:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-11-16 - Geplaatst door: Werner
CLAIRE DOLAN
 

Regie: Lodge Kerrigan

Label: Filmfreak

 

'Ik moet constant aan je denken,' zegt Claire Dolan tegen één van haar klanten. 'Jij bent niet als andere mannen,' fluistert ze tegen een andere aan de telefoon. Hij is exact als andere mannen. Alle mannen zijn zoals andere mannen als ze een prostituee bezoeken. 'Wat wil je dat ik doe?' vraagt ze. 'Je kan alles tegen me zeggen.' Claire Dolan is een vrouw die alles over mannen weet. Behalve hoe ze te vertrouwen. Of hoe gelukkig met ze te zijn. Als haar zieke moeder sterft, wil Claire Dolan stoppen met het escortwerk. En een kind krijgen. Daarvoor moet ze zich ontworstelen aan de greep die haar pooier op haar heeft. Ze gaat een relatie aan met een klant die haar tederheid toont. Maar de enige op wie ze kan vertrouwen blijft Claire Dolan. Lodge Kerrigan (Clean Shaven, Keane) toont het kille leven van een callgirl in een steriel, geometrisch New York vol spiegelend glas. Zijn wereld is een vacuüm gevuld met verloren zielen die geen troost kunnen vinden in hun seksuele escapades, slechts korte verstrooiing van hun levens vol koude afgunst en achterdochtige scepsis.

 
DVD details:
Regie: Lodge Kerrigan
Label: Filmfreak
Cast: Katrin Cartlidge, Vincent D'Onofrio, Colm Meany

Herkomst: Verenigde Staten, 1998

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 12 december  

 

Extra's:

• Trailers
     

PROFESSION: HEARTBREAKER

 

Alex breekt harten voor zijn beroep. Tegen betaling verlost hij je zus, dochter of vriendin van haar foute vriend door haar te verleiden. Als het nietsvermoedende slachtoffer haar man eenmaal gedumpt heeft, neemt Alex de benen. De onderneming, die hij samen met zijn zus en zwager runt, loopt als een trein maar maakt ook veel kosten. Wegens grote schulden zijn ze gedwongen om een onmogelijke klus aan te nemen. Een miljonair huurt Alex in om te stoken in de relatie van zijn dochter Juliette. Dat ze over drie weken al gaan trouwen, is tot daaraantoe, maar de twee lijken ook nog eens het perfecte paar. Alex moet alle zeilen bijzetten om het hart van de ongenaakbare Juliette te veroveren, poserend als haar bodyguard. Tegen de achtergrond van het zonovergoten Monaco heeft Alex voor het eerst in zijn leven zijn emoties niet onder controle – en loopt het risico dat zijn eigen hart gebroken wordt. De Franse steracteurs Vanessa Paradis en Romain Duris vormen het aantrekkelijke middelpunt van de bruisende komedie Profession: Heartbreaker. Met een enorme vaart neemt de film je mee langs vele luxueuze locaties aan de kust van Monaco: adembenemende uitzichten, sjieke hotels en mooie auto's. Met aanstekelijk plezier combineert Profession: Heartbreaker humor, actie en romantiek, resulterend in een frisse en onderhoudende film met een onvergetelijk slot.

 
DVD details:

Regie: Pascal Chaumeil

Label: Liberty Production

Cast: Romain Duris, Vanessa Paradis, Andrew Lincoln

Herkomst: Frankrijk, 2009

Speelduur: 105 minuten

Geluid: Frans / Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 12 december  

 

10 TO WATCH / BOX 1
 

10 To Watch is een nieuwe serie binnen het dvd-label Tiger Releases van het International Film Festival Rotterdam: een gevarieerde, wereldwijde selectie van tien festivalfilms, merendeels bekroond met prijzen en vertoond in de Tiger Awards Competitie of Bright Future. Deze box bevat de eerste vijf titels.

 
Bad Posture

Tijdens een warme en saaie zomer in Albuquerque raken Flo en Trey op het slechte pad. Flo's ontluikende verliefdheid voor Marisa brengt hem in een lastige positie. Realistisch en visueel sterk speelfilmdebuut.

 

Regie: Malcolm Murray

Herkomst: VS 2011

Speelduur: 93 min.

 
Gromozeka

Deze tegelijkertijd grappige, ernstige en ontroerende film vertelt naast elkaar drie verhalen over oude schoolvrienden die vroeger samen in een bandje speelden. Zonder dat ze het weten kruisen ze elkaars pad weer.

 

Regie: Vladimir Kott

Herkomst: Rusland 2011

Speelduur; 104 min.

 
Tilva Rosh

Aan een jeugd vol rondhangen, skaten, domme stunts uithalen en vooral vriendschap komt voor Toda en Stefan onherroepelijk een eind. Stefan gaat naar de universiteit, Toda blijft achter in het grootste gat van Europa.

 

Regie: Nikola Lezaic

Herkomst: Servië 2010

Speelduur: 99 min.

 
Winter Vacation

Met dodelijk droge humor en onnavolgbare dialogen schetst dichter/schrijver/filmmaker Li Hongqi de wereld van scholieren en hun ouders in winters Binnen Mongolië.

 

Herkomst: Li Hongqi

Herkomst: China 2010

Speelduur: 91 min.

 
Hospitalité

Sommige wijken in Tokyo lijken wel vergeten dorpen. In zo'n wijk werkt een familie hard in een kleine drukkerij. Op een dag meldt zich een man die niet meer weggaat. De onbehaaglijkheid van gastvrijheid. Ook in Japan bestaat xenofobie. En humor.

 

Regie: Fukada Koji

Herkomst: Japan 2010

Speelduur: 96 min.
 
DVD details:

Label: Tiger Releases

Speelduur: 445 minuten in totaal

Geluid: Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld (Gromozeka en Hospitalité zijn ook Engels ondertiteld)

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 12 december  

 

THE HUMAN RESOURCES MANAGER
 

Een laat binnenkomende fax lokt de "human resources manager" (HRM) van een grote bakkerij naar zijn meerdere, de "weduwe". Een "journalist" van een tabloid heeft een schandaal ontdekt. Werkneemster Julia ligt al enige tijd in het mortuarium na een bomaanslag in een bus, maar niemand van het bedrijf heeft haar afwezigheid opgemerkt. De weduwe maakt van de HRM de zondebok en om het bedrijf nog in een positief daglicht te zetten moet hij het lichaam naar haar geboorteland Roemenië brengen. De egoïstische, stoïcijnse HRM leeft gescheiden van vrouw en dochter en hij doet zijn dochter beloftes die hij met grote zekerheid niet kan waarmaken. Onbewogen begint hij met het dode lichaam aan een absurde speurtocht naar een gemachtigde om te tekenen voor de overledene. In zijn kielzog gevolgd door de zich vastbijtende journalist. Een uitdijende groep aparte karakters trekt in wisselende samenstellingen naar Roemenië, achtereenvolgens met een vliegtuig, een oud gammel busje en een pantservoertuig. Mechanisch ongemak en vooral veel bureaucratie en omkopingen belemmeren de voortgang, maar de HRM lijkt te gedijen in deze moeilijke omstandigheden. Het camerawerk van Rainer Klausmann bepaalt de sfeer met prachtige shots. Regiseur Riklis beschouwt de dramatische gebeurtenissen met een luchtige blik en trekt regelmatig de humoristische kant naar de voorgrond.

 
DVD details:

Regie: Eran Riklis

Label: Contact Film (Nederland), Imagine (Vlaanderen)

Cast: Mark Ivanir, Gila Almagor, Reymond Amsalem

Herkomst: Israël / Duitsland / Frankrijk / Roemenië, 2010

Speelduur: 103 minuten

Geluid: Hebreeuws / Engels / Roemeens Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

De Vlaamse versie bevat ook Franse ondertitels

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 12 december  

 

Extra's:

• Making of

• Trailer
 

CRAB TRAP - EL VUELCO DEL CANGREJO

 

Een Afro-Colombiaanse gemeenschap in een Colombiaans kustdorp is de setting voor een tweeledig drama: het verhaal over een jonge man die op de vlucht is voor zijn verleden en de nakende botsing van een afgelegen dorp met de oprukkende moderniteit, die wordt vertegenwoordigd door twee indringers. Daniel komt in het dorp aan in de hoop er een boot te vinden waarmee hij het land kan verlaten. Ofschoon hij eigenlijk meteen weg wil, wordt zijn vertrek bemoeilijkt: door een bizarre schaarste aan vis in de kustwateren, zijn alle vissersboten ver weg op zee. Ondertussen hebben de dorpsbewoners ook andere zorgen. Cerebro, het hoofd van de gemeenschap, moet zijn mensen zien te beschermen tegen onvoorziene bedreigingen van de moderne tijd: ze hebben nooit het eigendom geclaimd van het land dat ze van oudsher bewonen, wat hen nu zuur opbreekt. Een grootgrondbezitter en projectontwikkelaar, El Paisa, strijkt neer. Met plannen voor een hotel aan het strand…

Cast: Rodrigo Vélez, Arnobio Salazar Rivas "Cerebro", Jaime Andrés Castaño

 
DVD details:

Regie: Oscar Ruiz Navía

Label: Brunbro

Herkomst: Colombia / Frankrijk, 2009

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 12 december  

 

HOSPITALITÉ
 

Uit het niets verschijnt op een dag de vreemdeling Kagawa met de vraag of hij bij het gezin Kobayashi mag intrekken. Hij beweert dat zijn eigen familie ooit financiële hulp heeft gegeven aan Kobayashi's bedrijf. In de kleine ruimtes van het appartement en Kobayashi's printshop zorgt het komen en gaan van Kawaga's vreemde gasten er vervolgens voor dat het overzichtelijke, comfortabele leven van zijn gezin langzaam uit elkaar valt. In 2010 won Hospitalité de prijs voor het beste debuut op het filmfestival van Tokyo. Koji gaf de film een Franse titel omdat hij geinspireerd was door de invulling die de Franse filosoof Derrida aan het begrip "hospitalité" gaf, namelijk niet zozeer praktisch (zoals in het Engelse hospitality), maar meer politiek van aard. Dit droogkomische drama toont de onvermijdelijke transformatie van levens onder invloed van anderen en zoekt naar het mysterie van het alledaagse. Deze bijzondere, satirische komedie met een politieke ondertoon (tegen xenofobie in Japan), werd vertoond op het IFFR van 2011 in het onderdeel Spectrum.


DVD details:

Regie: Fukada Koji

Label: Tiger Releases

Cast: Kenji Yamauchi, Sugino Kiki, Kanji Furutachi

Herkomst: Japan, 2010

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Japans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 12 december  

 
Extra's:
• Trailers
 

THE INFIDEL

 

Mahmud is een liefhebbende echtgenoot, zorgzame vader en een wel erg "relaxte" moslim. Een normale kerel met een alledaags leven. Dat is totdat een toevallige ontdekking zijn leven op zijn kop zet en hem in een mega identiteit crisis werpt: hij blijkt geadopteerd te zijn en is van geboorte eigenlijk Joods. The Infidel is een hilarische feelgood-film die je laat bulderen van het lachen.

 
DVD details:

Regie: Josh Appignanesi

Label: Moonlight

Cast: Omid Djalili, Richard Schiff, Archie Panjabi

Herkomst: Groot-Brittannië, 2010

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 12 december  

 
Extra's:
• Trailer
 

BONG OF THE DEAD

 

Zombies, wat heb je eraan? Ze zijn sloom, ogen ongezond en er komt geen zinnig woord meer uit. Maar ja, dat geldt eigenlijk ook voor pot heads Tommy Peart en Edwin Peredo, de knetterstonede helden van Bong Of The Dead. En zij hebben toevallig wél een briljante ontdekking gedaan: het brein van een zombie levert uitstekende kunstmest op waaruit supersterke wiet groeit! Wow! Met de hoeveelheden die Tommy en Edwin dagelijks in hun hasjpijp stoppen, heb je niets aan één enkele zombie. Hoog tijd dus om de gevarenzone in te trekken op zoek naar 'brains, brains, brains'. De oogst is groot - maar dat zijn de complicaties ook. Tommy en Edwin krijgen te maken met een heel Zombieleger! Gelukkig ontmoeten ze onderweg ook Leah Kroaker en zij is stoer, smokin' hot en goedgewapend! De Canadese zombiekomedie Bong Of The Dead zit bongvol bloederige special effects, hilarische dialogen en is honderd procent home grown. Shit, man, regisseur en make-up specialist Thomas Newman levert fantastische stuff!

 
DVD details:
Regie: Thomas Newman
Label: Shock
Cast: Simone Bailly, Jy Harris, Allan Kipling

Herkomst: Canada, 2011

Speelduur: 98 minuten

Geluid: Engels DTS 5.1 / Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 12 december  

 
Extra's: 
• Behind the scenes,
• Zombiediashow,
• Trailer,
• Alternatieve trailer,
• What is 'Post' featurette,
• Trailershow