:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE ROAD
PERSBERICHT: THE ROAD
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-08-08 - Geplaatst door: Werner
THE ROAD
Apocalyptische thriller met Viggo Mortensen en Charlize Theron

Na een apocalyptische ramp trekken een vader (Viggo Mortensen) en zijn zoontje (Kodi Smith-McPhee) door een grauw, verwoest landschap. Ze willen de zee bereiken, in de vage hoop daar opnieuw leven en ‘goede’ mensen te vinden. Voorzichtig trekken ze door het desolate landschap dat wordt geterroriseerd door bendes die het gemunt hebben op kindervlees. Voedsel is schaars en vader en zoon vechten tegen ontberingen en de gruwel op hun weg. Maar wanneer ze de kust bereiken, blijkt ook daar alles vernietigd. Bovendien is de vader gewond en wordt hij steeds zieker…

The Road is gebaseerd een novelle van de Amerikaanse schrijver Cormac McCarthy (°1933). Het boek won de Pulitzer Prize voor fictie en tal van andere literaire onderscheidingen. De rechten voor de film The Road werden in 2006 gekocht door Nick Wechsler die, gecharmeerd na het zien van John Hillcoat’s The Proposition, de regisseur vroeg de verfilming voor zijn rekening te nemen. Hillcoat kreeg de gewaardeerde medewerking van enkele topacteurs waaronder Viggo Mortensen (The Lord Of The Rings, Good) en Charlize Theron (Monster, The Italian Job), als de moeder die het sombere leven na de ramp niet meer aankan en zichzelf het leven beneemt. Ook te zien: Robert Duvall (The Godfather, Apocalypse Now) als ‘oude man’ en Guy Pearce (The Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert, Memento, The Hurt Locker) als ‘veteraan’. De zoon wordt gespeeld door Kodi Smit-McPhee, een jong Australisch filmtalent van veertien jaar dat we ook al aan het werk zagen in Romulus, My Father (Richard Roxburgh, 2007).

The Road werd opgenomen met een budget van $20 miljoen. Hillcoat koos om te filmen op echte locaties zoals de stranden van Presque Isle State Park in Pennsylvania. Hij filmde ook op plaatsen in New Orleans die werden vernietigd door Orkaan Katrina en in Pittsburgh: “It's a beautiful place in fall with the colors changing, but in winter, it can be very bleak. There are city blocks that are abandoned. The woods can be brutal." The Road geeft perfect de beklemmende, kille sfeer van het boek weer. De film kreeg dan ook een nominatie voor een Bafta award en werd wereldwijd enthousiast onthaald door de pers. The Road is zonder twijfel een van de beste films van het jaar, met interessante extra’s op dvd en blu-ray. Niet te missen dus!

Synopsis
Een wereldwijde ramp heeft de aarde in puin en as gelegd. Er zijn slechts enkele overlevenden, de beschaving is verdwenen en er is een groot gebrek aan voedsel en water. Door dit vijandige landschap trekken een vader en zijn zoontje, op zoek naar een veilig heenkomen. Ze proberen de kust te bereiken, maar de weg daarheen is gevaarlijk. Barebaren en kannibalen liggen overal op de loer. In deze hel op aarde is slechts één lichtpuntje: de liefde tussen vader en zoon.

The Road is gebaseerd op de Pulitzer Prize-winnende bestseller van Cormac McCarthy (No Country for Old Men). Een meesterlijk, spannend en soms gruwelijk avontuur, gesitueerd in een wereld waarin het beste en slechtste van mensen naar boven komt.

Tagline
Where Civilization Ends, the Battle for Survival Begins.

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD + Slipcase / Blu-ray + Slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 17 augustus 2010
Regie: John Hillcoat (The Proposition)
Cast: Viggo Mortensen: (Good, the Lord Of The Rings, A History Of Violence), Robert Duvall: (The Godfather, Apocalypse Now), Guy Pearce (The Hurt Locker, Rules Of Engagement, Memento), Charlize Theron: (Monster, The Italian Job)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd), Dolby Digital 5.1 & DTS Master Audio (blu-ray), Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 107 minuten (dvd), 112 minuten (blu-ray)
Genre: Drama/Thriller
Klassificatie: 16 jaar, geweld, grof taalgebruik

Extra:
• The Making of “The Road” (dvd)
Speelduur: 12 minuten

Reviews:
“Alle andere apocalyptische visioenen uit Hollywood zijn kinderspel vergeleken bij The Road. ****” - Mark Moorman, Het Parool
“Een van de meest ijzingwekkende visioenen van het einde van de wereld ooit in een film getoond, en tegelijk een hartverscheurend verhaal over ouderschap.” - Empire
De Volkskrant, 4 sterren
“The Road is het mooist op zijn momenten”
Het AD, 4 sterren
“De compromisloze vertolking van Viggo Mortensen maakt de film tot een beklemmend schouwspel”
Empire, 4 sterren

USP’s
- Gebaseerd op het Pullitzer prijs winnende boek van Cormac McCarthy, die ook al ‘No Country For Old Men’ schreef.
- Genomineerd voor 11 verschillende awards!