:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> NIEUWSBERICHT: PAULO SORRENTINO COLLECTIE
NIEUWSBERICHT: PAULO SORRENTINO COLLECTIE
Bron: Homescreen - Datum: 2011-12-07 - Geplaatst door: Werner
PAOLO SORRENTINO COLLECTIE (3DVD)

Paolo Sorrentino (mei 1970) is momenteel een van de grootste en meest succesvolle Italiaanse regisseurs. Deze box bevat 3 van zijn bekroonde films. Zijn debuut One Man Up [L'uomo In Piu] (2001) werd bekroond met de Nastro d'Argento voor beste jonge regisseur. Met zijn thriller Le Consequence Dell'amore (2004) brak hij internationaal door, won hij vele awards en werd hij zelfs genomineerd voor de Gouden Palm voor Beste Film. Met Il Divo, een
gedramatisseerde film over de controversiële politicus Giulio Andreotti won hij de Grote Juryprijs in Cannes. In alle 3 de films worden de hoofdrollen vertoond door de veelzijdige acteur Toni Servillo. Sorrentino's Engelstalige debuut This Must Be The Place, met in de hoofdrol Sean Penn, ging op het Filmfestival van Cannes in première. Momenteel werkt hij aan de tv-serie Gomorra, gebaseerd op de wereldberoemde bestseller en film.

IL DIVO

Italië, de jaren 90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Temidden van al deze terreur staat één man die onaantastbaar lijkt: de politicus Andreotti, één van de belangrijkste en machtigste Italiaanse politici van na de Tweede Wereldoorlog. Totdat alles verandert...

LE CONSEQUENZE DELL'AMORE

Waarom leeft een man van vijftig acht jaar in een anonieme hotelkamer, in een anonieme stad? Jaren van stilte en veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen: Titta Di Girolamo observeert het leven dat aan hem voorbij trekt. Emotieloos. Wat verbergt hij en waarom? Titta Di Girolamo's geheimen zijn onbespreekbaar en leiden tot een onafwendbaar en gruwelijk noodlot.

ONE MAN UP [L'UOMO IN PIU]

In de vroege jaren 80 bereiken Tony en zijn jongere broer Antonio het hoogtepunt van hun carrières. Tony is een zanger in een nachtclub die na jaren van sappelen wereldberoemd in eigen land is geworden. Antonio is een voetballer die na het scoren van de winnende goal tijdens de Europses kampienschappen plots een ster is. Een paar jaar verder is Tony enorm verslaafd aan de cocaine en is hij het middelpunt van een publiek schandaal als het bekend wordt dat hij met een minderjarig meisje het bed heeft gedeeld. En Antonio kampt met een zware blessure die hem noodzaakt te stoppen met voetbal en tot overmaat van ramp verlaat zijn vrouw hem. Paolo Sorrentino's debuut is losje gebaseerd op het leven van 2 Italiaanse beroemdheden.
UIT HET ARCHIEF