:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2013
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-06-14 - Geplaatst door: Werner

L'AMOUR DES MOULES

 

De Belgen zien er reikhalzend naar uit. Topchef Sergio Herman en kweker Henk ook. En met hen vele anderen: de start van het mosselseizoen. Maar hoe komt dit schelpdiertje eigenlijk op ons bord terecht? En waarom is het zo geliefd? In L'Amour Des Moules wordt op sfeervolle en intieme wijze het leven van de Zeeuwse mossel belicht. We zien de hele levenscyclus: de mossel die bemint, de mossel die naarstig houvast zoekt, en de mossel die zijn einde nadert. Onderweg komt de mossel gepassioneerde liefhebbers tegen die ook verliefd worden, strijden en overleven. Biologe Annelies wijdt ons in in de seksuele wereld van de mossel. Dan blijkt zij zelf zwanger van de mosselman. Na een haat-liefdeverhouding met het schelpdier is topchef Sergio nu gespecialiseerd in de bereiding ervan. Gynaecoloog Jan gebruikt de mossellijm om levens van nog ongeboren baby's te redden. En dan is er nog het fenomeen mosselprinses. L'Amour Des Moules toont je de Zeeuwse mossel zoals je die nog nooit gezien hebt!

 

DVD details:

Regie: Willemiek Kluijfhout
Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Nederland / België, 2012
Speelduur: 71 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Nederlands 5.1
Engels, Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 2 juli 2013
 
Extra's:
• Originele trailer
• Verse Mosselen (archieffilm uit 1958),
• Titelsong,
• Prijswinnende poster (uitvouwbaar)
 

THE ONLY SON

 

De toekomstplannen van de Tibetaanse Pema staan onder grote druk. Pema is de enige zoon en wordt geacht terug te keren naar zijn geboortedorp om met een lokaal meisje te trouwen en voor zijn ouders te zorgen. Hij en zijn zusjes groeiden op in een kindertehuis in Kathmandu, terwijl zijn ouders in een bergdorp in de Himalaya bleven wonen. Met zijn zusjes, van wie één is opgegroeid bij adoptieouders in Nederland, brengt Pema een bezoek aan het afgelegen gehucht. Hun ouderlijk huis is slechts na een tiendaagse voettocht door de bergen te bereiken. Na een hartelijk weerzien lopen de spanningen al gauw op: de ouders rekenen erop dat hun enige zoon zijn verantwoordelijkheid neemt, trouwt en het land zal beheren. Maar Pema ziet geen leven voor zichzelf in het afgelegen gebied, zonder computer of boeken, en wil ook zijn zusjes behoeden voor een dergelijk lot. Onder spectaculaire beelden van het berglandschap schrijnt een gevoelig generatieconflict dat de contrasten blootlegt tussen het primitieve leven in de berggemeenschap, de toekomst die ouders voor hun kinderen willen en het uitsterven van tradities. Pema en zijn verwesterde zusjes willen hun ouders niet in de steek laten, maar tegelijkertijd ook een eigen, modern bestaan opbouwen.

 

DVD details:

Regie: Simonka de Jong
Label: IDFA's Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2012
Speelduur: 78 minuten

Geluid: Tibetaans / Nepalees / Engels / Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 2 juli 2013
 

MARWENCOL
 

Mark Hogancamp wordt bij een caféruzie zwaar toegetakeld. Als bij wonder overleeft hij het geweld, maar hij is getekend voor het leven. Bij wijze van auto-therapie en als vlucht uit de harde realiteit, ontwikkelt Mark een vreemde hobby: hij bouwt obsessief aan een speelgoeddorp, bevolkt door Barbie's en G.I.Joe-poppen. Hij doopt het dorpje "Marwencol" en situeert het in België tijdens WOII. Mark fantaseert oorlogsverhalen, waarin pijnlijke herinneringen uit het verleden en gefantaseerde gebeurtenissen naadloos worden verweven. Vrienden, kennissen en buren krijgen ieder hun eigen pop en een rol in Marks verhalen. Mark fotografeert bovendien de verschillende scènes en creëert zo als het ware storyboards van een fictieve film. Op een dag krijgt een hippe New Yorkse kunstgalerij de foto's onder ogen en wil ze exposeren. Mark komt zo in een heel nieuwe, hem onbekende wereld terecht... Regisseur Jeff Malmberg werkte vier jaar lang aan deze verbluffende documentaire. Die inspanning werd flink beloond: Marwencol werd tientallen malen bekroond op filmfestivals wereldwijd.

 

DVD details:

Regie: Jeff Malmberg
Label: Dalton Doc
Herkomst: Verenigde Staten, 2010
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 juli 2013
 
Extra's:
• Acht verwijderde scènes,
• Originele trailer
 

NO
 

In 1988 wordt de Chileense dictator Pinochet door de Verenigde Naties verplicht tot het houden van een landelijk referendum. Met een simpele 'SI' of 'NO' zal de bevolking beslissen over het voortbestaan van het regime. De oppositie krijgt van de militaire junta dagelijks 15 minuten zendtijd op de nationale televisie om hun boodschap over te brengen. De jonge reclame-hotshot René Saavedra (Gael García Bernal) wordt door de oppositie gevraagd om de 'NO' campagne te leiden. De vastberaden Saavedra weet met zijn positieve en kleurrijke campagne de murw geslagen bevolking te mobiliseren in de strijd om de toekomst van hun land. Het regime is gewaarschuwd. Dit sterke en meeslepende slotstuk van Pablo Larraín's trilogie over het duistere verleden van zijn vaderland is tevens de Oscarinzending voor Chili. Door de bijzondere keuze van filmmateriaal - geschoten op het U-Matic Video formaat - wordt de kijker meteen in deze roerige jaren 80 geplaatst.

 
DVD en Blu-ray details:

Regie: Pablo Larraín

Label: Remain in Light

Cast: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers

Herkomst: Chili, 2012
Speelduur: 118 minuten
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 9 juli 2013
 

Extra's:

• Big Talk tijdens IFFR 2013,

• Making of,

• Making of clips,

• Interview met regisseur Pablo Larraín,

• Interview met Gael García Bernal

 

MANIAC
 

Frank werkt als hersteller van vintage mannequins in de winkel die ooit aan zijn moeder toebehoorde. Hij is echter compleet gestoord en gaat op het net op zoek naar vrouwelijke slachtoffers, die hij stalkt, vermoord en scalpeert. Dit alles in de overtuiging dat het de mannequins tot leven zal brengen en de leegte zal vullen die zijn promiscue moeder heeft achtergelaten. Op een dag ontmoet hij Anna, een kunstenares die gespecialiseerd is in het fotograferen van mannequins, en vormt zich al snel een band door hun gezamenlijke interesse in plastic poppen. Maar dan duiken Frank's migraine aanvallen weer op en lopen de dingen uit de hand. Franck Khalfoun's Maniac, een verhaal over een hedendaagse Jack The Ripper dat zich afspeelt in LA, is een reboot van William Lustig's cultfilm die door velen wordt beschouwd als de huiveringwekkendste slasher ooit gemaakt. Maniac is een claustrofobische, visueel gedurfde, psychologisch complex en gruwelijke trip over de uitdijende waanvoorstellingen van een moordenaar en zijn slachtoffers.

 

DVD details:

Regie: Franck Khalfoun
Label: Remain in Dark

Cast: Elijah Wood, America Olivo, Nora Arnezeder

Herkomst: Verenigde Staten / Frankrijk, 2012
Speelduur: 89 minuten

Geluid: Engels / Frans Dolby Digital 5.1 / 2.0 (dvd) / DTS-HD MA 5.1 (bd)

Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 9 juli 2013
 
Extra's:
• Making of,

• Dubbelinterview van Prime met Franck Khalfoun en Alexandre Aja,

• Originele trailer,
• Trailershow
 

LILET NEVER HAPPENED

 

Lilet is een rebels elfjarig meisje, die vecht om te overleven in de straten van Manila maar dreigt af te glijden in de prostitutie. Sociaal werkster Claire, gespeeld door Johanna ter Steege, probeert wanhopig het meisje te redden maar haar pogingen stranden keer op keer. Hoewel Lilet genoeg kansen krijgt om eruit te stappen kiest ze, in al haar weerbarstigheid, de moeilijkste weg. De film is gebaseerd op interviews met Lilet, een jong meisje, die uiteindelijk de meest bekende prostituee van Manila werd.

 

DVD details:

Regie: Jacco Groen
Label: Spring Film
Cast: Sandy Talag, Johanna ter Steege, John Arcilla

Herkomst: Nederland / Filipijnen / Groot-Brittannië, 2012

Speelduur: 104 minuten, Engels / Tagalog Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 16 juli 2013
 
Extra's:
• Verwijderde scènes
 

BERLINER TAGEBUCH

 

De film is een visueel verslag van Rosemarie Blank's observaties van Berlijn, de stad waar zij oorspronkelijk vandaan komt. Vanuit het gevoel nooit ergens helemaal thuis te zijn èn haar herinneringen aan het Berlijn uit haar verleden, probeerde ze er achter te komen, waarom veel buitenlanders zich juist in Berlijn zo op hun gemak voelen. Vanuit die gedachte is de filmmaakster in gesprek geraakt met Arabieren, Turken en Koerden die in de stad leven. Bovendien heeft ze allerlei ontmoetingen met musici en andere levenskunstenaars die van elders gekomen zijn en voor wie de Duitse hoofdstad een bron van inspiratie is, die hen de mogelijkheid biedt een zelfstandig bestaan op te bouwen. Hoe deze groep mensen in deze Europese Metropool kunnen leven en overleven heeft Rosemarie gevangen in deze Berlijnse van dag tot dag belevenis. De ontmoetingen vonden altijd plaats in de openbare ruimte zoals in de U - Bahn of de S - Bahn, spontaan vaak zonder te weten wie de filmmaakster voor zich had. Dat leverde spannende ontmoetingen op. Eenmaal in gesprek gekomen, liet vrijwel iedereen op een opgewekte manier zien zich in Berlijn thuis te voelen, zonder het gevoel te hebben de eigen culturele achtergrond te hoeven ontkennen. De film is een ontdekkingstocht naar het Berlijn van Rosemarie Blank zelf en naar de vraag waar je eigenlijk thuis bent!

 

DVD details:

Regie: Rosemarie Blank
Label: Mokum Film
Herkomst: Nederland, 2012
Speelduur: 74 minuten
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 16 juli 2013


UIT HET ARCHIEF