:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2012
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2012
Bron: Homescreen - Datum: 2012-10-16 - Geplaatst door: Werner
FELLINI 2
 
4 meesterwerken van Fellini verzameld:
 
SATYRICON
 

Fellini's sprookjesachtige Satyricon speelt zich af in het Rome ten tijde van Keizer Nero. In het decadente, prikkelende Rome van deze tijd heerst een losse moraal. Twee studenten, Encolpio en Ascilto, strijden beiden om dezelfde minnaar, maar laten uiteindelijk de keuze aan hem. Als hij uiteindelijk voor Ascilto kiest ziet Encolpio het leven niet meer zitten en verliest zich een een surrealistisch avontuur vol uitspattingen. Fellini's sprookjesachtige Satyricon is losjes gebaseerd op de teksten van Petronius en bevat wederom prachtige muziek van Nino Rota. De film werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe.

 
Herkomst: 1969
Speelduur: 124 minuten
 
ROMA
 

In Roma, ook wel Fellini's Roma genoemd, geeft Fellini een oogverblindend persoonlijk eerbetoon aan zijn geliefde Rome, de eeuwige stad. Door middel van de wereldgeschiedenis, persoonlijke herinneringen en een lyrische fantasie neemt Fellini ons mee op een magische tocht door zijn geliefde Rome. 'Rome heeft mij gecreëerd en ik creëer Rome', aldus Fellini. Roma werd bekroond op het Filmfestival van Cannes en werd genomineerd voor een Golden Globe.

 
Herkomst: 1972
Speelduur: 113 minuten
 
PROVA D'ORCHESTRA
 

Een repetitie van een klassiek orkest loopt allesbehalve harmonieus. Gegrepen door een enorme woede sturen de leden van het orkest hun schreeuwende en beledigende dirigent weg. Maar een dreigend en destructief toekomstbeeld doemt op. Bang en gekwetst komt het orkest langzaam weer tot de orde. Onder leiding van de dirigent wordt de repetitie hervat. Fellini's subtiele absurde humor en de prachtige bekroonde muziek van Nino Rota maken deze politieke allegorie tot een meesterwerk.

 
Herkomst: 1978
Speelduur: 70 minuten
 
GINGER E FRED
 

In Ginger E Fred geeft Fellini een satirische blik op de lege wereld van de showbizz. Giulietta Masina en Marcello Mastroianni schitteren als Amelia en Pippo, een voormalige musicalact. Het paar is beroemd geworden met hun imitatie van Ginger Rogers en Fred Astaire, waarmee ze hoopten de Fred en Ginger van Italië te worden. Uiteindelijk zijn Amelia en Pippo ieder hun eigen weg gegaan en is hun act in de vergetelheid geraakt. Als Amelia 20 jaar later een uitnodiging krijgt om tijdens een grootse TV-show op te treden, neemt ze contact op met Pippo om nog eenmaal hun act op te voeren.

 
Herkomst: 1986
Speelduur: 125 minuten
 
Releasedatum: 8 november
 
Ook verkrijgbaar: Fellini 1
Met:
• La Dolce Vita
• La Otto E Mezzo
• La Strada

• I Vitelloni

 

FILM & ART: NEW YORK ARTISTS
 

Vier bijzondere documentaries over de 4 grootse kunstenaars die New York voortbracht: Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Jean-Michel Basquiat en Keith Haring.

 
ANDY WARHOL
 

De consumptiemaatschappij, glamour, film-en muzieksterrren, massamedia: Andy Warhols kunst is een afspiegeling van Amerika. Hij werd hét Pop Art icoon met zijn zijde afdrukken van Campbell's soepblikjes en wereldberoemde artiesten als Marilyn Monroe. Warhol was ontwerper, artiest, filmmaker, muziekproducent (The Velvet Underground en Nico) en uitgever van het blad Interview. Warhol veranderde kunst in een verhandelbaar en reproduceerbaar product. Zijn blonde pruik, zijn excentrieke levensstijl en de feesten in zijn legendarische Factory werden zijn handelsmerken.

 
Regie: Kim Evans
Speelduur: 77 minuten
 
ROY LICHTENSTEIN
 

Blondines, superhelden en Mickey Mouse; met zijn sterk uitvergrote komische ontwerpen veroorzaakt Roy Lichtenstein veel commotie in de kunstwereld van de jaren 60. Lichtenstein is inmiddels één van de grootste iconen van de POP ART, naast Andy Warhol. Stippen (rasterdots die je in krantenfoto's en stripboeken kunt terugvinden) werden zijn handelsmerk. Zijn kunstwerken zijn schijnbaar anonieme, mechanische reproducties in een tijd van massamedia, Disneyland en billboards.

 
Regie: Chris Hunt
Speelduur: 51 minuten
 
JEAN-MICHEL BASQUIAT
 

In het midden van de jaren 70 was de Pop Art over zijn hoogtepunt heen. Tot Jean-Michel Basquiat: hij maakte begin jaren 80 al snel naam en begon zijn loopbaan als graffitiartiest onder de naam Samo, een afkorting voor 'same old shit'. Jean-Michel Basquiat bouwde in slechts 8 jaar een indrukwekkend oeuvre op. Hij schilderde expressieve en kleurrijke werken in een naïeve stijl. Jean-Michel Basquiat is volgens velen de eerste echt internationaal bekende schilder van Afrikaanse oorsprong.

 
Regie: Jean-Michel Vecchiet
Speelduur: 52 minuten
 
KEITH HARING
 

Keith Haring is een van de populairste en meest belangrijke kunstenaars die de 20e eeuw heeft voortgebracht. Geen enkele New Yorkse kunstenaar heeft het gat tussen de intrigerende New Yorkse straatcultuur in de jaren 80 en de downtown kunstgalerieën zo briljant weten te dichten als het icoon Keith Haring. The Universe Of Keith Haring bevat interviews met zijn vrienden, familie en collega's verweven met bijzonder archiefmateriaal van Haring zelf, in actie, zijn kunstwerken makend in metrostations en andere publieke plekken.

 

Regie: Christina Clausen

Speelduur: 90 minuten
 
Releasedatum: 8 november
 

FILM & FASHION 2

 
Wederom 3 bijzondere mode documentaires verzameld.
 

Film & Fasion 2 geeft een exclusieve blik achter de schermen van 3 wereldberoemde mode-labels: Yves Saint Laurent, Vivienne Westwood en Paul Smith.

 
VIVIENNE WESTWOOD
 

In de jaren 70 werd Vivienne Westwood bekend als de schepper vande punk-mode. Zij cultiveerde ook bewust haar imago van een rebel in de internationale modewereld. Geïnspireerd door historische ontwerpen, mixte ze wilde stijlen, materialen en tijdperken. Haar voornaamste handelsmerk is het op geestigbizarre wijze combineren van traditionele elementen en, uiteraard, haar

vuurrode coupe. Vivienne Westwood zorgde voor de wederopleving van het korset en door haar werden tweed en plateau zolen populair op de catwalk. Deze film volgt de wereldberoemde, onconventionele ontwerpster tijdens haar werk.

 

Regie: Gillian Greenwood

 
YVES SAINT LAURENT: L'AMOUR FOU
 

Als jonge twintiger maakt Yves Saint Laurent furore met zijn modieuze ontwerpen. Hij brengt het slechtlopende modehuis Dior terug aan de top en begint met zijn partner Pierre Bergé al snel zijn eigen modehuis. Yves Saint Laurent emancipeert de vrouw met zijn baanbrekende ontwerpen als het broekpak en de smoking voor haar. Yves Saint Laurent bereikte de absolute top van de modewereld. Zijn leven was gevuld met vrienden als Mick Jagger, Catherine Deneuve en Andy Warhol en doordrenkt van schoonheid en kunst. Yves Saint Laurent L'Amour Fou is een prachtige documentaire vol met authentieke beelden, interviews en wervelende modeshows.

 

Regie: Pierre Thoretton

 
PAUL SMITH: GENTLEMAN DESIGNER
 

Paul Smith heeft meer dan 400 winkels in 35 landen, 12 verschillende kledinglijnen en een omzet van meer dan 400 miljoen euro. En zijn populariteit is groeiende. Wat is het geheim van zijn succes? Wanneer Paul Smith in 1973 zijn eerste modecollectie presenteert, heeft hij meteen een enthousiast publiek te pakken. Mannen vallen als een blok voor Smiths typisch Engelse, strak gesneden pakken en zijn overhemden met hippieachtige bloemenprints. Vandaag de dag staat Paul Smith aan het hoofd een wereldwijd mode imperium, maar hij is nog niets van zijn jeugdige honger naar creatieve inspiratie kwijt. Paul Smith – Gentleman Designer is een intiem portret waarin we Paul Smith in volle vaart aan het werk zien.

 

Regie: Stéphane Carrel

 

Releasedatum: 8 november

 
Ook verkrijgbaar Film & Fashion Box 1:

Met daarin:

• Christian Dior, The Man Behind The Myth

• Lagerfeld Confidential

• Valentino: The Last Emperor

 

ITALIAN CINEMA CLASSICS DEEL 3
 

3 bekroonde films uit de rijke Italiaanse Cinema van Federico Fellini, Ettore Scola en Paolo & Vittorio Taviani.

 
KAOS
 

Sicilië zoals beschreven door Luigi Pirandello, gezien door de ogen van de broers Taviani, twee van Italië's meest visionaire filmmakers. Met sympathie voor de kleine mensen uit deze vertellingen tonen ze de magie, het lijden en de schoonheid van Sicilië. De rode draad tussen vijf verschillende verhalen is een kraai met een belletje om zijn nek, die over het prachtige Siciliaanse landschap vliegt. Een tijdloos meesterwerk dat volop Siciliaanse authenticiteit ademt.

 
Regie: Paolo & Vittorio Taviani
Speelduur: 180 minuten
 

UNA GIORNATA PARTICOLARE

 

8 Mei 1939, heel Rome loopt uit voor de historische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini. De Führer is in Rome om een bondgenootschap met Il Duce te sluiten. Antonietta (Sophia Loren) heeft geen tijd om met haar man en kinderen mee te gaan om de dictators toe te juichen. In het gebouw waar ze woont komt ze Gabriele (Marcello Mastroianni) tegen die ook niet is gaan kijken. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen beiden. Een ontroerend verhaal over twee ogenschijnlijk verschillende mensen die beiden slachtoffer zijn van de machocultuur van het fascisme. Een hoogtepunt uit de Italiaanse filmgeschiedenis, en bekroond met de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

 
Regie: Ettore Scola
Speelduur: 105 minuten
 
ROMA
 

In Roma, ook wel Fellini's Roma genoemd, geeft Fellini een oogverblindend persoonlijk eerbetoon aan zijn geliefde Rome, de eeuwige stad. Door middel van de wereldgeschiedenis, persoonlijke herinneringen en een lyrische fantasie neemt Fellini ons mee op een magische tocht door zijn geliefde Rome. 'Rome heeft mij gecreëerd en ik creëer Rome', aldus Fellini. Roma werd bekroond op het Filmfestival van Cannes en werd genomineerd voor een Golden Globe.

 
Regie: Federico Fellini
Speelduur: 113 minuten)
 
Releasedatum: 8 november
 

ITALIAN CINEMA CLASSICS DEEL 4
 

3 klassiekers uit de rijke Italiaanse Cinema van Liliana Cavani, Federico Fellini & Ettore Scola.

 
THE NIGHT PORTER
 

In Liliana Cavani's The Night Porter ziet een joodse vrouw (Charlotte Rampling) die een concentratiekamp heeft overleefd in de nachtportier van een Weens hotel de officier van het kamp terug. Als 15-jarige dwong hij (Dirk Bogarde) haar tot een sm relatie waarin ze uiteindelijk zijn willige partner werd. Beiden hebben nooit de herinneringen hieraan los kunnen laten. Als ze de relatie hervatten, beginnen zijn voormalige SS kameraden, uit angst voor verraad, het koppel te stalken. The Night Porter brengt op verontrustende wijze de wreedheden en het verval van het nazi tijdperk in beeld.

 
Regie: Liliana Cavani
Speelduur: 118 minuten
 
SATYRICON
 

Fellini's sprookjesachtige Satyricon speelt zich af in het Rome ten tijde van Keizer Nero. In het decadente, prikkelende Rome van deze tijd heerst een losse moraal. Twee studenten, Encolpio en Ascilto, strijden beiden om dezelfde minnaar, maar laten uiteindelijk de keuze aan hem. Als hij uiteindelijk voor Ascilto kiest ziet Encolpio het leven niet meer zitten en verliest zich een een surrealistisch avontuur vol uitspattingen. Fellini's sprookjesachtige Satyricon is losjes gebaseerd op de teksten van Petronius en bevat wederom prachtige muziek van Nino Rota. De film werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe.

 
Regie: Federico Fellini
Speelduur: 124 minuten
 

BRUTTI, SPORCHI E CATTIVI

 

De 'lelijke, smerige en gemene' mensen uit de titel van de film wonen samen in een krottenwijk van Rome. De vader van deze chaotische familie heeft een miljoen lire losgekregen van de verzekering omdat hij een oog heeft verloren, maar hij weet niet hoe hij het geld uit de handen van zijn huisgenoten moet houden. Van respect voor het hoofd van het gezin is weinig sprake, zeker niet als pa-lief het waagt een maîtresse mee naar huis te nemen. Regisseur Ettore Scola schildert de arme bevolking niet zo sympathiek af als de Italiaanse films van vlak na de oorlog dat deden. Bij hem zijn ze allemaal lelijk, smerig en gemeen. Maar welke bedoeling Scola ook met zijn film had, hij leverde een fantastische hilarische komedie af.

 
Regie: Paolo & Vittorio Taviani
Speelduur: 115 minuten
 
Releasedatum: 8 november
 
Ook verkrijgbaar deel 1&2.
 

4 BESTSELLERS VERFILMD – DE BESTE BOEKVERFILMINGEN

 

Boekverfilmingen zijn populair en vormen de perfecte basis voor films. In deze box vind je 4 verfilmde bestsellers: Elementaire Deeltjes, De Eenzaamheid Van De Priemgetallen, Gomorra en La Pianiste. Allemaal op Internationale Filmfestivals bekroond!

 

DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN

 

De bekroonde verfilming van de gelijknamige bestseller van Paolo Giordano. Als tieners ontmoeten Mattia en Alice elkaar op school, herkennen elkaars pijn en sluiten vriendschap. Alice heeft als klein meisje een ingrijpend ongeluk meegemaakt, dat zijn sporen op haar lichaam heeft achtergelaten, Mattia heeft zijn tweelingzuster verloren. Als Mattia naar het buitenland vertrekt verliezen hij en Alice elkaar uit het oog. Wanneer zij elkaar jaren later weer terug zien, doen beiden een onthullende bekentenis.

 
Regie: Saverio Costanzo
 
 
ELEMENTAIRE DEELTJES
 

Gebaseerd op de gelijknamige controversiële bestseller van Michel Houellebecq. Er is geen groter verschil denkbaar dan tussen de halfbroers Michael en Bruno. De introverte Michael voelt zich meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen. Bruno's seksuele contacten spelen zich vooral af in zijn hoofd of in het bordeel. Voor beide broers komt er een keerpunt wanneer ze verliefd worden. Michael ontmoet jeugdvriendin Annabelle (Franka Potente, Lola Rennt) en Bruno leert de kinky Christiane (Martina Gedeck, Das Leben Der Anderen) kennen. Kiezen Bruno en Michael voor de liefde?

 
Regie: Oskar Roehler
 
LA PIANISTE
 

De nog bij haar moeder inwonende Erika (Isabelle Huppert) leidt een dubbelleven. Overdag is ze een saaie, strak georganiseerde pianolerares, 's nachts hangt ze rond in louche buurten. De jongere Walter wordt verliefd op haar en om bij haar te kunnen zijn schrijft hij zich in op het conservatorium. Maar hij is niet voorbereid op Erika's ingewikkelde persoonlijkheid en er ontstaat een gevaarlijk spel... La Pianiste is gebaseerd op het boek Die Klavierspielerin van de schrijfster Elfriede Jelinek, die in 2004 de Nobelprijs voor de literatuur won.

 
Regie: Michael Haneke
 
GOMORRA
 

Gomorra is de internationaal succesvolle verfilming van de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano over de werkwijze van de Camorra, de maffia in en rond Napels. De Camorra beheerst elk aspect van het leven in deze arme Italiaanse regio. Niet alleen domineert de maffia er de prostitutie, drugs-en wapenhandel, ze zit ook diep in de havens, afvalverwerking en textielindustrie. Ter plekke opgenomen en tegen de achtergrond van meedogenloze oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, volgt de kijker de lotgevallen van de plaatselijke bevolking die gedoemd is te eten of gegeten te worden. Gomorra wordt verteld op de enige manier die bij dit onderwerp past: keihard, meedogenloos en vol razernij.

 

Regie: Matteo Garrone

 

LIP SERVICE: SEIZOEN 2

 

Na het grote succes van de eerste serie is er inmiddels door de BBC een vervolg gemaakt! Heeft Cat voor eens en voor altijd een besluit genomen over haar eerste liefde Frankie? Of wordt ze nog steeds heen en weer geslingerd tussen de twee vrouwen van wie ze houdt? Ondertussen lijkt het erop dat Tess eindelijk een echte acteerrol heeft, een sexy nieuwe vriendin en dat ze een huisdier deelt met Frankie, wat kan er nog misgaan? Het in Engeland controversieel ontvangen Lip Service, met een cast vol prachtige actrices (o.a. Laura Fraser uit Nina's Heavenly Delights & Ruta Gedmintas uit The Tudors) is geschreven door Harriet Braun (een van de schijfsters van Mistresses) en geproduceerd door de mensen achter de Britse hitseries Life On Mars en Spooks. Lip Service geeft een bijzondere kijk binnen 'modern-day' relaties – zowel binnen als buiten

de slaapkamer. Vanwege het enorme succes wordt inmiddels een tweede serie gemaakt!

 
Releasedatum: 29 november 2012
 
Ook verkrijgbaar: De eerste serie
 

6X FRANÇOIS OZON
 

Speciaal verzameld ter gelegenheid van het verschijnen van Dans La Maison (meer dan 25.000! bezoekers in het eerste bioscoopweekend), de nieuwe film van François Ozon: 6 films uit het rijke oeuvre van een van Frankrijks meest getalenteerde regisseurs.

 
8 FEMMES
 

Een afgelegen landhuis, ergens op het besneeuwde Franse platteland. Een familiebijeenkomst tijdens de feestdagen wordt ruw verstoord als de steenrijke heer des huizes vermoord wordt aangetroffen. Elk van de acht vrouwen uit de omgeving van het slachtoffer heeft een motief, elk heeft een geheim. Na een onderzoek dat leidt tot de onthulling van duistere familiegeheimen, komische verwikkelingen en zelfs muzikale intermezzo's vallen de maskers af. Nagenoeg iedere Franse steractrice schittert in 8 Femmes, van Catherine Deneuve tot Isabelle Huppert.

 
SWIMMING POOL
 

Sarah Morton (Charlotte Rampling), een succesvolle schrijfster van misdaadromans, worstelt met een writer's block. Op advies van haar uitgever rust ze uit in diens Franse buitenverblijf, waar ze kennis maakt met zijn mooie, excentrieke dochter Julie. Hooggehakt, kortgerokt en met een voorkeur voor naakt zwemmen en zonnen dient ze zich aan. In eerste instantie moet de afstandelijke schrijfster niets hebben van Julie en haar seksuele escapades, maar uiteindelijk intrigeert de levenslustige Julie haar enorm. Stiekem leest Sarah haar dagboek. In het web van fictie en realiteit ontdekken zij elkaars geheimen met alle gevolgen van dien.

 
5X2
 

François Ozon belicht in 5x2 in vijf fases de relatie van Marion en Gilles. 5x2 begint bij het einde, hun scheiding en vertelt stapsgewijs over de teloorgang van hun liefde, de geboorte van hun kind, hun huwelijksfeest en uiteindelijk de aanzet tot een eerste romance. Van het absolute faillissement van hun relatie naar hun eerste ontmoeting wordt 5x2 een ontluisterende vertelling en fascinerende puzzel over twee mensen op zoek naar geluk.

 
LE TEMPS QUI RESTE
 

Hoe ga je om met het naderende einde? Romain is een egoïstische en arrogante modefotograaf die plotseling een tumor blijkt te hebben. Romain vertelt niemand iets over zijn ziekte, maakt ruzie met zijn familie, verbreekt zijn relatie en weigert op dokters advies chemotherapie te ondergaan. Hij reist naar zijn grootmoeder om haar als enige zijn geheim toe te vertrouwen. Tegen alle anderen om hem heen is hij koud. Op de weg terug naar Parijs neemt hij onverwachts een aanbod aan van een serveerster, wat hem helpt zijn naderende dood te accepteren...

 
ANGEL
 

Engeland, 1905. De mooie Angel woont met haar moeder boven de kruidenierswinkel van haar overleden vader. Angel wil een beroemd schrijfster worden en droomt van een leven vol succes, bekendheid en liefde. Avond aan avond zit ze op haar zolderkamer aan haar romantische verhalen te werken. Theo is bereid haar eerste boek uit te geven. Het boek wordt een hit en Angel blijkt een ster. De een na de andere bestseller verschijnt van haar hand. Al Angels dromen komen uit, maar zijn roem en liefde verenigbaar?

 
LE REFUGE
 

Mousse en Louis zijn jong, mooi, rijk en erg verliefd. Maar op een avond gaat het mis: Louis sterft aan een overdosis. Mousse blijft alleen achter. Tot haar grote schrik blijkt ze ook nog zwanger van hem. Parijs is na haar traumatische ervaring haar stad niet meer en ze vlucht zonder plan naar een vakantiehuis bij Biarritz. Daar wordt ze opgezocht door Paul, de jongere homoseksuele broer van Louis.

 

THE INNERGY COLLECTION DEEL 1
 

Speciaal voor u geselecteerd: 5 bijzondere films en documentaires uit de Innergy Collection. Films die inspireren, nieuwsgierigheid stimuleren en opvattingen verruimen. Voor iedereen die een zoektocht wil ondernemen op het gebied van spiritualiteit, wetenschap, filosofie en religie.

 
INTO GREAT SILENCE
 

Into Great Silence is de eerste film ooit over het leven in La Grande Chartreuse, de vestiging van de legendarische Kartuizer Orde in de Franse Alpen. De monniken leven aan de hand van eeuwenoude regels en rituelen. De Kartuizer Orde is de meest gesloten orde van de roomskatholieke kerk en is bijna helemaal verborgen voor de buitenwereld. Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar.

 
Regie: Philip Gröning
Speelduur: 164 min.
 
SAMSARA
 

Samsara, een spiritueel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalaya gebergte (Ladakh), volgt de strijd van een man op zoek naar spirituele verlichting. Geleid door Apo trekt een karavaan lama's door de bergen op zoek naar Tashi, een briljante leerling die gedurende drie jaar afgezonderd in een afgelegen hermitage leefde om te mediteren. Tashi wordt terug naar het klooster gebracht, waar hij langzaam van zijn diepe trance herstelt. De terugkeer van Tashi heeft echter onverwachte resultaten.

 
Regie: Pan Nalin
Speelduur: 138 min.
 
WHAT THE BLEEP DO WE KNOW!?
 

Amanda belandt in een wereld die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantumfysica. De film zoekt de raakvlakken op van de zichtbare, waarneembare wereld en de mystieke, religieuze en filosofische inzichten die de mensheid sinds vele duizenden jaren en overal ter wereld heeft ontwikkeld. Het waarheidsgehalte van deze inzichten wordt steeds meer bevestigd door de allernieuwste resultaten van geavanceerd natuurwetenschappelijk onderzoek. Een vernieuwende film die gedeeltelijk bestaat uit interviews, een verhaallijn en gedetailleerde en inspirerende visuele effecten en animaties.

 
Regie: William Arntz & Betsy Chasse
Speelduur: 103 min.
 

TIBETAN BOOK OF THE DEAD

 

Het Tibetaanse Dodenboek is een mysterieus geschrift dat in de achtste eeuw werd geschreven door de Indiaase boeddhist Padmasambavha. Eeuwenlang lag het boekwerk begraven in de Himalaya totdat het in de vijftiende eeuw herontdekt werd. Deel 1 beschrijft de esoterische reis van de ziel van een dodeman, vanaf zijn sterven tot en met de hergeboorte na 49 dagen. In deel 2 volgen we een oude Tibetaanse monnik en zijn leerling nadat zij de begrafenis van een dorpsgenoot hebben bijgewoond. De boodschap van de film: dood brengt ook vreugde en bevrijding. Verteld door Leonard Cohen.

 

Regie: Barrie McLean, Hiroaki Mori & Yukari Hayashi

Speelduur: 94 min.
 
NO GREATER LOVE
 

Na 10 jaar aandringen kreeg regisseur Michael Whyte de uitzonderlijke toestemming om te filmen binnen de muren van het klooster van de Heilige Drievuldigheid in Notting Hill. Zijn No Greater Love geeft een uniek portret van een gesloten wereld waar de moderne wereld bijna geheel afwezig is. Er zijn geen kranten, er is geen radio of televisie. Whyte benadert het klooster als een gesloten entiteit die bruist van intellectuele bedrijvigheid, waarbij het spirituele bijna een praktische dagtaak wordt.

 
Regie: Michael Whyte
Speelduur: 100 min.
 

Releasedatum: 8 november

 

THE INNERGY COLLECTION DEEL 2
 

Opnieuw speciaal voor u geselecteerd: 5 bijzondere films en documentaires uit de Innergy Collection. Films die inspireren, nieuwsgierigheid stimuleren en opvattingen verruimen. Voor iedereen die een zoektocht wil ondernemen op het gebied van spiritualiteit, wetenschap, filosofie en religie.

 
THE MAHABHARATA
 

Mahabharata is een verfilming van het gelijknamige, eeuwenoude religieuze en filosofische epos uit India, een van de meest omvangrijke oude literaire schatten die de mensheid ooit heeft voortgebracht. Mahabharata vertelt het verhaal van de strijd tussen twee takken van een Indiase familie. In zijn reikwijdte is de Mahabharata meer dan slechts een verhaal over koningen en prinsen, heiligen en wijzen, demonen en goden. Met zijn grote filosofische diepgang en brede reikwijdte vormt de Mahabharata als het ware de literaire belichaming van zowel Groot India (= Mahabharata) als van haar rijke spirituele traditie.

 
Regie: Peter Brook
Speelduur: 164 minuten
 

DALAI LAMA RENAISSANCE

 

40 van de meest innovatieve en toonaangevende Westerse denkers komen op verzoek van de Dalai Lama samen in zijn residentie in de Himalaya. Ze bespreken de veranderingen in de wereld en zoeken oplossingen voor de vele problemen die daaruit voortkomen. Deze documentaire die wordt ingeleid door Harrison Ford, heeft al meer dan 11 awards gewonnen, werd ingezonden voor de Oscar Beste Documentaire en vormt een verrassende persoonlijke ontmoeting met de Dalai Lama vanuit een ongekend perspectief.

 
Regie: Khashyar Darvich
Speelduur: 81 minuten
 
SUPERWISE ME
 

De zoektocht naar geluk is in volle gang. Er zijn duizenden religies, wereldbeschouwingen, levensvisies, boeken, wijsheden, adviezen, workshops, documentaires, meningen, richtingaanwijzers en goeroes. Len Branson ontdekte tijdens zijn research voor de documentaire en boek Superwise Me! dat er harmonie is in deze verscheidenheid. Het spirituele buffet is verbonden door een rode draad. Er is 1 overeenkomst en de 9 Levensvragen van Superwise Me! - het begin van het grootste spirituele experiment ooit -legt deze bloot.

 
Regie: Len Branson
Speelduur: 73 minuten
 

VISION – HET LEVEN VAN HILDEGARD VON BINGEN

 

Hildegard von Bingen is een van de meest inspirerende geesten van de Middeleeuwen en een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Ze stichtte en bestuurde twee benedictijnse kloosters in Rupertsberg en Eibingen en zou internationale faam behalen als theologe, filosofe en zieneres. Ze was superintelligent en de positie van abdis was de hoogste die zij als vrouw in de middeleeuwse maatschappij kon bereiken. Haar muziek en literaire en wetenschappelijke werken zijn vandaag de dag nog steeds geliefd. Eeuwen later werden Dante en Leonardo Da Vinci geïnspireerd door haar werk.


Regie: Margarethe von Trotta

Speelduur: 106 minuten
 
WHAT THE BLEEP?! – DOWN THE RABBIT HOLE
 

What The Bleep!?: Down The Rabbit Hole is het verdiepende vervolg op What The Bleep Do We Know!?. Een film over spraakmakende fysica, biologie, bewustzijn, mystiek, realiteit en meer. De fi lm bevat nieuwe wetenschappelijke informatie, beeldmateriaal en interviews met wetenschappers die niet in What The Bleep Do We Know!? zitten. De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijk inzichten die een steeds hechtere verwevenheid aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijk bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid.

 
Regie: William Arntz, Betsy Chasse en Mark Vicente
Speelduur: 148 minuten
 
Releasedatum: 8 november
 

OVER CANTO
 

Uiteraard ook nog steeds verkrijgbaar, de limited dubbel-disc editie met de beste uitvoering van de Canto Ostinato door het Rondane Kwartet: Na het mega-succes van Over Canto met meer dan 13.000 biosbezoekers en al meer dan 10.000 verkocht dubbel-disc dvd's op veler verzoek ook een single-disc editie met alleen de bekroonde documentaire! Heel af en toe is muziek, net als ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. De compositie Canto Ostinato heeft dat met een aantal mensen gedaan. De film Over Canto is een intrigerende documentaire van regisseur Ramon Gieling over de dramatische invloed van het muziekstuk van componist Simeon ten Holt op de levens van negen personages. Met o.a. Halina Reijn, Arjen Bergijk, Kees Wieringa, Hans Ruijssenaars. De Canto Ostinato is misschien wel het bekendste Nederlandse hedendaagse klassieke muziekstuk dat er is. Het is geen standaard stuk, alleen al omdat het ruim 3 uur duurt en voor 4 vleugels is geschreven.

 

Regie: Ramon Gieling

 

DIANA VREELAND – THE EYE HAS TO TRAVEL
 
 

- '**** Een leven dat goed is voor tien films. The Eye Has To Travel is een biografiefilm om je heerlijk aan te vergapen' - NRC Handelsblad

- '**** Modekoningin zag de wereld als een dansfeest. ..ze maakte van het excentrieke haar handelsmerk. Ze dacht niet als andere mensen, zegt een van haar tijdgenoten. En dat dat een geweldig understatement was, blijkt uit dit geslaagde portret' - Het Parool

-'The Original Devil Wears Prada' - Daily Mail

-'A true visionary who lived for her art. Visually stunning...inspired direction' -Harpers Bazaar

-'Vergeet Anna Wintour. Diana Vreeland is terug.' -NRC
 

Nu succesvol in de bioscoop en vanaf 29 november uit op DVD:

 

Diana Vreeland – sprankelende persoonlijkheid, mode-icoon en hoofdredacteur – schreef geschiedenis door mode te verheffen tot kunstvorm. Vreeland zwaaide de scepter als hoofdredacteur van Harper's Bazaar en Vogue en creëerde een lifestyle vol glamour en excentriciteit die ongekend was in haar tijd. Vreeland werd bejubeld om haar humor en vlijmscherpe uitspraken als 'the bikini is the biggest thing since the atom bomb.' Twiggy, Lauren Bacall, Jackie O. en Coco Chanel behoorden tot haar meest intieme vrienden. In de documentaire Diana Vreeland: The Eye Has To Travel blikt The Empress of Fashion zelf terug op haar bewogen leven. Grote namen uit de internationale modewereld komen aan het woord over deze grande dame aller tijdschriften.

 

Met o.a. Manolo Blahnik, Lauren Hutton, Diana von Furstenberg, David Bailey en Anjelica Huston.

 
Met meer dan een uur aan extra's en een prachtig boekje!
 

Regie: Lisa Immordino Vreeland

Releasedatum: 29 november

 

THE STORY OF FILM: AN ODYSSEY
 
- '***** een overweldigend project' -Het Parool

- '***** Met interviews, honderden filmfragmenten en gesprekken met filmcritici, technici en acteurs laat Mark Cousins zien hoe hartstochtelijk hij van film houdt en hoe universeel die liefde is. Idereen houdt van film. Ook wie dacht dat het hem niks deed.' NRC Handelsblad

- '***** De serie is een must-see -een schat aan materiaal, verdiept dankzij de visie van een creatieve interpreet.' - Trouw

- 'Associatief, heel persoonlijk en met verbluffende kennis van zaken beweegt de Ierse filmjournalist Mark Cousins zich kriskras door de filmhistorie. De vijftien uur van zijn The Story Of Film vliegen voorbij' -Joyce Roodnat in het NRC Handelsblad

- '***** Een unieke en uitzonderlijk rijk gevulde documentaireserie' - De Volkskrant

 

The Story Of Film: An Odyssey is een unieke 15delige reis door de geschiedenis van de film waarin het regisseur Mark Cousins lukt om het verhaal van ruim honderd jaar film te vertellen. Meer dan 5 jaar heeft het Cousins gekost om deze documentaire te maken. The Story Of Film beslaat dan ook 4 continenten, 12 decennia en meer dan 1000 films. Cousins vertelt de geschiedenis van de film vanaf de stomme film tot aan het digitale tijdperk van nu. Hij bezoekt de belangrijkste plekken van de cinema en laat zien hoe regisseurs door historische gebeurtenissen en elkaar beïnvloed worden. Cousins spreekt met wereldberoemde regisseurs als Lars von Trier, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Gus van Sant, Wim Wenders, Jane Campion, de Coen Brothers en vele anderen. Met deze interviews, honderden filmfragmenten en gesprekken met filmcritici, technici en acteurs laat hij zien hoe hartstochtelijk hij van film houdt en hoe universeel die liefde is. The Story Of Film bevat een uiterst uniek en enorm rijk archief aan filmfragmenten, van de grootste klassiekers ooit tot aan de blockbusters uit onze huidige tijd; van Il Conformista, De Fietsendieven, Otto E Mezzo, The Red Shoes, Vertigo en The Wizard Of Oz tot Taxi Driver, Psycho, Pulp Fiction, The Big Lebowski, Jaws en Avatar.

 

The Story Of Film is een must see voor iedereen die wil ervaren hoe rijkgeschakeerd de filmgeschiedenis is en bevat alles wat je ooit gezien moet hebben! 'Iedereen houdt van film. Ook wie dacht dat het hem niks deed.'

 

Naast de complete 15 uur durende documentaire (op 5 dvd's) bevat deze box een boekje met de beschrijving van alle afzonderlijke 15 delen.

 
Regie: Mark Cousins
Releasedatum: 29 november
 

NOI CREDEVAMO
 

Na Novocento, La Meglio Giuventu en Le Cose Che Restano is er nu Noi Credevamo. Een prachtig epos over het ontstaan van de Italiaanse Republiek. Zuid-Italië, 1828. Drie jonge vrienden waarvan de families zwaar zijn getroffen door de wrede onderdrukking van het Bourbon bewind, sluiten zich aan bij de Giovane Italia, een politieke beweging die de Italiaanse eenwording nastreeft. In vier episodes, die elk samenvallen met de geschiedenis van de Italiaanse eenwording, worden de levens van Domenico, Angelo en Savatore getekend door hun missie als revolutionairen en samenzweerders. De drie vrienden komen tegenover elkaar te staan en worden heen en weer geslingerd tussen deugdzaamheid en moordzucht en vluchtige idealen en politieke teleurstelling. Noi Credevamo speelt zich af tegen de achtergrond van een belangrijke, maar vrijwel onbekende geschiedenis; de Italiaanse eenwording na een jarenlange strijd tussen noord en zuid 150 jaar geleden. De film laat zien waaruit het moderne Italië en de Italiaanse republiek zijn ontstaan en is een must voor de liefhebbers van Italiaanse kronieken als La Meglio Gioventù en Le Cose Che Restano. Noi Credevamo - gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Banti - is bekroond met zeven Italian Academy Awards David di Donatello, waaronder Beste Film, en werd genomineerd voor de Gouden Leeuw voor Beste Film op het Filmfestival van Venetië.

 

Regie: Mario Martone

 

WHORE'S GLORY
 

Whores' Glory is een in warme kleuren gefilmd drieluik over de ambivalente levens van prostituees in Thailand, Bangladesh en Mexico. In Bangkok zien we hoe opgedirkte vrouwen nummertjes opgespeld krijgen alsof het om een missverkiezing gaat. In Faridpur sleuren piepjonge meisjes hun klanten letterlijk hun kamer in, want zonder klanten geen bestaan. In Reynesa verklapt een gepensioneerde hoer giechelend de kneepjes van haar vak. Prostituees spreken vrijuit over alle aspecten van hun werk, waaronder ouder worden en de rol van religie als houvast. Ook klanten komen aan het woord over wat zij zoeken bij de hoeren. Glawogger vermijdt clichés en makkelijke oordelen. De prachtig melancholische soundtrack van onder andere P.J. Harvey, Anthony & the Johnsons en Coco Rosie zet aan tot overpeinzingen. De Oostenrijkse meesterfilmer Michael Glawogger kreeg in Venetië de Special Orrizzonti Jury Prize voor Whores' Glory. De jury prees onder andere zijn "verbluffende visuele welsprekendheid en precisie" die beelden oplevert die qua schoonheid en emotionele betrokkenheid grenzen aan een fictiefilm. Whores' Glory is het derde deel van Glawoggers trilogie over globalisering, voorafgegaan door Megacities (1998) en Workingman's Death (2005). Zijn portretten zijn meeslepend en veelkleurig, waarbij hij de kijker een spiegel voorhoudt over de impact van commercie en globalisering.

 

Regie: Michael Glawogger

Releasedatum: 8 november