:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: KOOPRELEASES TOT MEI 2010
PERSBERICHT: KOOPRELEASES TOT MEI 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-04-10 - Geplaatst door: Werner
VALENTINO: THE LAST EMPEROR
Te koop vanaf 20 april 

Valentino: The Last Emperor is een intieme en exclusieve kijk in het leven van de wereldberoemde mode-ontwerper Valentino. Valentino staat synoniem voor glamour, rijkdom en drama. En Valentino rood is wereldberoemd. Al op jonge leeftijd is Valentino geobsedeerd door Hollywoods vrouwelijke sterren en zijn antwoord op de vraag wat vrouwen willen is dan ook: mooi zijn. Vanaf de jaren 60 ontwerpt Valentino talloze prachtige gedetailleerde, luxueuze jurken, die door wereldberoemde vrouwen en iconen als Jackie Kenndy en Julia Roberts gedragen worden op de rode lopers. Valentino: The Last Emperor is een bijzonder portret van Valentino's gelauwerde carrière, zijn fantastische werk en leven en zijn (allerlaatste) couture-show. Het hart van de documentaire wordt gevormd door de relatie met Giancario Giametti, al tientallen jaren Valentino's liefdespartner en het zakelijk brein achter het Valentino imperium. 


LAGERFELD CONFIDENTIAL
Te koop vanaf 20 april 

Lagerfeld Confidential is een intiem portret van een van de meest raadselachtige en iconische figuren uit de internationale mode industrie – Karl Lagerfeld. Lagerfeld transformeerde het modehuis Chanel van een elgant maar conventioneel modemerk naar een supersexy fashion powerbrand. Lagerfelds look is iconisch: een sneeuwitte paardestaart, grote (onafscheidelijke) zonnebril en zwarte kleding, veel accesoires en talloze zilveren ringen. Lagerfeld Confidential laat Lagerfeld zien als ontwerper (Chloé, Fendi, Chanel), fotograaf, biobliofiel, marketing-genie en ster. Maar bovenal als een keiharde bovengetalenteerde kunstenaar, in een wereld vol glamour waarin schoonheid, geld en macht centraal staan, met een genadeloze commitment naar het moment. Regisseur Rodolphe Marconi kreeg ongelimiteerde toegang tot Largerfelds leven en verzamelde meer dan 200 uur filmmateriaal. Lagerfeld Confidential laat je kennis maken met de man achter de zwarte zonnebril. 


CHRISTIAN DIOR, THE MAN BEHIND THE LEGEND
Te koop vanaf 20 april 

Het is 1947 en Frankrijk is druk met de wederopbouw. Hoewel stoffen op rantsoen zijn, verovert een jonge ontwerper de wereld met zijn uitdagende visie op vrouwlijke elegantie. Hij maakt Parijs opnieuw tot de hoofdstad van de mode. Zijn naam, Christian Dior, is bestemd een mythe te worden. Christian Dior heeft de haute couture van 1947 tot 1957 compleet veranderd en van glamour voorzien. Dior heeft niet het extraverte flamboyante imago mode ontwerpers in het algemeen hebben. Christian Dior, die zich nooit op zijn gemak voelde met zijn roemd, was een gereserveerde conservatieve man die niet eens overwogen had om in de mode industrie te werken. De gebeurtenissen die hem tot een grootsheid maakt verbaasden hem meer dan wie dan ook. Hij was een down-to-earth, bescheiden man die de 900 werknemers van zijn enorme bedrijf als familie behandelde. Wat zijn de wortels van Dior's onberispelijke smaak? Wat inspireerde zijn enorme creativiteit en geweldige succes? Zijn jeugd in Normandië, de elegantie van zijn moeder, naast zijn liefde voor bloemen, kunst en architectuur, helpen het mysterie van de mythe achter deze man te ontravelen. 


SIGNÉ CHANEL
Ook verkrijgbaar in de reeks Film & Fashion 

Signé Chanel is een 5-delige documentaire over de geboorte van de couture collectie van het wereldberoemde modehuis Chanel. Van de allereerste schets van de hand van Karl Lagerfeld tot aan Chanels glamoureuze catwalk... Signé Chanel neemt je mee achter de schermen van het wereldberoemde modehuis wat in 1909 werd opgericht door Coco Chanel en tot op de dag van vandaag een van de grootste en meest invloedrijke modelabels in de wereld is. Als kijker maak je mee hoe de haute couture collectie ontstaat. Van een idee en schets van Karl Lagerfeld, de interpretatie van de hardwerkende naaisters tot aan de uiteindelijke presentatie door de supermodellen op de catwalk in aanwezigheid van sterren, kunstenaars en de allerrijksten van deze wereld. De hoeveelheid werk en talent die in een kledingstuk gestopt worden zijn onbeschrijflijk, en niets wordt aan het toeval overgelaten. Signé Chanel is dé ultieme mode documentaire en een must-see voor iedere fan van Chanel en mode in het algemeen en geeft een bijzonder beeld van een wereld die normaal alleen voor insiders toegankelijk is. 

Episode 1: Afwachting
Episode 2: Twijfels
Episode 3: Rituelen
Episode 4: Slapeloze nachten
Episode 5: De Collectie
 

JOHN RABE
Te koop vanaf 20 april
 
'Groots en meeslepend meesterwerk over de Schindler van China' In 1937 wordt Nanking aangevallen en overgenomen door het Japanse keizerlijke leger. Een grootschalige massamoord volgt. Industrieel John Rabe (ook wel de Oskar Schindler van China genoemd) weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen. John Rabe is een meeslepend drama, waarin de krankzinnigheid van oorlog en de heldenmoed van een enkeling centraal staan. Oscarwinnaar Florian Gallenberger verfilmde het waargebeurde verhaal van de Duitse zakenman John Rabe die tijdens de Japanse bezetting van Nanking het leven van meer dan tweehonderduizend Chinezen redde. Met vier German Film Awards bekroonde internationale produktie. Hoofdrollen in de film worden vertolkt door Ulrich Tukur (Das Weisse Band), Daniël Bruhl (Good Bye Lenin!), Anne Consigny (Un Conte De Noël) en Steve Buscemi (Fargo). John Rabe is gebaseerd op het boek van John Rabe – De Goede Nazi Van Nanking.
 

BOY A
Te koop vanaf 4 april

Who decides who gets a second chance?

Jack (Andrew Garfield, Lions For Lambs) heeft bijna vijftien van zijn vierentwintig jaar in jeugdgevangenissen doorgebracht. Nu is hij vrij, krijgt een nieuwe naam, een baan en een nieuw leven. Zolang zijn echte naam niet aan het licht komt, ziet zijn toekomst er hoopvol uit. Met zijn mooie ogen lijkt hij voor de wereld volslagen onschuldig, maar hij heeft een gruwelijke misdaad op zijn geweten. Samen met maatschappelijk werker Terry (een glansrol van Peter Mullan, Trainspotting) levert Jack een constant gevecht met zichzelf en de media om het verleden te vergeten en een nieuw leven op te bouwen. Maar de media hebben na zijn vrijlating de jacht op hem geopend... Boy A won verscheidene BAFTA TV Awards en is is gebaseerd op de met prijzen overladen gelijknamige roman van Jonathan Trigell, die zijn debuut deels heeft gebaseerd op de beruchte James Bulger-zaak.
 

IL PIU BEL GIORNO DELLA MIA VITA
Te koop vanaf 4 april

Irene is in de zestig, maar nog steeds mooi en daadkrachtig. Ze is hopeloos verknocht aan het oude familiehuis, een villa waarin drie generaties opgroeiden, maar waarmee geen van haar kinderen een band lijkt te hebben. Dochter Sara leeft na de dood van haar man alleen en is overdreven bezorgd voor haar zoon Marco. Sara's keurig getrouwde zus Rita lijkt alles voor elkaar te hebben, maar worstelt stilletjes met haar liefde voor een andere man. Irene's enige zoon Benjamin is succesvol advocaat, maar houdt zijn homoseksualiteit krampachtig voor zijn moeder verborgen. Terwijl Irene probeert de familie dichter bij elkaar te brengen, legt de videocamera van kleindochter Chiara de verstoorde familieverhoudingen genadeloos vast. Il Più Bel Giorno Della Mia Vita ("The Best Day Of My Life") is een persoonlijk filmdrama over liefde, familie en passie.
 

ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW
Te koop vanaf 4 april
 
Maak kennis met Christine: een spontane kunstenares die praat met haar schoenen. Zij wordt verliefd op Richard, een alleenstaande schoenenverkoper die wanhopig contact zoekt met zijn twee zonen. Zijn jongste zoon deelt via het internet een geheime code met een mysterieuze vrouw en maakt een geheime afspraak. Twee pubermeisjes willen weten wie van hen het beste is in orale seks en gebruiken Richards oudste zoon als proefkonijn. Het buurmeisje van de broers spaart al jaren voor haar uitzet. Haar pronkstuk is een handdoekenset. Al deze personen komen samen in Me And You And Everyone We Know van Miranda July. In haar film maakt ze een hilarische en indringende observatie van de onderlinge relaties tussen mensen in de moderne maatschappij. July neemt de kijker speels op sleeptouw in haar uitdagende universum en vergeet gelukkig niet zichzelf te relativeren.
 

SHADOWS OF TIME
Te koop vanaf 4 april
 
Shadows Of Time is een tragisch maar mooi liefdesverhaal, uitgestrekt over een periode van meer dan zestig jaar. Een tapijtfabriek in de buurt van Calcutta in het India van vóór de onafhankelijkheid vormt het begin van de liefdeshistorie van Ravi en Masha, die gedwongen kinderarbeid moeten verrichten. Ravi beseft dat geld een uitweg kan betekenen uit zijn gevangenschap. Ambitieus als hij is, werkt hij zich op tot de beste tapijtknoper met slechts één doel voor ogen: de fabriek te verlaten. Maar wanneer hij hoort dat de fabriek Masha wil verkopen, besluit Ravi al zijn spaargeld te spenderen om haar vrij te kopen in plaats van zichzelf. Masha belooft op hem te blijven wachten in de grootste Shiva tempel van Calcutta, tijdens elke volle maan... De debuutfilm Shadows Of Time van de jonge Oscar-winnende schrijver en regisseur Florian Gallenberger (Quiero Ser) is geproduceerd door Helmut Dietl (Schtonk!) en Norbert Preuss (Das Experiment) en heeft een geheel Bengaalse cast.
 

UN PROPHÈTE Special 2-disc edition
Te koop vanaf 18 mei
 
De negentienjarige Malik (Tahar Rahim) wordt veroordeeld tot 6 jaar cel. In het keiharde gevangenisbestaan wordt hij al snel in het nauw gedreven door César (Niels Arestrup), de leider van de nietsontziende Corsicaanse maffiabende, die de gevangenis beheerst. Maliks Arabische afkomst, en het feit dat hij niet kan lezen noch schrijven, maakt het er allemaal niet makkelijker op en als César hem vraagt een vieze klus voor hem op te knappen kan Malik geen nee zeggen. Als hij daarin slaagt komt hij iets hoger in de pikorde van de gevangenis, hoewel hij afhankelijk blijft van het goeddunken van de bende. Maar Malik is sluw en maakt in het geheim zijn eigen plannen. Er ontstaat een zenuwslopend machtsspel tussen Malik, de Arabieren en de maffia... Un Prophète won de Grote Prijs op het festival van Cannes, hoofdrolspeler Tahar Rahim kreeg voor zijn indrukwekkende rol de European Film Award voor beste acteur. Tevens werd Un Prophète onderscheiden met maar liefst 9 Césars en genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.
 
***** De Volkskrant
*****Metro
*****REVU
*****Spits
**** NRC Handelsblad

Regie: Jacques Audiard

Verpakking: amaray in o-card
 
Extra's op disc 2:
• Making Of: Achter de tralies (70 min)
• Un Prophète in Chatenay (26 min)
• Deleted Scenes (11 min)
• Oefeningen van Tahar Rahim (5 min)
• Repetities (20 min)
 

J'AI TUÉ MA MÈRE [I KILLED MY MOTHER]
Te koop vanaf: 18 mei
 
"Stuurs, baldadig en begaafd ****" NRC Handelsblad
"Hilarisch en herkenbaar." - Trouw
"Brutaal eerlijk en soms pijnlijk geloofwaardig ***" - De Morgen
 
Hubert Minel, een ontstuimige puber, haat zijn moeder. Hij walgt van haar ouderwetse truien en haar oubollige interieur. Maar eigenlijk haat de rebellerende Hubert alles wat niet in zijn wereldbeeld past. Want wat zou hij graag de wijde wereld in trekken, of ten minste met zijn vriendje op kamers wonen. Maar hij is nog maar 16 en moeder vindt hem daar te jong voor. Zijn ergenis groeit met de dag en lijkt over te gaan in een obsessie.  Maar wanneer zijn moeder hem naar een internaat stuurt, voelt hij zich verraden... J'ai Tué Ma Mère, het debuut van de 20-jarige Xavier Dolan, is een coming-of-age-verhaal over de zelfverzekerde, homoseksuele Hubert die een plek in de wereld probeert te vinden maar daarbij voortdurend overhoop ligt met zijnmoeder. J'ai Tué Ma Mère won 3 prijzen op het Filmfestival van Cannes en werd door Canada
ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.
 
Regie: Xavier Dolan
Verpakking: amaray in o-card
 

Overige Releases
 
4 april 2010:
• Die Fälscher (AWC)
18 mei 2010:
• Enrico IV
• Kapò
• Kaos

• Deepak Chopra - Seven Spirituals Laws Of Yoga
- Seven Spiritual Laws Of Yoga
- Seven Spiritual Laws Of Yoga Advanced
• Die Zauberflöte