:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: AWC RELEASES APRIL
PERSBERICHT: AWC RELEASES APRIL
Bron: Homescreen - Datum: 2010-03-03 - Geplaatst door: Ann
Jongen
 
'Er zijn films die je vanaf de eerste minuut grijpen. "**** Mikro Gids
'Een zenuwslopende kijkervaring' **** De Volkskrant
Wie beslist wie krijgt een tweede kans?  

Jack (Andrew Garfield, Lions For Lambs) Heeft bijna 15 van zijn 24 jaar in jeugdgevangenissen doorgebracht. Nu is hij vrij, krijgt een nieuwe naam, een baan en een nieuw leven. Zolang zijn echte naam niet aan het licht komt, ziet zijn toekomst er hoopvol uit. Met zijn mooie ogen Lijkt Hij voor de wereld volslagen onschuldig, maar hij heeft een gruwelijke misdaad op zijn geweten. Samen met maatschappelijk werker Terry (een glansrol van Peter Mullan, Trainspotting) Jack levert een constant gevecht met zichzelf en de media om het verleden te vergeten en een nieuw leven op te bouwen. Maar de media hebben na zijn vrijlating de jacht op hem geopend ...

Regie: John Crowley
Releasedatum: 4 april
 

IL PIU BEL GIORNO DELLA MIA VITA

[De mooiste dag van mijn leven]

'Een tedere vertelling, ook wel de' genoemd Italiaanse Festen ', over de dramatische ineenstorting van een Italiaanse familie. "Biosagenda.nl
 
Irene is in de zestig en hopeloos verknocht aan het oude Familiehuis, een villa waarin drie generaties opgroeiden, maar waarmee geen van Haar kinderen Lijkt een band te hebben. Haar dochter Sara leeft na de dood van Haar man Alleen NL is overdreven bezorgd voor haar zoon Marco. Sara's keurig getrouwde zus Rita Lijkt alles voor elkaar te hebben, maar worstelt stilletjes Met haar liefde voor een andere man. ENIGE Irene's zoon Benjamin is succesvol advocaat, maar houdt krampachtig zijn homoseksualiteit verborgen voor zijn moeder. Terwijl Irene Probeert de familie dichter bij elkaar te BRENGEN, legt de videocamera van kleindochter Chiara de verstoorde familieverhoudingen genadeloos vast.
 
Regie: Cristina Comencini
Releasedatum: 4 april
 

ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW
 
'Miranda July's debuut is krachtig, humoristisch en ontroerend. "De Telegraaf

Maak kennis met Christine: een spontane kunstenares die praat met Haar schoenen. Zij wordt verliefd op Richard, een alleenstaande schoenenverkoper sterven wanhopig contact zoekt met zijn twee zonen. Zijn jongste zoon deelt via het internet een geheime code met een Mysterieuze vrouw en maakt een geheime afspraak. Twee pubermeisjes wie van hen het beste willen weten is in orale seks en gebruiken Richards oudste zoon als proefkonijn. Het buurmeisje van de broers spaart al jaren voor haar uitzet. Haar pronkstuk is een handdoekenset. Al deze personen komen samen in Me And You And Everyone We Know van Miranda July. In haar film maakt ze een hilarische en indringende observatie van de onderlinge relaties tussen mensen in de moderne maatschappij. Juli neemt de kijker speels Op Sleeptouw In haar uitdagende universum en vergeet gelukkig niet zichzelf te relativeren.

AWARDS:
Sundance Special Jury Prize
Cannes Int. Filmfest. Grand Prix de la Semaine Internationale de la Critique
Cannes Int. Filmfest. Beste Film Prix Regards Jeune
Cannes Int. Filmfest. Camera d'Or  

Regie: Miranda July
Releasedatum: 4 april

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SHADOWS OF TIME
 
'De schoonheid van een onmogelijke liefde. "De Volkskrant
 
In een Indische Tapijtfabriek waar kinderen worden opgesloten en Moeten werken om HUN vrijheid terug te verdienen, sluiten Ravi en Masha vriendschap. Ravi beseft DAT geld een uitweg kan betekenen uit zijn gevangenschap. Ambitieus als hij is, werkt Hij Zich op tot de beste tapijtknoper voldaan Slechts een Doel voor ogen: de fabriek te verlaten. Maar Wanneer hij hoort Dat de fabriek Masha wil verkopen aan een perverse rijke man, Besluit Ravi al zijn spaargeld te spenderen om Haar vrij te kopen in plaats van zichzelf. In Calcutta, beloven ze, zullen ze elkaar terugvinden. Ooit. In de grootste Shiva-tempel. Masha zal daar op hem wachten bij elke Volle Maan ... Shadows OfTime is de debuutfilm van de jonge Oscar-winnende schrijver en regisseur Florian Gallenberger (John Rabe, Quiero Ser).
 
Regie: Florian Gallenberger
Releasedatum: 4 april  
 

Die Fälscher
 
Beste Buitenlandse film
'Een onvervalst meesterwerk' Metro
 
Salomon Sorowitsch is een meestervervalser en leidt een luxueus leventje in Berlijn. Tot Hij wordt gearresteerd en in een concentratiekamp belandt. Daar Hij krijgt een bijzondere opdracht. Sorowitsch Moet voor de Duitse onderdrukkers de dollar en het pond vervalsen. Met als Doel; de economie van de geallieerden ondermijnen - een bizarre strategie die net voor het einde van het Nazi-regime bedacht Werd in de hoop de horror te overleven. Als Hij faalt, staat hem de dood te wachten.

Die Fälscher is Gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de grootste vervalsingsoperatie uit de geschiedenis door de Nazi's in 1936, en Werd bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
 
Regie: Stefan Ruzowitzky
Releasedatum: 4 april
 

John Rabe
 
**** 'Indrukwekkend' Spits
**** Mikro Gids
'Een indrukwekkend epos, DAT Beslist Moest verteld worden. "**** De Telegraaf
'Groots en meeslepend meesterwerk over de Schindler Van China

In 1937 wordt Nanking aangevallen en overgenomen door het Japanse Keizerlijke leger. Een Grootschalige massamoord volgt. Industrieel John Rabe (ook wel de Oskar Schindler van China genoemd) weet Echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor hamburgers op te richten, Waardoor duizenden mensen de dood ontlopen. John Rabe is een meeslepend drama, waarin de krankzinnigheid van oorlog en de heldenmoed van een enkeling centraal staan.

Oscar winnaar Florian Gallenberger (Shadows Of Time) Verfilmde het waargebeurde verhaal van de Duitse zakenman John Rabe sterven tijdens de Japanse Nanking van het leven van meer dan tweehonderduizend Chinezen redde bezetting. Met vier Duitse Film Awards Bekroonde internationale produktie.

Hoofdrollen in de film worden vertolkt door Ulrich Tukur (Das Weisse Band), Daniel Brühl (Inglorious Bastards, Good Bye Lenin!), Anne Consigny (Un Conte de Noël) En Steve Buscemi (Fargo).

John Rabe is Gebaseerd op het boek van John Rabe - De Goede nazi van Nanking.

Verpakking: Amaray in O-Card
Regie: Florian Gallenberger
Releasedatum: 20 april  

Extra:
• Making Of (30 minuten)