:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2009
Bron: RCV - Datum: 2009-08-17 - Geplaatst door: Werner
SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK

• Vele Nederlandse sterren schitteren in dé Sinterklaas-bioscoophit van 2008
• Spannend familieavontuur met liedjes van o.a. Diego, de Coolste Piet van Nederland en Gerard Joling!
• Nu op DVD gevuld met vele extra’s
• Het nieuwe avontuur, Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot, draait vanaf 7 oktober in de bioscoop!

Na het enorme succes in de bioscoop vorig jaar, is het nu de hoogste tijd voor deze op en top Nederlandse productie om ook op DVD hoge ogen te gaan gooien! Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Frederik de Groot, Joep Sertons en Gerard Joling zijn slechts enkele namen uit de enorme sterrencast die regisseur Martijn van Nellestijn verzamelde om van dit eerste echte bioscoopavontuur van Sinterklaas een geweldig feest te maken. Het Sinterklaasgevoel wordt helemaal compleet met liedjes van onder meer Diego, de Coolste Piet van Nederland, waarbij een duet met niemand minder dan Gerard Joling natuurlijk niet mag ontbreken. En zelf meezingen kan ook met de enige echte ‘Diego Karaoke’, die naast o.a. bloopers en de making of als één van de vele extra’s op de DVD te vinden is. Kortom, een heerlijke DVD om alvast met de hele familie in de Sinterklaasstemming te komen!!

Over de film
Als Sinterklaas bij het examen voor zijn ‘dakbewijs’ een ongeluk krijgt, moet hij naar het ziekenhuis. Iedereen vindt het heel erg, behalve de gemene Dr. Brein. Zij wil deze kans gebruiken om zelf Sinterklaas te worden en zo het feest voor altijd te veranderen. Dr. Brein probeert met haar handlangers Joris en Boris het geld voor de cadeautjes in te pikken en er met het Grote Boek van Sinterklaas vandoor te gaan. Als Agent de Bok zijn baan kwijtraakt gaat hij samen met de Pieten op onderzoek uit. Zal het ze lukken dit spannende avontuur tot een goed einde te brengen en het Grote Boek van Sinterklaas voor 5 december veilig te stellen?

Cast: o.a. Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Erik-Jan Slot, Frederik de Groot, Christiaan Nieuwenhuizen, Tony Neef, Martine van Os, Ben Cramer, Bill van Dijk, Joep Sertons, Gerard Cox, Martijn van Nellestijn, Harold Verwoert, Frans Mulder en Carel Struycken
Regie: Martijn van Nellestijn (Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot)
Genre: familiefilm
Speelduur: ca. 108 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1
Releasedatum koop-dvd: 7 oktober 2009

Extra’s:
• Het maken van de film;
• bloopers;
• verwijderde scènes;
• trailer van de nieuwe film ‘De Verdwenen Pakjesboot’;
• foto’s;
• videoclip ‘Geheim van het Grote Boek’;
• videoclip Gerard Joling en Diego;
• Zing mee met Diego Karaoke


FELIX EN HET GEHEIM VAN DE VERDWENEN VRIENDJES

• Spannend animatieavontuur geproduceerd door Antonio Banderas
• Winnaar Goya Award voor Beste Animatiefilm 2009
• Nederlands gesproken

Ze zijn het meest onwaarschijnlijke team dat je kunt bedenken, Felix de lynx en zijn eigenaardige doch dappere dierenvriendjes: een kameleon, een geit, een havik en een mol. Toch gaan ze samen de strijd aan tegen de boosaardige jager Newman en diens snode plannen… Schitterende animaties en een grappig en onvergetelijk avontuur voor jong en oud!

Over de film
Felix de lynx is een vreselijke pechvogel. Alles wat mis kan gaan, gaat bij hem ook mis. Tot overmaat van ramp worden hij en zijn soortgenoten ook nog eens met uitsterven bedreigd! Wanneer Felix na het zoveelste ongeluk weer eens in het opvanghuis voor gewonde dieren belandt, worden tot zijn grote schrik alle dieren ontvoerd door de gemene jager Newman. Felix en zijn vrienden Gijs de kameleon, Betsy de geit, Astarte de havik en Rindert de mol weten te ontsnappen, en zetten een grote reddingsactie op touw. Zal het ze lukken hun vriendjes uit de klauwen van Newman te redden?

Genre: animatie
Speelduur: ca. 98 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0
Releasedatum koop-dvd: 14 oktober 2009


HAPPILY N’EVER AFTER 2: SNEEUWWITJE BIJT WEER IN DE @PPEL


• Het doldwaze vervolg op Assepoester En De Keukenprins’!
• Een verrassend animatiesprookje met een dikke knipoog
• Nederlands en Engels gesproken

Na hun avonturen in Assepoester En De Keukenprins (Happily N’Ever After) zijn Mambo en Munk terug in een nieuw en hilarisch avontuur! Dit keer nemen ze ons mee naar het koninkrijk van Sneeuwwitje waar ons opnieuw doldwaze belevenissen te wachten staan. Natuurlijk zijn ook de zeven dwergen en de drie biggetjes weer van de partij in deze supergrappige animatiefilm, die in zowel de Nederlands gesproken als de originele Engelse versie op de DVD staat.

Over de film
Er was eens… een enigszins verwaande prinses genaamd Sneeuwwitje, die niets liever doet dan lol maken met haar vriendinnen Roodkapje, Bo Peep en Goudlokje. Op een dag besluit Sneeuwwitje's vader te gaan trouwen met de beeldschone Vrouw Vals. In werkelijkheid is ze een gemene heks in vermomming die baas wil worden van het koninkrijk. Omdat Sneeuwwitje's gedrag Vrouw Vals danig dwars zit, bedenkt ze een plan om van Sneeuwwitje af te komen. Ze laat Sneeuwwitje een hap nemen van een magische appel, die ervoor zorgt dat Sneeuwwitje de meest vreselijke dingen gaat zeggen over de inwoners van het koninkrijk. Die worden zo boos op haar, dat er niets anders op zit dan te vluchten naar het Sprookjesbos. Daar maakt ze nieuwe vrienden, zoals de zeven dwergen en de drie biggetjes, en komt ze ook achter de ware bedoelingen van Vrouw Vals. Het is aan Sneeuwwitje om samen met haar nieuwe vrienden het huwelijk tussen haar vader en Vrouw Vals te stoppen, en zo het koninkrijk te redden!

Genre: animatie
Speelduur: ca. 72 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands & Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 14 oktober 2009


POKEMON 11: GIRATINA EN DE KRIJGER VAN DE LUCHT

• Het 11e superspannende avontuur in de megapopulaire Pokémon filmreeks
• Nu met unieke trading card in gelimiteerde oplage!
• Nederlands gesproken versie

Goed nieuws voor alle Pokémon fans, want in oktober verschijnt de 11e Pokémon film op DVD! En naast Ash, Brock en Pikachu die weer terecht komen in een groots avontuur waarbij ze kennis maken met een nieuwe Pokémon genaamd Shaymin, krijg je ook tijdelijk een unieke Trading Card bij de DVD! Ga er maar lekker voor zitten. Het wordt weer een megaspannende belevenis!

Over de film
Ash en zijn vrienden komen een lichtgeraakte en bijdehante Pokémon tegen met de naam Shaymin. Hij wil graag terug naar zijn vrienden, maar wordt daarin gestuit door een enorm gevecht tussen Giratina en Dialga. Giratina is de verdediger van de Omgekeerde Wereld, en houdt niet van indringers! Als je dan ook nog 's te maken hebt met een behulpzame wetenschapper, een gevaarlijke slechterik die de baas wil worden van Giratina en een plan om heerser van de wereld te worden, heb je het grootste Pokémon avontuur ooit! Hoe komen Ash en zijn vrienden uit deze benauwde positie? Zal de trotse en koppige Shaymin zijn vrienden weer terugzien? Je beleeft alles in Pokémon: Giratina En De Krijger Van De Lucht!

Genre: animatie
Speelduur: ca. 100 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0
Releasedatum koop-dvd: 14 oktober 2009


MESSENGERS 2: THE SCARECROW
The Beginning of the End

• Huiveringwekkende horrorthriller beleeft DVD-première
• Van de makers van Drag Me To Hell, 30 Days Of Night en The Grudge
• Prequel van de horrorhit The Messengers

Na de afschuwelijke gebeurtenissen die de familie Solomon moest doorstaan in The Messengers, zien we nu eindelijk wat hier allemaal aan vooraf ging in het verhaal van de oorspronkelijke bewoner van de boerderij in North Dakota, John Rollins. Een geweldige rol gespeeld door Norman Reedus, die eerder te zien was in de cultfilm The Boondock Saints en Gossip. Zorg maar dat je stevig zit, want in ook deze superspannende prequel van de succesvolle horrorhit gaat het er gruwelijk aan toe!

Over de film
In de huiveringwekkende horrorhit The Messengers maakte je kennis met de familie Solomon, die op hun boerderij op het platteland van North Dakota ternauwernood kon ontsnappen aan onzichtbare, ongrijpbare en dodelijke krachten, die het huis in hun greep hielden. In dit tweede deel gaan we terug in de tijd en zien we hoe John Rollins, de oorspronkelijke eigenaar van de boerderij, een mysterieuze vogelverschrikker op zijn land plaatst in een poging de kraaien van zijn land af te houden. Het lijkt te werken, maar dan blijkt er een demonische vloek op de vogelverschrikker te rusten waardoor deze tot leven komt en dood en verderf zaait. Terwijl het aantal doden stijgt en zijn familie twijfelt aan zijn geestesgesteldheid, zal hij moeten vechten tegen een duistere kracht, die van geen stoppen weet.

Cast: Norman Reedus (The Boondock Saints, Gossip, American Gangster), Heather Stephens (With Friends Like These, TV:CSI, Desperate Housewives), Claire Holt (H20: Just Add Water)
Regie: Martin Barnewitz (Room 205)
Geschreven door: Todd Farmer (My Bloody Valentine 3D, The Messengers)
Genre: horror
Speelduur: ca. 91 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 7 oktober 2009


2:22

The plan was simple. The job was not…

• Val Kilmer en Gabriel Byrne in DVD-première van keiharde misdaadthriller over een mislukte overval
• In de trant van Reservoir Dogs, The Usual Suspects en Killing Zoe

2:22 is een rauwe misdaadthriller waarin topacteurs Val Kilmer, Gabriel Byrne, Mick Rossi en Robert Miano het spannende verhaal kracht bijzetten met hun geweldige acteerprestaties. Ben je fan van films als Reservoir Dogs en The Usual Suspects? Dan zit je bij 2:22 ook op het puntje van je stoel!

Over de film
Op een koude winteravond voert een groep van vier criminelen een overval uit op een hotel. Wat lijkt op een routineklus, gaat al snel vreselijk fout. Niet alleen de zenuwen van de gijzelaars worden op de proef gesteld, maar ook de vriendschap en loyaliteit van de bendeleden. Want kunnen zij elkaar nog wel vertrouwen als de spanning het kookpunt bereikt?

Cast: Mick Rossi (Played), Robert Miano (Donnie Brasco, Fashion Victim), Val Kilmer (Heat, The Saint, The Doors, Alexander), Gabriel Byrne (The Ususal Suspects, The End Of Violence, End Of Days)
Regie: Phillip Guzman (The Lawless)
Genre: actie
Speelduur: ca. 104 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 28 oktober 2009


I AM BECAUSE WE ARE

• Popdiva en weldoenster Madonna roept op tot actie!
• Zeer aangrijpende documentaire over AIDS-wezen in Malawi
• Geschreven en geproduceerd door Madonna
• Met o.a. Madonna, Bill Clinton en Desmond Tutu

I Am Because We Are is een aangrijpende en confronterende documentaire over kinderen in Malawi, die wees zijn geworden door AIDS. Als initiatiefneemster en producent van deze documentaire neemt Madonna ons langs vele hartverscheurende verhalen, die ons uitdagen en oproepen tot actie.

Over de film
I Am Because We Are toont wat er speelt in de hoofden en harten van de meer dan één miljoen AIDS-wezen in Malawi: pijn en verdriet, maar ook blijdschap en hoop. Het laat overduidelijk zien, dat deze kinderen geen toekomst hebben, als de rest van de wereld ze geen enkel vooruitzicht of richting biedt. Naast Madonna’s reis en de mensen, die ze onderweg ontmoet, geven in deze documentaire ook toonaangevende wereldleiders en experts hun visie op deze problematiek. Te zien zijn interviews met onder andere President Clinton, Aartsbisschop Desmond Tutu, Prof. Jeffrey Sachs en Dr. Paul Fanner.

Cast: Madonna, Bill Clinton, Desmond M. Tutu
Regie: Nathan Rissman (regiedebuut)
Genre: documentaire
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 14 oktober 2009