:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> RELEASEBERICHT: TWIN PEAKS - SEIZOEN 1
RELEASEBERICHT: TWIN PEAKS - SEIZOEN 1
Bron: Paramount - Datum: 2002-07-16 - Geplaatst door: Serge
TWIN PEAKS

Eerste seizoen

Special Edition

EEN SAMENVATTING van het voorafgaande...
Twin Peaks, vrijdag 24 februari: Laura Palmer, een knappe, jonge middelbare scholiere, wordt vermoord aangetroffen – haar lichaam spoelde in plastic verpakt aan op een rivieroever.

Sheriff Harry S. Truman is erop gebrand een verdachte te vinden en ondervraagt Laura’s vriendje, Bobby Briggs, die schichtig en defensief overkomt. Truman arresteert hem op verdenking van moord. Het nieuws van Laura’s dood verspreidt zich. Haar beste vriendin, Donna Hayward, is helemaal ontdaan en zoekt troost bij haar vriend James Hurley, die al net zo geschokt is. James was Laura’s “geheime” minnaar en hij bekent dat hij wist dat Laura de laatste paar dagen lastig gevallen was. Hij is bang dat deze moeilijkheden tot haar dood geleid hebben.

Een ander meisje, Ronnette Pulaski, wordt die zelfde dag aangetroffen, wanneer ze dolend langs een oude spoorbaan uit de bergen komt. Ze is zwaar mishandeld en wordt haastig naar een ziekenhuis gebracht, waar ze in coma raakt. Er lijkt een verband te bestaan tussen de aanval op haar en de moord op Laura Palmer.

FBI Special Agent Dale Cooper komt in Twin Peaks aan om het geval te onderzoeken. Cooper vermoedt dat degene die Laura gedood heeft een jaar eerder een andere jonge vrouw vermoord zou kunnen hebben. Op grond van deze ingeving pakt hij een pincet en zoekt onder Laura’s vingernagels. Hij vindt wat hij zoekt – een klein stukje papier met daarop de letter “R” gedrukt. Er zijn nog meer aanwijzingen. De laatste aantekening in Laura’s dagboek, die ze de nacht voordat ze gedood werd geschreven had, bestaat uit de regel, “Zenuwachtig voor ontmoeting met J. vanavond.” In het dagboek bevindt zich ook de sleutel van een kluis en een klein zakje cocaïne. Cooper en Truman gaan met de sleutel naar de bank om Laura’s kluis te openen. Daar vinden ze 10.000 dollar en een kopie van een vreemd pornografisch tijdschrift, Fleshworld. De deputies van Truman hebben het toneel van de moord gevonden – een achtergelaten wagon in de bergen. Cooper en Truman onderzoeken en vinden nog meer aanwijzingen – een halve “hart”-halsketting en een stukje papier met de in bloed geschreven woorden, “Vuur, kom met me mee”. Cooper zegt Truman dat ze degene moeten vinden die de andere helft van deze ketting heeft.

Op hetzelfde moment onderzoekt aan de andere kant van de stad een wanhopige James Hurley de ketting die Laura hem weken geleden gegeven heeft – het is de andere helft van het hart.

Cooper ondervraagt Bobby Briggs en denkt dat hij onschuldig is. Zodra hij uit de gevangenis vrijgelaten is, trommelt Bobby zijn vriend Mike Nelson op om James te zoeken. Ze weten dat James Laura ontmoette en besluiten hem een lesje te leren.

Donna sluipt na de avondklok weg om James te ontmoeten in de Roadhouse, een plaatselijke motorbar. Bobby en Mike arriveren en vallen James aan. Cooper en Truman verschijnen en arresteren Bobby en Mike. Ze zien James en Donna wegglippen en proberen hen in de duisternis te volgen.

Diep in het bos vertelt James aan Donna hoe angstig Laura was vlak voordat ze stierf. Ze zoenen elkaar en ontdekken hevige gevoelens voor elkaar. James vertelt Donna over de halsketting en hoe die de verdenking op hem zou kunnen laden. Ze besluiten hem in de bossen te begraven.

Cooper en Truman arresteren James wanneer hij de stad binnenrijdt. Laura’s moeder Sarah zit thuis in een shock, helemaal buiten zichzelf. Ze gilt plotseling wanneer een visioen in haar geest verschijnt: handen met handschoenen zijn Laura’s halsketting aan het opgraven.

Van Mark Frost en de driemaal voor een Oscar genomineerde regisseur DAVID LYNCH (Wild at Heart, Blue Velvet en The Elephant Man) is dit de thrillerserie met zijn wilde fantasie en zwarte humor, die een van de meest bejubelde gebeurtenissen in de geschiedenis van de televisie is geworden: Twin Peaks.

Specificaties dvd:
Hoge kwaliteit remastering van het originele TV programma
Full Screen 1.33:1
The Pilot: Dolby Digital Mono
Episode 1-7: Dolby Digital 5.1 Engels - Dolby Surround Engels Commentaar - Dolby Digital Mono Duits, Italiaans, Spaans
Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra's:
• Elke episode bevat een audiocommentaar, easter egg, verwijderde scènes, script notes en een Log Lady Introduction.
• Mark Frost Interview with Wrapped in Plastic (16 minutes)
• Learning to speak in the Red Room (4 minutes)
• An Introduction to David Lynch (22 minutes)
• 17 Pieces of Pie (10 minutes)
• Postcards from the cast (60 minutes)

Inhoud discs:
Disc 1: Original TV Pilot & 1
Disc 2: Episode 2 & 3 & 4
Disc 3: Episode 5 & 6 & 7
Disc 4: Special Features

Releasedatum: 8 oktober 2002.

UIT HET ARCHIEF