:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2013
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-02-02 - Geplaatst door: Werner
ALPS
 

Een verpleegster, een paramedicus, een gymnaste en haar trainer bieden hun diensten aan. Bij een sterfgeval laten ze zich door familie en vrienden inhuren om de plaats van de overledene in te nemen. Het gezelschap heet Alps, hun autoritaire leider Mont Blanc. De leden van Alps worden geacht zicht aan zijn strikte regels te houden. De verpleegster doet dat niet. Met zijn bejubelde Dogtooth gaat de eigenzinnige jonge filmmaker Yorgos Lanthimos voorop in de new wave van de Griekse cinema. Met opvolger Alps vestigt hij zich definitief als een van de meest talentvolle auteurs van de hedendaagse cinema.

 
DVD details:

Regie: Yorgos Lanthimos

Label: Filmfreak

Cast: Stavros Psyllakis, Aris Servetalis, Aggeliki Papoulia

Herkomst: Griekenland, 2011

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Grieks 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 februari 2013

 
Extra's:

• Interviews met Yorgos Lanthimos en Aggeliki Papoulia,

• trailers,
• originele trailer
 
Kijkwijzer
 

5 BROKEN CAMERAS

 

Emad woont in Bil'in, een dorp op een paar kilometer afstand van de bezette westelijke Jordaanoever. Met de eerste camera legde hij vast hoe in 2005 de bulldozers kwamen om olijfbomen uit de grond te trekken waar, dwars door het land van zijn dorpsgenoten, de muur werd gebouwd die de oprukkende Joodse nederzettingen van de Palestijnen moest scheiden. In die eerste dagen waarin het verzet op gang komt, wordt zijn vierde zoon Gibreel geboren. Beelden van de boreling, die uitgroeit tot een vroegwijze kleuter, de vele vreedzame protestacties en de gestaag vorderende bouw van de scheidingsmuur wisselen elkaar af. Het verzet groeit, mensen uit de hele wereld helpen, maar de strijd wordt grimmiger, er worden mensen gearresteerd en er vallen dodelijke slachtoffers in het dorp. Emad blijft filmen, ondanks de smeekbeden van zijn vrouw die bang is voor represailles, en maakt zo een zeer persoonlijk en indringend document over de strijd van een dorp tegen geweld en onderdrukking.

 
DVD details:
Regie: Emad Burnat / Guy Davidi
Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Palestina / Frankrijk / Israël / Nederland, 2011

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Hebreeuws Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 februari 2013

     
DE REGELS VAN MATTHIJS
 

Regisseur Marc Schmidt filmt zijn jeugdvriend Matthijs, die als autist wanhopig orde in de chaos om hem heen probeert te scheppen. Schmidt volgt hem dicht op de huid, explosieve confrontaties met de buitenwereld worden afgewisseld met gestileerde observaties en persoonlijke ontboezemingen. Beetje bij beetje ontrafelt de film Matthijs’ complexe denkwereld en toont de catastrofale gevolgen die deze uiteindelijk voor hem heeft.

 
DVD details:

Regie: Marc Schmidt

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 73 minuten

Geluid: Nederlands 2.0

Beeld: 16:9 anamorf

Duits, Engels en Frans ondertiteld

Releasedatum: 19 februari 2013

 

Extra's:

• Trailer
 
GOODBYE
 

Goodbye is een fascinerend en ingetogen portret van een samenleving die gebukt gaat onder de voortdurende controle en dreiging van zijn religieuze machthebbers. Noora, een jonge, zwangere advocate in Teheran wier echtgenoot vanwege zijn kritische journalistieke artikelen te werk is gesteld in de woestijn, ondervindt voortdurende tegenwerking van het regime en besluit het land te verlaten. Dat blijkt niet gemakkelijk. Samen met Jafar Panahi werd regisseur Mohammad Rasoulof op 20 december 2010 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf omdat ze de veiligheid van de Iraanse staat in gevaar zouden hebben gebracht. In oktober 2011 werd Rasoulofs veroordeling teruggebracht tot een jaar, die van Panahi bleef staan op zes jaar. Omdat het Rasoulof op dat moment al verboden was om films te maken, werd Goodbye in de winter van 2010/2011 deels in het geheim opgenomen. Het resultaat is een verontrustende film die de onmacht en het verlangen naar vrijheid in al zijn eenvoud pijnlijk voelbaar maakt. De film won tijdens IFFR 2012 de Publieksprijs van het Hubert Bals Fonds dat de film mede ondersteunde.

 

DVD details:

Regie: Mohammad Rasoulof
Label: Tiger Releases

Cast: Leyla Zareh, Hassan Pourshirazi, Behname Tashakor

Herkomst: Iran, 2011

Speelduur: 104 minuten

Geluid: Farsi Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 februari 2013

 

Extra's:

• Trailers
 

LA VIDA DE LOS PECES

 

La Vida De Los Peces speelt zich af in real time tijdens een verjaardagsfeestje, waar de 33-jarige reisgidsenschrijver Andrés zijn laatste avond in Chili doorbrengt voordat hij weer naar zijn woonplaats Berlijn vertrekt. Na tien jaar afwezigheid was hij weer even terug in Chili. In elke kamer in het huis ontmoet hij de dierbaren van vroeger en komt hij oog in oog te staan met de 'onvoltooid verleden tijd'. Net zo belangrijk als de rijke dialogen in La Vida De Los Peces zijn de stiltes, de blikken en de gebaren. De camera zit dicht op de huid van Andrés, die zich steeds onthechter is gaan voelen. "Het is makkelijk om altijd op doortocht te zijn en de wereld als toerist te bekijken. Het is pas moeilijk om te blijven en het leven onder ogen te zien." Regisseur Matías Bize werd door Cahiers du Cinéma uitgeroepen tot "de meest veelbelovende filmmaker uit Chili". Hij heeft door zijn herkenbare stijl en thematiek al op jonge leeftijd een consistent oeuvre opgebouwd. Zijn films onderzoeken de verschillende fases van liefdesrelaties. Veel van zijn films spelen zich af in beperkte ruimtes, zoals het bekroonde En la Cama (2005), over twee mensen die elkaar net ontmoet hebben, een one night stand beleven en daarna zeer intiem met elkaar in gesprek raken. De setting is een motelkamer. Zijn films leggen vaak de nadruk op herkenbare emoties en vraagstukken waar jongvolwassenen mee worstelen.

 

DVD details:

Regie: Matías Bize

Label: EYE

Cast: Santiago Cabrera, Blanca Lewin, Victor Montero

Herkomst: Chili, 2010

Speelduur: 83 minuten

Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 februari 2013

 

Extra's:

• Trailers
 
GUTTERBALLS
 

Een hommage aan de slasher-film uit de jaren 80! Wie kent het niet, bowlen. Altijd goed voor een gezellig avondje vermaak en ook nog eens sportief. Alleen deze keer loopt het allemaal wat minder gladjes in het anders zo gemoedelijke Xcalibur Bowling Centrum. Op de avond voor het lokale bowlingtoernooi wordt Lisa na sluitingstijd het slachtoffer van een wrede groepsverkrachting door het rivaliserende team. Dat dit niet zonder gevolgen kan blijven voor het grote bowlingfeest lijkt onvermijdelijk. Eén voor één komen de spelers van beide teams oog in oog te staan met de dood. Dat de mysterieuze gemaskerde moordenaar daarbij de grenzen verkent van wat de menselijke geest nog kan verdragen wordt langzaam duidelijk. De volgende ochtend kleurt de baan namelijk rood van het ranzige bloed. En de winnaar is...

 
DVD details:
Regie: Ryan Nicholson
Label: Shock
Cast: Alastair Gamble, Jeremy Beland, Mihola Terzic

Herkomst: Canada, 2008

Speelduur: 96 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 februari 2013

 
Extra's:
• Behind the Balls (making of),
• Audiocommentaar,
• Balls Out Gallery,
• Teaser/trailer
     

ALL ABOUT EVIL

 

Deborah erft van haar vader het laatste oude filmtheater van de stad. Tegen de wil van haar achterbakse stiefmoeder, die de bioscoop liever verkoopt aan een projectontwikkelaar, probeert Deborah het filmpaleisje nieuw leven in te blazen. Al snel escaleert het conflict, wat leidt tot de gewelddadige dood van de stiefmoeder. De hele scène wordt vastgelegd door bewakingscamera's, en het noodlot wil dat de snuff-opname vertoond wordt op het witte doek. Afschuw en verontwaardiging in de zaal? Verre van dat! De film is een grote hit en Deborah besluit om opnieuw korte filmscènes te draaien. Maar of de acteurs zich daar ook vrijwillig voor willen lenen?!!

Cast: Natasha Lyonne, Cassandra Petersen, Jack Donner
 
DVD details:

Regie: Joshua Grannell

Label: Shock

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 februari 2013

 

Extra's:

• Behind the Evil,

• Beelden van de première,

• Korte film Grindhouse,

• Originele trailer