:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2015
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2015
Bron: Twin Pics - Datum: 2015-05-05 - Geplaatst door: Werner
WASTE LAND

Leo Woeste is inspecteur moordzaken en woont samen met Kathleen en haar 5 jarig zoontje Jack. Leo wordt elke dag geconfronteerd met de onderbuik van de hoofdstad, waarin hij zich probeert staande te houden met zijn gezin als belangrijkste houvast. Maar het wordt steeds moeilijker. Kathleen raakt ongewenst zwanger. Er is een bizarre laatste zaak (de rituele moord op een jonge Congolees), er is zijn nieuwe hedonistische collega Johnny Rimbaud, er is zijn affaire met de zus van het slachtoffer... Alles lijkt Leo weg te trekken van Kathleen en van zijn vaderrol. Dieper het waste land in.

Speelduur: 94 min.
Land: België
Jaar: 2014
Genre: drama, thriller
DVD release 04-05-15

Extra's:
• Cinevox interviews Natali Broods, Peter Van den Begin, Peter Van den Eede, Pieter Van Hees
• interview Jérémie Renier (Frans, geen ondertitels)
• trailer


ALLELUIA

Gloria maakt kennis met Michel via een datingsite. Bij de eerste ontmoeting is het al meteen raak. Michel, een kleine oplichter van de goedkope soort, is helemaal van de wijs door haar en Gloria wordt smoorverliefd op hem. Maar Michel is bang en gaat ervandoor. De jaloezie begint aan Gloria te vreten. Ze is tot alles bereid om hun liefde te redden… Gebaseerd op waargebeurde feiten in de Verenigde Staten van 1947 tot 1949, bekend als de Honeymoon Killers.

Speelduur: 92 min.
Land: België
Jaar: 2014
Genre: horror, drama
DVD & Blu-ray release 12-05-15

Extra's (Frans, geen ondertitels):
• interview Helena Noguerra, "sur le tournage avec Cinergie" doc
• verwijderde scenes met audiocomentaar van de producent
• kortfilm "Quand on est amoureux, c'est merveilleux"


RELATOS SALVAJES (WILD TALES)

Wat is er voor nodig om jou te doen knappen en je meest wraakzuchtige fantasieën naar de oppervlakte te laten komen? Een overspelige echtgenoot? Een waardeloze medeweggebruiker? Bij de helden uit Relatos Salvajes - kwetsbaar in een cultuur van corruptie, economische en sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid - slaan langzaam alle stoppen door. Regisseur Damián Szifron laat in een serie wilde, absurde en komische verhalen zien tot welke dolle acties men in staat is wanneer het kookpunt wordt bereikt.

Speelduur: 121 min.
Land: Argentinië
Jaar: 2014
Genre: komedie
DVD release 29-05-15

Extra's:
• making of
• interviews


BANDE DE FILLES (GIRLHOOD)

Het dagelijkse leven van de 16-jarige Marieme wordt op verschillende manieren beknot. Door de sociale controle in de wijk, door de wet van de jongens en door de onmogelijke situatie op school. Haar ontmoeting met drie vrijgevochten meisjes verandert alles. Zij dansen, vechten, praten luid en lachen met alles. Marieme wordt Vic en wordt lid van de bende om haar jeugd voluit te beleven.

Speelduur: 112 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2014
Genre: drama
DVD release 29-05-15

Extra:
• casting sessie


UNE HEURE DE TRANQUILLITÉ

Michel, gepassioneerd door jazz, heeft een zeldzaam album gevonden en kijkt er naar uit om deze rustig te kunnen beluisteren in zijn woonkamer. Maar het lijkt alsof de hele wereld hem tegenwerkt: zijn vrouw heeft juist dit moment gekozen om hem een ongepaste onthulling te doen, zijn zoon komt onverwachts langs, één van zijn vrienden klopt aan en zijn moeder belt hem voortdurend op zijn mobiele telefoon… En om niet te spreken dat het net vandaag "Feestdag van de Buren” is… Als manipulator en leugenaar is Michel tot alles bereid om rust te hebben. Is het tegenwoordig nog mogelijk om een uurtje rust te hebben?

Speelduur: 79 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2014
Genre: komedie
DVD release 29-05-15