:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: THE TEAM SEIZOEN 1
PERSBERICHT: THE TEAM SEIZOEN 1
Bron: Lumière - Datum: 2015-06-12 - Geplaatst door: Werner
THE TEAM SEIZOEN 1

Lumière en Lunanime stellen voor: de internationale politieserie met grote Vlaamse inbreng, The Team.

The Team is een internationale politieserie van vijf producenten en acht televisiezenders uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland. Eén van de drie hoofdrollen van de reeks is weggelegd voor Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown), samen met de Deen Lars Mikkelsen (The Killing, Borgen) en de Duitse Jasmin Gerat. Andere Vlaamse acteurs met belangrijke rollen zijn Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem, Filip Peeters, Marijke Pinoy en Line Pillet. Ook een groot deel van de crew is Vlaams, en ongeveer 30% van het totale budget komt uit Vlaanderen. Het Gentse productiehuis Lunanime is één van de vier hoofdproducenten. En Intergalactic Lovers leverde met 'Northern Rd.' de titelsong van de serie.

Het Europese succes van The Team is overweldigend: in Denemarken haalde de serie op DR gemiddeld meer dan 45% marktaandeel. Elke aflevering haalde er tussen de 1 en 1,5 miljoen kijkers. Een uitzonderlijk resultaat, vergelijkbaar met de stokpaardjes uit eigen stal van DR zoals The Killing en Borgen. In Zweden (SVT), Oostenrijk (ORF) en Zwitserland (SRF) haalde de serie gemiddeld telkens zo'n 15% marktaandeel, net als in Duitsland (ZDF, elke aflevering tussen de 3 en 4 miljoen kijkers), waar The Team daarnaast ook nog eens exceptionele cijfers scoorde met de 'net gemist'-dienst.

The Team haalt zijn inspiratie uit een recent Europees samenwerkingsverdrag dat politiekorpsen beter bewapent tegen internationaal georganiseerde misdaad zoals drugstrafiek, prostitutie en mensenhandel. Daarvoor kunnen nu zogenaamde ‘Joint Investigation Teams’ (JIT’s) opgezet worden tussen verschillende Europese landen, over de grenzen heen. In The Team leren we de leden van zo’n JIT kennen: de Belgische Alicia, Harald uit Denemarken en Jackie uit Duitsland. Dit team van experts wordt in het leven geroepen nadat drie lichamen tegelijkertijd gevonden worden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen. De moorden lijken het werk van eenzelfde dader. Er schuilt echter meer achter deze moorden dan eerst gedacht: ze zijn slechts het topje van de ijsberg. Het JIT moet het opnemen tegen de bikkelharde leider van een gewetenloze Europese criminele organisatie.

The Team is de eerste Europese ‘road movie cop show’ en zal profiteren van Europa’s enorme culturele diversiteit. De serie werd gedraaid in verschillende talen en in vijf landen: België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ze zal niet alleen inzicht bieden in de realiteit van de hedendaagse georganiseerde misdaad, maar ook in de levens achter de misdaden. Verder bouwend op het succes van de Scandinavische crime series, zal The Team de ‘Nordic Noir’ naar een nieuw niveau tillen, en de kenmerkende stijl en kwaliteit over het hele continent verspreiden. De productie deed daarvoor beroep op heel wat Deens creatief toptalent dat eerder al zijn sporen verdiende in reeksen als The Killing, The Bridge, Borgen en Wallander.

Een productie van Network Movie, Lunanime, Nordisk Film Production en Superfilm
In coproductie met C-Films, ZDF, BNP Paribas Fortis Film Finance, VTM, SVT, ARTE, ORF
Met de steun van: de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders en Agentschap Ondernemen, MEDIA programma van de Europese Unie, Nordisk Film & TV Fonds, Kopenhagen Filmfonds, Land Salzburg, Televisiefonds Oostenrijk, EBU

Technische specificaties DVD
Herkomst: België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, 2015
Speelduur: 8x58 min.
Taal: Engels, Deens, Nederlands, Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1.

Technische specificaties Blu-ray
Herkomst: België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, 2015
Speelduur: 8x58 min.
Taal: Engels, Deens, Nederlands, Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 1080/50i
Audio: DTS-HD Master Audio 5.1