:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MAART EN APRIL 2012
PERSBERICHT: RELEASES MAART EN APRIL 2012
Bron: Homescreen - Datum: 2012-03-11 - Geplaatst door: Werner
CIRCUMSTANCE
 
In de ogen van sommigen zijn ze zondaars ...
 

Atafeh en haar beste vriendin Shireen doen wat de meeste jonge meisjes doen: ze gaan in weinig verhullende jurkjes naar uitbundige feestjes, ze ontduiken de saaie lessen op school en dromen van een beter en vrijer bestaan in het rijke Dubai. Langzamerhand ontdekken ze dat hun gevoelens voor elkaar verder gaan dan vriendschap; de seksuele aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Dan verschijnt Atafeh's broer Mehran op het toneel. Hij is net ontslagen uit een afkickkliniek en sluit zich, gedreven door schuldgevoelens, aan bij de moraalpolitie. Zijn gedrag wordt steeds extremer en hij raakt geobsedeerd door de relatie tussen zijn zusje en Shireen.

 

Circumstance is een provocerend en sensueel coming-of-age verhaal. Het laat de moderne jeugdcultuur van Teheran zien. Hier staat plezier gelijk aan het risico gearresteerd te kunnen worden.

 

Een moedig speelfilmdebuut van de Iraans-Amerikaanse Maryam Keshavarz, dat op Sundance werd bekroond met de publieksprijs voor Beste Film.

 
'verboden liefde in het Midden-Oosten'

Bekroond met de Publieksprijs voor Beste Film op het Sundance Filmfestival.

 

Regie: Maryam Keshavarz

Releasedatum: 13 maart

 

KING OF THE DEVIL'S ISLAND

 

Noorwegen, januari 1915. Op het eiland Bastøy staat de gelijknamige, beruchte jeugdgevangenis. Hier leven jonge veelplegers onder het strenge regime van genadeloze bewakers. Wanneer de zeventienjarige Erling arriveert, is hij vastbesloten te ontsnappen. In het grootste geheim wordt een opstand tegen de bewakers voorbereid. Zodra de jongeren na een heftige strijd de leiding over het eiland krijgen, worden onverwacht de rollen omgedraaid. De Noorse autoriteiten komen in actie en vanaf het vasteland naderen 150 gewapende soldaten om orde op zaken te stellen. Tegen elke prijs. Voor Erling en zijn vrienden dringt de tijd. Zij willen het onmogelijke bereiken: weg van het eiland

Bastøy.
 

King Of Devil's Island is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is de vierde speelfilm van de veelbekroonde Noorse regisseur Marius Holst. Met een hoofdrol voor de Noorse acteur Stellan Skarsgård, die internationale bekendheid verwierf met zijn rol in Pirates Of The Caribbean, Dogville en Melancholia.

 

'Een sterk, aangrijpend drama, wat wel doet denken aan One Flew Over The Cuckoo's Nest, met een snufje Moby Dick' .... cinema.nl

'Spannend gevangenisdrama' De Telegraaf
.... Het Parool
 

Regie: Marius Holst

Releasedatum: 13 maart

 

I'M NOT A F**KING PRINCESS
 

I'm Not A F**king Princess is een dapper en meeslepend filmdebuut van actrice en regisseur Eva Ionesco met o.a. steractrice Isabelle Huppert (La Pianiste, 8 Femmes, Les Valseuses). Hannah (Isabelle Huppert) en Violetta (Anamaria Vartolomei) vormen een buitengewoon paar: een onbereikbare moeder en een meisje hunkerend naar moederliefde, een grillige artieste en een model tegen wil en

dank. Wanneer Hannah haar dochter vraagt voor haar te poseren, verandert het leven drastisch voor de jonge Violetta. Van een onschuldig meisje verandert ze in de muze van de hippe Parijse kunstwereld door de erotische foto's die belanden in o.a. de Playboy.

 

Wanneer is iets kunst? Hoe ver kun je gaan met kunst en bovenal; hoe ver kun je gaan als moeder? Ionesco baseerde het scenario van I'm Not A F**king Princess op ervaringen uit haar eigen jeugd en de relatie met haar moeder, de beroemde erotische kunstfotografe Irina Ionesco.

 

- 'Bizar en aangrijpend. Elfjarige bloot in playboy ***' - Het Parool

- 'Huppert is indrukwekkend als de egocentrische moeder. ****'- VPRO Gids

- 'Explosief' - De Volkskrant

-'Ionesco rekent op radicale wijze af met haar kinderjaren. *** - NRC Handelsblad

 

Regie: Eva Ionesco

Releasedatum: 13 maart

 

SUBMARINO
 

Festen, de eerste Dogma 95-film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg was wereldwijd een enorm succes en veroverde ook in Nederland de bioscopen. In Submarino vertelt Vinterberg het verhaal van twee broers, Nick en Martin. Beide mannen zijn opgegroeid in een familie die uit elkaar is gescheurd door een tragische gebeurtenis. Als volwassenen leven de broers afgezonderd van elkaar in Kopenhagen. Wat hen bindt, is hun gezamenlijke strijd om hun leven leefbaar te maken.

 

Door HP/ De Tijd uitgeroepen tot meest aangrijpende film van 2010!

- "****" - DE Volkskrant
- "****" - NRC Handelsblad
- "****" - Algemeen Dagblad
- "****" - VPRO GIDS
- "****" - VERONICA MAGAZINE
 
Regie: Thomas Vinterberg
Releasedatum: 13 maart
 

LES AMOURS IMAGINAIRES
 

Opeens is hij er. Nicholas. Het lichaam van een jonge god, een oogopslag om bij te smelten, een kamerbrede lach en een heerlijk nonchalante krullenkop. Geen wonder dat Marie direct in vuur en vlam staat. Maar ook haar beste vriend Francis is door Cupido's pijl geraakt. Een dubbele treffer dus, oftewel:

Bang! Bang! Maar wie van de twee gaat er met de smakelijke buit vandoor?  Tegenover elkaar ontkennen ze bij hoog en bij laag dat ze ook maar de geringste gevoelens koesteren voor Nicholas. Ondertussen saboteren ze in het geniep elkaars kansen. Bij elke gezamenlijke ontmoeting met Nicolas krijgt hun relatie meer weg van een ongezonde driehoeksverhouding. Al snel ontstaat er een stille maar heftige strijd tussen Francis en Marie die hun jarenlange vriendschap op het spel zet.

 

De 21-jarige Xavier Dolan brak door als acteur, scenarioschrijver en regisseur met zijn internationaal bekroonde debuutfilm J'ai Tué Ma Mère. In Les Amours Imaginaires gooit Dolan het over een andere boeg door te zoeken naar de kern van liefde.

 
- '****' - De Volkskrant
- '****' - VPRO Gids

- '****' - NRC Next

- '****' - SPITS

- '****' – AD

- 'Frisse film van een groot talent met veel lef' **** - NRC Handelsblad

- 'De onbereikbare liefde aanstekelijk fris verbeeld' - TROUW

 
Regie: Xavier Dolan
Releasedatum: 13 maart
 

THE DAY BEFORE 2: DONATELLA VERSACE, NINA RICCI & NARCISO RODRIGUEZ

 

Modeliefhebbers opgelet: Na het eerste seizoen van The Day Before (met Fendi, Sonia Rykiel, Karl Lagerfeld en Proenza Schouler) is Loïc Prigent (Signé Chanel) terug met een nieuwe verzameling portretten van wereldberoemde modehuizen. Wederom heeft hij exlusieve toegang tot hun studio's en ateliers, de PR-en marketingbureaus en mist hij geen seconde van wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Gefilmd op het meest cruciale punt van hun creative leven: de dag (en vaak de nacht) voor de modeshow. Welkom in de verborgen wereld van de luxe mode!

 
DONATELLA VERSACE

Niet eerder liet Donatella Versace iemand meekijken bij het creatieve proces achter de schermen. Van de ateliers en de doorpassingen van de kleding tot een tocht naar de privé-vertrekken van haar overleden broer Gianni Versace. Italiaanse rijkdom, fantasie en uitbundigheid: allemaal gedreven door de mysterieuze, maar opvallend fragiele Donatella. Perfect vakmanschap is de sleutel tot Versaces succes, maar in de huidige tijden van economische crisis heeft ook Donatella het niet makkelijk. Een intense blik in het leven van een van de grootste fashion diva's.

 
NARCISO RODRIGUEZ

Na het kleden van Michelle Obama en Carolyn Bessette-Kennedy is Narciso Rodriguez een van de meest gevraagde haute couture ontwerpers van Amerika. Hij streeft naar absolute perfectie en verwacht niets anders van zijn compleet overwerkte team in de paar uren die resten voor de lancering van de najaarscollectie. Er is maar één regel: absolute perfectie!

 
NINA RICCI

Nina Ricci, bekend van het wereldberoemde parfum L'Air du Temps, heeft zojuist de getalenteerde Peter Copping aangetrokken om het beroemde modelabel opnieuw in de markt te zetten, beginnend met de DNA van haar vrouwelijkheid. Dit wordt zijn eerste grote show en kans om zijn visie te tonen. Alles moet perfect zijn: van de lokatie van de show tot aan de schoenen. Maar zal het vlekkeloos verlopen?

 

Releasedatum: 27 maart

 

THE DAY BEFORE 2: DIANE VON FURSTENBERG, ALEXANDER WANG & JEREMY SCOTT

 

Modeliefhebbers opgelet: Na het eerste seizoen van The Day Before (met Fendi, Sonia Rykiel, Karl Lagerfeld en Proenza Schouler) is Loïc Prigent (Signé Chanel) terug met een nieuwe verzameling portretten van wereldberoemde modehuizen. Wederom heeft hij exlusieve toegang tot hun studio's en ateliers, de PR-en marketingbureaus en mist hij geen seconde van wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Gefilmd op het meest cruciale punt van hun creative leven: de dag (en vaak de nacht) voor de modeshow. Welkom in de verborgen wereld van de luxe mode!

 

DIANE VON FURSTENBERG

Diane von Furstenberg heeft New York volledig in haar greep, maar ze weet ook dat ze moet blijven vechten voor haar status. Deze van oorsprong Belgische dame is één van de machtigste vrouw in de Amerikaanse modewereld, maar ook de grappigste. In de uren voor de show regisseert ze haar team van stylisten, artiesten en naaisters zodat ze verzekerd is dat haar collectie de fun weer in de fashion stopt... zonder ook maar één yogales te missen.

 

ALEXANDER WANG

De jonge Alexander Wang runt een miljoenenbedrijf en de modewereld kijkt over zijn schouders mee. Met een sterke visie en een groot team dat hem ondersteunt, bereiden ze de belangrijkste show voor van zijn carrière: de show wordt live uitgezonden op Times Square...

 
JEREMY SCOTT

Ontwerper Jeremy Scott heeft Parijs en Londen al veroverd met zijn extravagante, vaak hysterische kleding. Hij gebruikt veel iconen en thema's uit de Popart. Hij is vooral bekend door zijn samenwerking met Adidas. Celebrities als Madonna, Lady Gaga en Rihanna zijn zijn grootste fans. Ondanks dat zijn collectie een groot succes is, is zijn label een persoonlijke worsteling.

 

Releasedatum: 27 maart

 

NOORDZEE TEXAS
 

Pim (Jelle Florizoone) woont met zijn moeder in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Het leven stinkt er naar frituurvet, goedkope sigaretten en verschaald bier en vermouth. Zijn leven bestaat voornamelijk uit kille spot, kleine vernederingen én sprankeltjes hoop. Pim droomt van een groter, meeslepender leven, waarin hij – als prinses en schoonheidskoningin – de glansrol speelt. Maar als Pim 15 is geworden, droomt hij vooral van Gino: zijn buurjongen en Pims eigen stoere motorheld.

 

Noordzee, Texas is de eerste speelfilm van multi-talent Bavo Defurne, die bekendheid verwierf met korte films als Saint, Sailor/ Matroos en Kampvuur (allemaal beschikbaar op DVD bij Homescreen). Defurne omschrijft zijn manier van filmen als: 'Ik wil niet tonen wat mensen$ zien wanneer ze uit het raam kijken, ik toon wat ze zien wanneer zij hun ogen dichtdoen.'

 

Noordzee, Texas is de verfilming van het boek Nooit Gaat Dit Over van André Sollie (uitgeverij Querido).

 

Regie: Bavo Defurne

Releasedatum: 10 april

 

OLD CATS
 

Isadora en Enrique wonen op de bovenste etage van een appartementenblok in Santiago. Ondanks hun hoge leeftijd, leiden ze een onafhankelijk en gelukkig leven te midden van hun boeken, hun kunst en hun geliefde katten. Tot de dag dat de lift ermee stopt en het onmogelijk is voor Isodora om van de tiende etage naar beneden te komen. Ze is een gevangene in haar eigen huis. Op het zelfde ongelukkige moment komt haar heftige, aan drugs verslaafde dochter Rosario op bezoek met haar stoere vriendin Hugo. Ze heeft een wild plan om rijk te worden. Het enige wat er moet gebeuren is dat Isadora haar huis verkoopt... Isadora weigert en de jarenlange strijd tussen moeder en dochter vlamt weer op. In een vlaag van verwarring vlucht Isadora, die langzaam aan het dementeren is, de trappen af.

 

Old Cats, van de makers van het overal ter wereld bekroonde La Nana [The Maid] is een ontroerende zwarte komedie over een heftige moeder en dochter relatie en het gevecht tegen ouderdom.

 

Regie: Pedro Peirano & Sebastián Silva

Releasedatum: 10 april

 

THE FORGIVENESS OF BLOOD
 

Nik is een energieke, 17-jarige jongen in het laatste jaar van zijn middelbare school in Albanië. Hij is verliefd op een meisje uit zijn klas en hij heeft plannen om later een internet café te openen. Zijn zusje, Rudina, is een slim en volwassen meisje van 15, die graag naar de universiteit wil. Zijn leven neemt echter een onaangename wending als zijn vader en oom in conflict raken met een buurman over een stuk land.

 

Als de buurman dood wordt gevonden, wordt de oom van Nik wordt opgepakt en zijn vader slaat op de vlucht. Volgens de Kanun, een wet uit de 15e eeuw, heeft de familie van het slachtoffer het recht een mannelijk familielid van de dader om te brengen als vorm van genoegdoening. Nik is genoodzaakt binnen te blijven en zijn zus Rudina moet voor het gezinsinkomen zorgen. Onder de voortdurende dreiging van wraak is het voor Nik vrijwel onmogelijk zijn gewone leven voort te zetten.  Niks woede en frustratie drijven hem zover dat hij de vete wil proberen te eindigen. Ook al zou dit zijn leven kunnen kosten...

 

Zeven jaar na zijn debuut Maria Full Of Grace brengt regisseur Joshua Marston met The Forgiveness Of Blood opnieuw een fascinerend drama. Marston combineert en contrasteert eeuwenoude tradities met het leven van jonge mensen.

 
'... verovert de kijker'
.... Het Parool

'Spannend... knap gemaakt drama, sterk gespeeld' .... Vrij Nederland

 

Regie: Joshua Marston

Releasedatum: 10 april