:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SOUL MEN
PERSBERICHT: SOUL MEN
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-08-06 - Geplaatst door: Werner
SOUL MEN
Out of sync. Never out of style.
Ode aan Bernie Mac en Isaac Hayes, met Samuel L. Jackson

Wanneer R&B legende Marcus Hooks (John Legend) plots sterft, nodigt televisiezender VH-1 zijn originele achtergrondzangers Floyd Henderson (Bernie Mac) en Louis Hinds (Samuel L. Jackson) uit voor een reünie. "The Real Deal" zal tijdens een live-uitzending optreden op de herdenkingsdienst in het Apollo Theater in L.A.. Floyd, ondertussen een zakenman, ziet dat volledig zitten. Louis, een aan lager wal geraakte nietsnut, heeft er helemaal geen zin in. Bovendien komen ze niet goed overeen omdat Louis’ vrouw hem jaren geleden heeft verlaten om met Floyd te trouwen. Uiteindelijk reizen de twee toch met Floyd’s cadillac naar L.A.. Onderweg moeten ze niet alleen hun muzikale roots terugvinden, maar ook hun vriendschap vernieuwen en afrekenen met demonen uit het verleden.

Soul Men is een hilarische roadmovie met een verrassend funky Samuel L. Jackson en Bernie Mac. De muziek is steengoed, wat dan weer niet verwonderlijk is met de aanwezigheid van enkele muzikale genieën, zoals Isaac Hayes, John Legend en Sharon Leal (Dreamgirls). Soul Men is bovendien ook de laatste film waarin twee legendes samen te zien zijn: Bernie Mac en Isaac Hayes. Deze twee hebben merkwaardig veel gemeen. Niet alleen verloren ze beiden op jonge leeftijd hun ouders en werden ze wereldberoemde artiesten, ze stierven ook bijna gelijktijdig: Bernie Mac op 9 augustus 2008 (aan de gevolgen van een longontsteking), Isaac Hayes op 10 augustus 2008 (aan de gevolgen van een beroerte).

Bijna exact 1 jaar later brengt Dutch FilmWorks hulde aan de twee met de release van Soul Men.

Meer over Bernie Mac:
Bernie Mac staat op nummer 72 op de lijst van de 100 grootste stand-upcomedians aller tijden van Comedy Central. Hij werd opgevoed door zijn alleenstaande moeder die stierf toen hij 16 was. Op de middelbare school produceerde hij shows voor kinderen in Zuid-Chicago. Later besloot hij zijn kans te wagen als stand-up comedian in de Cotton Club in Chicago. Toen hij op 32-jarige leeftijd de Miller Lite Comedy Seearch won, was hij gelanceerd. Hij mocht optreden in Def Comedy Jam en kreeg een eigen praatprogramma op HBO. Zijn doorbraak als acteur kwam er met de film Friday, van Ice Cube. Latere films: Ocean’s Eleven (naast Brad Pitt en George Clooney), Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen, Charlie’s Angels: Full Throttle, Bad Santa,… Daarnaast had Bernie Mac gedurende 5 jaar een eigen sitcom op de Amerikaanse zender FOX: "The Bernie Mac Show", over een man die opens de drie kinderen van zijn zus moet opvoeden. Bernie Mac overleed op 50-jarige leeftijd op 9 augustus 2008, aan de gevolgen van een longontsteking. De longontsteking was waarschijnlijk veroorzaakt door sarcoïdose, een ziekte waar Mac sinds 1983 aan leed.

Meer over Isaac Hayes:
Isaac Hayes was een Amerikaans soul- en funkmusicus en acteur. Hayes was al van zijn jeugd bezig met muziek (piano, orgel, saxofoon) maar kreeg vooral bekendheid met de soundtrack "Theme from Shaft" voor de film Shaft uit 1971, waarvoor hij een Golden Globe en een Oscar ontving. Het was de eerste keer dat een Afro-Amerikaanse componist deze prijs won. Hayes was niet alleen een begenadigd muzikant die in 2002 werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, hij acteerde ook in tal van films. Bij het jonge volkje is Isaac Hayes vooral bekend door zijn stem te verlenen aan het karakter "Chef" in de animatieserie South Park. Een samenwerking die hij in 2006 beëindigde omdat hij als Scientolgy-bekeerling vond dat het programma intolerant was tegenover zijn en andere religies. In South Park werden Tom Cruise en John Travolta namelijk voor schut gezet. Op 10 augustus 2008 werd Isaac Hayes op 65-jarige leeftijd dood in zijn huis aangetroffen door zijn vrouw . De doodsoorzaak was niet meteen bekend maar later bleek dat Hayes is overleden aan de gevolgen van een beroerte.

Synopsis
In de jaren zeventig vormden Louis (Samuel L. Jackson) en Floyd (Bernie Mac) samen met Marcus (John Legend) een soulgroep. Nadat de groep uit elkaar viel, door een ruzie om een vrouw, kreeg Marcus een succesvolle solocarrière. Floyd ging in zaken, Louis raakte aan lager wal. Nu is Marcus plotseling overleden en krijgen Louis en Floyd het aanbod voor een eenmalig reünieconcert in New York. De twee mannen, die elkaar meer dan twintig jaar niet gesproken hebben, vertrekken per auto vanuit Los Angeles naar New York. Het duurt niet lang of het bekvechten begint. Het wordt een lange reis...

Product: DVD, Single disc Premium DVD; Blu-ray Special Edition
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 4 augustus 2009
Regie: Malcolm D. Lee
Cast: Samuel L. Jackson (Knocked Up, Super Bad, Step Brothers), Bernie Mac (Pulp Fiction / The Incredibles / Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith)
Beeld:  16:9 anamorphic widescreen 2.40:1 (dvd), Full HD 1080p (Blu-ray)
Audio: Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd) / DTS-HD (Blu-ray) Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Komedie
Speelduur: 96 minuten (dvd), 100
Leeftijd: 12 jaar, grof taalgebruik, geweld minuten (Blu-ray)

Extra's:
• Also or soon available