:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES 2015
PERSBERICHT: RELEASES 2015
Bron: Homescreen - Datum: 2014-12-24 - Geplaatst door: Werner
GETT, THE DIVORCE TRIAL OF VIVIANE AMSALEM

Synopsis:
Viviane Amsalem leeft al jaren niet meer samen met haar wettige echtgenoot en wil scheiden. Zij vroeg de scheiding drie jaar geleden aan, maar haar man Elisha wil haar niet laten gaan. In Israël kan enkel de rabbijn de scheiding uitspreken en een huwelijk ontbinden, mits de man volledig instemt. Zijn starre koppigheid, de vastberaden strijd van Viviane voor haar vrijheid en de dubbelzinnige rol van de rechters bepalen de contouren van een proces waarbij het tragische grenst aan het absurde. Over alles wordt een oordeel geveld, behalve over waar het nu eigenlijk om gaat. Gett, The Divorce Trial Of Viviane Amsalem is een aangrijpend relaas waarin een vrouw vijf jaar lang vecht tegen de religieuze wetten van het Jodendom én haar koppige man. Geregisseerd door broer en zus Shlomi & Ronit Elkabetz, wordt deze film gedragen door de sterke cast waarin Ronit Elkabetz de rol van Viviane op zich neemt. De film beleefde zijn succesvolle première tijdens het Filmfestival van Cannes 2014 in het Quinzaine des Réalisateurs.

Cast: Ronit Elkabetz, Simon Akbarian, Menashe Noy
Regie: Ronit Elkabetz & Shlomi Elkabetz
Genre: Drama
Speelduur: 115 min.
Herkomst: Israël 2014
Releasedatum: 22 januari 2015


OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN

Synopsis:
In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over 6 continenten. Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en St Petersburg en laat zien hoe de musici de harten van mensen in andere culturen veroveren. Een reis naar de kern en de kracht van muziek, die mensen begeestert, onvermoede emoties treft en helpt de pijn om te leven te doorstaan.

Regie: Heddy Honigmann
Genre: Documentaire
Speelduur: 94 min.
Herkomst: Nederland 2014
Releasedatum: 22 januari 2015


HELI

Synopsis:
De jonge Heli (Armando Espitia) is een simpele arbeider in een autofabriek. Hij woont met zijn vrouw, zijn 12-jarige zusje Estela (Andrea Vergara) en zijn vader onder één dak. Wanneer Estela hopeloos verliefd wordt op de jonge politieagent Beto gaat het mis. Ongewild krijgt Heli te maken met de genadeloze Mexicaanse drugsmaffia. Vastbesloten om het goede te doen, probeert Heli zijn familie en zichzelf uit de klauwen van de drugswereld te redden. Op het filmfestival van Cannes is regisseur Amat Escalante voor Heli bekroond met de Best Director award. Escalante is hiermee de jongste regisseur ooit die de prijs in ontvangst nam. Ook het werk van cameraman Lorenzo Hagerman is op verschillende festivals bekroond.

Cast: Andrea Vergara, Eduardo Palacios, Linda Gonzalez
Regie: Amat Escalante
Genre: Drama
Speelduur: 105 min.
Herkomst: Duitsland, Frankrijk, Mexico
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum: 20 november 2014


THE WEIGHT OF ELEPHANTS

Synopsis:
De gevoelige 11-jarige Adrian is al op jonge leeftijd door zijn ouders in de steek gelaten en woont in een rustig dorp in Nieuw-Zeeland bij zijn oma en verwarde oom Rory. Vanaf het moment dat er drie kinderen in een naburige stad worden vermist, begint Adrian’s wereld langzaam te veranderen. Zijn beste vriend Clinton verruilt hem voor de stoere jongens op school, hij raakt zijn konijn kwijt en zijn oom gedraagt zich vreemder dan ooit. Adrian worstelt om zich staande te houden in een wereld vol verlies en zoekt onbewust naar mensen die hem veiligheid en stabiliteit kunnen bieden. Dan komt er aan de overkant van de straat een nieuw gezin wonen. Adrian raakt bevriend met zijn nieuwe, bijzondere buurmeisje Nicole. Hij ontdekt dat de kracht waarnaar hij op zoek is, alleen van binnenuit kan komen. The Weight Of Elephants is geregisseerd door de Deen Daniel Borgman. Zijn korte film Berik is in 2010 bekroond met de Grande Prix bij de Semaine de la Critique van het filmfestival in Cannes. Een jaar eerder is zijn korte film Lars And Peter genomineerd voor de award voor Best Short Film in Cannes. The Weight Of Elephants is Borgmans speelfilmdebuut en werd geselecteerd voor het festival van Berlijn.

Cast: Demos Murphy, Matthew Sunderland, Sophie Roberts, Anna Hewlett, Angelina Cottrell
Regie: Daniel Borgman
Genre: Drama
Speelduur: 87 min.
Herkomst: Nieuw Zeeland
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum: 20 november 2014


SARAH PREFERS TO RUN

Regie: Chloé Robichaud
Genre: Drama, Lesbian
Speelduur: 97 min.
Herkomst: Canada
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Synopsis:
Op de hardloopbaan is Sarah gedreven en zelfverzekerd over wie ze is en waar ze naartoe gaat. Daarbuiten is het een ander verhaal. Ze heeft eigenlijk maar één doel: hardlopen. Als haar een plek wordt aangeboden in een atletiek programma in Montreal gaat ze een verstandshuwelijk aan met haar vriend Antoine en de twee verhuizen naar de grote stad. Daar begrijpt Sarah - door ontmoetingen met nieuwe mensen - eindelijk wat ze wil. Sarah Prefers To Run, bekroond op meerdere festivals, is een treffend en bijzonder portret van een jonge vrouw die probeert te begrijpen wie ze is.

Cast: Sophie Desmarais, Geneviève Boivin-Roussy, Jean-Sébastien Courchesne
Regie: Chloé Robichaud
Genre: Drama, Lesbian
Speelduur: 97 min.
Herkomst: Canada
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum: 20 november 2014


CLUB SANDWICH

Synopsis:
Vriendschap, humor en vertrouwen zijn de ingrediënten in de hechte relatie tussen moeder en zoon, Paloma en Hector. Paloma is een alleenstaande moeder die met haar 15-jarige zoon Hector geniet van een vakantie in een zonovergoten Mexicaans resort: lekker eten, drinken en hangen bij het zwembad. Totdat Hector Jazmin, een meisje van zijn leeftijd, ontmoet en voor het eerst het plezier van een flirt beleeft. Dit tot ongenoegen van zijn moeder die nog niet kan geloven dat haar zoon volwassen aan het worden is. Vastberaden hem nog even bij zich te houden, gaat zij de strijd om aandacht aan. Dit leidt tot absurde en gênante situaties. Door middel van treffende humoristische scènes schetst regisseur Fernando Eimbcke (Lake Tahoe) de relatie tussen een moeder en haar opgroeiende zoon. Het resultaat is een pijnlijk herkenbaar maar liefdevol portret.

Cast: Lucio Giménez Cacho, Danae Reynaud, María Renée Prudencio
Regie: Fernando Eimbcke
Genre: Komedie
Speelduur: 82 min.
Herkomst: Mexico 2013
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Releasedatum: 20 november 2014


DER KREIS (THE CIRCLE)

Synopsis:
Zürich in de Jaren 50. De jonge verlegen leraar Ernst Ostertag wordt lid van de ondergrondse gay organisatie Der Kreis. Deze wordt gezien als hét symbool van homo-emancipatie en Zürich is op dat moment de gay hoofdstad van de wereld. Op een ondergronds feest van Der Kreis leert Ernst voor het eerst Röbi kennen en wordt smoorverliefd. Ernst zoekt een manier om ook buiten Der Kreis geaccepteerd te worden voor wie hij is, zonder zijn baan als leraar te verliezen. Voor Röbi is het zijn eerste serieuze liefdesrelatie. Terwijl de repressie tegen homoseksuelen ernstig toeneemt en Der Kreis het steeds zwaarder te verduren krijgt, vechten twee mannen voor hun liefde – en samen met hun vrienden – voor homorechten. Der Kreis [The Circle] onthult de fascinerende wereld van een van de allereerste homo-emancipatie gemeenschappen.

Winnaar Filmfestival Berlijn van Panorama Publieksprijs en Teddy Award!

Awards:
Berlinale Panorama Audience Award for Best Documentary
Berlinale Best Documentary Teddy Award

Cast: Babett Arens, Martin Hug, Aaron Hitz
Regie: Stefan Haupt
Genre: Gay, Drama, Documentaire
Speelduur; 102 min.
Herkomst: Zwitserland
Beeld: Kleur & zw/w, 16:9 anamorphic
Geluid: Zwitserduits Dolby Digital 5.1 - Frans - - Duits -
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum: 20 november 2014


SALVO

Synopsis:
Salvo is een ijskoude, uiterst professionele huurmoordenaar voor de Siciliaanse maffia. Bij het uitschakelen van een lid van een rivaliserende clan krijgt Salvo het niet over zijn hart om ook de blinde zus van zijn slachtoffer te vermoorden. Maar wat dan wel te doen met die blinde getuige? Salvo wordt gespeeld door de Palestijnse acteur Saleh Bakri (The Band’s Visit, The Time That Remains) die met zijn laconieke maar intense spel de sombere, maar zintuiglijke atmosfeer van de film perfect aanvult. Salvo switcht moeiteloos tussen snedige actie en verontrustende mijmering. Een esthetisch hoogstandje, dat in Cannes de prijs van de Semaine de la critique wist  weg te kapen. Regisseursduo Fabio Grassadonia en Antonio Piazza houdt met Salvo het midden tussen Jean-Pierre Melville’s Le Samurai en Matteo Garrone‘s Gomorra.

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands


JONGENS

Synopsis:
Jongens vertelt over Sieger, een sportieve wat gesloten jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht. Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet Sieger de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen hun ontwikkelt, lijkt ‘normaal’, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is. Sieger kan steeds minder zijn gevoelens voor Marc ontkennen. Pas als hij Marc verliest omdat hij geen keuze maakt, ontdekt Sieger dat hij zijn hart moet volgen. Jongens van Mischa Kamp is een zomerse film over verliefdheid.

Quotes:
- '**** Wat is verliefdheid toch hemels.. Dikke aanrader!' - Cinemagazine

Regie: Mischa Kamp
Cast: Gijs Blom, Ko Zandvliet, Rifka Lodeizen, Ton Kas, Jonas Smulders
Genre: Drama, Gay
Speelduur: 78 min.
Herkomst: Nederland 2013
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Engels


LES BEAUX JOURS

Synopsis:
Les Beaux Jours is een vrolijke én ontroerende Franse feel good film over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden. Met een glansrol van diva Fanny Ardant (8 Fermmes, Elizabeth, La Femme D'À Côté). Eindelijk! De aantrekkelijke tandarts Caroline (Fanny Ardant) gaat met pensioen! Haar mooiste dagen zouden nu moeten komen. Maar liefhebbende echtgenoot en dochters hebben zo hun eigen bezigheden en Caroline blijft zitten met zeeën van tijd. Wat te doen? Ze besluit een kijkje te nemen bij de plaatselijke seniors club, maar kan daar haar draai niet vinden. En zó oud als die mensen daar is ze toch niet? Caroline besluit het heft in eigen handen te nemen en actief een tweede jeugd te beleven. Ze neemt een minnaar, een jonge adonis van bijna dertig jaar jonger. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen. Maar wanneer de affaire wordt ontdekt – en iedereen uiterst begripvol reageert – is de spanning er snel van af. Voor Caroline is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de dingen waar het leven werkelijk om draait.

Quotes:
- 'Acteerveterane Fanny Ardant maakt zich rol prachtig eigen.' - de Volkskrant
- 'Melancholisch en innemend.' - Trouw
- 'Frans lichtvoetig drama.' - Parool
- 'Fanny Ardant met haar onuitwisbare charme…' - Algemeen Dagblad
- 'Een glansrol van diva Fanny Ardant!' - Libelle
- 'Een film over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden.' - Vrouwonline
- 'Een aangename film! Vooral onder de zestigplussers zal de film voor veel herkenning en een flink aantal lachsalvo’s zorgen.' - Filmtotaal

Regie: Marion Vernoux
Cast: Fanny Ardant, Patrick Chesnais, Laurent Lafitte
Genre: Komedie
Speelduur: 94 min.
Herkomst: Frankrijk 2013
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands


THE LUNCHBOX

Synopsis:
Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Irrfan Kahn, Slumdog Millionaire, Life Of Pi). Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois. The Lunchbox was dé vrolijke verrassing van het programma Semaine de la Critique van Filmfestival van Cannes dit jaar. De film werd door het publiek van World Cinema Amsterdam verkozen tot beste film

Quotes:
- ‘****’ - De Telegraaf
- ‘****’ - Algemeen Dagblad
- ‘**** Sterke openingsscène… Irrfan Khan speelt een mooie ingetogen rol als een man die zich allang heeft neergelegd bij de monotonie van het leven.’ – Het Parool
- ‘**** De film brengt een universeel verhaal in een exotische setting, en bewijst dat de Indiase cinema meer te bieden heeft dan melodramatische musicals. De charmante acteurs spelen juist prachtig ingetogen.’ - Cinema.nl/VPRO
- ‘*** Batra voegt een snufje magisch-realisme toe en een scheut humor.. Mooi gefilmd’- De Volkskrant
- ‘*** The Lunchbox is een bescheiden film, simpel gefilmd, weinig poespas, maar een melancholisch inkijkje in de levens van twee mensen die helemaal niet in hun tijd passen.’ – NRC Handelsblad
- ‘*** Een aangenaam magisch-realistisch atmosfeertje, wat een lieve, romantische film oplevert.’- Metro
- ‘**** De film is vrolijk, romantisch, leerzaam en onderhouden. En culinair bovendien.’ – TV Krant
- ‘**** The Lunchbox is een meer dan geslaagde speelfilm van Ritesh Batra. Een feelgoodmovie met een fascinerende kijk in een wereld zonder social media en internet, waar mensen communiceren via brieven’ - Filmpjekijken.com
- ‘**** De acteurs spelen hun rollen subtiel, met krachtig resultaat. De film vertelt een simpel grensoverschrijdend verhaal op een universele, geheel eigen manier.’- Indebioscoop.com
- ‘**** Het is ook een mooi beheerst drama over beschadigde mensen die zich aan elkaar vastklampen om er weer bovenop te komen. Overtuigend ingetogen geacteerd en gespeend van vals sentiment. Als de nieuwe Indiase cinema van dit kaliber blijft, dan staat ons nog veel moois te wachten.’- Filmtotaal

Regie: Ritesh Batra
Cast: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui
Genre: Drama, Komedie, Eetfilm
Speelduur: 104 min.
Herkomst: India, Frankrijk, Duitsland 2013
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Hindi Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & FransUIT HET ARCHIEF