:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux >> NIEUWSBERICHT: STEEDS MEER MENSEN KOPEN FILMS OP BLU-RAY
NIEUWSBERICHT: STEEDS MEER MENSEN KOPEN FILMS OP BLU-RAY
Bron: Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux - Datum: 2010-11-17 - Geplaatst door: Werner
Steeds meer mensen kopen films op Blu-ray

• Films op Blu-ray populair in cadeaumaand
Avatar, Inception, Salt, Sammy’s Avonturen en Sorcerer’s Apprentice beloven de Blu-ray kaskrakers van december te worden
• Eind 2010 geniet 1 op de 7 Belgische huishoudens van films op Blu-ray

Steeds meer mensen kopen films op Blu-ray in België. In de eerste helft van 2010 zijn twee keer zo veel films op Blu-ray verkocht als in dezelfde periode in 2009. Deze trend zet zich in de tweede helft van 2010 door en zal voor een verkooppiek in december zorgen. Degenen die thuis films willen beleven zoals in de bioscoop, zullen de nieuwste Blu-ray films op hun verlanglijstje zetten. Avatar, Inception, Salt, Sammy’s Avonturen en Sorcerer’s Apprentice beloven de Blu-ray kaskrakers van december te worden.

1 op de 7 huishoudens beleeft films op Blu-ray
Dit jaar zet de opmars van Blu-ray fors door. Zowel het aantal verkochte films als spelers verdubbelt in 2010. Aan het einde van dit jaar staan er meer dan 600.000 Blu-ray spelers, incl. PlayStation 3 in de Belgische huishoudens. Dat betekent dat 1 op de 7 huishoudens thuis films echt kan beleven. Steeds meer mensen ontdekken dat zij met Blu-ray van films kunnen genieten als nooit tevoren. De HD-beelden zijn overweldigend, doordat ze vijf keer scherper zijn dan op dvd. Natuurlijk speelt een Blu-ray speler ook dvd’s af, waardoor mensen ook van hun filmcollectie op dvd kunnen blijven genieten. Verder is Blu-ray heel betaalbaar. Op dit moment is de gemiddelde prijs van een film op Blu-ray € 21,50. Een Blu-ray speler is al verkrijgbaar voor € 149, zoals de Philips Blu-ray speler BDP3100.

Blu-ray kaskrakers december
* Inception
* Cats & Dogs 2
* Sorcerer’s Apprentice
* A Christmas Carol
* Avatar
* Marmaduke
* Salt
* The Water Horse
* Sammy’s Avonturen
* Love Actually

3D Blu-ray brengt 3D filmbeleving uit de bioscoop de huiskamer in
Het nieuwe 3D Blu-rayformat is een ideale manier om de overweldigende 3D filmbeleving uit de bioscoop naar de huiskamer te brengen. Het assortiment 3D Blu-raydisks wordt komende maanden snel uitgebreid. Onder andere Alice In Wonderland, Cats & Dogs 2, Baas In Eigen Bos en Sammy’s Adventures komen voor de feestdagen op 3D Blu-ray uit.