:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2015
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2015
Bron: Remain In Light - Datum: 2015-06-12 - Geplaatst door: Werner
THE VOICES

De lieve en knappe Jerry (Ryan Reynolds) heeft een bizarre relatie met zijn kat en hond. Hij deelt het huis met zijn doortrapte kat Mr. Whiskers en trouwe hond Bosco. Terwijl Mr. Whiskers er alles aan doet om Jerry ervan te overtuigen dat hij een seriemoordenaar is, houdt Bosco hem op het rechte pad. Het is pas wanneer hij per ongeluk zijn bloedmooie collega Fiona (Gemma Arterton) vermoordt dat hij besluit om zijn medicatie terug te nemen. En de realiteit blijkt toch niet zo rooskleurig te zijn als hij had gehoopt. Marjane Satrapi is in de filmwereld bekend geworden met de Oscar genomineerde animatiefilm Persepolis. Met The Voices bewijst ze opnieuw haar veelzijdig talent als regisseur.

Awards
Sundance 2014 Premieres
Winnaar 'Audience Award Audience Award' (Marjane Satrapi) - Gérardmer Film Festival 2015
Winnaar 'Jury Prize Marjane Satrapi' (Marjane Satrapi) - Gérardmer Film Festival 2015

Pers
‘Luchtig, speels, grappig en tegelijk volstrekt oprecht en bloedserieus' - de Volkskrant
'Reynolds munt uit' - Film Vandaag
'Lekker gestoorde film' - De Telegraaf
'Verrassende, lichtvoetige horrorkomedie' - De Standaard

Regie: Marjan Satrapi
Cast: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick
Label: Remain In Light
Genre"Komedie, thriller
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7 juli 2015


RED ARMY

"Red Army" was de naam van het Sovjet hockeyteam dat er tijdens de Koude Oorlog in slaagde om de grote westerse teams te verslaan. De voorbereiding en opleiding van de atleten verliep zeer Spartaans. Het hoofddoel was kampioenen produceren... en hen tegelijkertijd in bedwang te houden. Alleen Slava Fetisov, hun kapitein en een ware nationale held, durfde zich te verzetten tegen het regime. Deze film dompelt je onder in de geschiedenis van het moderne Rusland.

Awards & festivals
Cannes festival 2014
Toronto 2014
Deauville 2014
IDFA 2014
New York Film Festival 2014

Pers
'Emotionally charged, viscerally exciting and consistently enlightening, Gabe Polsky’s Red Army is a sports documentary like no other.' - Roger Ebert
'Swift, smart, often very funny' - The Washington Post

Regie: Gabe Polsky
Cast: Viacheslav Fetisov, Scotty Bowman, Mark Deakins
Herkomst: Verenigde Staten, Rusland 2014
Label: Imagine
Genre: Documentaire
Releasedatum dvd: 7 juli 2015


DE KONING VAN DE MONT VENTOUX

De Koning Van De Mont Ventoux is een spannende wedstrijd tussen vijf generaties winnaars van hun Tour de France etappe naar de top van de legendarische Mont Ventoux: Eddy Merckx (1970), Jean François Bernard (1987), Marco Pantani (2000), Richard Virenque (2002) en Juan Manuel Garate (2009). We kijken met hen naar veertig jaar wielergeschiedenis samengebracht in één adembenemende beklimming waarin de vijf kampioenen tegen elkaar strijden om de titel ‘De koning van de Mont Ventoux’. Maar het draait niet alleen om de strijd want tegelijkertijd aanschouwen we samen met Jean François Bernard, Richard Virenque, Juan Manuel Garate en Davide Boifava (voormalig manager van Marco Pantani) de evolutie van vier decennia wielersport. Tot aan het einde blijven wij net als hen in spanning: wie wordt de koning van de Mont Ventoux?

De film kwam uit in de Nederlandse bioscoop in 19 zalen in 2013 en werd daarna uitgezonden door VRT (260.000 kijkers) en RTBF (150.000).

Awards & festivals
Festivalselecties; FFO13
Sports Movies & TV 2013 31st Milano International FICTSFest
FICTS selection global Tour 2014
London Archives Film festival 2014

Regie: Fons Feyaerts
Met wedstrijdcommentaar van Michel Wuyts en Maarten Ducrot.
Herkomst: België, 2013
Label: Dalton Distributie
Genre: Documentaire
Releasedatum dvd: 7 juli 2015

Bonusmateriaal:
• trailer
• 10 interview clips over specifieke wieleronderwerpen.


 
SERGIO HERMAN, FUCKING PERFECT

Sterrenkok Sergio Herman streeft dag in dag uit naar perfectie. Maar de schoonheid en het succes van zijn culinaire kunsten heeft een schaduwzijde. Oud Sluis begint voor hem een zelfgecreëerde gevangenis te worden. Dag in dag uit, zestien tot achttien uur werken, beuken, alles geven ? tijd voor zijn kinderen, vrouw, familie, vrienden is er nauwelijks. Om zijn dromen te kunnen waarmaken besluit hij een punt te zetten achter zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Dit jaar wordt duidelijk of hij echt zal bereiken wat hij wil. Een eerlijk en intiem portret van de strijd van een man die voor een grote verandering staat. De documentaire van Willemiek Kluijfhout (L’Amour Des Moules) is een eerlijk en intiem portret van de strijd van een man die voor een grote verandering staat. De existentiële vragen en twijfels waar hij voor staat zijn voor ieder van ons herkenbaar. Sergio Herman: Fucking Perfect is een onthullend verhaal over perfectionisme, ambitie en offers.

Awards & festivals
Wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn
Selectie Filmfestival van Seattle
Selectie Filmfestival van Sydney

Pers
“Kluijfhout gunt ons een boeinde blik achter het fornuis.” – (Metro)
“Met het water in de mond.” – De Standaard
“Kluijfhout gunt ons een boeinde blik achter het fornuis.” – “Regisseur Willemiek Kluijfhout brengt het gevoelig, maar niet sentimenteel. Fans van Sergio Herman en liefhebbers van zijn keuken zullen hier graag naar kijken.” – De Morgen
“Een Must See Movie voor elke lekkerbek!” – Filet Pur
“Een boeiende documentaire die de vraag opwerpt of we kunnen ontsnappen aan onszelf, door alles rond ons te veranderen.” – Weekend Knack

Regie: Willemiek Kluijfhout
Herkomst: Nederland 2015
Label: Dalton Distributie
Genre: Documentaire
Releasedatum dvd: 14 juli 2015 (enkel in Vlaanderen!)


THE MULE

Regie: Tony Mahony, Angus Sampson
Cast: Hugo Weaving, Angus Sampson, Leigh Whannell
Herkomst: Australië, 2014
Label: Remain In Light
Genre: Crime, komedie
Releasedatum dvd: 21 juli 2015

Awards & festivals
BIFF/APM 2014 Flash Forward

Pers
'Strong performances: Noble makes a suitably menacing crime boss, and Morrell and Hazlehurst bring a measure of fierce poignancy to their parental roles"'- Variety
'Directed by Mahony in a lean, no-frills style that’s entirely convincing where it counts' - Variety
'Toilet humor elevated to fiendishly smart art' - The Guardian

1983. Wanneer de naïve Ray Jenkins snel geld hoopt te verdienen als drugskoerier gaat alles mis. Betrapt door de politie met een dodelijke hoeveelheid heroïne in zijn lijf, besluit de drugskoerier om het bewijs letterlijk achter te houden. Op de hielen gezeten door de politie, criminelen en bezorgde familieleden wordt hij zo een levende tijdbom in zijn onmogelijke escapade. The Mule is een komische nachtmerrie vol maagomdraaiende spanning, gebaseerd op waargebeurde feiten.


 
THE COBBLER

Max Simkin (Adam Sandler) is een charmante schoenmaker in New York die de winkel van zijn vader heeft overgenomen. Wanneer hij in de kelder een magische naaimachine vindt, verandert zijn gezapige leventje echter in een rollercoaster. Max ontdekt namelijk dat hij dankzij het toestel de gedaante van al zijn klanten kan aannemen. Wat begint als een onschuldige grap, ontaardt al snel in een groots avontuur. Terwijl Max zich de vraag moet stellen welk leven hij nu echt wil leiden, komt hij stiekem de geheimen uit zijn omgeving te weten.

Releasedatum dvd: 21 juli 2015
Cast: Adam Sandler, Steve Buscemi, Method Man, Ellen Barkin en Dustin Hoffman
Regie: Thomas McCarthy
Herkomst Verenigde Staten, 2014
Label: Remain In Light
Genre: KomedieUIT HET ARCHIEF