:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: BUITEN DE ZONE SEIZOEN 1
PERSBERICHT: BUITEN DE ZONE SEIZOEN 1
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-10-05 - Geplaatst door: Werner
BUITEN DE ZONE
Op 12 oktober komt eindelijk het eerste seizoen van Buiten De Zone uit op DVD!
 
De spannende en humoristische jeugdreeks Buiten De Zone, met de absurde scenario's van Bart De Pauw, liep tussen 1994 en 1996 op de toenmalige BRTN. Vijf jonge, enthousiaste vrijwilligers werken in de telefooncentrale van een jeugdhulpdienst: de jongerenfoon. Ze beantwoorden telefoontjes van jongeren met problemen. Ze krijgen maar zelden echte oproepen en verliezen dan ook vaak hun tijd met dagdromen. Dit resulteert in afleveringen vol komische scènes met historische of culturele verwijzingen, grappige woordspelingen, anarchistische spot over godsdienst, school, politiek of het jongerenleven. De serie sloeg in als een bom en verwierf op korte tijd een échte cultstatus..
 
Bart De Pauw schreef niet alleen het redelijk geniale scenario, maar vertolkte samen met Elise Bundervoet, Reinhilde Van Driel, Mathias Sercu en Danny Timmermans mee één van de hoofdrollen. Mathias Sercu staat nog steeds volop voor de camera van o.a. De Rodenburgs en Zot van A., Reinhilde Van Driel is de laatste 14 jaar actief als actrice en scenariste van het Kollektief D&A, een kinder-en jongerentheatergezelschap. Danny Timmermans kennen we ook van Smos, Kulderzipken en W817. Elise Bundervoet zat o.m. in Urbain, en had gastrollen in Los Zand, Aspe, Witse etc... Bart De Pauw heeft na Buiten De Zone een palmares om u tegen te zeggen opgebouwd!
 
Maar je zal ook andere bekende gezichten herkennen voor de vele gastrollen. Met negentien prijzen en nominaties in acht landen is Buiten De Zone wellicht de meest bekroonde VRT reeks ooit. Op de DVD staan ook tal van extra’s: setopnames, interviews met Bart De Pauw, Mathias Sercu, en Reinhilde Van Driel. Kortom, ongeveer 352 minuten baanbrekende humor op 2 DVD’s die niet zullen misstaan in je privé DVD-collectie!
 
De dvd-box van het eerste seizoen van Buiten De Zone is vanaf 12 oktober verkrijgbaar in de reguliere handel. Uw geduld wordt eindelijk beloond!
 
Uren kijkplezier voor de ganse familieRecent nieuws van dezelfde bron