:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SEULS TWO
PERSBERICHT: SEULS TWO
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-01-11 - Geplaatst door: Werner
SEULS TWO (TWO ALONE IN PARIS)

Gervais is een onhandige en eigenwijze Parijse politieagent. Al jaren is hij het mikpunt van spot omdat hij er maar niet in slaagt meesterdief Curtis te pakken te krijgen. Op een ochtend wordt Gervais wakker in een lege hoofdstad. Maar er is nog iemand die door de verlaten straten racet…

Seuls Two is het hilarische maar fijnzinnige regiedebuut van de jonge Gaston en Leo van Frankrijk: Ramzy Bedia en Eric Judor. De twee verzorgden niet alleen de regie, maar schreven ook het scenario en namen de hoofdrollen voor hun rekening. Ramzy speelt meesterdief Curtis en Eric de zichzelf zeer ernstig nemende politieagent Gervais.

Ramzy Bedia en Eric Judor startten hun carrière tezamen met sketches op de radio en treden sindsdien op als komisch duo in tal van shows en films. Ramzy is ‘de gek’, terwijl Eric de intelligentere helft belichaamt. De twee speelden o.a. naast Jim Carrey in Pecan Pie (2003), een kortfilm van Michel Gondry. En in Les Daltons vertolkten ze de broertjes Joe en Averell Dalton.

Een andere grote naam in Seuls Two is Kristin Scott Thomas. Deze actrice groeide op in Groot-Brittanië en vertrok op haar 19e naar Frankrijk als au pair, met de boodschap dat ze nooit een goede actrice zou worden. "Eat this", moet ze gedacht hebben toen ze afstudeerde aan de Parijse toneelschool en meteen naast Prince gecast werd in Under The Cherry Moon. Sindsdien beschouwt deze prachtige actrice zich als Française (ze heeft ook de Franse nationaliteit) en schitterde ze in klassiekers als Bitter Moon (1990, Roman Polanski), Four Weddings And A Funeral (1994) en vooral The English Patient (1996). Kristin Scott Thomas’ won een Bafta Award en werd genomineerd voor een Oscar en Golden Globes. Hier haar erelijstje:
1994 – BAFTA Award for Best Actress in a Supporting Role - Four Weddings And A Funeral (won)
1996 – BAFTA Award for Best Actress in a Leading Role - The English Patient (nominated)
1996 – Academy Award for Best Actress in a Leading Role - The English Patient (nominated)
2008 - Laurence Olivier Awards Best Actress - The Seagull (won)
2008 - Golden Globe Award for Best Actress - Motion Picture Drama - I've Loved You So Long (TBD)

Seuls Two komt uit op DVD en Blu-ray, beide met extra’s!

Synopsis:

Gervais, een onhandige en eigenwijze Parijse politieagent, is het mikpunt van spot op het politiebureau. Hij zoekt al jaren onophoudelijk naar de grappige en doortrapte meesterdief, Curtis, die er steeds in slaagt te ontkomen en die Gervais bovendien elke keer weer belachelijk maakt. Op een ochtend, na een mislukte achtervolging, wordt Gervais wakker in een lege hoofdstad. Maar is Parijs echt helemaal leeg? Niet helemaal. Een tweede persoon racet door de verlaten straten in een Formule 1 auto. Wie is hij? Curtis natuurlijk! Onze twee helden zijn helemaal alleen op de wereld, wat ook de perfecte gelegenheid biedt om de strijdbijl te begraven... Maar de koppige Gervais zou wel eens de pret kunnen bederven, want hij vindt dat Curtis in de gevangenis thuishoort en er is niets dat hem van gedacht kan doen veranderen...

Features:
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 13 januari 2009
Regie: Ramzy Bedia, Eric Judor
Cast: Kristin Scott Thomas (The English Patient, Gosford Park, Mission: Impossible), Élodie Bouchez (The Dreamlife Of Angels, Wild Reeds, CQ), Ramzy Bedia (Don't Die Too Hard!, Dalton, Les, French Spies)
Leeftijd: Alle leeftijden

DVD:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Frans gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: komedie
Speelduur: 94 minuten

Extra’s:
• Making off
• Bloopers
• Weggelaten scenes
Speelduur extra’s: 79 minuten

Blu-ray
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) / 1080p
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Full HD Frans gesproken
Nederland ondertiteld
Genre: komedie
Speelduur: 94 minuten

Extra’s:
• Making off
• Bloopers
• Weggelaten scenes
Speelduur extra’s: 79 minuten