:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: KOOPRELEASES MEI 2010
PERSBERICHT: KOOPRELEASES MEI 2010
Bron: A-Film - Datum: 2010-04-10 - Geplaatst door: Werner

De maand mei betekent voor A-Film een karrenvracht aan releases zodat de muziek-, thriller- en dramaliefhebbers op hun wenken worden bediend. Ook de fans van comedy worden niet vergeten. Zo is er een concertregistratie van Kylie Minogue, die op dvd en Blu-ray zal verschijnen: Kylie X2008. Een persoonlijk portret van een heel andere orde is de fascinerende documentaire Facing Ali, over bokslegende Mohammed Ali, waarin thema's als sport, politiek en burgerrechten aan bod komen.Na eerdere horroravonturen met Creep en Severance komt regisseur Christopher Smith terug met een intrigererend concept rond tijd in Triangle. Smart People daarentegen brengt Sarah Jessica Parker en Ellen Page samen in een zwarte komedie. Daarnaast verschijnt het veelvuldig bekroonde drama Magnolia voor de eerste maal op Blu-ray.

 

FACING ALI 
Drievoudig wereldkampioen zwaargewicht boksen Muhammad Ali versloeg bijna elke topbokser van zijn tijd. In deze film brengen zijn tien beste rivalen, zoals Chuvalo, Foreman en Frazier een eerbetoon. Ze vertellen over hun ervaringen met hem en over de gevechten tegen Muhammed Ali die hem tot een legende hebben gemaakt.
Regisseur: Pete McCormack
Cast: George Foreman, Joe Frazier
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9

Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Angst Grof taalgebruik
Releasedatum: 20-05-2010 


TRIANGLE
 Als Jess gaat zeilen met een groep vrienden heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt. Haar wantrouwen wordt realiteit wanneer ze in een storm terecht komen en iedereen over moet stappen op een passerend cruiseschip. Jess heeft het gevoel dat ze hier al eerder is geweest. Het schip blijkt verlaten, de klok staat stil, maar ze zijn niet alleen... Iemand heeft als doel op het stel te jagen en Jess heeft onbewust de sleutel om een einde te maken aan deze terreur.
 
Regisseur: Christopher Smith
Cast: Liam Hemsworth, Melissa George, Emma Lung
Speelduur 94 min
Geluid/Taal: Engels
Dolby Digital 5.1 / DTS (dvd) - HD MASTER 5.1 (blu-ray)
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1) (dvd) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 2.35:1 (blu-ray)
Discformaat: DVD 9 (dvd) / BD-25 (blu-ray)

Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Releasedatum: 20-05-2010


 SMART PEOPLE
Sarah Jessica Parker en Ellen Page in één film: het resultaat is een innemende komedie over een chaotische familie. Weduwnaar, professor en stuk chagrijn Lawrence Wetherhold valt voor een voormalige studente. Het verloop van hun relatie komt echter in het gedrang als zijn flierefluitende stiefbroer op het toneel verschijnt. Lawrence's bijdehandse en ambitieuze dochter kan niet voorkomen dat ze haar stiefoom toch wel leuk vindt... De chaos die ontstaat maakt het praktisch onmogelijk om nog een normale relatie op te bouwen. Maar ja, wat is normaal? Slimme mensen kunnen verdomd onhandig zijn!

Regisseur: Noam Murro
Cast: Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Ellen Page
Geluid/Taal: Engels
Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 5
 
Kijkwijzer: Voor alle leeftijden Grof taalgebruik
Releasedatum: 27-05-2010
 

MAGNOLIA
Op zomaar een willekeurige dag in San Fernando Valley komen de levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een verliefde politie-agent, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan coca&iumlne verslaafde dochter samen in een web van verwikkelingen, dat later é&eacuten verhaal blijkt te zijn. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden wat uiteindelijk leidt tot een onvergetelijke climax... Toeval bestaat niet?
 
Regisseur: Paul Thomas Anderson
Cast: Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Philip Baker Hall, John C. Reilly, Tom Cruise, Jason Robards, William H. Macy, Alfred Molina, Melora Walters, Felicity Huffman, Robert Downey Sr., Michael Bowen, Ricky Jay, Jeremy Blackman, Melinda Dillon,
Speelduur 190 min
Label Blu-Ray
Geluid/Taal: Engels Dolby TrueHD5.1
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: 1080p HD Anamorphic 16:9 -2.40:1
Discformaat: BD-50
 
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar
Releasedatum: 12-05-2010
Extra's:
(extras in SD 576i)

• Behind The Story: Magnolia Video Diary (+/- 73 min),
• Frank T.J. Mackey Seminar (+/- 4 min),
• Seduce and Destroy Informercial (+/- 2 min)
• Music Video: "Save Me" by Aimee Mann (+/- 5 min)
• Trailers & TV Spots (+/- 9 min)
 

KYLIE X2008
Kylie X2008 bevat een registratie van Kylie Minogues spectaculaire show in de Londense O2 Arena in augustus 2008. Klassiekers als 'I Should Be So Lucky', 'Step Back In Time', 'Spinning Around', 'Can't Get You Out Of My Head' and 'Love At First Sight' worden afgewisseld met nummers van het album 'X'. De indrukwekkende stage visuals, dansers en zangers, en Kylie zelf, maken van het concert een beleving. Extra's zijn, onder andere, de verbluffende stagevisuals met het geluid van het concert te bewonderen.
 
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Digital 5.1(dvd), Engels DTS - HD Master 5.1 (blu-ray)
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1) (dvd)/ 1080i HD Anamorphic 16:9 (1.77:1) (blu-ray)
Discformaat: DVD 9 (dvd)/ BD-50 (blu-ray
Releasedatum: 12-05-2010
 
Kijkwijzer: Voor alle leeftijden
Extra's:
• 12 hours (+- 17 min)
• Stage Visuals (+- 27 min)
• Gallery (+- 5 min)
• Stage Mood Visuals (+- 2 min)
 

TROUBLED WATER
 Jan Thomas komt vrij uit de gevangenis waar hij acht jaar heeft gezeten voor kindermoord. Deze moord heeft hij altijd ontkent en hij is vastberaden na zijn vrijlating iets van zijn leven te maken. Hij is een getalenteerd orgelspeler en weet een baan te krijgen bij een kerk in Oslo. Door zijn talent en zachtaardig karakter wordt hij al snel gewaardeerd door zijn omgeving. Zo weet hij ook de harten van pastoor Anna en haar zoontje Jens te veroveren. Jan doet zijn best zijn verleden geheim te houden, maar de waarheid komt boven water wanneer op een dag lerares Agnes met haar klas de kerk komt bezoeken. Zij herkent Jan als de man die veroordeeld was voor de moord op haar zoon. De nog altijd door verdriet achtervolgde moeder kan niet accepteren dat Jan een nieuw leven heeft weten op te bouwen en raakt geobsedeerd door hem.
 
Troubled Water is een psychologisch drama waarin twee personages in het reine proberen te komen met het verleden. Een drama waarin schuld en onschuld, goed en kwaad elkaar kruisen en het leven van de hoofdpersonen volledig beheersen.
 
Regisseur: Erik Poppe
Cast: Trine Dyrholm, Pal Sverre Valheim Hagen

Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Angst
Releasedatum: 20-05-2010

 


UIT HET ARCHIEF