:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> EIC >> PERSBERICHT: KIEKENS
PERSBERICHT: KIEKENS
Bron: EIC - Datum: 2012-02-27 - Geplaatst door: Werner
KIEKENS

Deze sitcom is een hommage aan de grote Britse komische reeksen zoals Blackadder en Fawlty Towers.

Raymond Kiekens (Koen Van Impe), een ambitieuze adjunct-directeur, kan niet wachten tot de directeur met pensioen gaat en hij zelf de plak mag zwaaien. Kiekens is "the man you love to hate". Wanneer het wachten hem te veel wordt, stuurt hij de directeur bijvoorbeeld wel eens naar een "interessant congres", of maakt hij hem wijs dat de kerstvakantie een week vroeger begint dan in werkelijkheid. Van die afwezigheden maakt hij gebruik om zelf al eens voor directeur te spelen, tot afgrijzen van de leerkrachten. Zijn droom? Een school naar Engels model met uniformen en een strikte hiërarchie, het "Kiekens College". En met Kiekens aan de top, dat spreekt vanzelf.

Maar ook de andere leerkrachten gaan niet vrijuit. Zo schept directeur Christian "de Savooi" Savoye (Jaak Van Assche) er een duivels genoegen in zijn macht over Kiekens te misbruiken. Hij weet dat Kiekens voor hem zal kruipen en maakt daar handig gebruik van. De lerares Nederlands en Engels, Myriam Op de Beeck (Barbara Sarafian), is dan weer wanhopig op zoek naar een man, maar ze heeft een ongelooflijk talent om er telkens de verkeerde uit te pikken. Conciërge Dirk Smout (Peter Van den Eede) wandelt door de school alsof ze helemaal van hem is en houdt er een geheimzinnig privéleven op na en de lerares Frans, Brigitte De Meuter (Isabelle Van Hecke), is een bitch pur sang. Ze is rad van tong en geeft iedereen ervan langs, niet in het minst haar man Matthijs Van der Noot (Maarten Bosmans), de leraar wiskunde en scheikunde. Matthijs laat begaan en hoopt stiekem dat het nog goed komt. Leraar Pierre Satyn (Walter Baele) heeft het er als uitgetreden priester nog altijd moeilijk mee dat hij in een pluralistische school moraal moet geven. Leraar Latijn en aardrijkskunde Herman Van den Bulck (Werther Van der Sarren), een ouder en gezapig type, kijkt geamuseerd toe en laat niet na het vuur hier en daar nog verder op te poken. En Wesley (Jonas Van Geel) is altijd de pineut. Kiekens is zijn voogd, maar hij heeft geen greintje respect voor de weinig begaafde jongen. Maar de brave Wesley vergeeft nonkel Kiekens.

Met volgende afleveringen:
DVD 1
• Afl 01: Het pensioen:
De laatste dag van het schooljaar. Directeur Savoye heeft voor de zoveelste keer zijn pensioen aange- kondigd. Kiekens rekent op promotie, maar de goden zijn hem slecht gezind.
• Afl 02: Mama:
Kiekens wordt gechanteerd door Smout met bezwarende naaktfoto's. De arme adjunct-directeur doet er alles aan om dit snode plan te verijdelen.
• Afl 03: De tombola:
Iedereen heeft zo zijn eigen plannen met de opbrengst van de schooltombola, maar niemand kan concurreren met de gewiekste plannen van Kiekens.
• Afl 04: De test:
Kiekens is zijn vrijgezellenbestaan meer dan beu. Hij reageert op een contactadvertentie en geeft zich uit voor directeur.
• Afl 05: Julie:
Kiekens is zijn vrijgezellenbestaan meer dan beu. Hij reageert op een contactadvertentie en geeft zich uit voor directeur.
• Afl 06: Pop poll:
In de strijd voor populairste leerkracht van de school gooit het lerarencorps alles in de strijd. Kunnen zij het halen tegen de gewiekste Kiekens?

DVD 2
• Afl 07: Medisch onderzoek:
Ook de directie dient zich te onderwerpen aan het jaarlijks medisch onderzoek. Verwarring rond een urinestaal drijft de chaos ten top.
• Afl 08: De ring:
De directeur verliest een kostbare ring. Kiekens wordt beschuldigd van diefstal en moet zijn onschuld bewijzen.
• Afl 09: Het is maar toneel:
Kiekens wordt door zijn collega Kuikens uitgedaagd voor het jaarlijks toneelconcours. Er blijkt een groot theateracteur verloren gegaan te zijn aan de adjunct-directeur.
• Afl 10: De bijnaam:
Kiekens voelt zich tekort gedaan wanneer blijkt dat hij de enige is zonder bijnaam op de school. Hij wil er zelf dan maar een lanceren.
• Afl 11: Reglement is reglement:
Satyn lapt het schoolreglement aan zijn laars. Dit is niet naar de zin van Kiekens die het daar niet bij laat.
• Afl 12: Barabas:
De schoolbully maakt iedereen het leven zuur. Het lerarencorps verzint een snood plan om de leerling te laten verwijderen van de school.
• Afl 13: Het afscheid:
Kiekens geeft zich op voor een directeursfunctie, maar wel in een andere school. Dit dient gevierd te worden.

Technische gegevens
Met o.a.: Koen Van Impe, Jonas Van Geel, Jaak Van Assche, Barbara Sarafian, Peter Eede, Isabelle Van Hecke, Maarten Bosmans, Walter Baele, Werther Van der Sarren
Regie: Indra Siera
Scenario: Stany Crets, Koen Van Impe, Johan Terryn, Geert Bouckaert
Muziek: Rafael Van Assche, Yannic Fonderie
Configuratie: 2 DVD
Speelduur: ca 390 min
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Genre: Komedie / Sitcom
Geluid: Dolby 2.0
Leeftijd: AL
Releasedatum: 01-03-2012
Recent nieuws van dezelfde bron