegund.

Pers:
Een prangende, mooie liefdeselegie gesitueerd in het tsunami-gebied van Thailand - Filmmagie
Niet vaak werd een liefdesverhaal zo subtiel en teder verteld als in Wonderful Town - Movie2Movie

* Grote Prijs - Pusan 2007
* Tiger Award - IFFR 2008
* Forum - Berlijn 2008
* Prijs van de jury, Festival du Film Asiatique - Deauville 2008

DVD details:
Regie: Aditya Assarat
Label: Imagine
Cast: Anchalee Saisoontorn, Supphasit Kansen
Herkomst: Thailand, 2007
Speelduur: 92 minuten
Geluid: Thai 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009


CABALE À KABOUL

Er waren eens… de twee laatste Joden van Afghanistan. Hoewel ze elkaar al meer dan tien jaar intens haten, delen ze de binnenplaats van de oude synagoge in Kaboel waar ze elk in een ander deel van het gebouw verblijven. Op de gelijkvloerse verdieping woont de oude Isaac. Hij leeft van de bescheiden inkomsten die de verkoop van zijn kabbalistische amuletten en andere tovermiddeltjes aan zijn moslimburen opbrengt. Tronend op zijn balkon op de bovenverdieping versjachert de schatrijke Zabulon, die er ouder uitziet dan zijn 50 jaar, zijn clandestiene wijn aan dezelfde Afghanen. De weinige woorden die ze met elkaar wisselen, leiden steevast tot scheldpartijen en beledigingen. Waarom ze elkaar haten, blijft erg vaag maar stamt blijkbaar uit de tijd van de Taliban die hun aanwezigheid tolereerde. Geklemd tussen de twee mannen bij wie hij beurtelings aan tafel zit – wat bij hen de nodige verwijten opwekt – bouwt regisseur Dan Alexe een vermakelijke tragikomische documentaire op, een hedendaagse afspiegeling van de Bijbelse legenden.

DVD details:
Regie: Dan Alexe
Label: Imagine
Herkomst: België / Frankrijk, 2007
Speelduur: 86 minuten
Geluid: Dari 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009


DIFFERENT CINEMA VOLUME 3

De dvd Different Cinema Volume 3 toont het onuitputtelijke aantal mogelijkheden van de hedendaagse cinemakunst. Deze negen korte films die werden geselecteerd voor het tienjarig jubileum van het Festival des Cinémas Différents de Paris, vinden hun oorsprong in de experimentele cinema en het eeuwige verlangen naar vernieuwing; een doel dat overeenkomt met dat van het filmfestival. Net als de eerdere delen uit de Different Cinema-reeks verbindt deze dvd korte films die niet alleen een verscheidenheid aan filmformaten (super 8, 16mm, digital video) tonen maar tevens heel verschillende opvattingen van cinema laten zien.

DVD details:
Label: Lowave
Herkomst: Frankrijk / Canada / Verenigde Staten / Duitsland / Rusland, 1979 - 2007
Speelduur: 75 minuten
Geluid: Frans 2.0 / Engels 2.0 / Spaans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009

Extra's:
• Video bonustrack,
• boekje,
• biografieMALACHI FARRELL: THE MAKING OF "THE ELECTROSHOCKER" - LA FABRICATION DE "LA GÉGÈNE"

The documentary Malachi Farrell à l'œuvre - La Fabrication de "La Gégène" (Malachi Farrell at work - The Making of "La Gégène") retraces the steps involved in the making of La Gégène, a mixed media art work by Malachi Farrell and his team for the MAC/VAL museum in Vitry-sur-Seine (France) in 2007. Using movement, objects, images and sounds, La Gégène evokes the Algerian War and its related acts of violent torture as well as today's media deluge. Filmed in an experimental fashion, this documentary depicts the strength of this activist art work as it invites viewers to question social, political, historical, and contemporary events.

DVD details:
Label: Lowave
Herkomst: Frankrijk, 2008
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Frans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands, Frans, Engels en Duits ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009

Extra's:
• Fotogallerij,
• video bonustrack,
• boekje,
• PDF bestanden,
• biografie


JEAN-FRANCOIS GUITON - VIDEO 1982-1992

In his videos, often filmed in the studio with simple objects and materials taken from the immediate surroundings, Guiton stages the gestures and repetitive actions of his own body as, little by little, they produce a world, then a universe, all its own, one that holds its breath, suspended by that tight thread which stretches between momentum and its subsequent resolution. It is a universe riddled with extreme tension, one that synergetically brings together the sculptural space, the surface of the screen and the tempo of a visual musical score – a constant search for a sense of balance, an ever-present risk of falling.

DVD details:
Label: Lowave
Herkomst: Frankrijk, 1982 - 1992
Speelduur: 95 minuten
geen dialoog
Geluid: Dolby 2.0
Beeld: 16:9
niet ondertiteld
Releasedatum: 19 januari 2009

Extra's:
• Boekje met documentatie over Guitons werk,
• biografie,
• filmografie