:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-03-21 - Geplaatst door: Werner
DE VAN WAVEREN TAPES

De ontrafeling van een familiedrama

Wanneer filmmaker Wim van der Aar in 1996 op het Waterlooplein een tas vol geluidsbanden van ene Guido van Waveren (1944-2006) vindt, start hij een zoektocht naar zijn levensverhaal. Het blijkt een verzameling privéopnamen van de jongste zoon van een invloedrijke Nederlandse familie. Met deze vondst begint een zoektocht naar een levensverhaal vol relaties, mislukkingen, hoop en verdriet. Langzamerhand ontvouwen zich de contouren van een bizarre opvoeding en de dramatische gevolgen daarvan.

DVD details:
Regie: Wim van der Aar
Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2012
Speelduur: 87 minuten
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9
Engels ondertiteld
Releasedatum: 2 april 2013

Extra's:
• Originele trailer,
• Ruim 20 minuten aan bonusmateriaal

EL BULLI: COOKING IN PROGRESS

Koken is kunst geworden bij het wereldberoemde Spaanse sterrenrestaurant El Bulli. Slechts zes maanden per jaar zijn de deuren geopend, de rest van de tijd wordt er door een select team van experts hard gewerkt aan een nieuw avant-gardistisch 30-gangenmenu. Vanaf de zijlijn kijken we mee hoe er wordt geëxperimenteerd met structuur, met geluid, met kleur en uiteindelijk ook met smaak. Koken met vloeibare stikstof, waar het restaurant vooral om bekend staat, blijkt slechts een van de vele onconventionele bereidingsmethoden. Eigenaar Ferran Adrià proeft mee met alles wat in het smaaklaboratorium wordt ontworpen en ontpopt zich als een gematigde Gordon Ramsey. De ideeën voor experimentele gerechten als Parmesan Crystal en Vanishing Ravioli, blijken soms per toeval te ontstaan. Bij El Bulli gaat het erom dat je iets voelt, iets ervaart. In de woorden van topkok Adrià: "Hoe meer verwarring, hoe beter."

DVD details:
Regie: Gereon Wetzel
Label: IDFA's Delicatessen
Herkomst: Duitsland, 2011
Speelduur: 108 minuten
Geluid: Catalaans 2.0
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 april 2013

NANA

Nana, bekroond met de prijs voor het beste debuut op het filmfestival van Locarno, beziet de wereld vanaf de ooghoogte van een autonoom vierjarig meisje op het Franse platteland. Als ze op een dag thuiskomt, treft ze een leeg huis aan. Elke uitleg over de verdwijning van haar moeder ontbreekt, zodat de kijker net zo weinig meekrijgt van de volwassen wereld als het kleine meisje, dat geheel haar eigen weg gaat. Ze blijkt zich prima te kunnen redden en loopt met een kinderlijke puurheid door een wereld die deels paradijselijk, deels hard en realistisch is. Nana verruilt een expliciete verhaallijn voor een ongedwongen blik op de oerinstincten van een kind dat zichzelf mag zijn, zonder volwassenen die hun ideeën op haar projecteren. De verfijnde belichting en uitgekiende composities verraden Massadians achtergrond als fotografe; Nana is een intiem en overweldigend debuut.

DVD details:
Regie: Valérie Massadian
Label: Tiger Releases
Cast: Kelyna Lecomte, Marie Delmas, Alain Sabras
Herkomst: Frankrijk, 2011
Speelduur: 68 minuten
Geluid: Frans Dolby Surround 2.0
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 april 2013

Extra's:
• Interview met producent Sophie Erbs,
• Audiocommentaar van regisseur Valérie Massadian,
• Trailers

PEPPERMINTA

Pepperminta is een gek roodharig Pippi-Langkous-meisje. Zij woont met slak Ismaël in een fluorescerend kaleidoscopische variant op Villa Kakelbont. In Pepperminta’s geheime wereld, waar haar badkuip een doorgang naar buiten is, kun je lowtech gamen met een pistool dat kleurige bloemen schiet. In een speciaal doosje bewaart zij een oog op glinsterende kralen, waaruit grootmoeder haar vanuit het hiernamaals moed inspreekt. Pepperminta verzamelt een opmerkelijk gezelschap om zich heen en spoort hen aan de wereld wat menselijker te maken en zich van remmingen te ontdoen. Onder de handen van deze vrolijke gezanten transformeert het landschap tijdens hun reis van een suikerzoet-lieftallig tot een softerotisch- verleidelijk paradijs, waar op gezette tijden een orgastische kleuruitbarsting bevrijdend werkt. ‘Ich bringe nur die Farben zurück die die Technik gestolen hat’, zegt Pipilotti Rist in een interview met Sjarel Ex, directeur van Boijmans van Beuningen, waar de kunstenares in het voorjaar van 2009 een tentoonstelling had van haar ‘Gesammtkunstwerk’ Elixer. Met haar overweldigend veelkleurige en psychedelische video-installaties transformeert ze diverse musea en grote Biënnales. Precies zoals haar alter ego Pepperminta de grauwe massa om haar heen in haar gezapigheid en ordeningsdrang een beetje kleur wil geven met de 1001 invallen uit haar vrolijke en duizelingwekkende universum. Pepperminta is het speelfilmdebuut van de Zwitserse multimedia-kunstenaars Elisabeth Charlotte Rist (1962) die zich in haar tienerjaren Pipilotti noemt, naar de heldin uit haar jeugd, Pippi Langkous.

DVD/Blu-ray details:
Regie: Pipilotti Rist
Label: Contact Film
Cast: Ewelina Guzik, Noëmi Leonhardt, Sven Pippig
Herkomst: Zwitserland, 2009
Speelduur: 84 minuten
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 16 april 2013

+ Bonus-dvd met daarop de volgende extra's:
• The Colour of Your Socks,
• A Year with Pipilotti Rist,
• Behind Pepperminta's Colors,
• Dynamic Meditation for the Living Room,
• "Photographic movie",
• Originele trailer