:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROOKIE BLUE - SEIZOEN 1
ROOKIE BLUE - SEIZOEN 1 (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-10-03
SERIE
Na drie maanden politieschool worden groentjes – oftewel rookies – vrijgelaten op straat om al hun opgedane kennis in de praktijk om te zetten, natuurlijk onder het toeziend oog van een aantal oude rotten in het vak. Dat is niet anders voor Andy McNally, Dov Epstein, Traci Nash, Chris Diaz en Gail Peck. Van de stage die zij zullen lopen in 15th District zal veel afhangen. Zullen ze het maken als agent? Ze krijgen één gouden raad: Serve, protect and don’t screw up! Dat lijkt simpel, maar de rookies zullen al snel ondervinden dat het echte politiewerk iets heel anders is dan wat ze op de academie geleerd hebben. Elk krijgen ze af te rekenen met hun eigen problemen. Andy lijkt alles in huis te hebben om een goede flik te worden. De verwachtingen zijn bovendien hooggespannen. Haar vader heeft immers een sterke reputatie in het district, maar Andy moet koste wat het kost verborgen houden dat de ex-flik te kampen heeft met een zwaar alcoholprobleem. Bij Andy’s eerste arrestatie loopt het echter al mis wanneer ze een undercoveragent oppakt en zo een hele missie doet mislukken. Al snel wordt het voor haar duidelijk dat ze heel wat te bewijzen heeft.

Ook Gail staat onder grote druk. Zowat heel haar familie werkt bij de politie en uiteraard mag Gail niet onderdoen voor de rest. Traci heeft te kampen met andere problemen. Zij heeft een relatie met een inspecteur van haar dienst die ze voor alle collega’s verborgen tracht te houden. Dat is overigens niet haar enige geheim: om een eerlijke kans te krijgen, verzwijgt ze immers ook dat ze een zoontje heeft. Dov en Chris hebben geen geheimen, maar ook voor hen is het echte politiewerk niet evident. Chris is te naïef en Dov ziet er met zijn kleine, tere gestalte, niet uit als een echte flik. Het is duidelijk dat er voor deze agenten in training nog heel wat werk aan de winkel is. Gaandeweg leren ze dat het echte politiewerk lang niet zo eenvoudig is als ze dachten. Bovendien legt hun nieuwe job ook heel wat druk op hun onderlinge vriendschap en op hun relaties. Anderzijds zorgen de nieuwe teams ook voor nieuwe vriendschappen en zelfs meer dan dat.

Rookie Blue wordt op de hoes beschreven als Grey’s Anatomy with Guns en eigenlijk kunnen we het zelf niet beter verwoorden. Vervang de beginnende artsen door beginnende flikken en behoud alle relaties en intriges op de werkvloer en je krijgt inderdaad Rookie Blue. Tussen de cast – die het overigens helemaal niet slecht doet - zien we een aantal vaag bekende gezichten zoals Gregory Smith die eerder al in Everwood meespeelde en Enuka Okuma die al heel wat gastrolletjes deed in verschillende series (waarover Grey’s Anatomy).

BEELD EN GELUID
Wat de beeldkwaliteit betreft, was Rookie Blue een vrij wisselende ervaring. De reeks begon sterk met mooie scherpe beelden, duidelijke contrasten en heldere kleuren. Maar meer en meer bemerkten we ook wat ruis in de donkere scènes. Jammer, want de lichtere scènes zijn enorm mooi. Qua geluidskwaliteit hebben we niet te klagen. Hoewel het gaat om een politiereeks is Rookie Blue toch voornamelijk een serie waarin veel gepraat wordt. Er zijn wel actiescènes waarin het geluid best wel tot zijn recht komt, maar die zijn eerder zeldzaam. In de gewone praatscènes is het geluid ook goed, alleen is het iets minder duidelijk aanwezig.

EXTRA'S
Als extra vinden we in de eerste plaats de trailer van het eerste seizoen. Voorts is er ook een On Set Teaser van het tweede seizoen voorzien. Die stelt echter niet al te veel voor. De teaser is niet ondertiteld en is niet altijd even duidelijk of even goed verstaanbaar. Of deze teaser ervoor zal zorgen dat mensen reikhalzend uitkijken naar het tweede seizoen valt te betwijfelen.

De belangrijkste bonus is echter The Stryker Report: behind the scenes on Rookie Blue (23min). In deze making-of kruipt de interviewer in de huid van agent Stryker om zo de verschillende aspecten van het leven op de set te verkennen. Verschillende aspecten komen aan bod, gaande van het ontwerpen en opbouwen van de set tot de kledij van de personages. Jammer genoeg is deze making-of van zeer povere beeldkwaliteit en bovendien is ie ook zonder ondertiteling.

CONCLUSIE
Rookie Blue is geen slechte reeks en heeft ons toch wel een aantal aangename en ontspannende tv-avonden bezorgd. Maar is het een serie die ons nog jaren zal bijblijven? Dat ook weer niet…


cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: David Wellington, John Fawcett
Met: Missy Peregrym, Gregory Smith, Enuka Okuma, Travis Milne, Eric Johnson, Charlotte Sullivan, Ben Bass

Film:
7,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
533 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045228033


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Season 1 Trailer
• Season 2 On Set Trailer
• The Stryker Report: Behind the scenes

Andere recente releases van deze maatschappij