:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2012
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-03-16 - Geplaatst door: Werner
ALLES VAN WAARDE
 

Filmmaker Frans Bromet is boos, zijn boosheid komt echter niet voort uit xenofobie, maar uit weerzin tegen de managerscultuur. De ongebreidelde, destructieve macht van managers in o.a. de gezondheidszorg, het onderwijs, de woningcorporaties, de publieke omroep, banken en talloze andere instellingen hebben het functioneren van deze instituten tot in de wortel aangetast. Geldstromen bestemd voor elementaire taken in onze samenleving vullen de uitpuilende zakken van steeds verder uitdijende managementlagen. Laura, de dochter van Bromet, is actief in de politiek. Hij probeert bij haar gehoor te vinden voor z'n grieven tegen de managementcultuur. Maar zij heeft zo haar eigen agenda. Alles Van Waarde is een documentaire recht uit het hart, waarin Bromet op herkenbare en humoristische wijze zijn groeiende onvrede over de destructieve macht van de managementcultuur verwoordt.

 
DVD details:

Regie: Frans Bromet

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 90 minuten,

Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 16 april 2012 

 
Extra's:
• Trailers
 

FLEURS DE MAL

 

Twitter, Facebook en YouTube spelen een cruciale rol in dit sprankelende, urgente debuut over een jonge Franse 'freerunner' die zich al dansend door Parijs beweegt en een Iraanse vrouw in ballingschap die de berichten uit haar thuisland met steeds grotere zorgen volgt. De Groene Revolutie bereikt via de social media de rest van de wereld en de levenslust van de twee geliefden loopt parallel aan de energie die in Iran loskomt, en die steeds wreder onderdrukt wordt. Door het filmbeeld loopt regelmatig een Twitterbericht, zodat frases als 'What's new' en 'Less than 5 seconds ago' een organisch onderdeel van de film vormen, net zoals ze de levensader van de geliefden zijn.

 

DVD details:

Cast: Rachid Youcef, Alice Bélaïdi
Regie: David Dusa
Label: Tiger Releases

Herkomst: Frankrijk, 2010

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Frans / Farsi Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 16 april 2012 

 

Extra's:

• Korte films

• Trailers
 

TRASH
 

Een moeder en haar twee dochters hebben het zwaar. Clara, de jongste dochter, is verraden door haar vriend David, gitarist van de rockband Trash. En nu ze weer vrijgezel is wordt ze achternagezeten door Nacho, die altijd al smoorverliefd op haar was. Clara's zus wordt ook al bedrogen door haar man, en dat terwijl ze hoogzwanger is. En hun moeder, die borstkanker heeft, vindt rust als een vriendin haar de geneugten van het leven leert kennen. Alle perikelen bereiken een hoogtepunt tijdens wat een gezellige familiebijeenkomst had moeten worden.


DVD details:

Cast: Oscar Jaenada, Assumpta Serna, Judit Uriach

Regie: Carles Torras

Label: Art Film

Herkomst: Spanje, 2010

Speelduur: 86 minuten

Geluid: Spaans / Catalaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 16 april 2012 

 

Extra's:

• Trailers
     

KARMINSKY GRAD

 

De onverbeterlijke Stalinistische Bolsjeviek Igor Yaboutich is vastbesloten het Christelijke Westen te vernietigen met het massavernietigingswapen par excellence: de atoombom! Charleroi, voor de gelegenheid herdoopt tot Karminsky Grad, is de plaats waar dit diabolische plan zal worden uitgevoerd. Zal hij een nieuwe wereldoorlog ontketenen? Actes Belges is een speciale dvd-reeks op het label Imagine, die onontgonnen Belgische pareltjes onder de aandacht brengt. In deze serie verschenen eerder Vampires, Somewhere between Here And Now, Get Born, Le Menteur, Avec Ma Mère À La Mer en Le Grand'Tour.

  

DVD details:

Cast: Noël Godin, Léon Stone, Vladimir Kamenov

Regie: Jean-Jacques Rousseau
Label: Imagine

Herkomst: België, 2011

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Frans / Russisch 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 16 april 2012 

 
Extra's:
• Interview
• trailers
 

HELLDRIVER
 

Chaos in Japan! Door een mysterieuze komeet is een groot deel van de Japanse bevolking veranderd in moordlustige zombies. De regering heeft in paniek een hoge quarantainemuur opgetrokken, maar hoe lang zal die nog standhouden? Rikka (cultactrice Eihi Shiina uit Takashi Miike's Audition!), bij leven al gestoord maar sinds ze frontaal geraakt werd door de komeet helemaal psychotisch, staat aan het hoofd van een reusachtig zombieleger. Alleen Kika, haar bloedeigen dochter, kan de zombiekoningin verslaan! Special-effects tovenaar en regisseur Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police en Vampire Girl Vs Frankenstein Girl) is op dreef. Zombies met kettingzagen; honderden afgehakte hoofden; een bizar vrouwwezen met armen in haar gezicht; een reus, samengesteld uit duizenden levende doden én een zombiekruisraket: Helldriver bevat alles waarvan de liefhebber van Japanse splatterfilms al jaren droomt – en nog een beetje méér.

 

DVD details:

Cast: Eihi Shiina, Yumiko Hara, Kazuki Namioka

Regie: Yoshihiro Nishimura

Label: Shock

Herkomst: Japan, 2010

Speelduur: 117 minuten

Geluid: Japans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 16 april 2012 
 

BATTLE GIRL VERSUS YAKUZA II: DUEL IN HELL

 

Murakawa, het hoofd van de machtige Yakuza Shoryu-klan, kan het niet geloven. De heldin van Battle Girls versus Yakuza is drie jaar weggeweest. Nu is ze terug... om sukiyaki te maken van Murakawa en zijn mannen! Murakawa schakelt de hulp in van Akira, een genadeloze huurmoordenares. De zwaarden worden getrokken; de dubbelloopse geweren doorgeladen; de kettingzagen gestart... Er gaan koppen rollen! En wanneer Asami's nieuwe vriendin Miki wordt afgeslacht, is er geen weg terug meer: dit wordt een Duel in de Hel. Duel In Hell is het fantastische vervolg op Battle Girls Vs. Yakuza. Sukeban – de klassieke Japanse films over meisjesbendes uit de jaren '70 – en spaghettiwestern ineen. Alleen wordt de rol van zwijgzame pistoolheld nu natuurlijk gespeeld door pornoactrice Asami - bekend van The Machine Girl, Robo-Geisha en Horny House Of Horror!

 

DVD details:

Cast: Asami, Naoki Kawano, Hitomi Miwa

Regie: Shin'ichi Okuda

Label: Shock

Japan, 2010, 75 minuten, Japans 2.0, 16:9, Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 16 april 2012

Kijkwijzer: 16

 
Extra's:
• Trailer
• Diashow
• Making of