:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> RELEASEBERICHT: HIGH HEELS AND LOW LIFES - FOR THE CAUSE
RELEASEBERICHT: HIGH HEELS AND LOW LIFES - FOR THE CAUSE
Bron: Buena Vista - Datum: 2002-05-16 - Geplaatst door: Serge
HIGH HEELS AND LOW LIFES

Te huur op DVD vanaf 21 mei 2002

Shannon (MINNIE DRIVER) en Frances (MARY McCORMACK), twee boezemvriendinnen, wonen beide in Londen. Frances is een Amerikaanse actrice die moeizaam de eindjes aan elkaar probeert te knopen. Shannon is verpleegster op de eerste hulp in één van Londens drukste ziekenhuizen. Ze woont samen met haar vriend Ray, een geluid freak die zijn dag doorbrengt met het afluisteren van mobiele telefoongesprekken op zijn radioscanner.

Op een avond springt de scanner spontaan aan en horen de vriendinnen een gesprek over een bankoverval in hun buurt. Ze lichten de politie in, maar deze geloven het verhaal van de twee vrouwen niet. Shannon en Frances besluiten dan de bende op te bellen om zwijggeld te eisen. Helaas zijn de doorgewinterde criminelen, aangevoerd door Mason (KEVIN McNALLY) en Kerrigan (MICHAEL GAMBON), niet van plan een cent te betalen. Al snel zitten de vrouwen in een web van gemene spelletjes, pakketjes met nepgeld en dreigend geweld, met als enige wapen hun naïviteit en hun vriendschap.

De actrices
Minnie Driver wordt door critici geprezen als één van de beste Britse actrices van haar generatie. Voor haar rol in “Good Will Hunting” kreeg ze een Academy Award nominatie. Onlangs speelde ze aan de zijde van David Duchovny in de film “Return to Me and in Beautiful”, geregisseerd door Sally Fiels. In Disney’s animatiefilm “Tarzan” leende ze haar stem aan de personage van Jane.

Mary McCormack speelde o.a. in “Private Parts” aan de zijde van Howard Stern, in “Deep Impact”, geregiseerd door Mimi Leder en in “Mystery Alaska” aan de zijde van Russel Crowe. Onlangs speelde ze in “Broken Hearts” met John Mahoney en in de “Other Voices” aan de zijde van Stockard Channing.

FOR THE CAUSE

Te huur op DVD vanaf 21 mei 2002

Ergens in de verre toekomst, op een verre planeet met nog maar twee strijdende volkeren, wordt er een honderdjarige oorlog gevoerd tussen de steden Brecca en Obsidian. De generaal van Brecca, Murren (DEAN CAIN), wil het laatste wapen uit de Oude Tijd gebruiken om de strijd te overwinnen: de Warhammer. Hiertoe stelt hij een klein maar dapper team samen.

Terwijl het team van Brecca zich een weg vecht door het verwoeste en verlaten landschap wordt het duidelijk dat de oorlog niet is wat ze lijkt. De Obsediaanse vijand blijft onzichtbaar, en de heroïsche generaal Murren zou wel eens een gevaarlijke gek kunnen zijn, vastbesloten deze oude oorlog te winnen, ten koste van allen.