:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2015
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2015
Bron: Twin Pics - Datum: 2015-10-26 - Geplaatst door: Werner
THE CUT

Anatolië, 1915. In de opschudding van WO I wanneer het Turkse leger de Armenen aanvalt, wordt de jonge smid Nazaret Manoogian gescheiden van zijn vrouw en zijn twee dochters. Jaren later en aan de genocide ontsnapt, verneemt Nazaret dat zijn dochters nog in leven zijn. Hoopvol hen terug te vinden, begint hij een waanzinnige zoektocht waarbij hij goed en kwaad ontmoet. Een zoektocht van aan de woestijn van Mesopotamië tot de wilde prairies van Dakota…

DVD release 16-10-15
Speelduur: 133 min.
Land: Duitsland, Frankrijk
Jaar: 2014
Genre: fictie
 

RETOUR À ITHAQUE

Een terras in hartje Havana, bij zonsondergang. Vijf vrienden komen samen om de terugkomst van Amadeo na 16 jaar ballingschap te vieren. Van het invallen van de avond tot het aanbreken van de ochtend praten ze over hun jeugd, over de groep die ze vroeger vormden bemoedigd door het geloof in de toekomst. Maar tevens over hun ontgoocheling van nu.

DVD release 16-10-15
Speelduur: 92 min.
Land: Frankrijk, België
Jaar: 2014
Genre: fictie
 

BLACK SEA

De ontslagen kapitein Robinson (Jude Law) gaat met een onderzeeboot op zoek naar nazi-goud in de Zwarte Zee. Het wantrouwen onder zijn bemanning is groot, maar de hoop op rijkdom groter. Als ze hun doel lijken te bereiken is er geen weg meer terug. Juist dan blijkt dat Robinson de verkeerde mensen heeft vertrouwd.

DVD & Blu-ray release 21-10-15
Speelduur: 110 min.
Land: UK, VS, Rusland
Jaar: 2014
Genre: thriller

Extra:
• Submarine tour with Jude Law (13 min.)
 

MELODY

Melody, 28 jaar, droomt ervan haar eigen kapsalon te openen. De enige mogelijkheid om dit bereiken voor haar, is draagmoeder te worden. Ze ontmoet Emily, een rijke Engelse die geen kinderen meer kan krijgen. Hoewel de twee vrouwen heel weinig gemeen hebben, leren ze elkaar toch te aanvaarden.

DVD release 26-10-15
Speelduur: 93 min.
Land: België
Jaar: 2014
Genre: drama

Extra:
• Q&A Lucie Debay & Bernard Bellefroid at Rotterdam Film Festival (26 min.)
• Casting actrices (5 min.)
 

SCHNEIDER VS. BAX

Schneider, een huurmoordenaar, wordt gebeld door Mertens. Hij heeft een spoedopdracht voor Schneider, maar Schneider weigert. Hij is jarig en heeft zijn vrouw Lucy beloofd te helpen met het voorbereiden van het diner dat hij vanavond geeft. Mertens benadrukt dat het belangrijk is en dat het vandaag moet gebeuren. "Het gaat om Ramon Bax, een schrijver. Hij woont alleen aan de rand van een afgelegen meer. Het is een makkelijke klus, met een beetje geluk ben je voor de middag weer thuis.” Met tegenzin gaat Schneider akkoord, maar de makkelijke klus blijkt een gecompliceerde.

DVD release 30-10-15
Speelduur: 92 min.
Land: Nederland, België
Jaar: 2015
Genre: thriller, komedie

Extra:
• Achter de schermen (9 min.)
 

L'ANNÉE PROCHAINE

Clotilde en Aude zijn al heel hun leven hartsvriendinnen. Zoals bij vele tieners is de vriendschap vurig en sterk. Wanneer ze 18 zijn, moeten ze beslissen wat er na hun afstuderen zal gebeuren. Clotilde beslist om het kleine dorpje waar ze wonen te verlaten om naar Parijs te gaan en sleurt Aude met zich mee. Maar de twee beleven dit vertrek elk op hun manier en dat nieuwe leven verandert alles voor de vriendinnen.

DVD release 16-10-15
Speelduur: 108 min.
Land: België, Frankrijk
Jaar: 2015
Genre: dramatische komedie

Extra's:
• Making of,
• Muziekclip,
• Kortfilm "La maison"
 


UIT HET ARCHIEF