:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
Bron: Homescreen - Datum: 2013-11-28 - Geplaatst door: Werner
BELLAS MARIPOSAS
 

Bellas Mariposas toont vanuit de achterbuurt van de Sardijnse hoofdstad Cagliarieen dag uit het leven van de twaalfjarige Caterina. Het is de dag waarop Caterina vreest voor het leven van buurjongen Gigi, omdat haar broer Tonio gedreigd heeft hem te vermoorden. En de dag waarop ze ontdekt dat Gigi verliefd is op het sletje van de buurt. Maar het is ook de dag waarop Caterina en Luna naar het strand gaan, heel veel ijsjes eten, giechelen en zwemmen. Caterina vertelt openhartig - soms rechtstreeks in de camera - over haar liefde voor Gigi, haar band met hartsvriendin Luna, haar tirannieke vader en haar horde broers en zussen, van wie de meesten al op het slechte pad zijn beland. In de beste Italiaanse traditie van films als Brutti, Sporchi E Cattivi en het recente Gomorrah toont regisseur Salvatore Mereu armoede en ellende, maar dankzij Caterina's blik is de film ook een eigentijdse versie van Zazie Dans Le Metro - vol jeugdige overmoed en onverstoorbaar optimisme.

 

'***** prachtige, loepzuivere ode aan de veerkracht en fantasie van een 12-jarig

meisje' - De Volkskrant

- **** 'Felliniaans' - De Filmkrant

- 'Sterk acteerwerk' - VPRO Gids - 'Geëngageerd en ontroerend, vrolijk en treurig, kleurrijk en contrastrijk.' - International Film Festival Rotterdam (IFFR)

- 'een film die het leven viert' - Jury The Big Screen Award, IFFR 2013

 
Regie: Salvatore Mereu
Releasedatum: 5 december
 

DE KEUKEN VAN JOHANNES

Met trots presenteert Homescreen Bianca Tans prachtige documentaire over Johannes van Dam, culinair journalist van Het Parool. En de man die ook wel het geweten van de Nederlandse gastronomie wordt genoemd. 

 

De keuken van Johannes is een intiem portret van culinair journalist Johannes van Dam (1946‐2013). De film toont een andere Van Dam dan de man die beroemd is om zijn ongeëvenaarde kennis van de gastronomie, welke is verzameld in het naslagwerk De Dikke Van Dam, de kroon op zijn werk. Johannes van Dam was beroemd en gevreesd om zijn wekelijkse restaurantrecensies in dagblad Het Parool. Zijn rubriek Proefwerk kon restaurants maken óf breken. Filmmaker Bianca Tan volgt hem bij het boodschappen doen, zijn dagelijkse cafébezoek, zijn publieke optredens, maar ook thuis in zijn piepkleine, met tienduizenden kookboeken volgestouwde appartement in het centrum van Amsterdam, boven boekhandel Athenaeum. Daar zien we Van Dam aan het werk, in gezelschap van zijn assistent en zijn geliefde kat. Het resultaat is een intiem, warm en menselijk portret van een man die zelf het allerliefst aardappelpuree met rauwe andijvie en een gehaktbal at. De man die ook wel het geweten van de nederlandse gastronomie wordt genoemd. 

 
Regie: Bianca Tan
Release: 19 december