:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: ATLANTIS DE VERZONKEN STAD
PERSBERICHT: ATLANTIS DE VERZONKEN STAD
Bron: Buena Vista - Datum: 2002-03-20 - Geplaatst door: Serge
Verkrijgbaar op DVD vanaf 10 april 2002.

Zet koers op weg naar een spannend onderwateravontuur, vol humor en vriendschap.

Atlantis De Verzonken Stad is gemaakt door Kirk Wise en Gary Trousdale, de makers van de Disney Classics Belle en het Beest en De Klokkenluider van de Notre Dame.

HET VERHAAL
De jonge en onhandige Milo Thatch, die als cartograaf en taalexpert in een museum werkzaam is, is vastbesloten het legendarische, verzonken koninkrijk Atlantis te vinden. Ooit is zijn beroemde grootvader gestart met de zoektocht, maar nooit heeft hij Atlantis kunnen vinden. Wel heeft de grootvader aan Milo een dagboek nagelaten met aanwijzingen over de plaats van het eiland en de taal van de bewoners van Atlanta; de Atlantiërs.

Niet alleen Milo heeft belangstelling voor dit koninkrijk. Een groep roekeloze ontdekkingsreizigers onder leiding van generaal Rourke, heeft ook zijn zinnen gezet op het vinden van deze verborgen stad op de bodem van de zee. Wanneer een excentrieke miljardair bereid is de dure expeditie te bekostigen, wordt Milo gevraagd om mee te gaan als gids. Hij is namelijk een kei in het lezen van kaarten en het zal hem ook zeker lukken de taal van het dagboek te ontcijferen. Hij geeft zijn saaie baantje bij het museum op en gaat aan boord van de gigantische onderzeeboot Ulysses. Een boot zo groot dat je de hoogte en de breedte nauwelijks kunt zien. Geen enkele boot duikt ook dieper. Bovendien is de boot op volle oorlogssterkte. Honderden voertuigen, waaronder tanks, een hete lucht ballon en enorme hoeveelheden onderwater voertuigen gaan mee op expeditie. De grote reis kan beginnen.

Na heel veel avonturen bereikt slechts een handjevol manschappen de verborgen stad. Wat ze daar aantreffen overtreft hun stoutste dromen. In een schitterende omgeving vol ruïnes, mystieke krachten en enorme rijkdommen wonen de Atlantiërs al 8800 jaar. Helaas blijkt dat niet iedereen in de groep in de eerste plaats belangstelling heeft voor de cultuur van de stad en de bewoners. Generaal Rourke wil gewoon zo snel mogelijk rijk worden en heeft zijn oog laten vallen op een grote kristal.

Milo heeft inmiddels van de pittige Prinses Kida alles gehoord over de geheimen van de stad en over de grote kristal waaruit de stad de energie en de levenskracht haalt. Zonder kristal is de stad ten dode opgeschreven. Aan Milo de taak om samen met de bevolking de diefstal te voorkomen. In een spectaculaire finale, met een leger van vliegtuigjes in de vorm van vliegende vissen, wordt alles in stelling gebracht om Atlantis van een tweede ondergang te redden. Zal het Milo lukken?

DE MAKERS
Regie: Kirk Wise en Gary Trousdale
Productie: Don Hahn
Muziekscore: James Newton Howard

Specificaties:
Beeld: 1:33.1
Geluid: Dolby Digital 5.1 Nederlands, Engels, Frans en Dolby Digital 2.0 Vlaams
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: AL
Speelduur: 92 min.

Extra's:
• Gesproken toelichting,
• Visuele toelichting,
• Encyclopedie Disney: fictie of feiten,
• De reis begint,
• Het creëeren van een mythe,
• Digitale productie,
• Toegevoegde scène



Laat ons niet vergeten dat we in de Benelux verstoken blijven van de collector's edition die naast een anamorfisch beeldformaat en DTS geluid, eveneens een heleboel meer extra's bevat. Deze disc bevat geen Nederlandse ondertitels en is enkel op importbasis verkrijgbaar. In samenwerking met de andere Nederlandstalige DVD websites hebben wij een petitie opgezet die Disney moet overtuigen om vooralsnog deze collector's edition met Nederlandse ondertitels in de Benelux uit te brengen. Lees hier meer.