:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2013
Bron: Homescreen - Datum: 2013-11-09 - Geplaatst door: Werner
DANS LA MAISON
 

Een 16-jarige jongen dringt binnen in het huis van een leerling in zijn klas, en vertelt het verhaal in zijn opstellen aan zijn leraar Frans. De leraar, geïntrigeerd en verrast door de begaafde student, moedigt hem aan verder te schrijven. Maar de indringing leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Dans La Maison is een knappe en spannende film over obsessie en verlangen. Met o.a. Fabrice Luchini (Potiche, Les Femmes Du 6e Etage), Kristin Scott Thomas, (Il Y A Longtemps Que Je T'aime, Haar Naam Was Sarah).

 
**** NRC Handelsblad
**** de Volkskrant
**** TROUW
**** Het Parool
**** VPRO Gids
 
Nieuw in de Award Winning Cinema

Regie: François Ozon

Releasedatum: 7 november

 

JIRO DREAMS OF SUSHI
 

Jiro Dreams Of Sushi is het verhaal van de 85-jarige Jiro Ono, door velen beschouwd als de beste sushi chef van de wereld. Hij is de eigenaar van het Sukiyabashi Jiro in het hart van Tokyo; het eerste restaurant in zijn soort dat onderscheiden is met 3 Michelin sterren. Sushiliefhebbers van over de hele wereld zijn bereid honderden euro's neer te leggen om te eten op een van de slechts 10 stoelen van Jiro's geliefde sushi bar. Het grootste deel van zijn leven heeft Jiro er alles aan gedaan om de kunst van het sushi maken te leren. Zelfs op zijn hoge leeftijd streeft hij nog steeds naar ultieme perfectie. Het hart van dit verhaal is zijn relatie met zijn oudste zoon Yoshikazu, reeds de 50 gepasseerd, die wordt klaargestoomd voor de troonopvolging. Jiro Dreams Of Sushi vertelt het verhaal van een perfectionist, Japanse tradities, familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders. Maar bovenal is deze film een grote ode aan, u raadt het al: sushi!

 
Regie: David Gelb
Releasedatum: 7 november
 

- 'Méér toewijding en aandacht mag sushi van een film niet verwachten!' - de Volkskrant

- 'Een lofzang!' - NRC Handelsblad

- 'Een liefdevol portret.' - Het Parool

 

OMAR M'A TUER
 

24 juni 1991, Ghislaine Marchal wordt dood aangetroffen in de kelder van haar villa in Mougins in Zuid-Frankrijk. Op de muur gekalkte letters van bloed beschuldigen: 'Omar heeft me vermoorden.'(Omar m'a tuer). Enkele dagen later wordt Omar Raddad, haar tuinman, opgesloten in de gevangenis van Grasse. Hij zegt weinig, spreekt slecht Frans, hij is kalm en serieus en daarom is hij duidelijk de dader. Hij zal de gevangenis niet verlaten tot hij 7 jaar later gratie krijgt, maar nog steeds is hij schuldig in de ogen van justitie. Geschokt door het vonnis en overtuigd van Omars onschuld, verhuist de schrijver Pierre-Emmanuel Vaugrenard in 1994 naar Nice om zijn eigen onderzoek in te stellen en een boek te schrijven over de zaak... Omar M'a Tuer is een aangrijpend en waargebeurd rechtbankdrama dat wordt bestempeld als het J'Accuse van de eenentwintigste eeuw.

 

- 'rauw en hartverscheurend' - MovieScene

- 'de gevangenisscènes die aan Un Prophète doen denken hakken erin' - Nu.nl

- **** Algemeen Dagblad
- **** De Filmkrant
 
Regie: Roschdy Zem
Releasedatum: 7 november
 

IO SONO LI (SHUN LI AND THE POET)
 

Shun Li is een jonge Chinese vrouw die via mensensmokkelaars in Rome terecht is gekomen. Ze moet keihard werken in een naaiatelier om de schuld af te betalen die ze voor haar reis heeft gemaakt. Als ze haar best doet, zo is haar beloofd, mag ze haar zoontje laten overkomen, dat ze heeft achtergelaten bij haar ouders. Op een dag besluiten haar bazen dat ze naar Chioggia moet verhuizen, een eilandje in de buurt van Venetië. Daar hebben Chinezen een bar overgenomen; Shun Li moet hier als serveerster werken. De clientèle van de bar bestaat vooral uit vissers, ruwe types die niet allemaal even aardig zijn tegen Shun Li die nauwelijks Italiaans spreekt. Maar één van hen, Bepi, vat sympathie voor haar op, misschien wel omdat hijzelf ook een buitenlander is. 'De dichter' wordt hij genoemd, want hij houdt van poëzie, een liefde die hij deelt met Shun Li. De gemeenschap reageert echter zeer afwijzend op deze vriendschap. Io Sono Li werd bekroond met meerdere awards op het Filmfestival van Venetië en de Lux-prijs van het Europese Parlement.

 
**** de Volkskrant
**** TROUW
**** Het Parool
 

Regie: Andrea Segre

Releasedatum: 7 november

 

A STORY OF CHILDREN AND FILM
 

A celebration of childhood & cinema

 

Het vervolg op Mark Cousins uiterst succesvolle Story Of Film: An Odyssey. A Story Of Children And Film is een unieke en fascinerende reis door de filmgeschiedenis en de eerste film waarin de rol van kinderen in de wereldcinema wordt belicht. Hoe beïnvloeden films het leven en de fantasiewereld van kinderen? En hoe beïnvloeden jeugdherinneringen het werk van regisseurs en acteurs? Met fragmenten van 53 films uit 25 landen – van E.T., Moonrise Kingdom en Kauwboy tot Le Ballon Rouge, An Angel At My Table en Fanny En Alexander  is Story Of Children And Film een ware eye-opener en een ode aan de fantasiewereld van kinderen. A Story Of Children And Film ging in première op het afgelopen filmfestival van Cannes en was een groot succes. De film kreeg wereldwijd lovende recensies, waaronder 5 sterren in The Guardian. Net als Cousins' Story Of Film is deze opvolger een must-see voor filmliefhebbers en (zoals het beroemde motto uit de The Wizard Of Oz luidt) iedereen die jong van hart is!  

 

Regie: Mark Cousins

Releasedatum: 14 november

 

STOCKHOLM, EAST
 

Als Johan en Anna elkaar ontmoeten op een treinstation in Stockholm raken ze met elkaar bevriend. Beiden worden achtervolgd door een tragedie in hun leven; een ongeluk dat ze alletwee met zich meeslepen. Alleen Johan weet dat dit ongeluk hun met elkaar verbindt, maar hij zwijgt hierover tegen Anna. En Anna verbergt haar tragedie voor hem. Op basis van deze leugens ontstaat er een gevaarlijke en meeslepende liefdesaffaire. De Scandinavische sterren Mikael Persbrandt (In A Better World, Beck, The Hobbit) en Iben Hjejle (The Boss Of It All, High Fidelity) schitteren in dit ontroerende liefdesverhaal vol morele dilemma's, een genre waarin de Scandinavische filmmakers wereldleiders zijn geworden.

 
Regie: Simon Kaijser da Silva

Releasedatum: 21 november

 

UNA PISTOLA EN CADA MANO (A GUN IN EACH HAND)
 

Acht Spaanse topacteurs in een opmerkelijke komedie vol herkenbare verhalen met absurde wendingen. Eén dagje Barcelona toont op amusante én pijnlijke wijze de worstelingen van de tobbende veertiger. Het belangrijkste conflict: de mannelijke identiteitscrisis. J. is depressief en typisch voer voor psychologen. E. is alles kwijt en woont nu met zijn moeder en zijn kat. S. is na twee jaar bezig om zijn ex-vrouw weer voor zich terug te winnen. G probeert met de hulp van drugs te begrijpen waarom zijn vrouw een affaire heeft. En de rest van zijn vrienden doen daar al niet voor onder met hun eigen problemen. Je kunt van ze houden of ze haten – deze acht mannen van in de veertig wekken op de een of andere manier herkenning op: een amusante en gevoelige komedie.

 

**** 'buitengewoon geestige en voortreffelijk geacteerde film uit Catalonië, die een wonder van dubbelzinnigheid is' NRC Handelsblad

'Een hartverwarmend, grappig en verrassend relaas over het zwakke geslacht.' - VPRO Gids

 

Regie: Cesc Gay

Releasedatum: 21 november

 

ANY DAY NOW
 

Winnaar van meer dan 10 publieksprijs awards op filmfestivals over de hele wereld; Any Day Now is een indrukwekkend en aangrijpend verhaal over liefde, acceptatie en familie. Als Marco, een 14-jarig jongen met Downsyndroom, wordt verlaten wordt door zijn moeder, neemt een gay stel, Rudy en Johnny (Alan Cumming en Garret Dillahunt), de zorg voor hem op zich. Ze worden zo de liefhebbende familie die hij nooit had. Maar als de onconventionele woonomstandigheden van de jongen worden ontdekt door de authoriteiten, wordt het stel gedwongen te vechten tegen een partijdig en bevooroordeeld wettelijk systeem, om zo het leven te redden van een kind dat ze liefhebben als hun eigen zoon. Any Day Now is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de late jaren 70 en raakt wettelijke en sociale kwesties die vandaag nog even relevant zijn als 35 jaar geleden.

 

Regie: Travis Fine

Releasedatum: 28 november

 

FREIER FALL
 

Met een veelbelovende carrière bij de politie en een baby op komst, lijkt Marcs (Max Reimelt, Napola) leven compleet op orde. Tijdens een trainingsweekend van de politieschool ontmoet hij Kay (Hanno Koffler, Summerstorm). Kay is spontaan en rebels en compleet anders, maar toch voelt Marc zich verbazingwekkend op zijn gemak bij hem. Sterker nog, het lijkt wel alsof hij zich aangetrokken voelt tot Kay. Marc zet het van zich af tot Kay onverwachts naar zijn afdeling wordt overgeplaatst. De twee gaan samen hardlopen in de bossen. Hun relatie begint onschuldig. Tot Kay hem op een dag begint te zoenen. Marc wil er niets van weten, maar toch lijkt het niet geheel onwelkom. Marc wordt smoorverliefd. Er ontstaat een intense, geheime affaire. Marc raakt verstrikt in een web van leugens en bedrog en vervreemdt van zijn vriendin en familie. Maar er samen vandoor gaan met Kay lijkt geen optie. Freier Fall is het intieme en erotische debuut van Stephan Lacant en ging in première op het Filmfestival van Berlijn.

 
- 'Outrageously intimate and sexy!' - Hamburger Abendblatt

- 'Exceptionally hot love scenes (and full -frontal nudity)... a powerful dramatization of a passionate gay affair.' - Queerty.com

 

Regie: Stephan Lacant

Releasedatum: 28 november