:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2014 - JANUARI 2015201
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2014 - JANUARI 2015201
Bron: Homescreen - Datum: 2014-10-18 - Geplaatst door: Werner
BROOS

Synopsis:
Vijf zussen komen bij elkaar in een vakantiehuisje om te bespreken wat ze gaan doen rond het 40-jarige huwelijksfeest van hun ouders. Al gauw breekt er ruzie tussen de dames uit en oud zeer wordt uitgepraat. Dan komt er een groot geheim boven water, waar de dames al een tijd mee worstelen. Vader blijkt ooit anderhalf jaar verdwenen te zijn geweest, een 'geheim' waar de zussen verschillende ideeën over hebben. En ieder heeft zo zijn eigen theorie over deze periode. Broos, een intieme verfilming van een theatervoorstelling van Stichting De Akteurs gespeeld door dezelfde actrices (Marnie Blok , Maartje Nevejan, Leonoor Pauw, Adelheid Roosen, Lieneke le Roux), gaat over rivaliteit in een gezin, het recht om te zwijgen, maar ook de behoefte aan verbondenheid. Tijdens het Nederlands Film Festival in 1997 werd het Gouden Kalf voor Beste Actrice aan de vijf actrices tezamen uitgereikt.
 
Info
Cast: Adelheid Roosen, Marnie Blok, Lieneke le Roux, Maartje Nevejan, Leonoor Pauw
Regie: Mijke de Jong
Genre: Drama
Lengte: 80 min.
Herkomst: Nederland 1997
Te koop vanaf 2 oktober 2014


STARRED UP

Synopsis:
Starred Up is de Britse term voor de controversiële maatregel om extreem delinquente jongeren nog voor hun 21ste over te plaatsen naar een gevangenis voor volwassenen. De 19-jarige Eric (Jack O'Connell) is zo'n jongen. Als angstige en kwade tiener belandt hij in dezelfde gevangenis waar ook zijn vader Neville (Ben Mendelsohn) een straf uitzit. Een vrijwillige therapeut nodigt Eric uit voor een praatgroep, en langzaam krijgt hij weer hoop voor de toekomst. Starred Up is een realistisch drama waarin een verstoorde vader-zoonrelatie en de uiteindelijke verzoening centraal s  taan. Met het emotioneel meeslepende script, de topprestaties van de acteurs en de sterke regie, geeft regisseur Mackenzie een heel nieuwe invulling aan het gevangenisdrama. Dit vertaalde zich wereldwijd al in groot succes. Met Jack O’Connell (Skins), Ben Mendelsohn (The Place Beyond the Pines, Animal Kingdom) & Rupert Friend (Homeland).

Awards:
The British Independent Film Awards Best Supp. Actor Ben Mendelsohn

Info
Cast: Jack O' Conell Ben Mendelsohn Rupert Friend
Regie: David Mackenzie
Genre: Drama
Lengte: 106 min.
Herkomst: Groot Brittannië 2013
Te koop vanaf 15 september 2014


TOM À LA FERME

Synopsis:
Tom À La Ferme is een psychologische thriller en gaat over Tom (Xavier Dolan), een jonge reclameontwerper, die naar het platteland reist voor de begrafenis van zijn geliefde. Eenmaal aangekomen blijkt dat niemand weet wie hij is of wat zijn relatie met de overledene was. Tom wordt meegesleurd in een sadistisch spelletje waarbij de seksueel onderdrukte broer (Pierre-Yves Cardinal) de regels bepaalt. Tom À La Ferme ging in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië in 2013 en won er de FIPRESCI prijs.

Info:
Cast: Xavier Dolan, Pierre-Yves Cardinal, Evelyne Brochu. Lise Roy
Regie: Xavier Dolan
Genre: Drama, Gay
Lengte: 95 min.
Herkomst: Canada 2013
Te koop vanaf 11 september 2014


DIE FRAU DES POLIZISTES

Synopsis:
Die Frau Des Polizisten is Philip Grönings opvolger van het enorm succesvolle en gewaardeerde Into Great Silence. Net als deze film is Die Frau Des Polizisten een waar kunstwerk dat je als kijker moet ondergaan en waarin je jezelf volledig kunt onderdompelen. Christine is getrouwd met Uwe, een politieagent. Samen met hem en hun dochtertje wonen ze in een klein Duits provinciestadje. Ogenschijnlijk vormen de drie een harmonieus en perfect gelukkig gezinnetje, maar hun dochtertje blijkt het enige cement waarop hun huwelijk is gefundeerd. Voor de buitenwereld verborgen - achter de claustrofobische muren van hun appartementje – blijkt iets kleins al genoeg te zijn om Uwes achterdocht en spanning te laten omslaan tot geweld. Die Frau Des Polizisten ontrafelt de duistere kant van liefde, verlangen, macht en schaamte en werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de Special Jury Prize. Gröning oordeelt niet, maar door zijn benadering van het onderwerp laat hij je zien hoe het is om deel uit te maken van het gezin

Info:
Cast: Alexandra Finder, Pia Kleemann, David Zimmerschied
Regie: Philip Gröning
Genre: Drama
Lengte: 172 min.
Herkomst: Duitsland 2013
Te koop vanaf 16 oktober 2014


UNA VIA A PALERMO

Synopsis:
Verrassende Italiaanse debuutfilm van theaterregisseur en schrijver Emma Dante over twee onverzettelijke vrouwen die letterlijk niet voor elkaar willen wijken. Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers. Rosa en Clara zijn op weg met de auto naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een onbekende smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een familie uit de buurt. Samira, de grootmoeder, zit aan het stuur. Beide auto’s weigeren te keren en de ander te laten passeren. In no-time is het incident aanleiding tot een ware volksopstand en het begin van een langdurige duell. De twee vrouwen weigeren te eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft... Dante schreef zelf het scenario gebaseerd op het de eveneens door haar geschreven roman Via Castellana Bandiera. Daarnaast vertolkt zij een van de hoofdrollen. De film won belangrijke Italiaanse filmprijzen op het Filmfestival van Venetië waaronder de Coppa Vulpi voor Beste Actrice (Elena Cotta).

Info:
Cast: Alba Rohrwacher, Renato Malfatti, Elena Cotta, Emma Dante
Regie: Emma Dante
Genre: Italiaanse Cinema, Drama
Lengte: 92 min.
Herkomst: Italië 2013
Te koop vanaf 16 oktober 2014


VERZAMELBOX 5X PAOLO SORRENTIONO

Synopsis:
Paolo Sorrentino (1970) is momenteel een van de grootste en meest succesvolle Italiaanse regisseurs. Met zijn enorme bioscoophit La Grande Bellezza wist hij door te breken bij het grote publiek en won hij de Oscar en Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Deze box bevat 5 van zijn bekroonde films: La Grande Bellezza, Il Divo, Le Conseguenze Dell’ Amore, L’Amico Di Familglia en L’Uomo In Più.

LA GRANDE BELLEZZA - winnaar Oscar beste buitenlandse film (142 minuten)
Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Hij is een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt Jep deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. La Grande Bellezza is een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome.

IL DIVO (110 minuten)
Italië, de jaren 90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Temidden van al deze terreur staat één man die onaantastbaar lijkt: de politicus Andreotti.

LE CONSEGUENZE DELL’ AMORE (100 minuten)
Waarom leeft een man van vijftig acht jaar in een anonieme hotelkamer, in een anonieme stad? Jaren van stilte en veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen: Titta Di Girolamo observeert het leven dat aan hem voorbij trekt. Emotieloos. Wat verbergt hij en waarom?

L’AMICO DI FAMIGLIA (102 minuten)
Geremia, een man van rond de 60, verdient zijn brood als geldschieter. Zijn gezicht isnet zo vervelend als zijn karakter, iets wat hij zelf niet doorheeft. Hij ziet zichzelf als een oprecht en sociaal mens. Hij denkt dat hij families redt door ze geld te lenen en hun leven binnen te dringen als een vreemd soort ‘familie vriend’.

L’UOMO IN PIU (100 minuten)
In de vroege jaren 80 bereiken Tony en zijn jongere broer Antonio het hoogtepunt van hun carrières. Tony is een zanger in een nachtclub die na jaren van sappelen wereldberoemd in eigen land is geworden. Antonio is een voetballer die na het scoren van de winnende goal tijdens de Europese kampioenschappen plots een ster is. Een paar jaar verder is Tony enorm verslaafd aan de cocaïne en is hij het middelpunt van een publiek schandaal. Daarnaast kampt Antonio met een zware blessure die hem noodzaakt te stoppen met voetbal.

Te koop vanaf 11 september 2014


RUN & JUMP

Synopsis
In Run & Jump speelt Saturday Night Live-komiek Will Forte een van zijn eerste serieuze filmrollen. Run & Jump  is een onconventioneel liefdesverhaal en een intiem familieportret ineen. Als de 38-jarige vader Conor (Edward Macliam) een beroerte krijgt, blijft er weinig van zijn oude karakter over. Zijn vrouw Vanetia (Maxine Peake) en kinderen hebben grote moeite om opnieuw aansluiting te vinden bij hun veranderde vader en echtgenoot. Ondertussen komt de Amerikaanse dokter Ted Fielding, gespeeld door Will Forte, bij het gezin in huis wonen om een onderzoek te doen naar de gevolgen van Conor's beroerte. Zijn aanwezigheid zorgt voor plezier en ontspanning binnen de familie, maar veroorzaakt bij Vanetia ook een hoop verwarring.

Info:
Cast: Will Forte, Maxine Peake
Regie: Steph Green
Genre: Drama
Lengte: 0 min.
Herkomst: Ierland
Te koop vanaf 25 september 2014


ANNI FELICI

Synopsis
In deze ontroerende en geestige film van de Italiaanse regisseur Daniele Luchetti (Mio Fratello È Figlio Unico), raakt de pretentieuze wereld van kunstenaar Guido op zijn kop door een rampzalige tentoonstelling en door de buitenechtelijke verlangens van zijn vrouw. Italië 1974. Guido, getrouwd met de prachtige Serena met wie hij twee zoontjes heeft, wil koste wat het kost doorbreken als beeldend kunstenaar. Als Guido via galeriehoudster Helke de kans krijgt om aan een groepstentoonstelling deel te nemen, is hij kapot als hij vernietigende recensies krijgt. Hij raakt nog meer van streek als zijn vrouw aankondigt dat ze de kinderen meeneemt naar een feministisch vakantieoord in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster. Voor regisseur Daniele Luchetti (bekend van de arthouse hit Mio Fratello È Figlio Unico) is de film deels autobiografisch.

Quotes:
• '**** Ode aan zijn ouders en hun maffe idealen. De film bekoort door zijn emotionele rijpheid.' - NRC Handelsblad
• '*** Prachtig vormgegeven, geweldig gespeeld' - De Volkskrant
• '**** Een fantastische jeugdherinnering, een zoektocht naar identiteit, een humoristische, subjectieve visie op de eigen ouders en bovenal een goede film met twee acteurs die elke scène hun klassre tonen.' - 8weekly.nl
• 'Dankzij de ironische toon van Luchetti levert dat een prettig lichtvoetige film op. Zijn boodschap: een traantje hier en daar, dat hoort óók bij geluk.' - Cineville
• '[Luchetti] weet uiteindelijk de juiste snaren te raken voor een prettig, bitterzoet drama met een licht komische ondertoon.' - Cinema.nl/VPRO
• 'A delicate, nuanced film that is unexpectedly moving in its portrait of a young Italian family living through the turbulent, freedom-loving Seventies, Those Happy Years uses ironic distance to talk about very intimate things.' - Hollywood reporter

Info:
Cast: Kim Rossi Stuart, Samuel Garofalo, Martina Gedeck, Micaela Ramazzotti, Niccolò Calvagna,
Regie: Daniele Luchetti
Genre: Drama
Lengte: 106 min.
Herkomst: Italië 2013
Reeds te koop

MIELE

Synopsis
De eigenzinnige Irene (Jasmine Trinca) woont in haar eentje aan de kustlijn van Rome. Ze laat haar vriend en ouders in de waan dat ze studeert. In werkelijkheid haalt ze illegaal inslaapmiddelen uit Italië. Ze maakt het haar levensdoel om met dit middel terminaal zieken een kans te geven om vredig te sterven. Wanneer ze op een dag bij een nieuwe 'klant' aankomt, Grimaldi genaamd (Carlo Cecchi), blijkt hij niet dodelijk ziek te zijn. Toch wil hij wel dood. Omdat Irene zijn dood niet op haar geweten wil hebben zijn de twee tegen hun zin in tot elkaar veroordeeld. Het zet Irene’s werk in een compleet ander daglicht. Miele is het regiedebuut van de Italiaanse actrice Valeria Golino en is gebaseerd op het boek 'Vi Perdono' van Angela del Fabbro. De hoofdrollen worden vertolkt door Jasmine Trinca, bekend van La Stanza Del Figlio en La Meglio Gioventù en Carlo Cecchi (Le Violin Rouge, Stealing Beauty).

Quotes:
• '**** Mooi poëtisch debuut’ - Het Parool
• 'Geloofwaardig en sympathiek' - de Volkskrant
• 'Een lust voor het oog' - De Filmkrant
• 'an impressively mature directing debut from Italian actress Valeria Golino' - Hollywood Reporter

Info
Cast: Jasmine Trinca, Vinicio Marchioni, Carlo Cecchi
Regie: Valeria Golino
Genre: Drama
Herkomst: Italië
Reeds te koop

LAND OF STORMS

Synopsis
Szabolcs speelt samen met Bernard in een Duits voetbalteam. Ze zijn kamergenoten, beste vrienden en onafscheidelijk. Maar een verloren wedstrijd en een nare ruzie tussen de twee vrienden doet Szabolcs zijn leven heroverwegen. Hij besluit terug te gaan naar Hongarije naar een boerderij die hij van zijn opa heeft geërfd in de hoop op een makkelijker leven. Zijn eenzaamheid duurt niet lang. Kort na zijn terugkeer ontmoet hij Áron en de jongens voelen zich langzaam tot elkaar aangetrokken. Szabolcs lijkt zichzelf eindelijk gevonden te hebben. Dan krijgt hij plots een onverwachts telefoontje van Bernard: hij is in Hongarije en bekent dat hij altijd al verliefd was op hem...

Quotes:
- ‘Adam Csaszi's confidently directed gay love story boasts exceptional performances and evocative visuals.’ - Variety

Info:
Cast: András Sütö, Ádám Varga, Sebastian Urzendowsky
Regie: Ádám Császi
Genre: Drama, Gay
Herkomst: Hongarije, Duitsland
Reeds te koop

TEST

San Francisco in de jaren ’80. De jonge getalenteerde Frankie wordt lid van de beste moderne dansgroep van de stad, maar door zijn onzekerheid wordt hij constant uitgelachen door de choreograaf en andere dansers. De sexy Todd (Matthew Risch, Looking), openlijk gays, is een uitzondering en Frankie en hij raken bevriend. Als een van de dansers een blessure oploopt, moet Frankie zijn rol overnemen. Todd besluit hem te helpen en de twee worden steeds closer. Test speelt zich af in de jaren 80 in een tijd waar het aidsvirus om zich heen greep. Het is een teder verhaal over vriendschap, liefde, hoop en geluk in een tijdperk van grote onrust. Met een heerlijk 80ies soundtrack met o.a. Bronski Beat, Sylvester en Laurie Anderson!

Quotes:
• 'Excellent, gripping, surprisingly funny and beautifully shot.' - Out Magazine
• ‘Extraordinary precision and sensitivity.’ - NY Times Critics Pick
• ‘If there was ever a contemporary film that illuminates why queer cinema still matters, THIS IS IT.’ - Film Comment

Info:
Cast: Kevin Clarke, Kristoffer Cusick, Matthew Risch, Scott Marlowe, Chris Mason Johnson
Regie: Chris Mason
Genres: Drama, Gay
Lengte: 89 min.
Herkomst: USA
Originele versie van deze film is Alza La Testa
Nu te koop
THE WAY HE LOOKS

Synopsis:
Winnaar van de Teddy Award voor beste film op het Filmfestival van Berlijn. Leo, een blinde jongen van 15, wil graag onafhankelijk zijn. Maar thuis wil zijn over-beschermende moeder hem niets alleen laten doen en op school laat zijn beste vriend Giovana hem geen enkele ruimte voor zichzelf op te komen. Daarnaast heeft hij nog nooit iemand gezoend en is hij ervan overtuigd dat niemand met een blinde jongen wil daten. Leo ziet geen andere uitweg dan een uitwisseling naar het buitenland. Als Gabriel nieuw bij hem in de klas komt, verandert alles. Leo vindt het erg fijn dat Gabriel hem behandelt als alle anderen. Giovana is jaloers vindt het lastig om haar beste vriend te delen en is stiekem verliefd op Gabriel. Leo vindt het lastig met Giovana’s jaloezie om te gaan en wordt zich langzamerhand bewust van zijn gevoelens voor Gabriel

Awards:
Berlinale Best Film Teddy Award

Quotes:
• '★★★★ ‘The Way He Looks’ weet je... met gemak in te palmen met zijn charme, puurheid en warmte.' - Cinemagazine
• ‘De liefde en tederheid spat ervan af’ - Cinemagazine
• ‘Sweet and beautifully observed' - Hollywood Reporter

Info:
Cast: Tess Amorim, Isabela Guasco, Fabio Audi, Ghilherme Lobo
Regie: Dabiel Ribiero
Genre: Drama, Gay
Lengte: 95 min.
Herkomst: Brazilië
Te koop vanaf 30 oktober 2014


CLUB SANDWICH

Synopsis:
Vriendschap, humor en vertrouwen zijn de ingrediënten in de hechte relatie tussen moeder en zoon, Paloma en Hector. Paloma is een alleenstaande moeder die met haar 15-jarige zoon Hector geniet van een vakantie in een zonovergoten Mexicaans resort: lekker eten, drinken en hangen bij het zwembad. Totdat Hector Jazmin, een meisje van zijn leeftijd, ontmoet en voor het eerst het plezier van een flirt beleeft. Dit tot ongenoegen van zijn moeder die nog niet kan geloven dat haar zoon volwassen aan het worden is. Vastberaden hem nog even bij zich te houden, gaat zij de strijd om aandacht aan. Dit leidt tot absurde en gênante situaties. Door middel van treffende humoristische scènes schetst regisseur Fernando Eimbcke (Lake Tahoe) de relatie tussen een moeder en haar opgroeiende zoon. Het resultaat is een pijnlijk herkenbaar maar liefdevol portret.

Quotes:
• ‘Een briljant stukje kromme tenen komedie' - Cinema.nl
• ★★★★ - NRC
• ★★★★ - Trouw
• ★★★★ - De Telegraaf
• ★★★★ - De Filmkrant

Info:
Cast: Lucio Giménez Cacho, Danae Reynaud, María Renée Prudencio
Regie: Fernando Eimbcke
Genre: Komedie
Lengte: 82 min.
Herkomst: Mexico 2013
Te koop vanaf 20 november 2014


DER KREIS (THE CIRCLE)

Synopsis:
Zürich in de Jaren 50. De jonge verlegen leraar Ernst Ostertag wordt lid van de ondergrondse gay organisatie Der Kreis. Deze wordt gezien als hét symbool van homo-emancipatie en Zürich is op dat moment de gay hoofdstad van de wereld. Op een ondergronds feest van Der Kreis leert Ernst voor het eerst Röbi kennen en wordt smoorverliefd. Ernst zoekt een manier om ook buiten Der Kreis geaccepteerd te worden voor wie hij is, zonder zijn baan als leraar te verliezen. Voor Röbi is het zijn eerste serieuze liefdesrelatie. Terwijl de repressie tegen homoseksuelen ernstig toeneemt en Der Kreis het steeds zwaarder te verduren krijgt, vechten twee mannen voor hun liefde – en samen met hun vrienden – voor homorechten. Der Kreis [The Circle] onthult de fascinerende wereld van een van de allereerste homo-emancipatie gemeenschappen.

Awards:
Berlinale Panorama Audience Award for Best Documentary
Berlinale Best Documentary Teddy Award

Quotes:
• 'Excellent, gripping, surprisingly funny and beautifully shot.' - Out Magazine
• ‘Extraordinary precision and sensitivity.’ - NY Times Critics Pick
• ‘If there was ever a contemporary film that illuminates why queer cinema still matters, THIS IS IT.’ - Film Comment

Info:
Cast: Babett Arens, Martin Hug, Aaron Hitz
Regie: Stefan Haupt
Genre: Gay, Drama, Documentaire
Herkomst: Zwitserland
Te koop vanaf 20 november 2014


SARAH PREFERS TO RUN

Synopsis:
Op de hardloopbaan is Sarah gedreven en zelfverzekerd over wie ze is en waar ze naartoe gaat. Daarbuiten is het een ander verhaal. Ze heeft eigenlijk maar één doel: hardlopen. Als haar een plek wordt aangeboden in een atletiek programma in Montreal gaat ze een verstandshuwelijk aan met haar vriend Antoine en de twee verhuizen naar de grote stad. Daar begrijpt Sarah - door ontmoetingen met nieuwe mensen - eindelijk wat ze wil. Sarah Prefers To Run, bekroond op meerdere festivals, is een treffend en bijzonder portret van een jonge vrouw die probeert te begrijpen wie ze is.

Quotes:
• An engagingly well-made Canadian drama - with touches of comedy - about a young woman and her sexual awaking’ - Screen Daily

Info:
Cast: Sophie Desmarais, Geneviève Boivin-Roussy, Jean-Sébastien Courchesne
Regie: Chloé Robichaud
Genre: Drama, Lesbian
Lengte: 97 min.
Herkomst: Canada
Te koop vanaf 20 november 2014


HELI

Synopsis:
De jonge Heli (Armando Espitia) is een simpele arbeider in een autofabriek. Hij woont met zijn vrouw, zijn 12-jarige zusje Estela (Andrea Vergara) en zijn vader onder één dak. Wanneer Estela hopeloos verliefd wordt op de jonge politieagent Beto gaat het mis. Ongewild krijgt Heli te maken met de genadeloze Mexicaanse drugsmaffia. Vastbesloten om het goede te doen, probeert Heli zijn familie en zichzelf uit de klauwen van de drugswereld te redden. Op het filmfestival van Cannes is regisseur Amat Escalante voor Heli bekroond met de Best Director award. Escalante is hiermee de jongste regisseur ooit die de prijs in ontvangst nam. Ook het werk van cameraman Lorenzo Hagerman is op verschillende festivals bekroond.

Sterren:
• **** - NRC
• **** - De Filmkrant
• **** - The Guardian
• **** - Glamcult
• **** - De Volkskrant
• **** - TV Krant
• **** - Algemeen Dagblad

Info:
Cast:: Andrea Vergara, Eduardo Palacios, Linda Gonzalez
Regie: Amat Escalante
Genre: Drama
Herkomst: Duitsland, Frankrijk, Mexico
Te koop vanaf 20 november 2014


THE WEIGHT OF ELEPHANTS

Synopsis:
De gevoelige 11-jarige Adrian is al op jonge leeftijd door zijn ouders in de steek gelaten en woont in een rustig dorp in Nieuw-Zeeland bij zijn oma en verwarde oom Rory. Vanaf het moment dat er drie kinderen in een naburige stad worden vermist, begint Adrian’s wereld langzaam te veranderen. Zijn beste vriend Clinton verruilt hem voor de stoere jongens op school, hij raakt zijn konijn kwijt en zijn oom gedraagt zich vreemder dan ooit. Adrian worstelt om zich staande te houden in een wereld vol verlies en zoekt onbewust naar mensen die hem veiligheid en stabiliteit kunnen bieden. Dan komt er aan de overkant van de straat een nieuw gezin wonen. Adrian raakt bevriend met zijn nieuwe, bijzondere buurmeisje Nicole. Hij ontdekt dat de kracht waarnaar hij op zoek is, alleen van binnenuit kan komen.

The Weight Of Elephants
is geregisseerd door de Deen Daniel Borgman. Zijn korte film Berik is in 2010 bekroond met de Grande Prix bij de Semaine de la Critique van het filmfestival in Cannes. Een jaar eerder is zijn korte film Lars And Peter genomineerd voor de award voor Best Short Film in Cannes. The Weight Of Elephants is Borgmans speelfilmdebuut en werd geselecteerd voor het festival van Berlijn.

Info:
Cast: Demos Murphy, Matthew Sunderland, Sophie Roberts, Anna Hewlett, Angelina Cottrell
Regie: Daniel Borgman
Genre: Drama
Herkomst: Nieuw Zeeland
Te koop vanaf 20 november 2014


SALVO

Synopsis:
Salvo is een ijskoude, uiterst professionele huurmoordenaar voor de Siciliaansemaffia. Bij het uitschakelen van een lid van een rivaliserende clan krijgt Salvo het niet over zijn hart om ook de blinde zus van zijn slachtoffer te vermoorden. Maar wat dan wel te doen met die blinde getuige? Salvo wordt gespeeld door de Palestijnse acteur Saleh Bakri (The Band’s Visit, The Time That Remains) die met zijn laconieke maar intense spel de sombere, maar zintuiglijke atmosfeer van de film perfect aanvult. Salvo switcht moeiteloos tussen snedige actie en verontrustende mijmering. Een esthetisch hoogstandje, dat in Cannes de prijs van de Semaine de
la critique wist weg te kapen.Regisseursduo Fabio Grassadonia en Antonio Piazza houdt met ‘Salvo’ het midden tussen Jean-Pierre Melville’s Le Samurai en Matteo Garrone‘s Gomorra.

Awards:
Cannes Film Festival: Critics Week Grand Prize
Golden Globes, Italy: Golden Globe

Info:
Regie: Fabio Grassadonia, Antonio Piazza
Te koop vanaf 2 december 2014


LES BEAUX JOURS

Synopsis:
Les Beaux Jours is een vrolijke én ontroerende Franse feel good film over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden. Met een glansrol van diva Fanny Ardant (8 Femmes, Elizabeth, La Femme D'A Côté). Eindelijk! De aantrekkelijke tandarts Caroline (Fanny Ardant) gaat met pensioen! Haar mooiste dagen zouden nu moeten komen. Maar liefhebbende echtgenoot en dochters hebben zo hun eigen bezigheden en Caroline blijft zitten met zeeën van tijd. Wat te doen? Ze besluit een kijkje te nemen bij de plaatselijke seniors club, maar kan daar haar draai niet vinden. En zó oud als die mensen daar is ze toch niet? Caroline besluit het heft in eigen handen te nemen en actief een tweede jeugd te beleven. Ze neemt een minnaar, een jonge adonis van bijna dertig jaar jonger. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen. Maar wanneer de affaire wordt ontdekt - en iedereen uiterst begripvol reageert - is de spanning er snel van af. Voor Caroline is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de dingen waar het leven werkelijk om draait.

Info:
Regie: Marion Vernoux
Te koop vanaf 2 december 2014


THE LUNCHBOX

Synopsis:
Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Irrfan Kahn, Slumdog Millionaire, Life Of Pi). Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois. The Lunchbox was dé vrolijke verrassing van het programma Semaine de la Critique van Filmfestival van Cannes dit jaar. De film werd door het publiek van World Cinema Amsterdam verkozen tot beste film

Awards:
Asian Film Awards: Asian Film Award
Cannes Film Festival: Grand Golden Rail
Ghent International Film Festival: Canvas Audience Award
Dubai International Film Festival: Muhr Asia Africa Award

Info:
Regie: Ritesh Batra
Te koop vanaf 2 december 2014


SAMSARA

Synopsis:
Samsara, een film van Ron Fricke (Koyaanisqatsi) en Mark Magidson die eerder samen de bekroonde films Baraka (1992) en Chronos (1985) maakten, is een ongekend zintuigelijke ervaring. Samsara is Sanskriet voor ‘het eeuwig draaiende rad van het leven’ en is het vertrekpunt van de filmmakers. Gefilmd over een periode van bijna 5 jaar en in 25 landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen. Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentairemaar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt. Hierdoor nodigt Samsara ons uit om onze eigen interpretatie te geven aan deze prikkelende reis over de wereld.De film is geheel op 70mm formaat gefilmd: extra scherpe details en intense kleuren.

Quotes:
“Wonderschoon plaatjesboek over de aarde en haar bewoners” - Het Parool
' **** Wie deze kerst niet alwéér Home Alone, Pietje Bell of Sissi op tv wil zien, kan overwegen te kiezen voor iets spectaculairs en visueel overdonderends. - TV Krant

Awards:
Dublin International Film Festival: Dublin Film Critics Award

Info:
Regie: Regie: Ron Fricke
Te koop vanaf 2 december 2014


JONGENS

Jongens vertelt over Sieger, een sportieve wat gesloten jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht. Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet Sieger de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen hun ontwikkelt, lijkt ‘normaal’, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is. Sieger kan steeds minder zijn gevoelens voor Marc ontkennen. Pas als hij Marc verliest omdat hij geen keuze maakt, ontdekt Sieger dat hij zijn hart moet volgen. Jongens van Mischa Kamp is een zomerse film over verliefdheid.

Quotes:
**** Wat is verliefdheid toch hemels... Dikke aanrader!' - Cinemagazine

Awards:
Beste Mannelijke Bijrol : Ton Kas voor zijn rol in Jongens
Prijs van de Nederlandse Filmkritiek: Mischa Kamp voor Jongens

Info:
Regie: Mischa Kamp
Te koop vanaf 2 december 2014


OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN

Prijswinnende regisseur Heddy Honigmann reist de wereld over met het Koninklijk Concertgebouworkest en laat zien wat de kracht van muziek is in verschillende landen en culturen. In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over 6 continenten. Honigmann (O Amor Natural, Forever) landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en St Petersburg en laat zien hoe de musici de harten van mensen in andere culturen veroveren. Een reis naar de kern en de kracht van muziek, die mensen inspireert, onvermoede emoties treft en helpt de pijn om te leven te doorstaan.

Openingsfilm IDFA 2014

Awards Heddy Honigmann:
IDFA: Audience Award
Cinéma du Réels: Cinéma du Réel Award
Hot Docs Canadian International Documentary Festival: Outstanding Achievement Award
Nederlands Film Festival: 5 Awards
San Francisco International Film Festival: Certificate of Merit
Valladolid International Film Festival: Best Documentary
Vancouver International Film Festival: Chief Dan George Humanitarian Award
Yamagata International Documentary Festival: Prize of Excellence Special Prize

Info:
Regie: Heddy Honigmann
Te koop vanaf 22 januari 2015


GETT (THE DIVORCE TRAIL OF VIVIANE AMSALEM)

Viviane Amsalem leeft al jaren niet meer samen met haar wettige echtgenoot en wil scheiden. Zij vroeg de scheiding drie jaar geleden aan, maar haar man Elisha wil haar niet laten gaan. In Israël kan enkel de rabbijn de scheiding uitspreken en een huwelijk ontbinden, mits de man volledig instemt. Zijn starre koppigheid, de vastberaden strijd van Viviane voor haar vrijheid en de dubbelzinnige rol van de rechters bepalen de contouren van een proces waarbij het tragische grenst aan het absurde. Over alles wordt een oordeel geveld, behalve over waar het nu eigenlijk om gaat. Gett, The Divorce Trial Of Viviane Amsalem is een aangrijpend relaas waarin een vrouw vijf jaar lang vecht tegen de religieuze wetten van het Jodendom én haar koppige man. Geregisseerd door broer en zus Shlomi & Ronit Elkabetz, wordt deze film gedragen door de sterke cast waarin Ronit Elkabetz de rol van Viviane op zich neemt. De film beleefde zijn succesvolle première tijdens het Filmfestival van Cannes 2014 in het Quinzaine des Réalisateurs.

Quotes:
**** “Prachtig evenwicht tussen humor en drama” - Parool
**** “Het is een messcherpe ontleding van het leven buiten en binnen. De vrouw kan daarbij bidden en smeken; de wil van de man is wet.” - Trouw
**** "Een hedendaagse Jeanne d'Arc' - De Filmkrant
**** “Elkabetz vertolking blijkt een heuse tour de force. Wat een uitputting, ingehouden woede, verdriet, wanhoop en onbegrip legt ze die lange blik, zonder dat haar spel overkookt. En dat is pas het begin van het proces, dat steeds bureaucratischer en absurder wordt zo absurd dat je als kijker wel moet lachen." - Volkskrant
**** - De Telegraaf

Info:
Regie: Ronit & Shlomi Elkabetz
Te koop vanaf 22 januari 2015