:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLITZ
BLITZ (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-08-18
FILM
Sinds politieman Tom Brant een man in een snookerhal in elkaar sloeg vanwege verzet tijdens de arrestatie, is men hem "Maniac Cop" gaan noemen. Als enkele vandalen proberen om in zijn auto in te breken en hij hen een pak slaag verkoopt dat ze nooit zullen vergeten, krijgt hij van hogerhand te horen dat hij het rustiger aan moet gaan doen want het politiekorps heeft de laatste tijd heel wat negatieve pers gekregen en veel meer van dat kan er écht niet meer bij. Als een seriemoordenaar die zich "The Blitz" noemt agenten begint neer te schieten, slagen Brant en zijn nieuwe baas Nash er snel in om de identiteit van de moordenaar te ontdekken, maar de vraag rijst of ze snel genoeg in actie kunnen komen om te voorkomen dat nog meer van hun collega’s eraan gaan...

Jason Statham doet tegenwoordig de ene actiefilm na de andere en met relatief veel succes. In Blitz vinden we hem terug als de heethoofdige agent Tom Brant die erop uit is om een seriemoordenaar op te pakken die het voorzien heeft op de mannen in blauw. Het klinkt als een redelijk rechttoe rechtaan actiefilm maar zoals zo vaak met Britse films is er toch wel een verschil met wat er vanuit Amerika op ons afgevuurd wordt en dan vooral op het vlak van diepte van het verhaal. De film focust niet alleen op de actie maar ook op de gedachtengang van de personages, en terwijl de meeste actiehelden nogal simpel overkomen, slaagt Statham er hier in om Brant niet als een eendimensionaal individu te portretteren maar als een man die worstelt met zijn innerlijke demonen. Dat gezegd zijnde moet je nu ook weer niet denken dat dit àl te diep gaat… Stathams standaard ticks&tricks zijn wederom omnipresent, maar gecombineerd met een redelijk degelijk verhaal en goed werk van regisseur Elliott Lester slaagt Blitz er toch in om boven de gemiddelde actiefilm ui te geraken en meer tegen intelligente thrillers als Lock, Stock & Two Smoking Barrels aan te leunen.

BEELD EN GELUID
Blitz is een Britse film met een harde look in de stijl van Lock, Stock and Two Smoking Barrells. Als dusdanig ziet het beeld er allesbehalve mooi uit met zachte beelden, doffe kleuren en een nogal bruin/gebronsd beeld. De atmosfeer die opgeroepen wordt is echter wel in lijn met de visie van regisseur Elliott Lester, dus echt negatief kunnen we hier niet over zijn, maar over de grain en de witte stippels die we bij tijd en wijle zagen zijn we dat wel. Het geluid van de film is zeer actief met goede support voor de actie die op het scherm, veel gebruik van de subwoofer en goede plaatsing van de effecten in de achterste speakers. Goed werk!

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Niet echt een verrassende politiefilm maar wel een degelijke, die toont dat Statham onder goede regie tot meer in staat is dan tot wat met zijn spierballen te rollen.



cover



Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Elliott Lester
Met: Christina Cole, David Morrissey, Jason Statham, Mark Rylance, Zawe Ashton

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045224615


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij