:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: TIE XI QU - WEST OF THE TRACKS
PERSBERICHT: TIE XI QU - WEST OF THE TRACKS
Bron: Filmfreaks - Datum: 2009-11-08 - Geplaatst door: Werner
TIE XI QU: WEST OF THE TRACKS

In de drie delen Rust, Remnants en Rails brengt de Chinese regisseur Wang Bing de economische neergang van een van de meest dichtbevolkte industriële gebieden in het noordoosten van China in kaart. De film is één lange reis langs de spoorweg die het gebied doorsnijdt. Duidelijk wordt hoe dit gebied, ooit het hart van de planeconomie met een arbeidsintensieve industrie van hoogovens en staalbedrijven, niet met de nodige moderniseringen op de toekomst is voorbereid. Ingeklemd tussen de communistische erfenis en de meer kapitalistische toekomst zorgen economische hervormingen en faillissementen vervolgens voor afbraak en leegstand. Een leger aan arbeidskrachten blijft desolaat achter.

Wang Bing observeert en luistert naar de talloze verhalen van de bewoners. Hij neemt baantjes aan om te overleven en zich onder de mensen te kunnen begeven en volgt de ontwikkelingen waarmee zijn hoofdpersonen worstelen soms gedurende langere tijd. Tie Xi Qu wordt daardoor tot een kroniek van epische omvang. Integer, menselijk, diepgravend en geëngageerd onthult deze, toen nog relatief onervaren regisseur tijdens zijn twee jaar durende reis de dramatiek in het alledaagse leven met een rustige cameravoering, waarin de ontwikkelingen zich in afzonderlijke prachtige tableaus voordoen.

Tie Xi Qu won vele prijzen op internationale documentaire-festivals en werd mede ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het IFFR

DVD details:
Regie: Wang Bing
4 disc-set
Label: Tiger Releases
Herkomst: China, 2003
Speelduur: 545 minuten
Geluid: Mandarijn Dolby Digital
Beeld: 4:3
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's:
• Interview met Wang Bing


UIT HET ARCHIEF