:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2011
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-12-19 - Geplaatst door: Werner
PERSÉCUTION
 
De 35-jarige Daniel leidt een druk bestaan als klusjesman. Daarnaast verkeert hij in het intellectuele milieu van zijn koele vriendin Sonia. Daniels haat-liefde verhouding met haar is passioneel, maar lijdt onder zijn jaloezie en onzekerheid. Plots duikt een mysterieuze man op, die Daniel voortdurend volgt en zelfs binnendringt in zijn appartement. Daniel voelt zich bedreigd en verliest langzaam de controle over zijn leven. Als Sonia besluit hem voorgoed te verlaten, blijft hij vertwijfeld achter. Wie is deze onbekende man? Waarom stalkt hij Daniel met zoveel overgave? Of is de man een waanvoorstelling?
 
In Persécution toont de Franse regisseur Patrice Chéreau (La Reine Margot, Intimacy) zich opnieuw een fijnzinnig observator van menselijke verhoudingen. Zijn kenmerkende aanpak leidt tot sterk fysiek spel van de bekroonde Franse acteurs Romain Duris, Charlotte Gainsbourg en Jean-Hugues Anglade, waarmee ze de complexiteit, meedogenloosheid en vooral onvoorspelbaarheid van relaties aan de oppervlakte brengen.
 
DVD details:
Regie: Patrice Chéreau
Label: Filmfreak
Cast: Romain Duris, Charlotte Gainsbourg, Jean-Hugues Anglade
Herkomst: Frankrijk, 2009
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Frans stereo
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld  
Releasedatum: 17 januari 2011
 
Extra's:
• Trailers
 

IDIOTS AND ANGELS

In de sardonische fabel Idiots And Angels wordt de egoïstische anti-held Angel opgevoerd. Angel slijt zijn dagen in een aftandse kroeg waar hij, tussen het zuipen en kettingroken door, enkel plezier beleeft aan andermans lijden. Als er op een ochtend een paar vleugels uit zijn rug groeit, wordt hij overspoeld door gêne. Beschimpt door de bezoekers van zijn stamkroeg, probeert Angel van de ongewenste lichaamsdelen af te komen. Maar de vleugels hebben een eigen wil en en zijn dan ook niet in te zetten voor kwaadaardige doeleinden, zoals Angel al snel bemerkt. Uiteindelijk zijn de eigenwijze vleugels de inzet in een gewelddadige strijd tussen goed en kwaad, waarbij Angel onverwachts aan de kant van het goede vecht.
 
Bill Plympton, bekend van MTV en zijn politieke cartoons en korte films, heeft een unieke en herkenbare tekenstijl. Voor Idiots And Angels zette hij deze in om een macaber gevoel voor humor te combineren met poëtische vondsten, de melancholie van een film noir en een Lynchiaans surrealisme. Op de soundtrack horen we ondermeer Tom Waits, Pink Martini en Corey Allen Jackson.
 
"How can he be so poetic, funny, and cruel at the same moment? Where does he buy his drugs?" (Terry Gilliam)
 
DVD details:
Regie: Bill Plympton
Label: Filmfreak
Herkomst: Verenigde Staten, 2008
Speelduur: 78 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0, zonder dialoog
Beeld: 16:9
Releasedatum: 17 januari 2011
 
Extra's:
• Twee korte animatiefilms: Getting to know Bill Plympton (Bill Plympton) en Little Quentin (Albert 't Hooft / Paco Vink)
 

BAD DAY TO GO FISHING

Jacob van Oppen, ooit de sterkste man op aarde, zijn manager Orsini aka The Prince, trekken met hun worstelshow langs aftandse theatertjes in Zuid-Amerika. Wie na drie ronden tegen de enorme Jacob nog staat, gaat met een geldprijs naar huis. Maar Orsini laat niets aan het toeval over, zeker niet als er in Santa Maria ineens veel meer op het spel staat. Een sluwe reporter vermoedt vasl spel en trekt aan de bel, maar het illustere duo laat zich niet zomaar ontmaskeren.
 
A Bad Day To Go Fishing (Mal Dia Para Perscar) is het trefzekere debuut van de jonge Uruguayaanse cineast Alvaro Brechner, die naast de regie ook het script en de productie op zich nam. Ind e traditie van films als Midnight Cowboy en The Hustler is Brechners meeslepende geschiedenis een klassiek staaltje verteltekunst, maar dan tegen de achtergrond van stoffig Latijns-Amerika.
 
DVD details:
Regie: Alvaro Brechner
Label: Filmfreak
Cast: Gary Piquer, Jouko Ahola, Antonella Costa
Herkomst: Spanje / Uruguay, 2009
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 17 januari 2011
 

BELLAMY
 
Zoals ieder jaar brengt de goedlachse politiecommisaris Paul Bellamy met zijn vrouw Françoise enkele dagen door in haar ouderlijk huis in het zonovergoten Zuid-Franse Nîmes. Nog maar net aangekomen, vastbesloten onverstoord te genieten van een welverdiende vakantie, wordt het stel overvallen door het onverwachte bezoek van de alcoholische halfbroer van Paul. Als er dan nog een radeloze vreemdeling opduikt die aan Paul een moord opbiecht en hem om bescherming vraagt, is de speurzin van de politieman voldoende aangewakkerd om de vakantie volledig te verstoren.
 
Bellamy is de laatste film van Claude Chabrol, die onlangs op 80-jarige leeftijd overleed.
 
DVD details:
Regie: Claude Chabrol
Label: Art Film
Cast: Gérard Depardieu, Clovis Cornillac, Marie Bunel
Herkomst: Frankrijk, 2009
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 17 januari 2011
 
Extra's:
• Trailers
 

AGUA FRIA DE MAR

Een jong welgesteld Costaricaans stel, Rodrigo (30) en Mariana (21), is midden in de nacht op zoek naar een onderkomen bij de kust van de Stille Ocean waar ze de nieuwjaarsvakantie zullen doorbrengen. In het donker vinden ze de zevenjarige Karina die weggelopen is. Karina kampeert samen met haar ouders - en veel andere families - aan het strand bij een natuurpark. Het stelletje besluit de volgende ochtend verder te kijken. Als ze wakker worden, is het meisje verdwenen.
 
Fábrega's debuutfilm heeft een sfeervolle, subtiele en originele film opgeleverd over de positie van twee vrouwen van verschillende leeftijd, uit verschillende sociale klassen. Hun levens kruisen elkaar even, op een moment dat ze beiden geïsoleerd en gevangen lijken, in een omgeving die bol staat van de dreiging. De titel verwijst naar de koude stroming waardoor talloze giftige zeeslangen uit de oceaan het strand opzoeken.
 
• Bekroond met de VPRO Tiger Award op het IFFR van 2010
• Ondersteund door het Hubert Bals Fonds
 
DVD details:
Regie: Paz Fábrega
Label: Tiger Releases
Cast: Lil Quesada Morúa, Montserrat Fernández, Luis Carlos Bogantes Zamora
Herkomst: Costa Rica / Nederland / Frankrijk / Spanje / Mexico, 2010
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 17 januari 2011
 
Extra's:
• Trailers
 

ALIEN VS. ZOMBIES: THE DARK LURKING

Er is iets helemaal mis met Outpost 320! In de kale gangen van het geheime onderzoekslaboratorium, diep onder de oppervlakte van de aarde, knipperen alarmlichten. Alle communicatie met de buitenwereld is verbroken. De centrale computer waarschuwt: 'Niet-menselijke aanwezigheid gedetecteerd op niveau 6 tot en met 13...'
 
Het jaar is 2017. Lena ontwaakt met ernstig geheugenverlies in een van de kille terstkamers van het laboratorium. In het onderaardse gangenstelsel en de ventilatieschachten ontmoet ze een groepje huurlingen en wetenschappers. Samen proberen ze naar de oppervlakte te komen maar de uitgang van het lab ligt dertien verdiepingen hoger. Ze hebben groot gebrek aan voedsel en wapens. Het enige waaraan geen tekort is in deze ondergrondse hel: de razendsnelle en vreselijk gemuteerde wezens die alles aanvallen wat beweegt!
 
Fans van sciencefictionfilms als Aliens en Resident Evil kunnen zich verheugen op een extra portie gore. Alien Vs. Zombies is een Australische scifi-knaller vol actie, bloederige special effects en verrassingen. Want wat betekenen die getatoeërde letters op Lena's arm?
 
De eerste 2000 exemplaren van Alien Vs. Zombies hebben een 3D-hologram-cover.
 
DVD details:
Regie: Greg Connors
Label: Shock
Cast: Tonia Renee, Bret Kennedy, Ozzie Devrish
Herkomst: Australië, 2010
Speelduur: 92 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 17 januari 2011
 
Extra's:
• Making of,
• interviews,
• slideshow,
• trailer 

IFFR JUBILEE BOX
 
Speciaal voor de 40ste editie brengt het IFFR een jubileumbox uit met geliefde en bekroonde speelfilms uit veertig jaar festivalhistorie. De IFFR Jubilee Box omvat negen speelfilms in totaal, plus de dvd IFFR Jubilee Shorts. Deze dvd's zijn óók los verkrijgbaar (met uitzondering van The Cyclist). Deze krijgen een winkelprijs van 14,95 per stuk.
 
Label: Tiger Releases
Releasedatum: 24 januari 2011
 

FAMILY NEST
 
Béla Tarr was pas 22 toen hij Family Nest maakte, een hartverscheurend en eerlijk commentaar op de invloed van een politieke kwestie op een familie. Deze komt onder druk te staan en valt tenslotte uit elkaar als gevolg van slechte huisvestings omstandigheden.
 
Regie: Béla Tarr
Herkomst: 1979 / Hongarije
Speelduur: 106 minuten
Beeld: 4:3
Geluid: Hongaars Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers
 

ABOUNA
 
Scenarist en regisseur Mahamat-Saleh Haroun maakt met het prachtig gefotografeerde Abouna de belevingswereld voelbaar van kinderen die zonder hun ouders opgroeien.
 
Regie: Mahamat-Saleh Haroun
Herkomst: 2002 / Tsjaad
Speelduur: 81 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Frans Dolby Surround 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers
 

TONY MANERO
 
Tony Manero was sinds de première in Cannes een enorm succes. De lekker gruizig gedraaide film ontleent zijn titel aan John Travolta's personage in de wereldwijde bioscoophit Saturday Night Fever (1977), en is een kritische, maar bij vlagen ook zeer geestige film.
 
Regie: Pablo Larraín
Herkomst: 2008 / Chili
Speelduur: 98 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers,
• Making of
 

PARQUE VÍA

In zijn ingehouden, indrukwekkende debuut blijft filmmaker Enrique Rivero Huerta dicht bij de werkelijkheid. Parque Via werd in Locarno met een Gouden Luipaard bekroond.
 
Regie: Enrique Rivero Huerta
Herkomst: 2008 / Mexico
Speelduur: 86 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Nederlands en Frans ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers,
• korte film
 

POSTMAN
 
He Jianjun, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogeheten Zesde Generatie won met Postman de Tiger Award in 1995, het eerste jaar dat het IFFR deze competitie organiseerde.
 
Regie: He Jianjun
Herkomst: 1994 / China
Speelduur: 101 minutren
Beeld: 4:3
Geluid: Mandarijn Dolby Surround 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers
 

MUNDO GRÚA
 
Mundo Grúa is gedraaid in de zogenaamde Doc-Fic stijl (fictie met een flinke scheut realisme), die nauw verwant is aan het Italiaanse neorealisme. De in zwart-wit gedraaide debuutfilm van Pablo Trapero won op het IFFR van 2000 zowel een VPRO Tiger Award als de prijs van de internationale filmcritici.
 
Regie: Pablo Trapero
Herkomst: 1999 / Argentinië
Speelduur: 90 minuten
Beeld: 4:3
Spaans Dolby Surround 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers
 

OLD JOY 

In deze secure, meditatieve zwanezang voor de verloren vreugde van de jeugd speelt het landschap een belangrijke rol en wordt er vooral in de fraaie stiltes gesproken. Old Joy won in 20067 de VPRO Tiger Award.

 Regie: Kelly Reichardt
Herkomst: 2005 / VS
Speelduur: 76 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers
 

BREATHLESS
 
Breathless is het imposante speelfilmdebuut van regisseur, scenarist en producent Yang Ik-June. In 2009 won de film de VPRO Tiger Award.
 
Regie: Yang Ik-June
Herkomst: 2008 / Zuid-Korea
Speelduur: 130 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Koreaans Dolby Surround 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
 
Extra's:
• Trailers,
• making of,
• photo gallery
 

IFFR SHORTS COMPILATION 2005 - 2010

Voor het eerst in zijn geschiedenis presenteert het IFFR in het kader van het 40e jubileumjaar 2011 een exclusieve en gevarieerde compilatie van korte films op dvd. De dvd bevat een serie korte films die van 2005 tot en met 2010 bekroond werden met een Tiger Award for Short Film of genomineerd werden voor de Prix UIP van de European Film Academy.
 
Op deze dvd vindt u de volgende makers en hun films:

• Joost van Veen - Interlude (Nederland 2005, 3 min.)
• Thomas Köner - Nuuk (Duitsland 2005, 6 min.)
• David Lammers - Veere (Nederland 2005, 10 min.)
• David Shrigley & Chris Shepherd - Who I Am and What I Want (Engeland 2005, 7 min.)
• Joke Liberge - Meander (België 2005, 14 min.)
• Roy Villevoye - Beginnings (Nederland 2006, 19 min.)
• Vipin Vijay - Video Game (India, 2006, 30 min.)
• Köken Ergun – The Flag (Turkije 2007, 8 min.)
• Geoffrey Boulangé – Hinterland (Frankrijk 2007, 28 min.)
• Jeanne Liotta - Observando el cielo (VS 2007, 19 min.)
• David Dusa – Amin (Frankrijk 2007, 8 min.)
• Ho Yuhang - As I Lay Dying (Maleisië 2007, 10 min.)
• Joe Lawlor & Christine Molloy (desperate optimists) - Joy (Engeland 2008, 10 min.)
• Mati Diop – Atlantiques (Frankrijk/Senegal 2009, 15 min.)
• Galina Myznikova & Sergey Provorov - Despair (Rusland 2009, 18 min.)
• Ying Liang – Condolences (China, 2009, 19 min.)

Speelduur: 217 minuten
alle films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld
 

THE CYCLIST
 
Een sobere en universele vertelling over het menselijk tekort en een soms claustrofobische verbeelding van de banaliteit van het leven. Een film van Mohsen Makhmalbaf, een van de belangrijkste Iraanse filmmakers.
 
Regie: Mohsen Makhmalbaf
Herkomst: 1989 / Iran
Speelduur: 75 minuten
Beeld: 4:3
Geluid: Farsi Dolby Surround 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
i.s.m. Moskwood

Let op: Deze titel is als enige niet los verkrijgbaar.


SYLT - THE LAND WHERE THE GROUND SHRINKS

Het eiland Sylt, een van de mooiste eilanden van Noord-Duitsland, wordt bedreigd. Het stijgende zeeniveau, de aanhoudende storm en de constante wind kondigen het einde aan. Maar hoe red je de natuur zonder haar te verraden? Want laat je haar haar gang gaan, dan zou dat wel eens haar ondergang kunnen betekenen.
 
Door het eiland gedurende een periode van vijftien jaar vast te leggen op film, foto's en geluidsband, heeft Samuel Bester dit gekwelde gebied tot het uiterste onderzocht. Aan de hand van vijf experimentele films, een documentaire, een audiowerk en een fotoserie creëerde hij een hoogst persoonlijke plattegrond van het eiland; een poëtische en tragische getuigenis van zijn metamorfose.
 
DVD details:
Regie: Samuel Bester
Label: Lowave
Herkomst: Frankrijk / Duitsland / Zwitserland, 2005 - 2010
Speelduur: 122 minuten
Geluid: Duits
Beeld: 16:9 / 4:3
Frans en Engels ondertiteld
Releasedatum: 24 januari 2011
 
Extra's:
• Teksten van Marc Mercier en Emmanuelle Sarrouy
 

IN/FLUX #1  
 
In/Flux is een reeks van drie dvd's. Elk deel is een compilatie van experimentele filsm en video's uit Afrika. Allen getuigen van het geweld en het plezier, de angsten en de verlangens van een plek die gevormd is door de postkoloniale situatie, gecreëerd door kunstenaars die afstand doen van makkelijke benaderingen of oplossingen.
 
Op In/Flux #1 wordt een heel scala aan genres vertegenwoordigd: documentaire beschouwingen, een Afrofuturistische kijk, tripjes door virtuele landschappen, een ironische videoclip of een knipoog naar horror. Het resultaat is een (media)trip door een gelaagd universum: innerlijke werelden, droomsequenties en recht-toe-recht-aan realisme.
 
DVD details:
Label: Lowave
Herkomst: Algerije / Congo / Egypte / Zuid-Afrika / Angola / Kameroen, 2001 - 2010
Speelduur: 104 minuten
Geluid: Arabisch / Zuid-Afrikaans / Engels / Frans
Beeld: 16:9 / 4:3
Engels, Duits en Frans ondertiteld
Releasedatum: 24 januari 2011
 
Extra's:
• Tekst van Dominique Malaquais,
• artists' statements,
• biografieën